'Allemaal enorme kutmuziek!' - Baudet kraakt muzieksmaak Kamerleden af in mail

'Allemaal enorme kutmuziek!' - Baudet kraakt muzieksmaak Kamerleden af in mail

Maurits von Martels (CDA) en Zohair el Yassini (VVD) kwamen met een 'leuk' idee om te laten zien dat Kamerleden (excl. Rob Jetten) óók gewoon mensen zijn. Met hun favoriete muziek zouden ze dat kunnen aantonen. Volgens Baudet tonen ze alleen maar een compleet gebrek aan smaak!

In een mail, verzonden om half 3 's nachts, zegt Baudet het volgende:

Thierrymail

Normaliter stoor je je alleen aan iemands muzieksmaak om half 3 's nachts als er een huisfeest is, maar Baudet werd badend in het zweet wakker toen hij de muzieklijst in z'n droom nog eens onder de loep nam!

Het AD spreekt van 'een hatelijke mail' maar zoals u ziet valt dit natuurlijk reuze mee. Von Martels reageerde sportief met:

‘Het valt nog enigszins mee volgens mij! Brahms, Chopin, Mahler, Mozart, Strauss en Wagner komen allemaal in dit Kamerlijstje voor! Maar je hebt gelijk dat Beethoven, Schumann en Debussy hier tweede viool spelen. Er is nu eenmaal verschil tussen muziek uit de Kamer en kamermuziek!’

Maar goed, die waren blijkbaar niet genoeg voor Thierry. Nu is het wel zo dat een aantal figuren ook wel een érg verwrongen idee hebben van wat goede muziek is. El Yassini gaf aan dat er ook Deathmetal in de lijst voorkwam, evenals het compleet uitgekauwde Bohemian Rhapsody van Queen. De frustratie van Baudet kan ik dus wel begrijpen.

Begin december zal de uiteindelijke lijst bekend worden gemaakt, eens kijken of het inderdaad net mensen zijn daar in de Kamer!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties