ChristenUnie duikt bovenop millenials! Wil leenstelsel de nek omdraaien!

ChristenUnie duikt bovenop millenials! Wil leenstelsel de nek omdraaien!

Gert-Jan Segers van de ChristenUnie heeft in een interview met de Volkskrant gezegd dat hij zich hard gaat maken voor millenials. Hij wil af van het leenstelsel!

Hij spreekt van een 'vermoeide en overbelaste generatie'. De huidige jeugd en jonge werknemers krijgen steeds meer te maken met burn-out klachten en werkstress. Er zou teveel druk op ze worden gelegd. Ook onzekerheid over de toekomst speelt ze parten. Zo is er krapte op de arbeidsmarkt waardoor men amper kans heeft op een vaste baan. Ook een eigen woning is stukken moeilijker om aan te komen door strengere regels vanuit de banken en een woningtekort.

Segers, die met zijn partij aardig stabiele groei in de peilingen geniet, richt zich daarom op een nieuwe doelgroep. De ChristenUnie is zo'n beetje de enige partij die niet of nauwelijks te lijden heeft onder regeringsdeelname waar D66 zo last van heeft.

Of de ChristenUnie ook daadwerkelijk millenials wil en weet aan te trekken zal natuurlijk nog maar moeten blijken. Het standpunt over het leenstelsel is niet heel bijzonder en past ook in het straatje van veel linkse partijen. De partij kan het zich op het moment in ieder geval veroorloven om nieuwe doelgroepen aan proberen te trekken.

Segers geeft aan niet in deze regeerperiode het leenstelsel te proberen af te schaffen. Met VVD en D66 die het wél steunen maken zij daarmee ook geen kans. Segers richt zich dus op de volgende verkiezingen. Wellicht komen er dus de komende maanden meer pogingen om mensen warm te maken voor de ChristenUnie, het campagnevoeren komt daarmee langzaam al op gang!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer