FILMPJE: Migrantenkaravaan onderweg naar VS

Geen categorienov 02 2018, 18:00
Beelden van de migratiekaravaan onderweg naar de Verenigde Staten (VS) zijn opgedoken via Twitter. De beelden zijn gemaakt met een vliegende drone. Te zien is hoe duizenden armzalige mensen lijf en leden riskeren om de VS binnen te komen. Maar de reis zal het minste van hun problemen zijn, want wanneer zij de grens bereiken worden zij warm verwelkomt door de 16e en 89e Military Police Brigade, 20e Engineer Brigade van het Amerikaans leger, dat onder bevel van Washington D.C. operatie Faithful Patriot uitvoert om het territorium te beschermen.
Hieronder is de migratiekaravaan te zien, ondertussen bereiden de soldaten van operatie Faithful Patriot hun missie voor. Het Pentagon heeft laten weten dat het aantal troepen nog kan worden uitgebreid naar gelang de situatie aan de grens. Donald Trump liet weten dat de oorspronkelijke 5200 troepen die worden ingezet zouden kunnen worden uitgebreid tot divisieomvang (15 000 troepen). Daarmee tonen de Verenigde Staten dat het hen menis is om hun territorium te verdedigen tegen migrerende groepen en dat zij bepalen wie wel of niet het land inkomt. Hoe groot is de tegenstelling met Europa. waar migranten als overwinnaars aan land komen en "Boza!" roepen.
https://twitter.com/AP/status/1058394782647631873
De migrantenkaravaan bestaat niet alleen uit jonge mannen, maar ook duizenden families met kinderen. Dit maakt de operatie voor de VS een spannende zaak, want de wereld kijkt toe. Buitenproportioneel geweld tegen families zal door de internationale pers worden veroordeeld en bijdragen aan negatievere attitudes jegens de VS. Maar naast families zitten er ook onruststokers tussen de mensen. In Mexico raakte een groep migranten al slaags met de autoriteiten al daar. Er werden toen stenen gegooid naar agenten.
Trump heeft laten weten zero tolerance-beleid te voeren als het gaat om onruststokers. hij zei: 'Als migranten stenen gooien naar de soldaten zullen wij reageren alsof de stenen geweren zijn'. Duidelijk, agressie wordt niet getolereerd en beantwoord met defensief geweld. De geanticipeerde aankomsttijd van de karavaan is nog onduidelijk, maar het is waarschijnlijk dat zij pas ná de verkiezingen de grens bereiken. Wellicht dat Trump tegen die tijd zijn troepen weer terugtrekt om een onnodige confrontatie te voorkomen, zodra de verkiezingswinst binnen is.
https://twitter.com/kgbt/status/1058124945430102023
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten