iPhone 7 versus iPhone 8: Dit wil je weten!

De iPhone fans weten het als geen ander: ieder nieuw Apple toestel heeft weer nieuwe, verbeterde, geweldige specificaties. En nu kun je natuurlijk ieder jaar het nieuwste toestel aanschaffen, maar het is ook helemaal geen slecht idee om ook de oudere toestellen nog eens goed te bekijken. Want de iPhone 7 versus iPhone 8 vergelijking kan je toch zomaar ineens van idee doen veranderen. Ze zijn allebei snel, mooi en hebben beiden een strak design. Maar welke van de twee toestellen wil je nu echt in je handen hebben?

  1. Het abonnement

Je hebt bij o.a. Telfort de mogelijkheid om beide toestellen aan te schaffen met een specifiek abonnement. De prijzen van het toestel en de uiteindelijke abonnementskosten zullen daarentegen wel wat verschillen. Kijk even goed bij je aanbieder om te beslissen welk abonnement het beste bij je budget en je behoeften past: wie weet is de keuze dan ineens snel gemaakt.

  1. Het design

Er is geen twijfel over mogelijk: de iPhone 8 en de iPhone 7 hebben beiden een strak, modern en luxe design. Maar waar de iPhone 7 volledig is gemaakt van aluminium, heeft de iPhone 8 een voor- en achterkant van glas. Dit maakt dat de iPhone 7 er erg robuust en stevig uitziet, en de iPhone 8 net wat exclusiever lijkt. Beide toestellen zijn daarentegen stof- en waterbestendig.

  1. Het scherm

Wanneer je het scherm gaat vergelijken wordt de keuze al snel wat lastiger. Ze hebben beiden een 4,7 inch scherm met 1334 x 750 pixels. Daarnaast gebruiken ze beiden het IPS LCD scherm type. De displays van deze toestellen scoren hoog op alle gebieden, en zijn dan ook in beide gevallen een goede keuze. Daarnaast zijn de schermen ook nog eens drukgevoelig. Wat betekent dat het toestel je ook voelt wanneer je hard of zacht drukt; en dat biedt je weer extra mogelijkheden in iOS.

  1. Handige extra’s

Beide toestellen hebben de bekende vingerafdruksensor en extra handige apps om je telefoon goed te beveiligen. Beide camera’s hebben een resolutie van 12 megapixel, dus daar zit geen verschil. Wel is de camera van de iPhone 8 beter op het gebied van Augmented Reality, waardoor je meer kanten op kunt op het gebied van spellen en navigatie. Daarnaast kun je de iPhone 8 draadloos opladen, en moet de iPhone 7 nog steeds met de stekker in het stopcontact. Is luxe dus helemaal jouw ding, dan ga je voor de iPhone8!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Onzin456

    Iphone XS is al uit, maar wat gaan we vergelijken?
    Anders gaan we nog even de aanslag van 3 jaar geleden bespreken

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.