FILMPJE: Trump ruziet over het woord ‘invasie’ met CNN reporter

Naar aanleiding van de midtermverkiezingen in de Verenigde Staten hield de 45e president van de Verenigde Staten een persconferentie. Daarin kwam het tot een clash tussen Trump en CNN-vertegenwoordiger Jim Acosta. Acosta bekritiseerde Trump vanwege het feit dat de president in een campagnevideo gebruik maakte van beelden  waarop te zien was hoe migranten over muren klommen. Trump liet weten dat dergelijke beelden echt zijn en geen vooropgezette scenario’s met acteurs bevatten. Trump zag er geen kwaad in, Acosta wel. Ook een discussie rondom het gebruik van het woord ‘invasie’, dat Trump gebruikte om te verwijzen naar de migrantenkaravaan, deed de sfeer in het Witte Huis geen goed. Trump eindigde met de bizarre uitspraak “You are the enemy of the people”

En de reactie van Jim Acosta


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Troelstra

  Trump had gelijk wat betreft de kwalificatie Eny of the People.

  1. Spaanse kok

   Waar is “gister” als je hem “nodig” hebt?

   1. gister

    gister

   2. Rosasolis

    @Spaanse kok. Wij hebben “gister” niet nodig om op te treden als spelling leraar. Ik betwijfel dat de redactie van DDS dit persoon in vaste dient heeft. Wij, of onze laptops maken altijd fouten…nou zo wat?!

    1. fockingworst

     @rosalis en @spaanse cock zijn vaak ook spontaan “spellingsleraren” of ook wel taalneuqerts genoemd als tijdens een discussie de grond te heet onder de voetjes word.

     1. Rosasolis

      @fockingworst. Ik ben geen spellingleraar en ook geen “taalneuqert”.
      Ik schreef: ieder mens, en ieder laptop kan spelling of taal fouten maken. DDS doet ook z’n best om mensen alert te maken met die foutjes door een met rood draad onder een foutje te plaatsen…zoals uw woord:
      “taalneuqert(s)…die nu in deze bericht van mij 2 keer is rood onderstreept! Ook u maakt geregeld spelling fouten zoals 5 minuten geleden: ik ben rosasolis, en niet “rosalis”, zoals u schreef, en
      het is spaanse kok, en niet spaanse cock, zoals u schreef.

  2. Aytas

   Populistische kolder. Verdiep je eens in de huisbaas Trump en vraag je af of je zo’n man als huisbaas wilt. Know your enemy.

   1. Stendhal

    Spreekt het linkse slachtoffer. Onzin nergens op gebaseerd.

 2. Adriaan

  Ik geef Trump nog steeds het voordeel van de twijfel, maar zijn optreden tijdens zijn persconferentie was geen president waardig. Knullig en onvolwassen.

  1. Ritter

   Adriaan

   Kennelijk heeft u niet de hele persconferentie gezien.

   Trump gaf gisteren een lange persconferentie waar de media vele vragen kon stellen over van alles en nog wat. Dat doet Trump vaak en hij stelt zich veel meer open op voor de media dan b.v. Obama heeft gedaan. Lange persconferenties die vaak langer duren van het gebruikelijk is.

   Maar dan verwacht Trump ook vragen over de feiten en geen journalisten die Trump de les gaan lezen zoals Jim Acosta dat vaak doet en er een anti-Trump show van maken. Of “journalisten” die de persconferentie misbruiken om Trump te beschuldigen van dingen als racisme en antisemitisme.

   De gevestigde media in de VS is zeer anti-Trump en ze haten hem; met CNN en MSNBC voorop waar Trump dagelijks voor rotte vis word uitgemaakt.

   Als een “journalist” zich niet als een echte journalist gedraagt en zich meer als een anti-Trump activist ontplooit heeft hij bij het Witte Huis media corps niets te zoeken.

  2. Troelstra

   Misschien dat je vindt dat de toonzetting anders zou kunnen, maar dat doet niets af aan dat Donald Trump gewoon gelijk had. En ook goed dat hij nog even aan de orde bracht hoe schandelijk en ronduit misdadig CNN destijds heeft gehandeld in de zaak Kavanaugh.

 3. PMG

  Ja, onbeschofte journalisten horen aan de kant gezet te worden. CNN, net als de NPO, met hun nepnieuws en nepverhalen en niet aflatende vuilspuierij over Trump is inderdaad de vijand van alle mensen.

  1. Rosasolis

   @ PMG. Als het zo vreselijk erg is van CNN, waarom bestaat dit oude omroep nog steeds?
   Waarom gaan zij door met hun nieuws rapporten, interviewen, en van verschillende hoog-geleerden hun meningen te horen?

 4. Nuts

  Jim Acosta….waar moet ik beginnen?

  Ik vreet mij al jaren op als ik naar die man en zijn verdraai woorden kijk.
  Pauw kan hier nog wat van leren.

  Allemaal fake news….ook hier in Nederland.

  We worden systematisch geslaafd in het Westen door onze corrupte bestuurders.

  Deep State, Cabal, Illuminaty, Free masonry….is allemaal 1, en bestaat echt.

  Verdiep je erin en vecht ertegen.

 5. Beukman

  De kritische pers “de vijand van het volk” noemen?
  Dat is de retoriek die dictators bezigen, van Putin tot Maduro.

  Trump antwoordt: “I run this country, you run CNN.” Hij lijkt niet te beseffen dat een verslaggever die zijn werk goed doet, zich niet laat afschepen. Hij snapt niet dat een staatshoofd dat zijn werk goed doet, zich dient bloot te stellen voor kritische vragen, omdat hij anders duidelijk iets te verbergen heeft.

  En dát Trump iets te verbergen heeft, blijkt duidelijk uit de haastige manier waarop hij vervolgens het onderzoek naar de Russische banden met het Witte Huis te labelt als “a hoax”.

  1. gister

   ‘Russische banden met het Witte Huis labelt als “a hoax”.’

  2. Ernst Quispel

   Trump is er eindelijk in geslaagd een Minister van Justitie te benoemen die bereid zal zijn Mueller te ontslaan. Daarmee hoopt Trump te voorkomen dat zijn crimineel samenzwering met de Russen en tal van andere vieze zaken in de openbaarheid komen. De vraag is of hij ermee wegkomt, maar ik vrees het ergste.

   1. gister

    ‘criminele samenzwering’

 6. henk vintage

  We hebben in dit land nog meer Amerika kenners dan voetbal kenners en dat wil wat zeggen.

 7. Ritter

  Jim Acosta is meer een anti-Trump activist dan een “journalist”.

  Het is al verschillende keren gebeurt Jim Acosta dit soort streken uithaalt.

  CNN en MSNBC demoniseren Trump 24 uur per dag en Jim Acosta maakt er vele malen een show van.

  Het gaat bij Jim Acosta niet om de vragen naar de feiten maar meer om hemzelf. Om een soort mini-anti Trump speech te houden in de vorm van “vragen”.

  Trump is heel open naar de media en laat zich veel meer bevragen door de media dan Obama heeft gedaan. Trump nodigt ze zelfs soms uit naar vergaderingen te komen waar de media vragen kan stellen.

  Maar de media, die Trump haten, grijpen deze gelegenheden helaas aan om Trump onderuit te halen en hem , indirect, te beschuldiging van dingen als racisme en antisemitisme.

  Terecht dat Trump dan spreekt over de “fakemedia” die niet uit is op feiten maar meer op roddels en sensatie verhalen over Trump.

  1. Troelstra

   Heel mooi verwoord. Mijn waardering voor jouw bijdragen! Ga door!

  2. Beukman

   Uiteraard worden kritische journalisten door Trump weggezet als vijanden van het volk. Dan hoeft hij immers geen antwoord te geven op hun lastige vragen. Het is ook heel begrijpelijk dat hij alleen “open naar de media” is voor zover het bevriende media betreft.

   Trump maakt het Americaanse volk bang met spookverhalen over een gigantische karavaan die de VS zou gaan overspoelen. Een karavaan vol met dieven en verkrachters en met handlangers van IS. Trump is de grootste producent van fake news die we sinds lang gezien hebben.

   Trump heeft Sessions laten gaan de dag na de verkiezingen, terwijl hij eigenlijk al veel eerder van hem afwilde. Waarom heeft hij gewacht tot de dag erna? Omdat Sessions goed lag bij een deel van zijn Republikeinse achterban. Je zou het kiezersbedrog kunnen noemen dat hij de dag na de verkiezingen moest ophoepelen.

   De kritiekloze adoratie van sommige Trump-aanhangers is voer voor psychologen.

   1. Ernst Quispel

    Een sterke bijdrage, Beukman. Ik ben het volledig met je eens.

   2. gister

    af wilde

   3. Meriadoc Brandebok

    Of de kritiekloze adoratie van Orban,- Poetin,- en Baudet-aahangers. Waar zou dat toch vandaan komen?

    1. fockingworst

     @brandebok
     Of de kritiekloze adoratie van rutte merkel en macron aanhangers, waar zou dat toch vandaan komen?

 8. Troelstra

  Sinds wanneer meent een * kuch * journalist ons te mogen meningssturen en ons aan te mogen manen niet over een karavaan en over een invasie te mogen spreken, terwijl iedereen bevestigd heeft gezien dat er sprake is van in georganiseerd verband de Verenigde Staten illegaal binnen te vallen?

 9. fusilier

  De spijker op zijn kop slaan, acosta is een rat,Trump heeft hierin volkomen gelijk door cnn weg te zetten als een vijand van het volk. Respekt voor deze president dat hij zijn vaderland zo liefheeft.

  1. Troelstra

   Donald Trump is er voor de gewone mensen. We the people.

 10. Ritter

  Trump heeft het vele keren gezegd en ook gisteren weer; als migranten naar de VS willen migreren moeten ze de legale weg volgen en dan zijn ze van harte welkom.

  Trump is niet tegen migratie maar wel tegen illegale migratie.

  En over de karavaan van illegalen gesproken; ondertussen zijn er al 4 karavanen onderweg naar de VS. De vierde karavaan heeft een paar dagen geleden Guatemala verlaten.

  Kortom, deze karavanen van illegalen word goed georganiseerd door linkse activisten in die landen vaak ondersteunt door linkse activisten( vaak juristen) in de VS die de illegalen precies vertellen wat ze moeten doen bij de grens.

  En uiteraard kiezen de gevestigde media partij voor de illegalen; net zoals de media in Europa dat deden in 2015 waar de media de leugen verspreidde dat de asielstroom bestond uit dokters; raketgeleerden; apothekers; enzovoorts.

  1. Troelstra

   En zo is het maar net.

 11. Ernst Quispel

  Trump is de vijand van de vrije pers. Op dat punt heeft hij een ronduit fascistische inslag.

  1. chrism

   @ Ernst Q enig idee wat een fascist is ?

   Ik zal u helpen ; Het fascisme (Italiaans: fascismo) is een extreme vorm van autoritair nationalisme en is antidemocratisch, anticommunistisch, antiliberaal, anti parlementair en anti-intellectueel.[1] Het is een politiek stelsel dat onder meer werd ingesteld in Italië van 1922 – 1943. Zo is ook het nationaalsocialistisch bewind van Adolf Hitler en zijn partij de NSDAP van 1933 – 1945 in Duitsland fascistisch. Eén partij of persoon heeft alle macht. Door middel van partijmilities (in uniform), massademonstraties en verheerlijking van de leider probeerde men het volk tot een eenheid te smeden.

   Maar ja u was ook bij Wilders en Baudet in de stellige overtuiging dat deze mensen Fascisten waren toch ?

   Totdat u ook daar op uw vingers werd getikt .

   Ik zou zeggen STOP met dat domme gezwets en lees u eens in in de geschiedenis !

   1. Ernst Quispel

    Ik beweerde niet dat Trump een fascist is maar wel iemand met een fascistoïde inslag. Ik hoop dat u die nuance kunt oppikken.

    1. chrism

     Dat is niet wat u zegt in het eerste repliek en daar ga het om u roept ook al van tevoren wat u vind zonder enig onderbouwing of kennis .

     1. Ernst Quispel

      U begrijpt het niet, maar dat komt hier meer voor.

     2. Stendhal

      Als je Ernst hebt klemgezet dan snap jij het niet chrism, snap je?

    2. gister

     ‘deze fascistoïde figuur’

 12. Scaldis

  Trump heeft gelijk dat hij hem de mond snoert. Deze ‘journalist’ was overduidelijk uit op iets heel anders dan een interview.

  1. Ernst Quispel

   De journalist stelde een kritische vraag. Daar zit Trump niet op te wachten maar dat geldt voor alle politici. Het verschil is dat deze fascistoïde figuur niet terugdeinst om journalisten de mond te snoeren.

   1. chrism

    @ Ernst Q het wordt echt tijd dat u het hele interview hoor en beter uw best doet in het Engels te begrijpen , of bent u zelf zo een hork die iedereen uw wil oplegt , want dat doet deze reporter van CNN , hij wil door duwen terwijl hem verzocht werd om even plaats te pas maken voor een ander die ook onderbroken werd door die CNN figuur .

 13. Scaldis

  Wie de volledige persconferentie heeft gezien kan niet anders dan concluderen dat Trump er zeer welwillend en constructief in staat, en zeker samenwerking zal implementeren. Zijn optreden was presidentwaardig en beheerst, jammer van de vervuiling door deze ‘journalist’.

  1. PMG

   @ Scaldis – precies! De trolletjes hier moet ook eens een tijdje de toegang onzegt worden, zielige figuren, vaak denk ik dat DDS zelf trolt tussen de reacties door bij gebrek aan publiek

 14. Troelstra

  Onafhankelijke journalistiek? My ass. Werkelijk normale mensen die onafhankelijk, kritisch en zelf (kunnen) denken wacht in de wereld van de linkse journalistiek een beroepsverbod of andere sociale uitsluiting of nog erger.

  Hier een uitstekend artikel van Percolator uit de Gazet van het Gezonde Verstand gescheurd:

  Compendium voor de beginnende journalist

  Stel dat je als journalist bij de mainstream media wilt werken. Bijvoorbeeld bij de publieke omroep of bij een zelfbenoemde kwaliteitskrant, zoals NRC, de Volkskrant of Trouw. Dan zijn er een aantal richtlijnen waar je je aan moet houden, afhankelijk van het onderwerp waar je mee aan de slag gaat.

  Hier volgt een beknopte leidraad:

  Nederlandse politiek
  De Nederlandse regering krijgt altijd het voordeel van de twijfel. Ook de ideeën van de links-liberale partijen en de christelijke middenpartijen verdienen steun. Zij hebben genuanceerde standpunten, die je met loyaliteit tegemoet dient te treden. De overige politieke partijen zijn nauwelijks serieus te nemen. Dat zijn christelijke dogmatici of populisten met een extreemrechtse agenda. Critici van het zittende VVD-PvdA-kabinet roepen maar wat, niet gehinderd door enige kennis. Laat dat duidelijk merken in je berichtgeving en eventuele duiding.

  Europese politiek
  De Europese Unie is in de basis een goede organisatie en dient in een zo gunstig mogelijk daglicht te worden geplaatst. Zij zorgt voor vrede, veiligheid en werkgelegenheid. Dit kan niet vaak genoeg herhaald worden. Mensen met kritiek op de Europese Unie kunnen het beste worden omschreven als fascisten, nationalisten of woorden van soortgelijke strekking.

  Amerikaanse politiek
  In de Amerikaanse politiek zijn de Democraten goed en de Republikeinen slecht. De Republikeinse partij bestaat voornamelijk uit aartsconservatieve christelijke types. Die zie je liever niet een Amerikaanse regering vormen. Voorkom elke zweem van enthousiasme bij het berichten over een Republikeinse president of presidents-kandidaat. De teneur van de berichtgeving over een Democratische president of presidentskandidaat behoort daarentegen opgetogen te zijn. Het is toegestaan daarin enthousiasme te laten doorklinken, maar pas op dat het niet te lyrisch en kritiekloos wordt.

  Moslims en de islam
  De islam is een religie als alle andere. De islam is bovendien een vredelievende godsdienst. De berichtgeving over de islam dient te allen tijde positief te zijn. Nieuwsberichten over gebeurtenissen, die een negatieve associatie met moslims of de islam zouden kunnen geven, moeten zoveel mogelijk worden vermeden. Als een negatieve gebeurtenis onverhoopt zoveel impact heeft dat je er echt niet omheen kunt, bijvoorbeeld een terroristische massamoord gepleegd door moslimextremisten, dan dienen in de berichtgeving hierover de woorden ‘moslim’ en ‘islam’ waar maar enigszins mogelijk vermeden te worden. Genereer zoveel mogelijk positieve berichten over moslims en de islam, desnoods over trivialiteiten of onbenulligheden, het maakt niet uit. Ook neutrale berichtjes zijn prima. Elk bericht is er één. Doe dit vooral als het nieuws ongevraagd wordt gedomineerd door een gebeurtenis die ongunstig afstraalt op moslims en de islam. Een dergelijke negatieve focus is onwenselijk en mag niet te lang blijven bestaan. Mensen met kritiek op de islam worden liefst benoemd voor wat ze zijn, namelijk racisten, xenofoben of islamofoben. Als dit onvoldoende blijkt om de kritiek te pareren, wijs er dan op dat ook veel slechte dingen gebeuren uit naam van andere godsdiensten, vooral het christendom. Of geef aan dat het niets met de islam te maken heeft. Of memoreer dat ook veel moslims zelf slachtoffer zijn. Dat laatste werkt in ieder geval goed. Dus richt je aandacht op dat wat moslims tot slachtoffer maakt of in elk geval dat beeld versterkt. Help moslims met het cultiveren van hun slachtofferschap. Dit lukt het best door ze als kwetsbare etnische minderheid te profileren. Het feit, dat er wereldwijd meer dan 1,5 miljard moslims zijn en hun aantal exponentieel groeit, is hierbij van ondergeschikt belang.

  Multiculture samenleving
  De multiculturele samenleving staat nogal onder druk in deze tijd. Vergeet niet dat het in de kern een groot succes is. Als wordt gewezen op de negatieve kanten van bepaalde niet-Westerse culturen benadruk dan het racistische en eventueel nationalistische aspect van deze kritiek. Ook kun je wijzen op schandvlekken in de geschiedenis van het Westen, zoals het nazisme, de Holocaust, de apartheid in Zuid-Afrika en de Verenigde Staten, het imperialisme, het kolonialisme, de slavenhandel en de kruistochten. Gebruik trouwens altijd het woord ‘nazisme’ en niet het meer accurate ‘nationaal­socialisme’, want dat heeft een verkeerde connotatie en zou mensen tot het trekken van verkeerde conclusies kunnen verleiden.

  Massamigratie
  Alle migratie vanuit Afrika en Azië naar Europa moet worden toegejuicht. Het is goed voor de diversiteit van Europa, goed voor de economische groei, goed tegen de vergrijzing. Gebruik zoveel mogelijk het woord ‘vluchteling’, als het over illegale massamigratie van asielzoekers naar Europa gaat. Je moet begrijpen dat er veel weerstand is van bekrompen mensen, die het allemaal niet kunnen overzien. Door het consequent over vluchtelingen voor oorlogsgeweld te hebben maak je het moeilijker voor degenen die kritiek willen leveren. Niemand wil immers graag te boek staan als een harteloze weigeraar van echte vluchtelingen. Om dezelfde critici in slaap te sussen is het bovendien goed om de door overheden georganiseerde reddingsoperaties, waarbij massaal illegale migranten worden opgepikt uit bootjes op zee en in Europa afgezet, te omschrijven als ‘grens-’ of ‘kustbewaking’. Serveer verder alle kritiek zoveel mogelijk af met standaard soundbites als: “we zijn een beschaafd land”, “we moeten nu eenmaal voldoen aan internationale verdragen” en “als je zelf in een derde wereldland zou wonen, dan zou je toch hetzelfde doen”.

  Asielzoekerscentra
  Houdt onregelmatigheden en onlusten door jonge moslimmannen in asielzoekerscentra zoveel mogelijk buiten het nieuws. Focus op de paar gezinnen met kinderen die er zitten en op de vrijwilligers, die het prachtig vinden om deze mensen te helpen. Bestempel elk protest van bezorgde burgers als populistisch, racistisch en xenofoob. Negeer bij voorkeur ongunstige onderzoeksresultaten en statistieken over massamigratie en asielzoekerscentra. Bespeel liever zoveel mogelijk de emotie van lezers en kijkers met zorgvuldig geselecteerde schrijnende beelden van vluchtelingen.

  Criminaliteit
  Om het stigmatiseren van bepaalde bevolkingsgroepen te voorkomen heeft het sterk de voorkeur om bij berichten over misdaad zo min mogelijk referentie te maken naar de etnische afkomst van de dader. Met het gebruik van neutrale termen als ‘man’, ‘verwarde man’, ‘jongeman’, ‘jongen’, ‘Amsterdammer’ of ‘24-jarige’ kan dit eenvoudig worden bereikt. Je wilt als journalist racisme nu eenmaal niet in de hand werken.

  Klimaatverandering
  Klimaatverandering is slecht. Alle maatregelen en ontwikkelingen die de schijn wekken klimaatverandering te helpen verhinderen zijn kansen die we moeten pakken. Windenergie, zonne-energie, elektrische auto’s, biologisch boeren, beperken van uitstoot van fabrieken, noem maar op. Je moet niet bang zijn dat je het idee hebt te veel reclame te maken. Daarvoor is de bestrijding van klimaatverandering te belangrijk. Als het klimaat werkelijk verandert dan zal dat tot grote chaos en rampspoed leiden voor de gehele mensheid. In het verleden werd de term ‘global warming’ nogal eens gebezigd. Het gebruik van deze term wordt inmiddels ontraden. Dit zou tot onwenselijke inhoudelijke discussies kunnen leiden over het al dan niet stijgen van de temperatuur op aarde, gebaseerd op feitelijke meetgegevens. Met het woord ‘klimaatverandering’ zit je altijd goed. En onthoud: CO2 is een zeer schadelijk broeikasgas, dat het klimaat beschadigt en Westerlingen zijn daaraan schuldig. Hierover zijn bijna alle wetenschappers het eens.

  Tot zover de richtlijnen. Als je je hieraan houdt dan kun je een lange succesvolle loopbaan als journalist bij de mainstream media tegemoet zien.

  Percolator, voor al uw sterke koffie

 15. FLP

  Tja Trump is wel een baasje….en een lompe donder. Maar ja hij heeft de leiding in het gesprek niet de journalist. Baudet mocht ook niet voor zijn beurt spreken….pech gehad. Zo zijn de regels.

  1. Beukman

   Als de regels zijn dat de president van de VS, de man dus die verantwoording dient af te leggen voor zijn beleid, vragen van journalisten afkapt die hem niet uitkomen, dan zegt dat niet veel goeds over de staat van de democratie in de VS.

   1. Ernst Quispel

    Het is met de staat van democratie in de V.S. ook niet best gesteld.

    1. gister

     ‘staat van de democratie’

 16. P.Sisterons

  Blij dat Trump president van de USA is ipv Clinton.

 17. Rosasolis

  Trump zal het nu heel moeilijk kregen met zowel de Democrate Party, als de media.
  De grote winner in het Huis, de Democrate Party zal nu verantwoordelijk zijn voor nieuwe wetten, en toekomstige plannen. Trump kan, als president, nog steeds zijn wensen aan het Huis doorgeven, maar het ligt aan het Huis om zijn wensen wel of niet te accepteren…(zo gaat het ook met onze tweede kamer). En nu krijgt hij het moeilijk. Omdat de zowel de Huis van Afgevaardigden als het Media, niet altijd achter Trump’s eisen staan. Het veel kleinere Senaat kan alleen nieuwe wetten goedkeuren en aannemen, of ze weigeren. Gisteren heeft Trump de Democrate party gedreigd dat als zij zouden aan een onderzoek in zijn belasting en financiele belangen zouden beginnen,
  alsmede zijn relatie met Rusland tijdens het pres. verkiezing in 2016, dat
  “het oorlog zal gaan worden”!

  1. Ritter

   Zowel Democraten als Republikeinen claimen een mooie uitslag te hebben behaald in de tussentijdse Amerikaanse verkiezingen. Toch zal Trump het meest tevreden zijn, zeker met het oog op zijn eventuele herverkiezing in 2020.

   De winst van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden is zeer bescheiden, zegt buitenlandcommentator Bernard Hammelburg. De ‘Blauwe Golf’, een grote overwinning voor de Democraten waar velen op hoopten, is er niet gekomen. ‘Wel is er sprake van een Rode Golf’, ziet Hammelburg.

 18. Duke

  Het was een volle zaal. Iedere journalist mocht daarom 1 vraag stellen zodat een andere journalist dan een vraag kon stellen. Deze CNN journalist had zijn vraag gesteld en antwoord gekregen, en probeerde nog een vraag te stellen. Trump verzocht hem vriendelijk om de microfoon naar zijn collega’s te geven, maar moest dat wel 3x doen omdat die CNN journalist asociaal doorging met proberen een vervolgvraag te stellen.
  Deze CNN journalist is nu terecht niet meer welkom bij het Witte Huis. De journalist zat op CNN te janken dat ‘hij slechts een vraag gesteld had’. Dankzij de camera’s kon iedereen zien dat Trump beschaafd bleef en deze journalist niet.

  1. Beukman

   “You are rude, a terrible person”, en de man/kritische pers een vijand van het volk noemen, noem jij dat “beschaafd”?
   Je snapt toch zelf ook wel wat de werkelijke reden is waarom Acosta niet meer het Witte Huis in mag?

   1. Groeneveld

    Beukman, je bent terug! Waar was je al die tijd? IJscoman / Holland maakte zich al zorgen over je. Moest je weer een half jaar opknappen in de bak?

   2. Floris

    Kritische pers?

    Het Clinton Fakenews Network?

    Hahahahaha.

    Het vak van journalist is op sterven na dood. Net als dat van leraar, rechter en alles wat aangevreten is de de rode octopus.

    Alle integriteit is door het linkse kankergezwel ingeruild voor blind activisme.

    1. Beukman

     “Het Clinton Fakenews Network?

     Hahahahaha.”

     Nee: CNN.

     Hahahahaha.

     Een paar kritische vraagjes, 1 over Trumps pogingen om de Americanen angst aan te jagen, en 1 over het onderzoek van Mueller, en de vragensteller wordt al weggezet als een verschrikkelijk mens en een vijand van het volk.

     Je zal mij niet horen beweren dat de pers onpartijdig is. Er was echter niets aan de hand met de gestelde vragen. Trump moet diegene die niet wil inzien dat de man een meester is in het ontwijken van vragen die zijn integriteit aan de orde stellen, wel een ontzettende bobbel in de broek bezorgen.

     1. gister

      ‘Amerikanen’

     2. Floris

      “Je zal mij niet horen beweren dat de pers onpartijdig is.”
      —————————————————————–
      Dat blijkt bepaald niet uit je eenzijdige teksten, Beukman.

      Ik heb het allang opgegeven om leugen en waarheid van elkaar te scheiden inzake de “berichtgeving” over Trump. Dat is een mission impossible en ik heb wel wat beters te doen dan dat tot in detail uit te gaan zoeken.

      Daarom meng ik me ook niet zo vaak in discussies over hem, maar dat er al minimaal 2 jaar een obsessieve hetze vanuit linkse kringen tegen hem gaande is, ook in de Europese linkse media, staat als een paal boven water.

      En ik wijt dat vrijwel uitsluitend aan het feit dat Trump niet politiek correct is en zegt waar het op staat. Een VERADEMING na decennia van leugenachtig politiek correctisme en wegkijkerij. En juist dát is waar de linkse drammers niet tegen kunnen.

      Ze verliezen terrein, ook in Europa, en daarom grijpen ze naar steeds grovere middelen. Daarbij zijn ze bereid om de principes van een vrije pers, integriteit en waarheidsvinding rücksichtslos op te offeren aan hun beschimmelde linkse idealen.

      Zo ver is het al gekomen. En jij?

      Jij zit in hun kamp.

   3. Duke

    Hij was ook rude. En CNN is niet kritische pers, maar vijandige pers. Gisteravond werd Scaramucci, een ontslagen persvoorlichter, met haat bejegend. Hij liet Scaramucci niet uitspreken, nam valse aannames aan, en gebruikte andere vuile trucs om Trump en de republikeinen zo slecht mogelijk af te schilderen. Dat noemt men bij CNN vast ‘een interview’, ik noem het walgelijk.
    Dat jij het niet snapt, zegt genoeg over jou.
    En nee, ik ben geen Trump-adept, of voorstander van Trump (wel tegenstander van Killary). Ik zie inhoudelijk waar Trump zijn gebreken liggen, maar dat kom je in de media nauwelijks tegen want ze zijn te gefixeerd met hun haat jegens de persoon Trump.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.