Hommeles bij Britse partij UKIP! Nigel Farage wil UKIP-leider uit zadel wippen

Hommeles bij Britse partij UKIP! Nigel Farage wil UKIP-leider uit zadel wippen

Nigel Farage is niet blij! Huidige UKIP-leider Gerard Batten vaart een totaal verkeerde koers volgens Farage. Motie van wantrouwen is in aantocht! Dat meldt Sky News.

Het stoot Farage nogal tegen de borst dat Batten een soort straat-activistische beweging aan het maken is van UKIP waar Farage ooit leider van was. Met de adviserende rol die Tommy Robinson nu is toebedeeld maakt Batten een grove fout, aldus Farage.

Robinson gaat UKIP namelijk adviseren over verkrachtersbendes en hoe het gevangenisstelsel moet worden veranderd. Voor wie Robinson kent, het zal hier al snel over immigratieproblematiek gaan en flink wat 'bijna-over-het-randje'-uitspraken over immigranten.

Voor Farage is dit een belachelijke zet. Hij wil niet dat UKIP te boek komt te staan als een rellende, racistische, anti-islam en -immigratie partij, en zegt:

"It goes against all the things I did as leader to say we will talk about immigration, we will talk about the extreme forms of Islam. But, we will do it as a non-racist, non-sectarian party. This blows a hole in all of that."

Er zijn al eerder diverse hooggeplaatste figuren vertrokken bij de partij naar aanleiding van de aanstelling van Batten als nieuwe leider. Reden hiervoor was de wijze waarop men binnen de partij islam-kritiek uitte, met steun van Batten.

Er heerst dus verdeeldheid in de partij en de gemoederen lopen hoog op. We zullen zien of Farage voldoende steun krijgt voor zijn motie of dat Batten zich staande weet te houden!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties