Hommeles bij Britse partij UKIP! Nigel Farage wil UKIP-leider uit zadel wippen

Nigel Farage is niet blij! Huidige UKIP-leider Gerard Batten vaart een totaal verkeerde koers volgens Farage. Motie van wantrouwen is in aantocht! Dat meldt Sky News.

Het stoot Farage nogal tegen de borst dat Batten een soort straat-activistische beweging aan het maken is van UKIP waar Farage ooit leider van was. Met de adviserende rol die Tommy Robinson nu is toebedeeld maakt Batten een grove fout, aldus Farage.

Robinson gaat UKIP namelijk adviseren over verkrachtersbendes en hoe het gevangenisstelsel moet worden veranderd. Voor wie Robinson kent, het zal hier al snel over immigratieproblematiek gaan en flink wat ‘bijna-over-het-randje’-uitspraken over immigranten.

Voor Farage is dit een belachelijke zet. Hij wil niet dat UKIP te boek komt te staan als een rellende, racistische, anti-islam en -immigratie partij, en zegt:

“It goes against all the things I did as leader to say we will talk about immigration, we will talk about the extreme forms of Islam. But, we will do it as a non-racist, non-sectarian party. This blows a hole in all of that.”

Er zijn al eerder diverse hooggeplaatste figuren vertrokken bij de partij naar aanleiding van de aanstelling van Batten als nieuwe leider. Reden hiervoor was de wijze waarop men binnen de partij islam-kritiek uitte, met steun van Batten.

Er heerst dus verdeeldheid in de partij en de gemoederen lopen hoog op. We zullen zien of Farage voldoende steun krijgt voor zijn motie of dat Batten zich staande weet te houden!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Aytas

  Dom rechts is een vloek voor Europa of het nu salafisme of anti islamitische partijen betreft, uiteindelijk zijn ze hetzelfde.

  1. Groeneveld

   Dom links en dom anarchistisch is vele malen erger. Zij hebben Europa afgebroken en kapot gemaakt. De redding moet van Nieuw Rechts komen, de verstandige mensen die nog proberen te redden wat te redden valt. Weg met de zieligheids-emoties, leven de rationele aanpak.

   1. Eugenie de la Fleur

    Ach jeetje heeft iemand iets gezegd? Gewoon een trol op eenzame hoogte, niets om je druk over te maken

    1. Groeneveld

     Eugenie de la Sukkel is een zuigertje a la Quispel en Svetlana. Niets om je druk over te maken.

     1. Top

      Ze heet trouwens, ‘Droogpruim de la zelfgeknipthaar’. U kent vast wel zo een bijstand muts in uw omgeving. Meestal niets te melden, als alleen ter eigen voordelen.

   2. Aytas

    Groeneveld je demonstreert precies wat het probleem met dom rechts is.

    1. Groeneveld

     Iedereen kan wel wat roepen Aytas, en daar ben je sterk in. Maar het is misschien beter als je het met argumenten omkleedt. Ik wacht er op.

     1. Aytas

      Dat doe ik iedere keer groeneveld, ook hier weer, dom rechts en salafisten lopen allemaal achter hun leider aan zonder kritische inbreng.

     2. Groeneveld

      Dat Aytas volkomen in gebreke blijft om ook maar een argument in te brengen, zegt alles over haar beperkte discussie- en debattechniek.

      Ze roept, gilt en schreeuwt. Maar een verstandig woord komt er niet uit.

    2. tomygun

     Yep boodschappen tas daar ben jij een expert in met dom zijn .
     Ga terug naar je Aftica roots daar is het veel beter toch ?

     1. tomygun

      Africa ,

    3. Top

     Ik plaats dit nog maar eens. Net zo lang, dat het nodig is.
     Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incest poel, waar u uit ontstaan bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. En waar je als vrouw in de regel tot seks en sodomie wordt gedwongen, omdat dat het enigste strakke deel is, voor Ali’s kleine en besneden cornucootje. Als het u zo stoort dat Nederland, sodemieter dan op terug naar de goening waar je vandaan komt. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heb bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen.

    4. Ernst Quispel

     Groeneveld heeft weinig inhoud en is gefrustreerd en boos. Meer valt er over de stakker niet te zeggen.

  2. tomygun

   Een vloek voor Europa is de import uit africa .

   1. Aytas

    Nee het dom rechts dat weet dat ze concurrentie krijgen is het werkelijk probleem.

    1. tomygun

     Welke concurrentie? verkrachters , rovers , mordenaars
     uitkeringstrekkers , dieven ,oplichters , groepsverkrachters
     overlastgevers in buurten ,winkelcentra ,uitgaansleven .
     En jouw concurrentie bestaat uit ? noem het bij naam .

  3. tomygun

   Niet alleen voor Europa zijn Africaners een vloek maar ze laten zien
   dat het het meest corrupte volk is wat er op twee benen rond loopt .
   Spelen de slachtoffer ten koste van de echte dat maakt ze niets uit
   hun eigen ik is het enigste wat belangrijk is de ander kan verekken .

   1. Aytas

    Afrikaners zijn blanke zuid Afrikanen en ik ben in principe niet tegen Afrikaners. Vaak hele vriendelijke mensen, ik denk dat veel een grotere bijdrage aan Europa zullen leveren dan dom rechts. Zelfs op universiteiten begrijpen ze het belang van een diverse samenstelling allang, als het talent in 1 groep wordt gezocht dalen de kansen op exceptioneel talent.

    1. tomygun

     Africaners zijn alle die in Africa wonen maar de blanke zijn de betere
     universiteiten begrijpen voor het grootste gedeelte niks
     dat is de plaats waar de wortel rot woekerd .

     1. IJsbrand Koudvuur

      …werkelijk waar, To(m)mygun.

      Waar jij toch iedere keer mee aan komt zetten…

   2. tomygun

    Tja boodschappen tas maar dat is geen antword op dit
    omdat je weet dat het de waarheid is .

  4. TheresaGeissler

   Dat is een mening. Maar wie die mening is toegedaan, is hoogstwaarschijnlijk niet eens islam-krítisch.

  5. sjun

   Het is hooguit de oogst van jarenlang regressief Links wanbeleid waarvoor geen uitlaatklep bestond. Als je die mensen even gehoord hebt is het weer over in plaats dat er door hen jarenlange cumulerende maatschappelijke kostenposten ontstaan.

 2. J.Rademaker

  In de jaren 60 stemde ik op socialisten, toen kreeg ik levenservaring.

  1. Meester Kong

   @J Rademaker en je stemT nog steeds links.
   Zo hoort het 🙂

 3. Meester Kong

  Hahaha Tommy Robinson, de man waar @Two Ravens Black Kettle drijfnat van wordt.

  1. Top

   Dat wordt jij toch automatisch, als je jezelf naar het toillet beweegt. Want je lijkt toch wel erg veel op ”Jabba de hut’. En mensen met obisitas, zoals jij, zweten toch al zo snel.

  2. sjun

   Opmerkelijk dat regressief Links schijt op zo’n gemarginaliseerde karakterjongen uit de achterbuurt die zelf iets van zijn leven maakte. Zou het iets met onder Links verloren gegane waardering voor individualiteit, eigenheid, eigen verantwoording en oorspronkelijkheid te maken hebben?

   Het zou verklaren waarom het nu als lemmingen aanloopt achter globalisten en hun belangen en zich voor hen ook als kanonnenvoer laat gebruiken om nog functionerende maatschappijen in natiestaten te ontwrichten. Dat geschiedt door een voortgaande import van kanslozen en onaanspreekbaren met totaal vreemde waarden die hier eerst en vooral voor de oorlogbuit en opdringing van eigen ‘cultuur’ komen en die vermits niet uitgezet zullen belanden bij de sociale dienst als klanten die een gevaar voor hun omgeving opleveren. Te weinig of ongeschoolde mensen waarmee bar weinig aan te vangen is in een moderne kennisgerichte maatschappij.

   Het is best interessant waartoe de exerimenten van de generatie 68 geleid hebben als je er zelf maar voldoende afstand toe kunt blijven bewaren. Het heeft kritisch bezien vooral tot maatschappelijke regressie in plaats van tot evolutionaire vooruitgang geleid. Langzaam dringt overal het besef door dat geïmporteerde ‘diversiteit’ bepaald geen kracht en verrijking maar een handicap en maatschappelijke kostenpost is gebleken die onaanspreekbaarheid bevordert, een flinke hap doet uit maatschappelijk budget, die solidariteit stevig overvraagt en die kiem van conflict om het bestaan in zich draagt.

   Einstein is niet nodig om te voorzien dat ongewijzigd politiek beleid uiteindelijk tot burgeroorlog uit overlevingsdrang zal leiden. Wees maar trots op jezelf dat je aan deze maatschappelijke rot hebt bijgedragen.

   Gelukkig zijn er al vooruitziende anderen die in de onder invloed van wanbeleid verziekte maatschappijen in verschillende Europese natiestaten bezig zijn om gezonde en leefbare enclaves in te richten van waaruit individuele vorming, Bildung en reorganisatie van maatschappelijke verbanden plaatsvindt. Evenals bij de reconquista van Spanje zal dat proces van omvorming door inslijting van goede gewoonten, overdracht van waarden, kennis en zicht op het nut van betrouwbaarheid om gezonde enclave met succes te kunnen uitbouwen jaren vergen.

 4. Meriadoc Brandebok

  Zelfs Farage moet niets van Robinson hebben. Zegt wel het een en ander over Robinson.

 5. Two Ravens Black Kettle

  Jammer
  Nigel en Tommy zijn beide helden

 6. TD

  Tja, rechts gaat doordrukken in heel Europa, en is niet meer stoppen!
  De “zachte heelmeesters maken stinkende wonden” cultuur van links is definitief in zijn eindefase.

 7. TD

  @Aytas:
  Je zegt steeds “dom rechts”,maar denk eens één stap verder.
  Hoe veronderstel jij ,dat Nederland ervoor zou kunnen zorgen dat bijvoorbeeld salafisme en/of islamisering en immigratie niet de spuigaten uit gaat lopen?
  Je moet er nu even vanuit gaan dat er geen Wilders,Baudet en verdere rechtse krachten zijn die slap-links Nederland blijft wakker schudden.
  Dat gaat niet lukken met D66,Groenlinks,SGP,SP,PVDA en hun altruistisch denken.
  Binnen enkele jaren is BV Nederland failliet.

 8. TD

  Al eens gehoord van het Canadees immigratie beleid?
  Je moet moet minimaal een handwerkers beroep beheersen,anders kan je daar niet terecht,men wil dat immigranten een verrijking zijn van de samenleving en geen kostenpost!
  Kijk hoe Nederland dat aanpakt,80 % wat hier binnenkomt is ongeschoold,spreekt alleen zijn moedertaal.
  En natuurlijk is het prima dat er diversiteit is op universiteiten,maar die diversiteit is niet wenselijk aan de uitkeringsbalie!
  Uit de geldpot,gevuld door Nederlandse belastingbetalers kan je niet meer uithalen dan erin komt!
  En als er dan al wat valt uit te delen,moet dat naar HEN retour.

 9. Mau777

  Farage zijn rol bij UKIP is allang uitgespeeld – in het afgelopen jaar werd het diverse malen pijnlijk duidelijk dat Farage niets meer voorstelt dan “gelicentieerde oppositie”, m.a.w. : een politicus die van oppositie voeren zijn verdienmodel heeft gemaakt, maar netjes binnen de lijntjes van het politieke establishment blijft kleuren – en er als zodanig ZELF deel van uitmaakt….(!)

  De huidige leiders van UKIP – jongere generatie – en Robinson, maken deel uit van een spontane (en snel groeiende…) Britse volksbeweging en dat bevalt beroepspolitici zoals Farage helemaal niet…..zijn verdienmodel komt immers in gevaar.

  1. IJsbrand Koudvuur

   Mau777:

   “…De huidige leiders van UKIP – jongere generatie – en Robinson, maken deel uit van een spontane (en snel groeiende…) Britse volksbeweging en dat bevalt beroepspolitici zoals Farage helemaal niet…..zijn verdienmodel komt immers in gevaar…”

   Brits?!!
   Tommy Robinson zwaait liever met een Israëlische vlag dan met the union jack!

   Dit soort figuren verkopen liever hun eigen land aan de ((((zionisten))) dan dat ze voor groot Brittannië en de oorspronkelijke bevolking opkomen. En allemaal onder het mom: anti-islam!

   Ik vind Farage een vreemde snuiter, maar ik snap hem heel goed…

 10. ratje56

  Chappie Asscher bedoel jij Aytas?? Of Charles Manson look a Like en rekenwonder Jesse Klaver???? Alletwee hoog intelligent???? Christenhond Paul Blokhuis misschien??
  2 linksen, 1 randdebiel….

  Weet jij wel wat intelligentie is Aytas?? Ga eens een inhoudelijke discussie aan dan……
  En dan niet stiekem op jouw laptop spieken!!

  Linkse leipo´s en uit op eigenbelang, sowieso twee van die drie. En sja, wat moet je van Godsdienstwaanzinnigen zeggen??

  Maar zal je ff nog meer uit je doen halen. Neem die rechtse Premier van ons, Mark Rutte.
  die vuile viespeuk liegt zo’n beetje alles bij elkaar wat maar mogelijk is en hij komt er iedere keer mee weg ook, zegt alles over al die laffe inwoners van dit godvergeten kolereland, niet???
  En oh ja, gaf die “Premier” van ons niet af en toe les aan een brugklas??
  Weet jij zijn seksuele voorkeur Aytas?? Is ie geen pedo??

  Dus Aytas, even voor alle duidelijkheid:
  Jouw linkse gelul zoals jij dat brengt is niet links, maar net als dat rechtse gedram gewoon bullshit. Zegt veel over diegenen die dat aanhangen, zowel links als rechts.
  Wees reëel, wees realistisch en probeer in ieder geval na te denken. Dat doen nog maar weinigen in dit land…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.