'Allemaal enorme kutmuziek!' - Baudet kraakt muzieksmaak Kamerleden af in mail

Geen categorienov 23 2018, 17:00
Maurits von Martels (CDA) en Zohair el Yassini (VVD) kwamen met een 'leuk' idee om te laten zien dat Kamerleden (excl. Rob Jetten) óók gewoon mensen zijn. Met hun favoriete muziek zouden ze dat kunnen aantonen. Volgens Baudet tonen ze alleen maar een compleet gebrek aan smaak!
In een mail, verzonden om half 3 's nachts, zegt Baudet het volgende:
Thierrymail
Normaliter stoor je je alleen aan iemands muzieksmaak om half 3 's nachts als er een huisfeest is, maar Baudet werd badend in het zweet wakker toen hij de muzieklijst in z'n droom nog eens onder de loep nam!
Het AD spreekt van 'een hatelijke mail' maar zoals u ziet valt dit natuurlijk reuze mee. Von Martels reageerde sportief met:

‘Het valt nog enigszins mee volgens mij! Brahms, Chopin, Mahler, Mozart, Strauss en Wagner komen allemaal in dit Kamerlijstje voor! Maar je hebt gelijk dat Beethoven, Schumann en Debussy hier tweede viool spelen. Er is nu eenmaal verschil tussen muziek uit de Kamer en kamermuziek!’

Maar goed, die waren blijkbaar niet genoeg voor Thierry. Nu is het wel zo dat een aantal figuren ook wel een érg verwrongen idee hebben van wat goede muziek is. El Yassini gaf aan dat er ook Deathmetal in de lijst voorkwam, evenals het compleet uitgekauwde Bohemian Rhapsody van Queen. De frustratie van Baudet kan ik dus wel begrijpen.
Begin december zal de uiteindelijke lijst bekend worden gemaakt, eens kijken of het inderdaad net mensen zijn daar in de Kamer!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten