Hypocriete Kamerleden eten zelf kroketten en friet, maar wij mogen niets meer

Dit is dus hoe de hooggeachte leden van de Tweede Kamer te werk gaan: zelf eten ze heerlijk een gehaktbal met satésaus bij de lunch, wijn bij het avondeten, en een gevulde koek bij de koffie, maar wij gewone mensen mogen onderhand niets meer.

Ons kroketje wordt ons binnenkort afgepakt, je mag nergens meer roken (in ieder geval niet als je eenmaal buiten het parlementsgebouw bent), maar die betutteling geldt niet voor de boven-ons-gestelden in het parlement. Zoals De Telegraaf uitlegt:

VVD-Kamerlid Thierry Aartsen heeft net zijn gevulde koek weggeslikt, bekent hij terwijl hij de vraag over het preventieakkoord op zich laat inwerken. „Ik weet ook wel dat het ongezond is.” Dat akkoord is best goed, maar zijn ideeën zijn het nu ook weer niet.

De VVD haalt openlijk de schouders op over de opgeheven vinger van het eigen kabinet. ’Bier en bitterballen’ waren zelfs de lokkertjes voor het tot festival omgevormde partijcongres van afgelopen zaterdag. In de eigen fractievleugel is een rookruimte.

Sietske Bergsma vindt dit bericht in De Telegraaf een beetje onsmakelijk. “Wat een heerlijk vooruitzicht dat pers en gepeupel zich gaan bezighouden met wie wat op zijn bord schept,” schrijft ze cynisch op Twitter. “Mensen betrappen met een kroket op de wc, dat werkt.”

Normaal gesproken zou ze natuurlijk helemaal gelijk hebben. Helaas is dat nu niet zo. De “mensen” waar Bergsma het over heeft zijn namelijk niet zomaar een paar mensen die doen wat ze willen en anderen verder met rust laten, maar een stel betuttelaars eersteklas. Als zij géén maatregelen ontwierpen om anderen de wet voor te schrijven mochten ze doen en laten wat ze wilden.

Maar ja, je kunt niet roepen dat een ander gezond MOET leven, dat een ander geen kroket mag hebben en nergens mag roken, en dat zelf lekker allemaal wél doen. Dat noemen we nou hypocriet… en het is volkomen normaal dat een krant die hypocrisie openbaar maakt. Als de Tweede Kamerleden dat niet willen moeten ze misschien eens ophouden zich te bemoeien met de levensstijl van gewone mensen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. FJ

  Je weet toch, wijs de eerste politicus eens aan, die zichzelf niet beter vindt dan de rest van de Hollandse tokkies en je weet van Rutte, dat een leugentje zo over de lippen komt zonder van kleur te verschieten.

  1. Lugar

   In Den Haag zijn volgens mij maar weinig (uitgeprocedeerde) gelukszoekers.

 2. fockingworst

  Onze overheid is bezig in rap tempo zich op te werpen als ouders voor hun kindjes.
  U mag (als burger) niet meebeslissen.(referendum weggestemd)
  Wij beslissen alles voor u.
  Wij bepalen wat goed is voor u (suikertax accijnzen op alcohol en tabak en brandstoffen)
  Een communistische stalininistische regime is niet ver meer weg.

 3. tomygun

  Nog ff dan gaan we er weer heerlijk ouderwets tegen aan
  Een heerlijke warme paarde worst zo uit het fuistje
  Hamburgers , pitza calsone , broodjes rookworst van de hema
  pakken goudse kaas plakjes jong ,grilworst warm, rook worst warm
  een paar liter volle melk ,en liters bier en broodjes garnalen .

  1. Michael

   Hier maak ik bezwaar tegen. Kan echt niet, deze comment. Denk aan de mensen die hun lunch hebben overgeslagen vanwege aaneengesloten verplichtingen. Mijn buik rammelt, en dan lees je dit… directe ban?

   1. Lugar

    Ik stem voor! 😛

   2. tomygun

    Sorry Michael , maar er is nog nooit een baas geweest die mij
    tegen hield als ik trek had, ik zou er alla de minuut voor vertrekken
    maar dat is nooit gebeurd om dat zij wisten dat ik ook niet op de klok
    keek met naar huis gaan maar wel iedere morgen optijd zijn
    en vaak de koffie al klaar had staan

 4. JanKlaasen

  Het bericht is al stupide genoeg maar de reacties overtreffen het bericht in stupiditeit.

  1. Lugar

   @Jan: Wie zegt dat jij geen recht heb op jouw eigen mening?

   1. Top

    Ik! Want iemand, die zijn vrouw en de politie slaat en alleen kan bewegen met een hand in zijn reet, is toch moeilijk te plaatsen onder een man met een ‘mening’. En ik heb sowieso een hekel aan parasieten, zoals deze uitkeringstrekker.

    1. Lugar

     Whahahahhahaha hoehahaha! 😛

    2. tomygun

     Top ,++++++

  2. Arie B

   Vindt Katrijn dat ook?

 5. Lugar

  Veel belangrijker en bepalend voor onze toekomst:

  “Nu in de Kamer: VVD en CDA stemmen TEGEN verwerpen #Marrakesh ”

  Bron Twitter Baudet

  1. fockingworst

   @lugar weet wie je vrinden zijn.

   1. Lugar

    Dit is zéér ernstig en allesbepalend voor onze demografische toekomst!

    1. Aytas

     Je bent slecht geïnformeerd. Je weet net als achterlijke Thierry niet wat het marrakech verdrag inhoudt. Je demografische toekomst zit wel goed hoor je bent blank dus de elite.

     1. Lugar

      Onjuist, of ga jij de 100 vragen beantwoorden?

      – nagenoeg geen onderscheid meer tussen legale en illegale migranten;
      gezinshereniging moet versoepeld worden;
      – meer inspanningen om migranten tewerk te stellen;
      – verbeterde sociale rechten;
      – verplichting om basisvoorzieningen toe te kennen;
      – verplichting om onderwijs te geven;
      – aanvaarden van de kennis van de migrant op erewoord;
      – onbeperkte toegang tot gezondheidssystemen;
      – erkennen van de status ‘klimaatvluchteling’;
      – opsluiting van migranten een allerlaatste toevlucht moet zijn;
      – actief opsporen en vervolgen van elke uiting van racisme en xenofobie;
      – migranten mogen niet vervolgd worden indien zij mensensmokkelaars gebruiken.

      Bron: doorbraak.be

     2. Groeneveld

      Het is fijn om van ‘a boy named Satya’ te horen dat het met mijn toekomst wel goed zit. Als topeconoom kan ze dat op het duppie nauwkeurig berekenen en voorspellen.

      Ik vind het ook wel fijn dat er van de AOW en pensioenen niks voor haar overblijft, zoals ze zelf beweert. God zij dank ben ik een egoistische babyboomer die alles heeft opgevreten en voor haar niks overlaat. Werken zul je in het zweet jouws aanschijns: scharrel je eigen pensioen maar bij elkaar.

     3. Aytas

      Lugar

      Het marrakech verdrag is onderdeel van het Rabat proces met vele verdragen. Je bent onjuist geïnformeerd. Je praat een clown na. Het Rabat proces voorziet in de grenzen van Afrika sluiten naar het westen toe.
      Bron het Rabat proces.

     4. Aytas

      Groeneveld
      De babyboomers hebben met de gasbaten een verzorgingsstaat opgetuigd.

      Nu blijkt dat hij niet houdbaar is om indexatie van pensioenen vragen is onfatsoenlijk. De AOW moet aangepast worden anders blijft er voor de jeugd niets over.

      Op al deze punten wil de babyboomer niet toegeven. Dat is egoïstisch.

      Voor mij zal er geen AOW en hooguit een klein pensioen zijn. Verder zal ik mijn eigen zorg moeten betalen, zelfs deze manier van verzekeren wordt onhoudbaar omdat de gasbaten helemaal weg zullen vallen.

      Kun je nou eens een keer een inhoudelijk reactie geven ipv gejammer? Waarom vind je het nodig mijn geslacht de hele tijd in twijfel te trekken? Mag een vrouw geen mening hebben en terug praten? In rechtse kringen zie he dat wel vaker. Salafisten en gereformeerden doen dat ook

     5. Lugar

      @Aytas: Je klets onzin, maar dat mag en ik hou je niet tegen. Het Marrakeshverdrag is een gewichtig verdrag dat bestaat uit vele pagina’s. De kern van het verdrag heb ik geciteerd, aan jou de schone opdracht om dat te ontkrachten, al weet ik al dat je dat niet zult doen omdat je dat niet kunt.

     6. Aytas

      Lugar

      Het verdrag is onderdeel van het proces. Google het Rabat proces maar eens daarin worden andere verdragen en doelstellingen verwoord. Lees het maar.

     7. Groeneveld

      Aytas, beste transgender, de AOW is een omslagstelsel. Dus als jij aan de beurt bent betaalt de generatie die nu nog geboren moet worden jouw AOW. Er bestaat geen AOW-pot waar geld in zou zitten dat langzamerhand minder wordt voor de volgende generaties: wat nu aan premieheffing binnen komt, wordt op hetzelfde moment uitgegeven aan AOW.

      Dit in tegenstelling tot de pensioenfondsen die een gezamenlijk bezit hebben van 1.200 miljard. Gedeeltelijk liquide (voor de lopende uitkeringen), gedeeltelijk geinvesteerd in aandelen, obligaties en onroerend goed. Als dit bezit te gelde wordt gemaakt kunnen de komende 54 jaar alle pensioenen worden betaald zonder dat er premie wordt geheven. Dan is de pot wel leeg, dat is waar.

      Ga jij nu eerst maar eens voor je eigen pensioen sparen, net zoals al die 65plussers hun hele leven hebben gedaan die nu van hun pensoen genieten.

     8. Top

      Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit ontstaan bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. En waar je als vrouw in de regel tot seks en sodomie wordt gedwongen, omdat dat het enigste strakke deel is, voor Ali’s kleine en besneden cornucootje. Als het u zo stoort dat Nederland, sodemieter dan op terug naar de goening waar je vandaan komt. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heb bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen.

     9. Siemien

      Wat een boelsjit kraam jij hier uit Aytas niet normaal meer.
      Je gaat overigens niet in op hetgeen Lugar zegt, dus voordat je weer uit slofje schiet eerst even antwoordt geven..

      Ik denk zelf dat Lugar gelijk heeft als hij/zij stelt;

      “De kern van het verdrag heb ik geciteerd, aan jou de schone opdracht om dat te ontkrachten, al weet ik al dat je dat niet zult doen omdat je dat niet kunt.”

     10. sjun

      In Srpska wist men beter en werd er direct gehandeld om de eigen toekomst en soevereiniteit in eigen streek veilig te stellen. Te verwachten valt dat dit bewustzijn in elke Europese natiestaat doordringt nu de tactieken van het systeem van islam als taqiyya, juridische jihad, strategie van de baarmoeder en Hidjra (migratie) voor de oorlogsbuit bij steeds meer mensen bekend worden. Geen wonder dat de geïslamiseerde VN met zo’n pact komt dat van de Hidjra en mensenrecht maakt en dat de voor totalitaire systemen wegbereidende Linkse Kerk er goede sier mee tracht te maken.

     11. Ernst Quispel

      “ nu de tactieken van het systeem van islam als taqiyya, juridische jihad, strategie van de baarmoeder en Hidjra (migratie) voor de oorlogsbuit bij steeds meer mensen bekend worden.”

      Hilarische islamofobie.

      Voor dit soort poëzie kom ik op DDS.

      🙂

     12. Aytas

      Groeneveld
      Over het omslagstelsel heb je gelijk wat betreft werkenden. De babyboomers hadden vaak gratis personeel en die hebben niets bijgedragen maar wel van alle voorzieningen gebruik gemaakt. Hoe is dat betaald? En hoe zijn de zorg en dergelijke betaald voor hen?

      Het pensioen stelsel is een verkapt omslagstelsel, zonder de jeugd zou er niet uitbetaald kunnen worden. Lees je beter in. Indexatie is op dit moment zeer onterecht.

      Je obsessie met mijn geslacht is irritant.

     13. Lugar

      “Lees je beter in.”
      “Je bent slecht geïnformeerd.”
      “Je bent onjuist geïnformeerd.”
      “Lees het maar.”

      Ja dag!

     14. Aytas

      Siemien
      Sjun
      Lugar

      Jullie zetten jezelf voor paal.
      Lees het rabat proces.

      Sjun
      De geschiedenis van de natiestaten is juist het meest onderdrukkende wat er is. De staat heeft jou wijsgemaakt dat je bescherming nodig hebt. Laat je niet lijden door angst maar kennis. Het migratie vraagstuk is zeer makkelijk op te lossen. Onderschrijf het non agressie principe.

     15. Groeneveld

      “De babyboomers hadden vaak gratis personeel en die hebben niets bijgedragen maar wel van alle voorzieningen gebruik gemaakt.”
      —————————————————————————-
      Als je dit soort onzin te berde brengt heb je een goede psychiater nodig. Ik verspil hier mijn tijd niet aan.

      “Het pensioen stelsel is een verkapt omslagstelsel, zonder de jeugd zou er niet uitbetaald kunnen worden.”
      —————————————————————————–
      Het pensioenstelsel is een spaarsysteem waar werkenden de afgelopen 45 jaar premie hebben ingelegd opdat de pensioenfondsen uit het rendement de pensioenen kunnen betalen. De gezamenlijke waarde van de pensioenpotten bedraagt 1.200 miljard, iets waarop schreeuwlelijk Aytas wijselijk niet in gaat.

      Je obsessie met mijn geslacht is irritant.
      ———————————————————————
      Je gaf vanochtend zelf aan dat je ‘a boy named Sue’ was. Geeft toch niet dat je een meisje met een piemel bent? De onzin die je permanent uitkraamt wordt er niet minder of meer van.

  2. tomygun

   Lugar , ik hoop dat dit waar is .

   1. tomygun

    niet

  3. tomygun

   Yep het is waar vvd en cda zijn ex , maar 100% landverraders
   Duizend bommen en granaten.
   Kom op met de gele hesjes .

 6. Westerling

  Die gladde Blokhuis stond zich zeker ook het schompes te vreten.

 7. Aytas

  ‘ zelf eten ze heerlijk een gehaktbal met satésaus bij de lunch, wijn bij het avondeten, en een gevulde koek bij de koffie, maar wij gewone mensen mogen onderhand niets meer.’

  Als je het hoogste belasting tarief betaald en dus ook de hoogste inkomens afhankelijke zorgbijdrage doet heb je nu eenmaal extra krediet. Heel normaal lijkt me. Overigens kun jij prima naar de cafetaria er is niemand die jou tegen houdt.

  Het punt is nou eenmaal dat onze verzorgingsstaat gebaseerd is op de aardgasbaten en die vallen weg.

  Een ongezonde levensstijl(hoogopgeleiden, die over het algemeen een veel hogere bijdrage aan het heffingstelsel doen leven gezonder.)kost enorm veel geld. Het is niet zo raar dat laagopgeleiden hun levensstijl aanpassen.

  1. tomygun

   Onze verzorgingsstaat fout die is voor de mensen die hem
   opgebouwd hebben daar hoor jij niet bij .

   1. Aytas

    Ah net als Hitler zijn verzorgingsstaat had opgebouwd alleen voor ‘echte’ Duitsers. Joden en zigeuners konden er geen aanspraak op maken.

    Bij het opbouwen van de verzorgingsstaat heb jij ook geen bijdrage geleverd.

    1. tomygun

     Volgende fout , ja ik heb veel in het buitenland gezeten
     maar alles betaald in Nederland .
     tot 1985 in de bouw gewerkt van hoogovens , viaducten
     woningbouw en zelfs de bouw van supermarkten
     niet hoog maar gewoon als uitvoerder .

    2. tomygun

     Van 14 t/m 67 jaar is een lange rit en jij leef je al twee jaar
     van een uitkering ?

    3. Siemien

     Aytas en Hitler

    4. tomygun

     Hitler heeft nooit een verzorgingsstaat opgebouwd
     hij moest oorlog voeren of door de honger dood sterfen
     Er moest zoveel betaald worden door de eerste wereld oorlog
     en dat kon hij niet dat is de zelfde reden van de eerste wereld
     oorlog daar moest ook een hoop betaald worden wat zij niet
     hadden dus dan maar oorlog .

  2. tomygun

   Alleen een balgehakt noemt een fabrieks bal heerlijk
   of een fabrieks kroket of bami blok .
   Het betere werk kan je enkeld vinden in de betere zaken
   en dan heb ik het niet over luxe maar het echte hand werk .
   hoogopgeleiden 7 de of 8 ste verdieping?
   wacht maar tot de tijd komt dat het niet uitmaakt wat je weet
   maar wat je kan .

   1. tomygun

    Ik heb me altijd rot gelaggen om die linkse mafklappers
    die naar een bouwmarkt gingen met een hoop materiaal
    thuis komen maar geen idee hadden hoe zij dat moesten
    bewerken en verwerken meestal hadden zij enkeld een
    oude hamer voor metaal bewerking .

    1. Aytas

     Wie hebben de verzorgingsstaat opgebouwd? Wie hebben de rechten voor de arbeiders bevochten?

     Zelfgemaakte kroketten zijn lekker maar pas op met teveel roux, je slipt dicht en je kost al zoveel aan verzorging de premie is al niet kostendekkend en je inkomensafhankelijke bijdrage zal vrij laag zijn.

     Je zat toch in Afrika? Heb je het AOW gat wel gedicht?

     1. Lugar

      ‘Afrika’

      🙂

     2. Groeneveld

      Doemdenker Satya: de verzorgingsstaat is opgebouwd door de oudere generatie voor jou, die 40 jaar premie heeft betaald voor AOW en pensioen en het begrip solidariteit nog ondersteunden.

      Jouw generatie is egoistischer dan ooit tevoren en kan alleen janken en huilen. Als jullie ook 40 jaar hebben betaald, spreken we elkaar weer, zelfzuchtig zooitje parasieten.

     3. tomygun

      Zeg het eens wie heeft dat gedaan jij, je zat nog in dat
      rolletje drop .
      De enige stakers in die tijd waren twee groepen de metaal
      en de bouw maakte jij daar deel van uit ? i don`t think so .
      T/M 1985 alles was opgebouwd toen begon de afbraak
      zonder schaamte geld uit de pesioen kas halen het kwartje
      van Kok het verplicht stellen om een baan aantenemen
      op een uur rijden afstand wegen belasting verhogingen
      het tekenen bij het kruise om de islam binnen te laten
      voor oil ,zo breek me de bek niet open jij hebt nog niets
      meegemaakt of opgebouwt met je twee linker handen .

     4. tomygun

      Welk gat ? m,n vriendinnen hebben trouwens wel een
      AOW of hoe je dat gat wil noemen maar vinden het
      heerlijk als ik dat met mijn AOW kom dichten .

     5. tomygun

      Rekan eens voor , ik kost al zoveel wel ik hoef al
      vanaf 1985 niet naar een dokter zo als jij omdat
      je al 3 maanden met de zelfde tampon loopt .
      Wie heeft mij verzorgd vanaf 1985 die gratis werkers ?
      Ik denk eerder me myself and i
      Van 1985 t/m 2017 is 32 jaar x 12 maanden = 384 maanden
      premie gemiddeld 40 euro x 384 maanden = 15360 euro
      betaald voor niets , maar dat is niet geheel waar want wij
      betalen ook voor die geen die niet zo gezond zijn , en dat is
      goed zo is nu eenmaal onze moraal voor Nederlanders .
      Maar deze moraal is niet bedoeld voor buitelanders die van
      een ziekenhuis een ontmoetings plaats hebben gemaakt .

  3. tomygun

   De gasbaten waren door links PVA verkocht aan het buitenland
   voor iets meer als niets .
   Dit staat bekend in het buitenland als de tulpen pyramide spel .
   wat na de oorlog ook zo,n mooie miskleun was

 8. marco1

  Ik wist niet dat ze het eten van kroketten gingen verbieden.

  1. tomygun

   marco laat ze zelf gemaakte kroketten zijn veel lekkerder .
   fluitje van een cent .

   1. marco1

    Bedankt voor de tip.Ik zal me er goed meevolvreten zodat ik de verzorgingsstaat lekker veel geld kost.

    1. tomygun

     Marco ik eet rook en drink alles waar de WHO wil zeggen
     het is niet goed voor je van af 1985 ben ik een keer bij de
     dokter geweest voor een klein dingetje , het aanbod gehad
     om mij tehelpen stoppen met roken toen heb ik gezegd
     als ik stop met roken wat ik iedere minuut kan dan smaakt
     m,n biertje niet meer die twee horen bij elkaar .
     Marlboro begint nu een beetje duur te worden 1.50 een pakje
     maar ik kan zo over stappen naar een ander merk van 0.80 cent
     een pakje zo ik lig er niet wakker van wat die mafklappers doen
     halve liter bier aan de bar 1.80 euro thuis 1 euro .

     1. marco1

      Goh onze bougondische levensstijl hebben veek gemeen alleen heb ik het bier over het algemeen ingeruild voor rode wijn. Wel de betere en goed gerijpr.

     2. tomygun

      Marco , rode wijn ben ik niet zo,n liefhebber van
      maar een goedgekoelde droge witte wijn sla
      ik ook niet af BA had vroeger een heerlijk wijnje
      aanboord swiss air trouwens ook .
      De wijn hier is niet veel kan je nog beter een liter
      pak bij de aldi halen .

 9. wheelboy

  Geachte Nederlandse bevolking . Hier volgt de eetlust voor aankomende week .Wijkt u er vanaf dan volgd aan het einde van de maand een vettax . Maandag voor de minima brood geen beleg s’avonds aardappelen sla geen vlees . Voor modaal en hoger kipfilet . Enz . Joh houd AUB op met dar bemoeien . Nog even en de staat maakt even uit wat we eten waar de thermostaat op moet staan wat voor kleren we mogen dragen . Doet me denken aan Noord Korea .Als ik eerder de pijp uit ga door slechte leefgewoonten dan scheelt het de staat AOW enz . Gaat ze wederom puur om de belasting gelden om zo hun hobby’s te bekostigen.

 10. Gerlos

  Gewoon eten drinken roken met mate en je gezonde verstand gebruiken dan geniet je het meest.

  1. Lugar

   @Gerlos: Uiteindelijk valt iedereen af en stopt met roken.

 11. Pescador

  Gewoon oprotten die vvd kliek , ze gunnen de hollander geen normaal leven meer

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.