Hypocriete Macron herdenkt Eerste Wereldoorlog en brengt ode aan ‘de onbekende soldaat’

Vandaag komen zeventig wereldleiders in Frankrijk bijeen om de Eerste Wereldoorlog te herdenken. Leiders als Macron en Trump denken indruk te maken door hun aanwezigheid en houden de bevolking voor dat ze voor vrede zijn. Een schoffering! Tegelijkertijd zijn het deze wereldleiders die overal ter wereld het vuurtje opstoken. Zo waren de Fransen betrokken bij het destabiliseren van Libië en voeren de Amerikanen en Russen ten koste van Syrische mensen een proxy-oorlog. Ook de Nederlandse regering is aanwezig middels Mark Rutte. Ironisch, want onder zijn auspiciën heeft de Nederlandse staat haar historisch neutrale positie geminacht en jihadistische bewegingen in Syrië ondersteund. 

De Franse president Emmanuel Macron ontving de zogenaamde leiders in zijn ambtswoning in Parijs. De herdenking van de Eerste Wereldoorlog is reeds begonnen en hopelijk gaan de wereldleiders meer doen dan alleen herdenken, maar spreken zij ook over de toekomst. Dat is dus ook het plan. Een toekomst met minder oorlogvoering. Een toekomst waarin staten als Frankrijk niet de halve wereld ontwrichten met neokoloniaal gezwets en tirannie. Illustreren dat wereldleiders als Macron een steekje los hebben zitten wanneer zij pretenderen de vrede te dienen is niet al te moeilijk. Kijk alleen al naar het voorstel om een nazi-collaboroteur te eren voor zijn diensten in de Eerste Wereldoorlog. Dan is er daadwerkelijk iets mis met je.

Verder zal Macron een toespraak geven tijdens de herdenken en ook een fakkel aansteken bij een standbeeld van de ‘onbekende soldaat’. De onbekende soldaat is in veel gevallen een man uit een lagere sociale klasse, die in tijden van oorlog wordt gedwongen om de loopgraven in te gaan. In het geval van een defensieve oorlog of een just war, zoals Amerikaans ingrijpen in de Tweede Wereldoorlog, is het allemaal nog te begrijpen. Maar in 90% van de gevallen is oorlog vooral een instrument van machthebbers om hun eigen belangen te dienen.

De machtshebbers staan immers niet in de frontlinie, zij happen niet de kogels. Ver weg in hun betonnen bunkers met schoon drinkwater en verwarming overleven zij oorlogen en roepen bevelen aan het voetvolk. Dat voetvolk werd in de 19e eeuw middels programmering in het onderwijssysteem klaargestoomd voor oorlogvoering. Net zoals Hamas kinderen lesgeeft in oorlogvoering. De ‘onbekende soldaat’ mag dan de bevelen opvolgen en sterven. Doet hij dat niet dan is hij een ‘landverrader’ of een ‘lafaard’. De mensen in de bunkers worden nooit in dergelijke termen beschreven, uiteraard. Komt ze dat even goed uit!

Daarom is het belangrijk stil te staan bij de herdenking van de Eerste Wereldoorlog en het menselijk leed dat dit heeft gebracht. En ook om te vertellen dat onze huidige ‘wereldleiders’ geen haar beter zijn dan de vorigen. Ook om stil te staan bij de rol van machthebbers in het construeren van oorlogsgeweld. Maar dit willen leiders als Macron liever niet. Ook media zoals de NOS zijn totaal kritiekloos en zouden bovenstaande boodschap dan ook niet verspreiden.

Om de aandacht van al het huidige oorlogsgeweld te verbloemen zullen de ‘leiders’ zich verzamelen in een zogenaamde Paris Peace Forum. Mooie PR-stunt Macron!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Ritter

  Macron is het lievelingetje van de media en politieke elite……………..helaas scoort hij zeer laag bij het Franse publiek.

  Trump vecht voor de vrede en verzet zich tegen de globalistische agenda.

  Trump blijft onderhandelen met NK ondanks de tegenwerking van de media en de politieke elite.

  Ook wil Trump met Putin in gesprek blijven. En ook daar ondervind Trump tegenwerking van de media en de politieke elite die kennelijk liever aansturen op een confict met Rusland.

 2. victus

  De gegoede adel pikte toen ook een graantje mee van de roem en eer. Ver achter de linies in landhuizen, kastelen of villa’s verbleven de adelijke officieren en genoten van het goede leven. Volgehangen met medailles keerden zij terug naar hun adelijke families en genoten van de eer die hen totaal niet toekwam. De meesten hadden nog nooit een kanon of loopgraaf gezien.

 3. Aytas

  Weg met de natiestaat en nationalisten. Ik zie vaderlandsliefde niet als nationalisme.

  Mooi verhaal Teunis.

  1. Baaz

   “Ik zie vaderlandsliefde niet als nationalisme.”

   Boeit mij helemaal niets, jouw mening interesseert mij sowieso niets.

   1. Aytas

    Lekker belangrijk wat baaz denkt of schrijft.

 4. van Urk

  Weleens gehoord over het Iron Mountain rapport. Volgens het rapport werd in 1963 een panel van vijftien leden opgericht, de speciale studiegroep, om te onderzoeken welke problemen zouden optreden als de Verenigde Staten in een staat van duurzame vrede zouden komen. Het zwaar gemarginaliseerde rapport concludeerde dat vrede niet in het belang van de samenleving zou zijn om dit te bereiken. Oorlog was een deel van de economie. Daarom was het noodzakelijk een oorlogstoestand te bedenken voor een stabiele economie. De regering, de groep theoretisch, zou niet bestaan zonder oorlog, en er waren natiestaten om oorlog te voeren. Oorlog diende de vitale functie van het afleiden van collectieve agressie. Zij adviseerden ”geloofwaardige substituten” en betaalden een ”bloedprijs” om de economische functies van oorlog na te streven. Toekomstige door de overheid bedachte alternatieven voor oorlog omvatten verslagen van buitenaardse levensvormen, de herintroductie van een ”eumefized vorm van slavernij”

 5. Two Ravens Black Kettle

  Wie zou het meeste geld hebben gestuurd naar de genocide plegers in Syrië ?
  Wie is de grootste fan van Al-Qaida ?
  Rutte of Macron ?
  Beiden genocide-financiers worden beschermd door de Doofpot-brigade genaamd journalisten.
  Dat wordt een close finish.

 6. J.Rademaker

  De Amerikanen zijn laat ingestapt in deze oorlog met 4000000 manschappen en hebben de doorslag gegeven, Macron bedankte de landen rond de middellandse zee, de vijand dus.

 7. Rosasolis

  Ik heb beide WW 1 herdenkingen gevolgd eerder vandaag, zowel vanuit Ieper als die een uur later vanuit Parijs. Ik was zeer onder de indruk van de herdenking vanuit Ieper, met de vreselijke beelden, die de Belgische omroep zonden: de loopgraven met gewonde, zieke, en hongerige jonge soldaten. Elektrische draden langs de grens met Nederland. En overal de miljoenen graven van soldaten en burgers.
  Dagelijks wordt er nog steeds in Ieper aan duizenden burgers en soldaten gedacht die omkwamen in dit vreselijke oorlog. Ieder avond wordt er nog steeds “The Last Post” om 8:00 uur gespeeld. Toen er beelden van de loopgraven werden getoond, die ik nooit eerder had gezien, moest ik denken aan een oud-oom uit mijn kindertijd in Canada. Dit man overleefde een gas aanval terwijl hij leefde met zijn kameraden in een van die vreselijk “trenches” (loopgraven). Na de oorlog was hij een van de weinigen die terug kwam. Maar hij had geen enkele haar meer op zijn lichaam. En moest vele medicijnen slikken. Van dit oom heb ik voor het eerst gehoord over die vreselijke loopgraven, en over de moedige rode kruis doctors en zusters, die werkte onder vreselijke omstandigheden om levens te redden. Zeer indringend was het vandaag toen The Last Post op 5 oude trompetten werd gespeeld.
  De korte maar indrukwekkende speeches in het Nederlands en Engels waren
  precies, maar zeer gevoelig. Er is nog steeds veel verdriet in Ieper. Fijn was het te zien de vele beelden van Britse en Canadees militairen en enkele oude veteranen.
  En ook dat er voor de herdenking werd beeindigd, dat een van de geestelijken vroeg alle aanwezigen om elkaars hand te houden, terwijl het “Onze Vader” gebet werd gesproken.
  Maar ik was niet zo onder de indruk van het enorme pracht en praal vanuit Parijs.
  Ik miste de verdriet die een uur eerder zeer aanwezig was door iedereen in Ieper.
  Na een 1/2 durende loop naar de Arc de Triomf met daarna enkele muzikale uitvoeringen, gaf E. Macron een zeer lange speech, die zeker 1/2 uur duurde, met
  veel over hoe belangrijk wereld vrede is, maar er was ook vele herhalingen in zijn zeer lange speech. Voor degenen die belangstelling hebben om een werkelijk informatief uitzending over WW 1 te zien, dan is het reportage vanuit Ieper zeer indrukwekkend. Maar hou je van Franse Grandeur, en beelden van uitgenodigde wereld leiders dan kijk naar de uitzending vanuit Parijs. Herhaling van zowel Ieper als Parijs op NPO 2, 9:05 vanavond.

  1. Hermann

   Wanneer vluchtelingen uit midden Amerikaanse landen voor geweld en onderdrukking door de VS betitelt worden als een bende criminelen is de vredesgedachte bij de mens nog zoek. Hetzelfde voor Europese regeringen. En de bevolking die zich weer laat inpakken door populisten.

   1. Ritter

    Hermann

    Het zijn geen “vluchtelingen” uit Midden-Amerika maar illegale migranten.

    Deze karavaans van illegalen zijn goed georganiseerd door linkse activisten in die landen en het heeft niets met echte “vluchtelingen” te maken.

    Overigens heeft Mexico asiel aangeboden en dat hebben de illegalen afgewezen.

 8. Bes Tolen

  Het westen kent fundamentele machtskwesties, die voor de bevolking zoveel mogelijk onder tafel worden gehouden. Wie, dat houdt in welke groepen, de grootste macht in de westerse wereld hebben, wordt niet geanalyseerd. Die groepen laten zichzelf niet kennen maar spelen wel de grootste rol. Frankrijk is daar juist een voorbeeld van. Sinds het jaar 500 was het sterk verbonden met het pausdom in Rome, dat al sinds de overgang van de Romeinse regering naar Constantinopel bezig was met een eigen politieke machtsopbouw. Daarin gesteund door bisschoppen en vorsten in het geromaniseerde deel van Europa. In 1800 sloot Napoleon een verdrag, concordaat, af met de paus. dat beiden grote voordelen moest brengen. In wezen verried Napoleon daarmee de liberale revolutie maar zo wordt het uiteraard nooit gebracht. Laat Macron nu helemaal zijn onderwezen in elitaire opleidingsinstituten, die de Roomse kerk kon stichten door het verdrag. De meeste andere belangrijke politici ook trouwens. Frankrijk zit nog altijd fout in elkaar en daarmee is de retoriek van Macron van generlei andere waarde dan propaganda en misleiding. Van Frankrijk gaat altijd nog een corrigerende kracht uit die slechts in het belang lijkt van imperialistische machtsopbouw. Zo lang die macht de touwtjes in handen heeft, blijft de historische agressie, die Frankrijk de eeuwen door heeft getoond en de opbouw van de eigen politieke zelfstandigheid van buurlanden altijd heeft bedreigd en verstoord, een factor waar beslist rekening mee is te houden. Zeker waar nu Duitsland voor Europa een bijzonder bezwarende politieke mentaliteit kent. Wel een mentaliteit, die zich met het oud Franse verbonden weet. Bijzonder is ook dat de protestanten in de CDU in het geheel geen echte protestantse ideeën meer kennen. Wat ook opvalt bij Merkel en de achtereenvolgende Duitse presidenten dominees. Het zegt veel over de intellectuele en politieke armoe in Duitsland. Honderd jaar klunzen in een verslagen Duitsland. Wel verslagen en nog altijd kort gehouden en beledigd door haar ”vrienden”. Wie zullen de werkelijke belangen van bevolkingen dienen in Europa? Niet de machthebbers van nu. Maar wie wel?

 9. Meriadoc Brandebok

  Macron is een voorstander van Europese samenwerking en wil binnen Europa samenwerken met Duitsland om Frankrijk en Europa verder te brengen.

  Deze man is niet hypocriet.

  1. Rosasolis

   @Meriadoc Brandebok. Je heb gelijk. Tegen het einde van zijn lange rede, heeft
   E. Macron veel aandacht gegeven aan het belang van de EU voor wereld vrede, en economisch handel met wereld landen…Was dit misschien ook gericht tegen Trump die heel boos ging kijken. Vandaag, 12 november, waren er foto’s en rapporten in Trouw, over heel gevoelig gesprekken tussen Macron, Merkel, en Poetin. De grote
   “outsider” was Trump. Je kon merken dat hij de rede van Macron over de EU niet waardeerde.

 10. B. Pascal

  Voor een mens is het leven zo dierbaar; dat wanneer hij in een brand in het nauw komt; zijn laatste beetje zuurstof uit de grond wil zuigen. In een brand vinden de brandweerlieden, de niet slappende, op de grond; met hun mond op de grond.

  Dat vele agressieve leiders het voetvolk gebruiken, het leven afwaarderen, is een teken van blindheid. De dood wordt gediend, meer dan het Leven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.