HAHA! Gekkie Christine Teunissen van PvdD doet aangifte tegen Klaas Dijkhoff vanwege “ballonnenactie” VVD

Zo gek is de huidige politiek dus.

Vanmorgen liet Esther Ouwehand, van de Partij voor de Dieren, weten op Twitter dat had partij aangifte doet tegen Klaas Dijkhoff, de fractievoorzitter van de VVD. De reden? Bij het VVD-congres lieten ze 500 ballonnen opstijgen. En dat mag niet, want “zwerfafval.”

Vervolgens schrijft ze dat zij en haar partijgenoten aan een “educatieve taakstraf” denken voor Dijkhoff. Dat zou hem een lesje moeten leren over ballonnen. Ofzo.

Ouwehand liet de aangifte daadwerkelijk doen door partijgenoot Christine Teunissen. Die deed dat bij het Haagse politiebureau op de Jan Hendrikstraat. Aldaar legde ze uit:

“Verspreiding van vijfhonderd stuks zwerfafval is een economisch delict. Ik vind het een heel principiële zaak, dat zal het Openbaar Ministerie ook moeten vinden.”

Dan ben je dus écht niet helemaal lekker. Gaan we nou werkelijk mensen bestraffen die ballonnen gebruiken? Mijn dochter vindt een ballon geweldig — we kopen er met regelmaat één en soms, heel soms, vliegt er weleens eentje weg. Moeten wij dan ook bestraft worden omdat een peuter “zwerfafval” verspreidt?

Zucht.

Hilarisch genoeg reageren ze bij de VVD nog redelijk serieus op deze idioterie. “We hebben de minst schadelijke biologisch afbreekbare variant besteld,” aldus partijwoordvoerder Raymond Mens. “Door de ballonnen met helium te vullen, verpulveren ze volgens de fabrikant op grote hoogte door bevriezing en landen er kleine stukjes afbreekbare ‘milieu-latex’ op de grond, in plaats van een hele ballon als het plastic was geweest.”

Godzijdank lijkt het erop dat Dijkhoff zelf minder geneigd is om de PvdD ook maar een beetje respect te geven. Hij noemt de aangifte “zonde van de tijd van de agent, de officier… en het papier,” en voegt daar aan toe:

“Deze drammers willen dat je gaat leven zoals zij. Dan mag je veel dingen niet meer. Wij gaan Nederland schoon doorgeven aan onze kinderen zonder dat het hier een dooie boel wordt. Ja, we rijden uiteindelijk allemaal elektrisch, maar je mag nog steeds vuurwerk afsteken met oudjaar, BBQ’en in de zomer en biologisch afbreekbare ballonnen oplaten op je bruiloft. Of op een festival.”

Zo is het.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Ernst Quispel

  Ik dacht, eerlijk gezegd, hetzelfde: het is toch van de zotte dat je het in je hoofd haalt om kilo’s plastic de lucht in te schieten?

  Vroeger vonden we dat leuk en normaal (zoals we roken in de kinderkamer ook normaal vonden) maar in deze tijd snapt elk beschaafd mens dat je dit niet meer kunt maken, zeker als politieke partij niet.

  Ik hoop dus op een ferme boete voor de VVD, dat zal ze leren!

  1. IJsbrand Koudvuur

   Ernst Quispel schreef:

   “…Ik dacht, eerlijk gezegd, hetzelfde: het is toch van de zotte dat je het in je hoofd haalt om kilo’s plastic de lucht in te schieten?…”

   Inderdaad…
   Eerlijk gezegd had dit al verboden moeten worden.

 2. Lugar

  Dijkhof gaat Rutte vervangen en Rutte gaat naar Brussel. Dag Marx!

  1. marco1

   Ik hoop het niet Rutte is wat mij betreft een prima staatsman en ik vind Dijkhoff nog iets te vroeg voor een leidersrol. Persoonlijke mening he en dat mag. Fijn he

   1. Lugar

    Ja persoonlijke meningen zijn inderdaad toegestaan.

 3. struisvogelpolitiek

  Ik wil graag milieuvriendelijk mijn hobby’s beoefenen. Weet iemand hier een goed alternatief voor kapotjes?

  1. marco1

   Is het voor preventie van een soa of voor ongewenst zwanferschap? In het laatste geval zou u de anus eens kunnen proberen ipv het voorste gat.

   1. struisvogelpolitiek

    Daar word in nog eens voorgelicht op mijn ouwe dag. Het is maar goed dat ik ruimdenkend ben. (:

    1. marco1

     Ruimdenkend , tja in dat geval zult u op zoek moeten naar een ander altenatief.

  2. C.A.Barstow

   Vroeger werden er schapendarmen voor gebruikt, misschien een idee?

 4. Gerlos

  Zielige vertoning vanvdevpartij van de dieren.

 5. FLP

  Shit!! Net een scheet gelaten…luchtvervuiling!! Ouwenhond ruik hier maar aan.

 6. Duke

  Het klinkt heel erg kleinzielig, maar de PvD heeft eigenlijk wel gelijk. Teveel plastic belandt in de natuur. Als dieren plastic eten is dat schadelijk voor dat dier, en als wij dat dier eten is dat schadelijk voor de mens (want plastic filter je niet heel erg makkelijk).

 7. Pescador

  Een partij die diesels( die schoner zijn als beziene wagens) wil weren die behoort het milieu niet te verpesten met 500 balonnen die door dieren gegeten kunnen worden

 8. Eugenie de la Fleur

  “Godzijdank lijkt het erop dat Dijkhoff zelf minder geneigd is om de PvdD ook maar een beetje respect te geven.”

  Rutte is iemand waar ik nog wel respect voor heb. Een zeer bekwame bestuurder en een echte liberaal maar hij is momenteel wel zo’n beetje de enige liberaal die over gebleven binnen de VVD. Vergeleken met Rutte is die Dijkhof een echte hork.

 9. Blue monday

  Wilders is nog mild!

  Onbegrijpelijk waar de VVD het lef vandaan haalt.

  Op dit moment ben ik overtuigd dat de VVD het grootste kwaad voor Nederland is en in het kielzog de partijen die de laatste 10 jaar in slaap gevallen zijn en het wel best vinden met Rutte.

  Polarisatie en populisme zijn blijkbaar vieze woorden, maar het totale gebrek eraan is verbijsterend.
  Geen wonder dat FvD en PVV electoraal succes boeken, niemand anders pakt Rutte aan.

  Het rottige voor mij is dat ik nooit op een rechtse partij zal stemmen en links oorverdovend stil is….maar wie weet ga zelfs ik een proteststem uitbrengen!

  1. Lugar

   Jij bent tenminste wel eerlijk!

  2. Blue monday

   Mm, verkeerde topic…vergeet maar….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.