ISIS-terroristen verantwoordelijk voor bloederige aanslagen in Afghanistan en Pakistan

Geen categorienov 24 2018, 19:00
Helaas voor de Pakistaanse slachtoffers hebben ze deze vreselijke aanslag helemaal te danken aan het wanbeleid van hun eigen overheid, die radicaal-islamitische terreurgroepen al decennia steunt.
Het moorddadige ISIS blijft maar aanslagen plegen in het Midden-Oosten. Nu gaan de slachters vooral los in Afghanistan en Pakistan.
In Afghanistan hebben de radicale islamisten een vreselijke aanslag gepleegd op een moskee in een militaire basis. Daarbij kwamen 27 soldaten om. 57 andere soldaten werden na de aanslag gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Tenminste, dat zeggen de Afghaanse autoriteiten. Propagandakanaal Amaq, van ISIS, zegt dat er minstens 50 soldaten vermoord zijn bij de aanslag.
Dat is natuurlijk ronduit verschrikkelijk. Maar het ergste is dat het hier niet bij gebleven is. ISIS heeft namelijk ook laten weten dat het verantwoordelijk is voor een aanslag in Pakistan afgelopen vrijdag. Die aanslag werd gepleegd op een feest in het district Orakzai. Tenminste 35 mensen kwamen daarbij om het leven.
Het bewijst maar weer dat ISIS nog altijd niet écht totaal en volledig verslagen is. De radicaal-islamistische slachters zin gewoon verhuisd van Irak en Syrnaar landen als Afghanistan en Pakistan. Gelukkig zijn er significant minder ISIS-terroristen dan een paar jaar geleden, maar dit betekent helaas niet dat de terreurorganisatie echt verslagen is. Nog niet, tenminste.
Natuurlijk is het wel enigszins opmerkelijk dat ze de aanslag hebben gepleegd in Pakistan. Als één land de afgelopen jaren dit soort extremisten gesteund heeft dan is het Pakistan. Met name Al Qaeda en de Taliban hebben flink geprofiteerd van het Pakistaanse dubbelspel.
Nu krijgt Islamabad dit wangedrag dus terug op zijn bordje. Zal dat de Pakistaanse houding en het Pakistaanse beleid veranderen? Triest genoeg betwijfel ik het.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten