‘Het werkelijke doel van Kick Out Zwarte Piet is eigenlijk Kick Out Nederland’

Zijn er nog Nederlanders die denken dat het Kick Out Zwarte Piet om Zwarte Piet gaat? Ja, die zijn er. Volgens onderzoek staan 32 procent van de Nederlanders achter KOZP. Enkele dames in De Telegraaf menen dat het KOZP niet om zwarte piet gaat, “ze hebben een hele andere agenda”. Die agenda laat zich raden: ze willen KON, ofwel Kick Out Nederland.

De rancune en haat over wat wij donkere mensen zouden hebben aangedaan in de slavernij periode en koloniale tijd is enorm. Decennialang hebben we nooit iets gehoord van gekleurde mensen over zwarte piet. Ik ben veertig jaar bevriend geweest met een donkere Surinamer tot zijn dood ons scheidde. Nooit één onvertogen woord over zwarte piet vernomen. Altijd vrolijk meegevierd. Ik heb op een middelbare school gezeten met donkere leerlingen in de klas. Nooit één onvertogen woord over hun kleur of over de zwartheid van zwarte piet gehoord. Stel je voor! Dat gekleurde kinderen daarom worden uitgelachen gaat er bij niet in. Opeens sloeg de vlam in de pan. Hoe kan dat? ‘Wij’ hebben het onszelf aangedaan met oeverloze discussie over de slavernijtijd en kolonialisme, deemoedig het hoofd buigen in eindeloos schuldbesef en jaarlijkse slavernijherdenkingen.

Professor Gloria Wekker, sociaal en cultureel antropologe aan de Universiteit van Amsterdam en collegae haakten daar gretig op in. Zij heeft haar leerstoel er aan te danken. Mevrouw Wekker heeft een prachtige bijdrage geleverd aan de huidige verdeeldheid en ontevredenheid onder haar mensen. Volgens haar moeten blanken zich een ‘dubbel bewustzijn’ aanmeten voor blanke en gekleurde mensen, ‘white privilege’. Wekker heeft het boek Witte onschuld geschreven, waarin ze uiteenzet dat 400 jaar imperialisme en kolonialisme de blanke mens superioriteitsgevoelens heeft gegeven. Bij autochtone Nederlanders zit volgens haar die koloniale periode nog steeds tussen de oren. Er zijn fouten gemaakt door blanken, maar historicus emeritus hoogleraar Piet Emmer en de Amerikaanse historicus Robert C. Davis werpen er een ander licht op. Emmer vertelt in De Nederlandse slavenhandel 1500-1850 dat slaven door Arabieren en inheemse Afrikanen werden verhandeld op slavenmarkten, lang voordat Engelsen en Nederlanders daaraan deelnamen. Nederlanders zouden een marginale 5% van de slavenhandel hebben, helemaal aan het einde van de slavernijhistorie. Slavenhandel was het resultaat van samenwerking tussen gekleurden – die de slaven uit het binnenland haalden – en blanken. Slavernij is een oeroud fenomeen teruggaande naar het Romeinse Rijk. En nog steeds bestaat alternatieve slavernij in Afrika en Arabisch landen. Maar daar horen we niets over van KOZP.

Robert C. Davis, Christian Slaves, Muslim Masters. White Slavery in the Mediterranean, the Barbary Coast, and Italy, 1500–1800, verwijst naar de Barbarijse slavenhandel van blanke slaven tussen de 16e en 19e eeuw aan de Barbarijse kust van Noord-Afrika, Marokko, Algerije, Tunesië en het westelijk deel van Libië. De markten beleefden een periode van voorspoed toen de gebieden officieel onder de heerschappij van het Ottomaanse Rijk vielen, maar officieus een grote autonomie genoten. De Noord-Afrikaanse slavenmarkten handelden in blanke slaven uit Europa, aangevoerd door piraten vanuit de kustplaatsen van Italië, Spanje, Portugal, Frankrijk, Engeland tot zelfs IJsland toe in een verwoestende mate. Hele kuststreken werden aangevallen en bleven verlaten achter. De omvang van verhandelde christenen zou onderschat zijn. Het zouden ‘miljoenen’ zijn. In zijn diepgravende studie naar de slavernij van Europese christenen door Noord-Afrikaanse moslims meent Davis dat historici de impact van deze slavenhandel op Europa ernstig onderschatten.

Ons beeld van slavernij wordt sinds decennia gedomineerd door zwarte Afrikanen die door blanke handelaren naar de Nieuwe Wereld werden verscheept om daar aan blanke plantagehouders te worden verkocht. Dit is op zich correct. Maar het beeld van de Europeaan, in deze archetypische voorstelling, als de altijd wrede dader en de Afrikaan als het wil- en identiteitsloze slachtoffer, zou volgens Emmer en Davis bijgesteld moeten. Het fenomeen slavernij zou veel breder en ouder zijn dan we denken en er zijn veel meer actoren, schuldigen van alle kleuren. Maar die wetenschappelijke waarheid wil men niet horen.

Hoe de slavernijtijd ook moge zijn geweest, ons treft geen bloedschuld. Wij zijn er niet bijgeweest en zijn niet medeplichtig, inderdaad witte onschuld zonder superioriteitsgevoelens. Ga je wraakgevoelens dus ergens anders botvieren, maar niet op ons. Impregneer breinen niet met haat. Laat negatieve gevoelens achter je en bouw aan je toekomst.

Roetveegpieten zijn letterlijk geen gezicht. Iedereen ziet dat een roetveegpiet een neppiet is. Doe dus als de Surinamers en Curacaoënaars en maak zwarte piet gitzwart. Sinterklaasfeest is een feest zo inclusief als het maar zijn kan. Stel je voor zwarte pieten die blank zijn, dát zou pas uitsluiting zijn!

Nederland is één van de meest tolerante landen ter wereld met 223 verschillende nationaliteiten. Wat we nu meemaken is onterecht en lijkt op het begin van een burgeroorlog. Actie is reactie. Laten we hiermee stoppen. We willen rust. We weten dat KOZP het Sinterklaasfeest racistisch vindt. Dat is ons inmiddels voldoende duidelijk. Verbied iedere demonstratie van voor- en tegenstanders.

Frits Bosch, econoom en socioloog, auteur van Wereld op een keerpunt en Onbehagen bij de elite

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

86 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Hear, hear

  Overigens is White Gold van Giles Milton ook een aanrader !

  1. Top

   Ik heb het jullie toch al eerder geschreven? Nu lees je het eens van een ander 😉

 2. sjun

  Het lijkt me verstandig om zo min mogelijk mensen in culturele spagaat toe te laten. Dan voorkom je veel maatschappelijke kosten, onaanspreekbaarheid en nodeloze ergernis. In Italië heeft Salvini dat al begrepen. ‘Geïmporteerde’ diversiteit blijkt vooral verdeeldheid en een opmaat naar cumulerende kosten en burgeroorlog op te leveren. Of mag ik dat niet zeggen?

  1. Baaz

   “Of mag ik dat niet zeggen?”

   Feiten mag je gewoon benoemen, natuurlijk.

   1. Aytas

    Jij verwisselt feiten en meningen nogal. Dit is dus een mening en geen feit. Feit is dat Afrika netto betaler aan Europa is.

    1. Groeneveld

     Je raaskalt, Aytas. Afrika staat diep bij ons in het krijt.

    2. Baaz

     “Afrika”

     😛

    3. Groeneveld

     Afrika is nooit, never in staat om zijn eigen broek op te houden. Ook niet in een verre toekomst. Pas wanneer de mentaliteit, werklust en innovativiteit toenemen zal er iets kunnen ontwikkelen.

     Tot dat moment blijven ze aan het infuus hangen van de talloze donorlanden. Afrika is een verloren continent en het afvoerputje van de wereld.

     1. Floris

      Zelfs als ze in een gespreid bedje terechtkomen, zoals in Zimbabwe of Zuid-Afrika, wordt het binnen de kortste keren een puinhoop.

      Kansloos.

      “Netto-betaler aan Europa”, hoe verzin je het.

      Laat je opnemen en behandelen Aytas. Het is hoog tijd.

     2. Baaz

      Afrikasyndroom…

  2. Ritter

   ‘Geïmporteerde’ diversiteit blijkt vooral verdeeldheid en een opmaat naar cumulerende kosten en burgeroorlog op te leveren.”
   ———————

   Het zijn de feiten.

   Door de massale immigratie van mensen met een grote afstand tot onze cultuur,waarden, normen en gebruiken zie je dat er z.g. parallelle samenlevingen ontstaan. Iedereen trekt zich terug in zijn ( culturele, religieuze) groep.

   In de Oost Europese landen kent men deze problemen niet omdat ze daar de grenzen voor massale ( illegale) migratie ( onder het mom van “vluchteling) hebben gesloten. Dit bewijst dat de problemen die wij hebben specifiek voortvloeien uit de massale (vaak illegale) migratie.

   Kortom, massale (vaak illegale) immigratie leid tot verdeeldheid en grote onderlingen spanningen.

  3. Scarletti

   Beste Sjun, dat mag u zeker zeggen, sterker nog roep dit van de daken. Wanneer dit zo doorgaat voorzie ik nog veel meer geweld, laten we dat in vredesnaam zien te voorkomen. Door de racisme roepers ontstaat er momenteel een sterk gesegregeerde samenleving die slechts onderling wantrouwen en haat creëert. 10 jaar geleden werd je in Nederland afgerekend op je gedrag en niet op je afkomst. Dat is nu volledig omgeslagen, blanke Nederlanders worden door zwarte en gekleurde Nederlanders inmiddels weggezet als Üntermenschen. Ook dit is niets minder als omgekeerd racisme en zou net zo goed door het OM aangepakt moeten worden. Indien een blanke over zwarten zou roepen, wat mw. SS (en haar aanhang) nu over blanken roept, zou deze linea recta opgepakt, vervolgd en veroordeeld worden.

   1. Aytas

    Dus ik zou jou een untermensch vinden. Ik vind je een gek die in een inrichting hoort maar dat heeft niets met je huidskleur te maken gekkenhuis.

 3. henk vintage

  Het uiteindelijke doel is herstelbetalingen.
  Met deze herstelbetalingen zijn wij al enkele decennia bezig d.m.v. uitkeringen, subsidies
  en ontwikkelingshulp.
  Het is wel mooi genoeg onderhand.

  1. Aytas

   Je hebt het niet goed begrepen. Afrika betaald aan Europa, niet andersom.

   1. toetssteen

    @satya
    Mijn zwager heeft zijn schouders er een halve eeuw ondergezet. Nu zit hij thuis met Parkinson. Hij is diep teleurgesteld in al zijn pogingen allerhande productie bedrijven florerend te krijgen omwille van de bevolking zelf.
    Mislukt, allemaal. Arbeidsethos is er niet.

   2. janszm

    Aytas, een mens is nooit te oud om iets te leren.
    Help me eens jouw uitspraak te begrijpen.
    Zijn we honderd jaar met nepnieuws geïndoctrinneerd?

 4. van Urk

  De feiten zijn er om er niks meer aan toe te voegen. Dit artikel bewijst dat.

 5. JanKlaasen

  “Nederland is één van de meest tolerante landen ter wereld.” Voor wat we hebben gezien dit weekend geloof ik daar niet meer in.

  1. Baaz

   “(…) geloof ik daar niet meer in.”

   Dat prima, Sinterklaas bestaat immers niet.

  2. sjun

   Het verdwijnt samen met het goedgeloof in de klimaathoax en de multikul. Men moet wel wat realistischer worden in Nederland om financieel en cultureel op termijn te kunnen te overleven.

  3. Maurits Dekker

   Nederland is het meest tolerante land ter wereld. In de meeste andere zouden de links-extremisten en terroristen van KOZP en De Grauwe Eeuw al lang een kopje kleiner zijn gemaakt.
   Echter hier niet. Er is al diverse malen voorspeld dat ons land aan haar eigen tolerantie ten onder zal gaan. En ik heb geen enkele reden kunnen vinden om daar nog aan te twijfelen.

   1. Baaz

    Des te merkwaardiger is de dictatuur van de schreeuwende absolute minderheid. Een stofje aan de weegschaal.

  4. Job Jansen

   @ JK

   Klopt, de maat is vol. Te lang hebben veel Nederlanders gezwegen. Op DDS zie je het ook.

  5. van Urk

   Die demonstranten weten dan ook niet wat tolereren -verdraagzaamheid- betekent.

  6. robroy

   Geestelijk geweld is ook geweld punt

  7. Top

   De man die bekend staat, dat hij ze meisjes en politie slaat, doet weer eens een stinkende duit in het zakje. Trek die hand, die je aanstuurt uit je reet en ‘grow up!’ Oh wacht even, je vindt het gewoon lekker!

 6. poepielatenruiken

  GA FIETSEN MET JE SLAVERNIJ !!! IK GELOOF NIET IN DE ERFZONDE !!

 7. Peter Loosduinen

  Frits Bosch bedankt voor jouw uitstekende betoog !
  Even nog een feit extra in het licht zetten.
  De slaven die meegenomen werden door de blanken waren al slaaf en werden verkocht door hun eigen rasgenoten.
  Dus NEGERS verkochten NEGERS aan blanken !

  1. Adriaan

   @Peter, je bent me voor om dit saillante detail te vernoemen. Dat wordt namelijk door de racistenroepers angstvallig verzwegen.

 8. Job Jansen

  De Romeinen hebben destijds, zij die zich niet wilden onderwerpen aan Cesar, half Germanië afgeslacht, en de jonge vrouwen en kinderen tot slaaf gemaakt. Tegenwoordig horen we alleen de goede dingen die de Romeinen ons hebben gebracht. Ironisch lijkt mij het goede woord.

  1. Two Ravens Black Kettle

   U bent vrees ik Par Blue Job,
   Secuur blijven

   De Romeinen hebben de Germanen er nooit onder gekregen, net zo min als de Friezen, Scoten en Picten
   Hele garnizoenen zijn uitgeroeid.

   U doelt waarschijnlijk op de Galliërs.

   Overigens zijn de Romeinen uiteindelijk ook ten onder gegaan aan de ongebreidelde massa-emigratie (Volksverhuizingen) net zoals West-Europa zal vallen (wellicht met uitzondering van de dappere en kloeke Denen)

   1. Job Jansen

    @ TRBK

    Par Blue? Nee hoor, daarom juist hebben ze er zoveel afgeslacht. De meeste wilden zich niet onderwerpen. De Romeinen zijn in Nederland tot de Rijn gekomen en hebben in Duitsland flink huisgehouden maar het is ze niet gelukt. Wat denk je dat ze met de gevangenen deden?

    1. Two Ravens Black Kettle

     Die werden grotendeels tot slaag gemaakt.
     (overigens was slavernij in Rome wel iets anders dan bv. de extreem wrede slavernij die de Ottomanen later zouden ontwikkelen)

     Maar nogmaals
     De Romeinen hebben juist hun grootste nederlagen geleden tegen de Germanen. Eeuwenlang hebben ze geprobeerd de grenzen te verleggen maar die bleef eeuwenlang statisch.

     Ik heb wel wat kronieken die ik je zou kunnen lenen om de geest wat op te frissen ?
     (vorige week nog The Fall of the West van Adrian Goldsworthy gelezen. Prettig boek)

     1. Job Jansen

      @ TRBK

      Klopt helemaal. Maar vergeet niet dat een gewonnen veldslag vele doden aan beide zijde gaf. Dat bedoel ik met afslachten. Daarbij hebben de Romeinen ook aardig wat veldslagen gewonnen. Door de koppigheid van de Germanen konden ze de grens vasthouden. Maar de prijs was hoog.

 9. Scarletti

  Geweldig om eens een feitelijk correcte weergave van de geschiedenis te zien. Overigens was de gewone burger in de destijds feodale samenleving niet veel beter af dan de gemiddelde slaaf op de plantages. De gemiddelde slaaf kreeg in ieder geval nog een dagelijkse maaltijd, daar kon de gemiddelde burger in die tijd alleen maar van dromen. Dakloze burgers werden destijds opgepakt en opgesloten in veen kolonies waar ze dwangarbeid moesten uitvoeren en lijfstraffen ondergaan wanneer ze de strenge regels overtraden. Alleen de elite had destijds een goed leven. Adelijken waar figuren zoals jonkvrouw Ollongren vanaf stamt. Kort door de bocht de oude elite die nog steeds de dienst uitmaken. Pak de adel haar statuur en vermogen af als goedmakertje, zij hebben immers een bloedschuld.

 10. Baaz

  “Slavernij is een oeroud fenomeen teruggaande naar het Romeinse Rijk.”

  Slavernij gaat natuurlijk véél verder terug. Al in het OT staat geschreven dat er 4000 jaar geleden al sprake was van slavernij. Ik vermoed zelfs dat het voordeel uit gedwongen mensenarbeid zo oud is als de mens zelve.

  1. van Urk

   Inderdaad. Zelfs Germaanse stammen -hier dus ook- hadden slaven thuis.

 11. Floris

  De Arabische negerslavenhandel was veel omvangrijker en langduriger dan de Europese.

  Toch is er geen neger die je daar over hoort.

  En over de Barbarijse slavernij van blanke Europeanen hoor je ze ook niet.

  Het is pure westenhaat wat hier speelt. Jaloezie, misplaatste rancune, vermeende grondstoffenroof (hoe haal je het in je hoofd) en zogenaamd neo-kolonialisme (wat dat is mag Joost weten).

  We kunnen hier als westen wel wat van leren en dat is dat het feminine model van doorgeschoten tolerantie en conflictvermijding het slachtoffergedrag van beroepsklagers slechts aan heeft gewakkerd. Blanke watjes en extreemlinkse SJW’s moedigen de beroepsklagers verder aan.

  Verwacht geen dankbaarheid van dit soort lieden die hier door de staat worden onderhouden. Met de ene hand pakken ze hun uitkering aan en met de andere steken ze een mes in je rug.

  1. Two Ravens Black Kettle

   Uitstekend epistel !

   Het wordt tijd dat we herstelbetalingen gaan opeisen bij de islamitische slavendrijvers en dat we ’t Suikerfeest (waar de activistische MSM zo dol op is) gaan verbieden.

   1. ildib

    Dan zal je toch eerst een burgeroorlog moeten bewerkstelligen en die nog moeten winnen ook, lijkt mij schier onmogelijk op dit moment.

    1. Two Ravens Black Kettle

     Vandaar dat ik niet optimistisch ben over de overlevingskansen van West-Europa. We glijden weer terug naar de autoritaire middeleeuwen, compleet met de Thought Crimes Inquisitie.

     Nederland is het Rome van 475 na Christus.

  2. Ernst Quispel

   Altea-Hills windt er geen doekjes om: hij is een smerige racist en daarom een voorstander van Zwarte Piet.

   1. Stanly2000

    Dat was lang wachten hè Ernst. Eindelijk een reactie waar je een onterechte opmerking over kan maken.

   2. Roughwood

    Quisling manifesteert zich wederom als zijnde een lege huls; apert inhoudsloos, immer polariserend, een meelijwekkende links-extremistische trol. U bent af!

    1. Baaz

     “U bent af!”

     Dat klopt, meneer Quispel is af en staat buitenspel. Niet te verwarren met buiten spel.

   3. Baaz

    “hij is een smerige racist”

    DDS stelt jou in staat jouw mening te geven en dat doe jij ook.

   4. FJ

    Kwispeltje, jij bent een echte salon socialist en links lullen en rechts de zakken vullen.
    Het racisme komt vooral van KOZP, want die haten alles wat mooi blank is.

   5. Groeneveld

    Quispel, ouwe politiek correcte agitator: jij bent een bekrompen proleet die niet in de gaten heeft dat Altea-Hills een hartenkreet afgeeft en wanhopig is door de totaal verramsjte samenleving die jij en je linkse broedergespuis hebben veroorzaakt. Altea is geen racist maar een nationalist en patriot.

    Jij daarentegen bent een zwaar gehersenspoelde cultuurmarxist die droomt over de maakbare maatschappij en een globalistische nieuwe wereldorde waarbinnen de klimaathoax de leidende norm is. Het zou voor de maatschappij een zegen zijn als jij onder curatele werd gesteld.

    1. Baaz

     “een zwaar gehersenspoelde cultuurmarxist”

     En nihilist, zonder kleuren, iedereen hetzelfde.

  3. toetssteen

   @Altea-Hills
   Een nogal ongelukkige opmerking die u beter had moeten duiden. Ik zal het anders formuleren. (en dan hoor ik het wel of u het ermee eens bent)

   Mensen met een andere kleur huid, haar, ogen enzovoort, zijn altijd zeer nieuwsgierig naar dat blanke vel en dat blonde haar. Vooral vrouwen. Mijn vrouw kan daar een boek over schrijven, maar alle ervaringen waren erg leuk, dus: big smile.

   Wat u vergeet mee te nemen is het IQ. Blijft het bij Chinezen en Japanners bij de lol om de uiterlijke verschillen, bij veel Afrikaanse volken speelt ook de IQ nijd een grote rol. (let wel, ik generaliseer niet, immers er zijn wel degelijk toppers bij uit alle gebieden uit Afrika; helaas raken zij ondergesneeuwd door de blaters.)

   1. van Urk

    Vanochtend nog een filmpje gezien hoe een zwarte man een blik met bonen open deed. Maakte de onderkant open met een mes terwijl aan de bovenkant het lipje erop zat. Dat zegt toch veel als men over IQ heeft.

    1. ildib

     Er is er ook een van een neger met een zak cement op zijn ene schouder en een kruiwagen op de andere schouder, omdat zij zo slim zijn….whoehahahaha……

     1. Baaz

      Zuurdesem ildib, pure azijnzuurdesem.

   2. Aytas

    Je beroept je op oude wetenschap. Inmiddels is allang gebleken dat wat je zegt feitelijk niet klopt.

    1. Baaz

     Dat maak jij ervan en dat mag.

    2. IJsbrand Koudvuur

     @Aytas,
     Het is alweer gebleken dat die wetenschap ook al weer achterhaald is.

     Rassen en sub-rassen bestaan.
     IQ tabellen bestaan.
     Racisme en discriminatie bestaan.

     Niets aan te doen, het is altijd zo geweest. De tolerantie en gelijkheid is een toneelstuk/schouwspel van de afgelopen 40 jaar.

  4. Aytas

   ‘Het is pure westenhaat wat hier speelt. Jaloezie, misplaatste rancune, vermeende grondstoffenroof (hoe haal je het in je hoofd) en zogenaamd neo-kolonialisme (wat dat is mag Joost weten).’

   Grondstoffen roof is wat er nu in Mali en Congo gebeurd. Neo kolonialisme gebeurd nu via subsidies in Kenia gebeurd. Dat jij zo hard tegen jezelf kunt liegen prima, het maakt het niet minder waar.

   1. Baaz

    “Afrika”

    😛

  5. Mart

   Laat die verbolgde Surinamers eens lezen wat die engelse Olivier Cromwell uitgevreten heeft met de Ieren en anderen.Het hele land uitgehongerd en zo wat de rest als slaven verscheept naar Caribische eilanden en Amerika onder vreeselijke omstandigheden en waren minderwaard dan de 50$ negers,maar 5 $,dus weggooi materiaal,wat ze ook deden….dus niet mekkeren.Allemaal te vinden op het internet en gèèn fakenews maar geschiedenis die liefst onder het tapijt wordt geschoven.Slavernij is ALTIJD al bedreven door ALLE volken,TOEN en NU.

 12. Altea-Hills

  Lees het boek vaan Martin Bosman,ja die van de PVV !
  Het boek heet vreemdeling in eigen land.
  Wat hierin beschreven staat,gebeurd anno nu in ons eigen Nederland en het is al gebeurd in Zuid Afrika,wat wel in het boek staat omschreven.’
  Je laat vreemdelingen toe in je eigen land,en die gaan op jouw stoel zitten,en willen uitmaken hoe het zal vergaan in ons eens zo mooie Nederland,en daar is nog maar een remedie voor.
  Iedereen weg als zijn grootvader niet in Nederland is geboren,en dan kunnen wij weer baas worden in eigen land,nu kan het nog,maar als de bevolking uit meer dan 50% vreemdelingen bestaat,dan is het over en uit voor ons autochtonen,met dank aan het linkse gezwel in de politiek.

  1. C.A.Barstow

   Je hebt de hele situatie in ons land prima weergegeven!

 13. kennethhagers@gmail.com

  Dat elitaire wijzende vingertje van mensen die amper het eelt op de handen hebben gehad of een werkpijntje BAH! Er zijn genoeg hardwerkende Nederlanders die de zoveelste generatie loonslaven zijn. Voor die mensen is het veel, lang en hard werken en weinig verdienen. Die staan geen seconde stil bij het koloniale verleden, die zijn generatie op generatie bezig met leven en overleven! Die met hoogachting het vingertje toe wijzen is van de zotte, dan moet je je elitaire hersenen eens goed laten nakijken!

 14. FJ

  KOZP haat Witte de Wit, want je kunt niet jubelden om Zwarter de Zwart, want die heeft nooit bestaan.

 15. C.A.Barstow

  Laten we onze vaderlandse geschiedenis gaan herschrijven maar dan vol met boetedoening en zelfkastijding.
  En zouden we het doen, bij god wat zal ik er tegen vechten!
  Het beste begin lijkt mij om al dat linkse tuig de mond te snoeren en alle macht uit handen te nemen, dan is het grootste probleem uit de wereld.

  1. Baaz

   “vaderlandse geschiedenis ”

   En dan ook maar meteen de wereldgeschiedenis, linksgeesten hebben meestal grote ambities op dat vlak.

 16. ruudjeenjose

  Ach het is toch al te laat.Nog 25 jaar en dan gaan we knielen voor alla.Dit dankzij de huichelaars en wegkijkers in Nederland.

 17. Beukman

  “Nederlanders zouden een marginale 5% van de slavenhandel hebben, helemaal aan het einde van de slavernijhistorie”, aldus Frits Bosch, in een poging om het verband tussen ons slavernijverleden en de huidige opstand tegen ZP te downplayen.

  Wat Bosch echter vergeet, is dat de voorouders van de Nederlanders met een koloniale achtergrond vrijwel zonder uitzondering ernstig hebben geleden onder de slavernij, en reken maar dat zij hun trauma’s en hun visie bewust of onbewust hebben doorgegeven aan hun nageslacht. Logisch dus dat veel Surinaamse en Antilliaanse ageren tegen Zwarte Piet.

  Persoonlijk ben ik dol op ZP. Ik heb ook lang in discussies geprobeerd om aan tegenstanders uit te leggen dat Zwarte Piet géén slaaf is, maar een vrolijke werknemer van Sinterklaas, met een fantastische en avontuurlijke baan, en dat hij zwart is van het roet van de schoorsteen waar hij doorheen klimt. Hierbij weet hij zijn goeie goed op magische wijze schoon te houden.

  Helaas echter worden de verhalen over bruine en zwarte Nederlandse kinderen én volwassenen die rond deze tijd van het jaar worden uitgescholden voor Zwarte Piet of erger talrijker, en dreigt ons nationale feest inderdaad een feest te worden waarbij een bepaalde groep zich niet meer prettig voelt. Mijn hart krimpt ineen van de gedachte aan kinderen die elk jaar de dag vrezen dat het 5 december wordt.

  Daarom zeg ik: afschaffen die kleur zwart! Maak er blauw van of zo. Op die manier vergroten we bovendien het draagvlak van ons nationale feest ten koste van de oprukkende nep-Sinterklaas, te weten de kerstman. De kinderen zal het worst wezen, en de boze blanke mannen komen er wel weer overheen.

  1. ildib

   Vergeet het maar…..

   1. Beukman

    Een grote sterke man als jij komt er zéker overheen, @ildib.

    1. Baaz

     “(…) afschaffen die kleur zwart! ”

     Kijk uit kleurpolitie! Bemoei je met jezelf, of je eigen zoals ze in Mokum zeggen.

     1. Beukman

      Alsof de pro-Zwarte Pieters géén Farbepolizei zijn.

 18. Gerlos

  Wordt het niet tijd dat die activistische niksnutten die tegen ZWARTE PIET zijn retour in hun bootjes naar hun thuisland vertrekken en ons verder met rust laten. Of vinden ze onze staatsruif/pinautomaat te vorstelijk om te vertrekken.

 19. Nachtwacht

  Ik vind het een goed idee , KOZP.
  Laten we alle op zwarte piet lijkende lui ons land uit kicken.

 20. Aytas

  “Wij’ hebben het onszelf aangedaan met oeverloze discussie over de slavernijtijd en kolonialisme, deemoedig het hoofd buigen in eindeloos schuldbesef en jaarlijkse slavernijherdenkingen.”

  Een slavernij herdenking iets mis mee? Wanneer is dat eindeloos schuldbesef er geweest? Je hoeft je echt niet schuldig te voelen maar dit is het achterlijk slachtoffer gelul waar rechts zich sinds culture of critique van Kevin Macdonald op beroept.

  ‘Maar die wetenschappelijke waarheid wil men niet horen.’

  Wie wil dat niet horen? Je hebt geen idee wat er na de bevrijding allemaal gebeurd is in Afrika. Wederom achterlijk gelul, reis naar de Ashanti en kijk naar hun museum.

  ‘Wat we nu meemaken is onterecht en lijkt op het begin van een burgeroorlog. Actie is reactie. Laten we hiermee stoppen. We willen rust.’

  Rechtse slachtoffer rol, heeft Jordan petersen jaren geleden een mooie studie van gemaakt, hoor je hem nu weinig meer over, komt niet uit voor het verdienmodel.

  Dit is een stuk opinie wat gebouwd is op slachtoffer schap en frames. Diep en diep triest!

 21. Gosselaar333

  Quispiel gaf een paar weken geleden vol trots toe dat hij sympathie voor Hamas heeft. Een terroristische organisatie die niet alleen Israël wil vernietigen maar alle Joden wereldwijd. Met dit soort gif hebben we hier te maken .

  1. Ernst Quispel

   Gosselaar liegt.

   1. Baaz

    Nee hoor!

 22. Rosasolis

  Waarom een bekende Amerikaans uitdrukking gebruiken voor zwart piet?
  “Kick out” is typisch Amerikaans. Maar zwarte piet is Nederlands, Waarom niet zoiets als: zwarte piet moet weg, of zwarte piet moet verdwijnen, of geen zwarte piet meer?
  Kleurlingen wonen overal ter wereld, er hoeft niet een Amerikaans uitdrukking gebruikt te worden. Hou het gewoon op z’n Nederlands. Sinterklaas is gewoon een oude traditionele sprookje voor kinderen in ons land, net als Santa Claus voor de Engelse wereld. Maar wij vieren nog steeds overal Kerst…hopelijk wordt er geen problemen rond deze zeer speciale feest voor de vrede. Naar Handel’s Messiah wordt er steeds meer geluisterd, zoals van ochtend op radio 4, toen omroeper Margriet Vroomans speelde een nieuwe CD met de ontroerende aria: I Know that My Redeemer Liveth. Misschien was dit zeer geliefde aria op de Ochtend van 4 uitgezonden als een speciale boodschap voor de oproerkraaiers van de voor- en tegenstanders van zwarte Piet.
  Persoonlijk vindt ik dit boodschap veel belangrijker…en dat het geen sprookje is!

  1. Baaz

   “Maar wij vieren nog steeds overal Kerst…”

   Er is niets dat de schreeuwende minderheid tegenhoudt om ook dat feest te torpederen.

 23. JohanFrl10

  Ik hoop dat alle Nederlandlievende stemmers ervoor kiezen om de volgende keer op FvD of PVV te stemmen zodat Nederland zijn oren niet laat hangen naar een relatief klein clubje die het Sinterklaasfeest willen verzieken. Mocht je de kleur van Piet veranderen, dan staan ze er de volgende keer omdat de Sint op een paard rijdt of omdat hij een man is. Bovendien zegt het veel over KOZP; mensen die zichzelf associëren met Piet, die over daken loopt, een pietenpak en pet op heeft, die pepernoten en cadeaus uitdeelt en kunstjes doet en de beste vriend van de Sint is dat zij vallen over zijn huidskleur. Stel dat je het afschaft; dan kn een donker persoon nooit meer Piet zijn; want Zwarte Piet, dus racisme. Dat is in mijn ogen pas écht racisme. Het feest is al vergalt. Veel Nederlanders gaan liever over op kerst, die groep wordt alleen maar groter én ook dat feest wordt al vertwijfeld gevierd ivm de islam in ons ooit zo mooie land.

 24. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Het besef dat je stil mag blijven staan bij een weerzinwekkende periode uit de geschiedenis, daar is niets mis mee. Evengoed wordt de ” Holocaust ” elk jaar herdacht. Opvallend is echter wel hoe vaak de naam Cohen voorkomt in de advertenties waarin zwarte slaven te koop worden aangeboden. Bron: Gerard de Boer…

 25. P.Sisterons

  Hahahaha “Professor” Gloria Wekker. De titulatuur stelt steeds minder voor. Maar ja, sinds er laaggeletterde rifratten ook al in het parlement zitten, zal ze die titel wel hebben gekregen omdat ze soewart is. 🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.