Lekker cashen! Dwangsommen van asielzoekers blijven geldig!

Staatssecretaris Harbers van Justitie vindt dat asielzoekers die dwangsommen eisen omdat de overheid de wettelijke termijn voor de asielprocedure heeft overschreden, niet onmogelijk moet worden gemaakt. Dat meldt De Telegraaf.

De overheid heeft een wettelijke termijn voor hoe lang er over de asielprocedure mag worden gedaan, wanneer deze overschreden wordt kan de asielzoeker een dwangsom eisen. Tot nu toe heeft de Nederlandse overheid dit zo’n één miljoen euro gekost.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst kampt met personeelstekort en véél te veel aanvragen. Dit leidt er feitelijk toe dat asielzoekers die zo min mogelijk verifieerbare informatie aanleveren, hun procedure zo ver mogelijk oprekken en daardoor aanspraak kunnen maken op een dwangsom.

In plaats van de termijn op te rekken of de mogelijkheid tot een dwangsom te verbieden, zet meneer Harbers alleen maar in op meer personeel. Iets dat hij al tig keer eerder heeft gezegd.

En op zich is het niet zo raar dat er een dwangsom tegenover die wettelijke termijn staat. De overheid dient gewoon binnen een bepaalde periode iets af te handelen. Het probleem is alleen dat de overheid niet berekend is op de huidige situatie. Men had beter de werkdruk en de hoeveelheid personeel bepalend moeten laten zijn voor de termijn dan gewoon een harde deadline te stellen.

Maar goed, tot die tijd zit er niets anders op als het aan Harbers ligt en kan menig asielzoeker z’n hakken in het zand zetten en wachten tot men aanspraak kan maken op een dwangsom, zelfs als ze uiteindelijk géén recht op asiel krijgen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Duke

  Met deze info zou je je toch twee keer bedenken om dat verdrag van Marrakesh te ondertekenen? Rutte kennelijk niet.

  1. Marija

   Ik moet er niet aan denken dat er nog meer van die lieden deze kant op reizen.

   1. Jacco

    En dat doen ze kassa

    1. Aytas

     In werkelijkheid ben jij de parasiet ook al zul je dat ontkennen. Afrika betaaldt de rekening van Europeanen.

     1. Baaz

      Afrika is bij Rotterdam rechtdoor.

     2. Siemien

      Nee Aytas, Nederland geeft bakken met geld, ons belastinggeld, aan Afrika.
      Je gaat net als Ernst, en waarschijnlijk vind je dit een eer, overal tegenin, je bent tegen dradig, zeg dds nee zeg jij ja….

     3. Stanly2000

      Voor alle zekerheid “betaaldt” geschreven? Ik ben nu even Ernst, heel even maar.

     4. Baaz

      Beter een t teveel? 😉

     5. sjun

      Ik zie niet in waarom Europa verantwoording zou moeten nemen voor onverantwoorde Afrikaanse bevolkingspolitiek en Afrika deze kant ophalen om de diverse Europese culturen te laten overspoelen. Misschien kun jij eens verhelderen waarom je denkt dat dit de wereld beter maakt in plaats van dat het een groter leefgebied Afrikaniseert met de daarbij meekomende mores, faciliteiten en gevolgen voor de veiligheid op straat.

  2. Jacco

   Nee hoor Rutte doet gewoon wat Brussel zegt

 2. Ritter

  Verreweg de meeste asielzoekers zijn geen “vluchtelingen” maar illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” een verblijfsvergunning proberen te bemachtigen.

  De asielindustrie is een grote geld verslindende industrie waarvan de kosten moeten worden opgebracht door de belastingbetaler.

  Niet alleen de kosten van de asielprocedure maar ook de kosten die daarna komen. Immers uit onderzoek blijkt dat de meeste asielzoekers die in Nederland mogen blijven geen werk vinden en moeten worden onderhouden door de belastingbetaler ( dus een uitkering)

  Dan moet ook nog eens de familie overkomen die ook moet worden onderhouden door de belastingbetaler.

  Kortom, zoals Karskens zegt in onderstaand interview:

  “Vluchtelingenpolitiek is ‘het grootste bedrog van de 21e eeuw’

  Internationale vluchtelingenpolitiek is “het grootste bedrog van de 21e eeuw”. Dat zei oorlogsjournalist Arnold Karskens vanochtend in WNL Op Zondag. Karskens deed deze uitspraak naar aanleiding van de recente discussie rondom Eritrese vluchtelingen. Sommige van hen zouden vakantie vieren in hun thuisland terwijl ze eerder bij een asielaanvraag beweerd hadden dat het daar voor hen te onveilig was.

  Tot 80.000 Eritreërs komen vakantie vieren thuis: ‘Eritrea Asiel Holiday Tours’

  Het kabinet beloofde eerder op te treden tegen dit gedrag, maar de Telegraaf onthulde eerder deze week dat tot nu toe geen enkele Eritreër zijn verblijfsvergunning ingetrokken zag omdat hij of zij thuis vakantie vierde. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie is dit omdat weinig Eritreërs op vakantie gaan in hun thuisland.

  Karskens veegde de vloer aan met dit argument. De verslaggever bezocht zelf het land en hoorde van bronnen ter plaatse dat tussen de 40.000 en 80.000 Eritreërs elk jaar daar vakantie vierden. “Dat zijn niet allemaal vluchtelingen, maar overwegend wel”, aldus Karskens, die sprak van “Eritrea Asiel Holiday Tours”.

  “Het moment dat ze een Nederlands paspoort hebben gaan 9 op de 10 terug”, aldus de oorlogsverslaggever. De uitzonderingen worden gevormd door mensen die daadwerkelijk slachtoffer zijn geworden van het regime in het land. “Die zijn te bang.”

  1. Aytas

   Karskens zegt het dus het is zo.

 3. Aytas

  ‘Maar goed, tot die tijd zit er niets anders op als het aan Harbers ligt en kan menig asielzoeker z’n hakken in het zand zetten en wachten tot men aanspraak kan maken op een dwangsom, zelfs als ze uiteindelijk géén recht op asiel krijgen!’

  Dat is dus ook al de schuld van de migrant?

  Kijk een in de spiegel.

  1. Stanly2000

   Ja Aytas lees het nog een keer. Lees het nog een keer, misschien snap je dan wat er bedoelt wordt.

   1. Aytas

    Ik begrijp wat er bedoelt wordt. Jij? De migranten willen gewoon meegenieten van de rijkdom van hun continent.

    1. Stanly2000

     Op zo’n onzin kan ik helaas niet reageren.

    2. Baaz

     “hun continent.”

     Afrika e.o.

 4. Heras

  En dan vind de politiek het gek dat het vertrouwen van de kiezer daalt. Waarom niet doen wat Wilders zegt: Grenzen dicht. Dit is niet meer vol te houden. Een uitzichtloze situatie. Want wanneer de Nederlanders kaalgeplukt zijn, kunnen ze ook geen vaste lasten meer. afdragen, wat gaat de politiek dan doen?..

  1. Jacco

   Inderdaad die kant gaan we op

 5. Heras

  En dan te bedenken dat ze zich rot lachen in het buitenland. ,,ha die gekke Nederlanders,,..

 6. Pescador

  hoe ziek moet een land nog worden om in opstand te komen.

 7. Jacco

  Ziekelijk land dit

  1. Ernst Quispel

   Als je niet van ons land houdt zoals het is, Jacco, zou je emigratie kunnen overwegen.

   1. Siemien

    Dat zou je tegen je antisemitische islam vrindjes moeten zeggen Ernst maar dat doe je natuurlijk niet nee maar wel tegen een Nederlander

   2. Jacco

    Daar zijn wij ook druk mee bezig amerika en anders Australië. Maar eerst nog de verzorging van mijn schoonmoeder 89 eerder kunnen wij niet vertrekken.

 8. poldi

  Ja, wat een signaal wordt hiermee afgegeven! Alsof het geld hier aan de bomen groeit…

  Geen wonder dat er steeds meer gelukzoekers voor Nederland kiezen, de meeste omliggende landen hebben inmiddels allerlei restricties ingevoerd.

  Ik lees net ook dat in de vluchtelingenkampen in Griekenland ‘instructieles’ wordt gegeven door NGO’s hoe je je als vervolgde Christen of homo moet voordoen en wat je dan precies moet zeggen…

  Iedere dag wordt het weer een tandje gekker!

  Met als klapper het ondertekenen van het akkoord van Marrakesh, het definitieve einde van Europa.

 9. C.A.Barstow

  Dit is werkelijk te krankzinnig van woorden, trap die Neanderthalers het land uit!
  dicht die grenzen en wel hermetisch.

 10. Gerlos

  Welke idioot heeft deze regeling bedacht te gek voor woorden.

 11. Pescador

  Doe nog maar wat meer naar die badgasten, wir schaffen das aug

 12. P.Sisterons

  Aytas zit op kosten van de Nederlanders in Afrika met haar mobieltje + abo.
  Verder heeft ze weinig opgestoken tijdens lessen over de spelling van de Nederlandse taal.

 13. Bes Tolen

  Al sinds jaar en dag is Nederland m.i. een oplichterszooi. Daarom ben ik lid af geworden van een grote politieke partij en daarom wilde ik niet meer werken bij de rijksoverheid. Ik wilde niet aan oplichting en verraad van staatswege meedoen. Ik voel mij diep, heel diep gekwetst door de politiek zoals die al sinds jaar en dag tot ons komt. Ik vind die politiek onvergeeflijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.