FILMPJE: Migrantenkaravaan onderweg naar VS

Beelden van de migratiekaravaan onderweg naar de Verenigde Staten (VS) zijn opgedoken via Twitter. De beelden zijn gemaakt met een vliegende drone. Te zien is hoe duizenden armzalige mensen lijf en leden riskeren om de VS binnen te komen. Maar de reis zal het minste van hun problemen zijn, want wanneer zij de grens bereiken worden zij warm verwelkomt door de 16e en 89e Military Police Brigade, 20e Engineer Brigade van het Amerikaans leger, dat onder bevel van Washington D.C. operatie Faithful Patriot uitvoert om het territorium te beschermen.

Hieronder is de migratiekaravaan te zien, ondertussen bereiden de soldaten van operatie Faithful Patriot hun missie voor. Het Pentagon heeft laten weten dat het aantal troepen nog kan worden uitgebreid naar gelang de situatie aan de grens. Donald Trump liet weten dat de oorspronkelijke 5200 troepen die worden ingezet zouden kunnen worden uitgebreid tot divisieomvang (15 000 troepen). Daarmee tonen de Verenigde Staten dat het hen menis is om hun territorium te verdedigen tegen migrerende groepen en dat zij bepalen wie wel of niet het land inkomt. Hoe groot is de tegenstelling met Europa. waar migranten als overwinnaars aan land komen en “Boza!” roepen.

De migrantenkaravaan bestaat niet alleen uit jonge mannen, maar ook duizenden families met kinderen. Dit maakt de operatie voor de VS een spannende zaak, want de wereld kijkt toe. Buitenproportioneel geweld tegen families zal door de internationale pers worden veroordeeld en bijdragen aan negatievere attitudes jegens de VS. Maar naast families zitten er ook onruststokers tussen de mensen. In Mexico raakte een groep migranten al slaags met de autoriteiten al daar. Er werden toen stenen gegooid naar agenten.

Trump heeft laten weten zero tolerance-beleid te voeren als het gaat om onruststokers. hij zei: ‘Als migranten stenen gooien naar de soldaten zullen wij reageren alsof de stenen geweren zijn’. Duidelijk, agressie wordt niet getolereerd en beantwoord met defensief geweld. De geanticipeerde aankomsttijd van de karavaan is nog onduidelijk, maar het is waarschijnlijk dat zij pas ná de verkiezingen de grens bereiken. Wellicht dat Trump tegen die tijd zijn troepen weer terugtrekt om een onnodige confrontatie te voorkomen, zodra de verkiezingswinst binnen is.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Ritter

  Er heeft zich ondertussen een tweede karavaan illegalen gevormd. En ongetwijfeld zullen er meer volgen als het lukt de VS binnen te komen.

  De karavaan van illegalen is georganiseerd door linkse activisten in Honduras en waarschijnlijk gefinancierd door Venezuela.

  Zoals Trump meermalen heeft gezegd ( en ook gisteren) als deze mensen naar de VS willen migreren moeten ze de legale procedure volgen. Maar daar hebben deze illegalen maling aan.

  Alhoewel ongeveer 75% bestaat uit jonge mannen onder de 35 jaar laten de Amerikaanse media vaak kinderen en vrouwen zien in een poging om draagvlak te creëren onder de Amerikaanse bevolking. En uiteraard word Trump door deze media gedemoniseerd en afgeschilderd als een monster.

  De illegalen in de karavaan leren het snel hoe ze de wet moeten manipuleren met hulp van advocaten die meereizen; sommige illegalen in de karavaan hebben al een aanklacht ingediend tegen Trump. Nog voordat ze in de VS zijn.
  ————

  “Group Of Migrants Not Yet At US Border Sue Trump For Allegedly Violating Their Constitutional Rights

  The U.S. border isn’t in sight, but 12 caravan migrants filed a lawsuit Thursday against President Donald Trump for supposed violation of their constitutional rights.”

  1. Troelstra

   Als Donald Trump zijn rug recht houdt keert de wal van de publieke opinie vanzelf het schip van de emotionele chantage welke slechts op valse sentimenten en niet op rationeel onderbouwde argumenten is gefundeerd.

 2. Eugenie de la Fleur

  De leger sturen op hulploze migranten. W A L G E L I J K

  1. tomygun

   Eu genie , normaal doe ik dit nooit maar ik maak voor jou een uitzondering .
   HET LEGER , walgelijk is een vrouw op een bar kruk die ongesteld wordt
   en geen maandverband gebruikt of tampon .

   1. Groeneveld

    Tomygun, Eu Genie behoort tot het trollenleger dat DDS helaas bevolkt. Iets neerplempen louter voor de reacties. ‘Zij’ is ook bekend onder een andere nick, namelijk Svetlana.

    Het enige wat helpt is dat gajes straal negeren.

  2. Troelstra

   Grensbeveiliging is toch de taak van het leger in een zichzelf respecterende weldenkende natie? Dat deden de Britten in 1940 toch ook? En met verve. “We Will never surrender!”

 3. Ritter

  “Trump heeft laten weten zero tolerance-beleid te voeren als het gaat om onruststokers.”
  ———————

  De Mexicaanse politie heeft geprobeerd de karavaan met illegalen tegen te houden; dat leidde tot hevige gevechten met de politie waarbij gewonden zijn gevallen onder de politie.

  De video van de gevechten is te zien op o.a. twitter. Maar de gevestigde media laten deze video met geweld vaak niet zien in hun berichtgeving van de karavaan. Want dat zou het beeld dat de media willen scheppen van de karavaan kunnen verstoren.

  Trump is o.a. gekozen om het probleem van de illegale migratie op te lossen. Dat heeft hij ook belooft tijdens de verkiezingen. En Trump houd zich aan zijn verkiezingsbeloften. Dus ook aan deze belofte.

  Ondertussen is de volgens de nieuwste cijfers van vandaag de economie op volle stoom

  Veel banen erbij en hogere lonen. Goed nieuws voor Trump zo vlak voor de verkiezingen. Maar je zal er in de gevestigde media maar weinig over lezen; die verspreiden liever roddels over Trump.

  156,562,000: Record Employment for 12th Time Under Trump

  The number of employed Americans has never been higher. The 156,562,000 Americans employed in October is the twefth record set under President Donald Trump.

  In October, the number of employed men age 20 and up — 80,405,000 — set the 12th record since Trump took office; and likewise, for the 12th time, the number of employed women age 20 and up set a record, reaching 70,909,000 in October.

 4. tomygun

  Twee hekjes 200 km uit elkaar brug opblazen in de vijver
  een paar duizend alligators die hebben ze zat .
  Dat zal er het zelfde uitzien als een african wild life movie .

  1. Aytas

   Hierom geen referenda. In een gekkenhuis doen ze niet aan meeste stemmen tellen. Een walgelijk gedachtengoed draag je uit. Was lekker naar het kalifaat gegaan daar hoort tuig als jij thuis.

   1. tomygun

    Aah je mag geen referenda bij jullie houden jammer
    zou leuk voor jullie zijn in dat trollen gebouw .

 5. Meester Kong

  Prachtig, je creëert een probleem voor Trump ten aanschouwen van de gehele wereld en nu maar zien hoe die idioot zich daar uit redt.

 6. Aytas

  Trump is een compleet gestoorde gek. De migranten die noord Amerika bevolken en op trump gestemd hebben zijn compleet waanzinnig.

  1. tomygun

   Met een klein verschil ! dat hij niet in jullie trollen gebouw woont .

   1. Troelstra

    Dat noem ik geen klein verschil, maar een wereld van verschil.

  2. toetssteen

   Zei de amateur psych Satya.

  3. Marko

   Mee eens, echter het alternatief was Hillary en zij is echt doortrapt evil.. Ik hoopte op Bernie Sanders maar die kans was vrij snel bekeken.

 7. Equilibrium

  Prachtig, je creëert een probleem voor Trump ten aanschouwen van de gehele wereld en nu maar zien hoe die idioot zich daar uit redt.

  Dus het probleem is gecreëerd.
  Wie zijn er dan idioot?
  En waanzinnig?
  (Dat idiote en waanzinnige Triumph bashen begint nu wel bijbelse vormen aan te nemen).
  De wereld draait door.
  (L&V)

 8. Mariposa78

  Waarom zo Amerika zoveel illegale MS-13 leden toe moeten laten?
  Onder de noemer migrant?
  Er lopen er nu al zoveel rond MS-13 leden illegaal rond die geregeld terug gestuurd worden.
  Het is eerder een volksverhuizing die gaande is ipv migranten.

  1. Mariposa78

   Edit moet “zou” zijn.

 9. Westerling

  De karavaan kan beter rechtsomkeert maken, want ze lopen voor Jan met de korte achternaam naar de grens. De fantastische president Donald Trump laat ze er toch niet in.

 10. Nuts

  Nog even extra er bij vermelden.

  Het gaat om 2 verschillende karavan zelfs. Uit Honduras komt er ook een.

  Er is geschoten op Mexicaanse agenten en ze gooien molotov coctails.

  De schutters zijn gearresteerd.

 11. Ries

  Het is merkwaardig dat de gutmeschen die zo tegen geweld zijn, de wandeltocht geheel in orde vinden en Trump een grote slachter. Wat ze met opzet (of is het domheid?) vergeten is dat Trump genoeg gezien heeft van de ellende die die loopkaravanen in Europa hebben veroorzaakt. Hij wil dat voorkomen. Geen moordpartijen, geen verkrachtingen, geen diefstallen, en ga zo maar door. Een prijs voor de vrede lijkt me wel wat voor hem. Kunnen ze die posthuum van Arafat weer afnemen.

  1. tomygun

   Ries ,++++++++++++++++

 12. Bes Tolen

  De directe schuldigen aan dit soort taferelen moeten vanzelfsprekend worden opgespoord. Wie de belangrijkste schuldigen zijn van de hele massa immigratie moeten aangepakt en onschadelijk gemaakt worden door middel van gerechtelijke procedures. Daar is de wetgeving altijd nog voldoende voor intact. Al is het zo, dat juist de dwingelanden schuldigen belangrijke steun verkrijgen uit de pers en de politiek en niet te vergeten onnozele wereldvreemde in sprookjes gelovende groepen zoals uit de kerken, het onderwijs en dergelijk. Onverantwoordelijke kortzichtige individuen, die zonder de vereiste tegenmaatregelen van de overheid de hele maatschappij zullen vernietigen en de mensheid tot oorlogen brengen.

 13. Troelstra

  “Mexico First!”: de protesten tegen de stroom illegale migranten nemen toe

  Geplaatst op 25 november 2018

  Bron: Die Unbestechlichen

  De Mexicaanse burgers in Tijuana ondersteunen bij het thema grenscontroles de Amerikaanse president Donald Trump en protesteren tegen de toestroom van illegale buitenlanders uit Honduras en andere Latijns-Amerikaanse landen. De demonstranten hielden borden met de tekst “Geen illegalen”, “Nee tegen de invasie” en “Mexico First” in de hoogte. Velen droegen het rood-wit-groene nationale shirt van het land en zwaaiden met Mexicaanse vlaggen. De menigte scandeerde “Ti-jua-na!” en “Me-xi-co!” en zongen meerdere malen het volkslied.

  Die Unbestechlichen

  Juan Manuel Gastelum, burgemeester van Tijuana, zei vorige week tegenover “Milenio”: “Ik zou zeggen dat niet alle migranten slecht zijn. Zeker, er zitten ook enkele goede mensen in de karavaan, maar velen van hen zijn heel slecht voor de stad”. De burgemeester werd merkwaardigerwijs in het openbaar gezien, toen hij een Donald Trump baseballcap met het opschrift “Make Tijuana Great Again” droeg.

  De burgemeester noemde de toestroom een “lawine” en zei dat de stad “slecht voorbereid zou zijn om met zoveel migranten te maken te krijgen”, berichtte NBC News.

  President Donald Trump heeft zondag getwitterd: “De burgemeester van Tijuana, Mexico, heeft zojuist verklaard dat de stad er niet klaar voor is om met zoveel migranten om te gaan. Dit zou zes maanden kunnen duren. Ook de VS zijn slecht voorbereid op deze invasie en zullen zich er niet voor inzetten. Ze plegen delicten en zorgen voor grote problemen in Mexico.”

  Ondertussen bericht een Mexicaanse journalist dat kinderen begeleid worden door vrouwen, die niet hun moeders zijn, dat enkele migranten bewapend zouden zijn met GLOCK-pistolen en AR-15-geweren en dat een vrouw uit de karavaan zou zijn begonnen met het plegen van geweld in Tijuana.

 14. Troelstra

  Mexico arresteert 35 illegalen na bestorming en rellen bij grens VS

  Zouden allemaal Hondurezen zijn, grenspost Tijuana is inmiddels weer open

  Mexico heeft 35 immigranten aangehouden na het tumult dat zondag uitbrak op de grens tussen Tijuana in Mexico en het Amerikaanse San Diego. De Mexicaanse krant El Sol de Tijuana meldde dat alle aangehouden immigranten Hondurezen zijn. Het gaat om 29 mannen en zes vrouwen.

  De aangehouden Hondurezen worden vermoedelijk overgedragen aan de immigratiedienst. Over hun rol bij de rellen aan de grens hebben de Mexicaanse autoriteiten niets gezegd.

  Aan de Mexicaanse zijde van de grens probeerden honderden Midden-Amerikaanse migranten zondag de noordelijke grens van Mexico over te steken. De Mexicaanse politie probeerde dat tevergeefs te verhinderen. De Amerikaanse veiligheidstroepen verjaagden de migranten daarna met traangas, zoals op het televisiekanaal van de krant Milenio was zien. Veel migranten kwamen klem te zitten tussen Amerikaanse en Mexicaanse ordetroepen.

  De Mexicaanse regering liet later zondag weten dat de orde bij de grens was hersteld. De grenspost tussen Tijuana en San Diego, die enkele uren dicht was geweest, werd weer opengesteld.

  (ANP)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.