Lessen van het Zwarte Piet-drama. Altijd overal demonstraties toestaan? Of niet?

Tel uw zegeningen Jerry Afriyie, want in sommige gevallen zijn demonstraties vervelend, maar toch laten we ze toch toe! Goed hé? Want we weten allemaal hoe belangrijk het recht op demonstratie is hier in Nederland. Demonstraties zijn een katalysator voor maatschappelijke verandering, maar soms kan het ook uit de hand lopen. Dat hebben we deze week in Nederland mogen beleven. Maar de verabsolutering van het recht was dan ook aanleiding voor onrusten. Het is dus vinden naar een middenweg. In Hong Kong gaat dat dus heel anders…

Heel anders dus in Hong Kong. Daar doen ze precies het omgekeerde: demonstranten worden daar zwaar geïntimideerd door de staat. Stel je voor dat Afriyie van KOZP in Hong Kong het Chinees nieuwjaar willen aanpassen vanwege geïnterpreteerde racistische elementen. Het zou een kansloze exercitie worden. Studentenleider Joshua Wong, die zich inzet voor democratisering in de kleine stadstaat, ervoer dit aan den lijve en moest de gevangenis in. Dit naar aanleiding van de paraplu-demonstraties waarna hij door Thailand werd uitgeleverd aan Hong Kong. Maar gelukkig wonen we in Nederland en mag ook KOZP gewoon demonstreren. Maar laten we dan wel even stilstaan bij de consequenties daarvan.

Jerry Afriyie probeert op zijn eigen manier ook maatschappelijke verandering teweeg te brengen. Ondanks dat uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat Nederlanders meer veranderingsbereid zijn als het gaat om het fenomeen Zwarte Piet, konden we deze week zien waar drammerigheid tot kan leiden. Huilende kinderen. Dreiging en een onprettig gevoel. Blijkbaar is die katalysator van maatschappelijke verandering dus ook negatief in sommige gevallen. Voor mensen die geloven in het hogere ideaal is het ongetwijfeld een bijzaak, maar voor de gewone Nederlander is het een onprettige viering geweest van het sinterklaasfeest.

https://twitter.com/johnisgoed/status/1064485382165807104

Zelfs de KOZP had kritiek op de wijze waarop de gemeenten zijn omgegaan met het demonstratierecht. In hun geval is het belang tegengesteld aan de bezoekers van het feest. Er bestaat dus overduidelijk een spanningsveld tussen het recht op demonstratie en het recht op autonomie in de openbare ruimte (bestaat dat überhaupt?). Tijd dus om na te denken over hoe het demonstratierecht moet worden geïnterpreteerd. Moet een demonstratie altijd doorgang vinden op de locatie waar het gebeuren plaatsvindt? Moet een demonstratie ook altijd op hetzelfde moment in de tijd plaatsvinden als het gebeuren waartegen wordt gedemonstreerd?

Ziet u al een demonstratie op de Dam tijdens de 4-mei herdenking voor zich? Ik niet, en dat bewijst maar weer eens dat er dus wel degelijk verstandige besluiten worden genomen in Nederland. Alleen niet in dit geval.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

82 reacties

 1. Ernst Quispel

  Het afgelopen weekend was een succes voor KOZP. Ze demonstreerden overal op een beschaafde manier terwijl de pro-Pieters zich te buiten gingen aan agressie, geweld en ordeverstoringen.
  Dat zal veel Nederlanders de ogen hebben geopend.

  1. Baaz

   “Het afgelopen weekend was een succes voor KOZP.”

   Dat is jouw conclusie, dat is jouw visie. Dat mag, daar ben je vrij in. Het is uiteraard geen verrassende conclusie.

   1. Ernst Quispel

    De conclusie ligt inderdaad voor de hand, Baaz.

    1. Baaz

     Dat die conclusie volgens jou voor de hand ligt is jouw conclusie.

     Ik zou het prima vinden als het handjevol anti-Zwarte Piet demonstranten zich voortaan gewoon in het publiek zouden begeven, lekker laten gaan en geen beperkingen opleggen. Iedereen mag immers protesteren, ook de voorstanders.

    2. Adriaan

     Walgelijk @Ernst om dit weer naar jóu toe te trekken. Je weet donders goed wat Baaz bedoelt.

    3. BB

     @Ernst Quispel

     Zucht…
     Demonstreren op een beschaafde manier is je niet houden aan gemaakte afspraken?

    4. O.P.

     @Kwispel
     Reageer hier maar op :
     Sinterklaas-intocht Willemstad met alleen maar Zwarte Pieten
     https://www.dumpert.nl/mediabase/7566557/7b052b73/sinterklaasintocht,_willemstad,_curacao.html
     Laat KOZP daar maar beginnen met demonstreren!

     1. Troelstra

      Je zit nog steeds in de wachtstand wat betreft een reactie terug krijgen. Hoe zou dat nou toch kunnen?

     2. Ernst Quispel

      Wat wil je hiermee duidelijk maken?

  2. Adriaan

   Beiden groepen hebben gefaald om in een rustig debat met elkaar van gedachten te wisselen. Wat er nu is gebeurd heeft niets, maar dan ook totaal niets met beschaving te maken. Als jij dat wel vindt @Ernst, dan zegt dat iets over jouw gedachtengang. Het was het anti-Pietentuig dat als eerste luidkeels ging staan protesteren in het bijzijn van kinderen. Dat is laakbaar gedrag. Dat de pro-Pieten (lees: PSV-hooligans) daarop met een hard antwoord kwamen, was een logisch gevolg. En ik kan me voorstellen dat dat ook een tweede doelstelling was van KOZP.

   1. Baaz

    “in een rustig debat met elkaar van gedachten te wisselen.”

    Er is geen debat, er was geen debat, en wat mij betreft komt er ook nooit een debat. Er zijn een stuk of drie linksaf-zeikerds die al veel te veel aandacht hebben gehad. Je moet niet willen zwichten voor de dictatuur van de schreeuwende minderheid, het stopt namelijk niet bij dit onderwerp!

    1. Adriaan

     @Baaz, ik zeg ook niet dat ik zwicht voor KOZP en aanverwante kornuiten. Maar beide groepen hebben aangegeven met elkaar in gesprek te willen gaan. En uiteraard moet Zwarte Piet, zwart blijven. Het moet die mensen uit Afrika eens goed worden verteld dat dit feest niets, maar dan ook niets met racisme te maken heeft. Als zij dat wel vinden, moeten ze maar oprotten. Dit is Nederland met al zijn gebruiken. En dat een en ander evolueert, zal dan wel, maar dan wel op onze manier.

     1. Baaz

      Duidelijk.

      Ik geef maar aan dat een debat zinloos is. Al zou de Piet wit als sneeuw zijn, dan gaan ze verder met de schoenen van runderleer en de schimmel die op het dak moet lopen…

     2. Adriaan

      @Baaz, we zitten op een lijn.

    2. Peter Loosduinen

     Geen debat meer !
     Je bent niet een beetje zwanger en ook niet een beetje Zwarte Piet.
     Volkomen zinloos om tijd te verdoen met KOZP !
     Vasthouden aan onze eigen cultuur en je niet laten wijsmaken dat er racisme in het spel is !

   2. fockingworst

    @adriaan waar ik (en denk meer mensen) op hadden gehoopt was dat de aangekondigde acties tegen kozp om te blokkeren niet zijn doorgegaan.
    Dit had het gewenste effect behaald, namelijk een fijn en rustig kinderfeest.
    Misschien iets voor volgend jaar met meerdere ddsers en aanhang?
    Eventueel met soort van giertanker met spuit of waterkanon? Voor maximaal effect.

  3. Siemien

   Onzin Ernst, kozp is helemaal niet beschaafd, deze groep racisten schoffeert het Nederlandse volk, en dat wordt niet meer gepikt natuurlijk..
   Des te meer laat jij je zieke racistische gedachten zien hier op DDS..

  4. Marija

   Dat denk jij, laat me niet lachen.

   1. Marija

    Is @ernst

  5. robroy

   Geestelijk geweld is ook geweld punt .

  6. marco1

   @Ernst. Als hun het een prettige ervaring vinden te ervaren dat ze voor een groot deel van Nederland als ongewenst worden gezien en uitgekots dan was het idd een groot sc6 voor KOZP.

  7. Arie B

   Ze hielden zich niet aan de plekken. Daar heb je waarschijnlijk overheen gelezen/gekeken. Er is tegengas gegeven door honderden Nederlanders. Daar zat schuim bij. Ik denk dat bij een volgende intocht geen demonstraties meer zullen worden toegestaan in de nabijheid. Dan is de overwinning van de anti-drammers een feit.

  8. hminkema

   A was een succes, want B en C.

   Oftwel: je noemt A een succes mede vanwege C.

   Je vindt KOZP dus mede succesvol DOORDAT ‘de pro-Pieters (de??) zich te buiten gingen aan agressie, geweld en ordeverstoringen’.

   1. Vanuit jouw perspectief heeft KOZP haar éclatante succes dus te danken aan de agressievelingen. Heeft KOZP al een bedankje verstuurd?

   2. Door deze associatie te leggen, wend je voor dat KOZP uit was op het oproepen van agressieve reacties. Immers, een belangrijke factor in het bereiken van ‘succes’. Leuk, dan weten we dat ook weer. KOZP is erop uit het bloed onder de nagels te trekken van pro-Zwarte Pieten; net zolang totdat die zich tot ‘agressie’ laten verleiden. Waar dan onmiddellijk een NOS-camera op wordt gericht.

   Wat is dat eigenlijk, ‘agressie’? Is het ‘agressief’ om hard te roepen naar een KOZP-demonstrant dat je hem een racist vindt? Is het ‘agressief’ om hard naar een KOZP-demonstrant te roepen dat hij een ‘kankerlijer’ is omdat men vindt dat hij een kinderfeest verstoort? Is het ‘agressief’ als de politie KOZP-demonstranten verwijdert die hun kunsten vertonen op een plek waar dat niet is toegestaan? Ik noem maar wat.

 2. loes_1955

  die van kopz zijn gek die willen alles ver bieden nu hebben ze het op zebrapaden datt die wit zijn die lui sporen niet

 3. Ernst Quispel

  Volkskrant:”
  Volgens hoogleraar Brouwer zitten de problemen niet aan de kant van Kick Out Zwarte Piet. ‘Deze organisatie heeft heel veel te verliezen als ze over de schreef gaat. Het is de andere kant waar men iets mee moet. Naar deze groep moet je een duidelijk signaal afgeven. Bestuurders, ook onze premier, moeten meer begrip tonen voor dat deel van de gekleurde bevolking dat diepgewortelde gevoelens heeft tegen Zwarte Piet. Vervolgens moet je de gevoelens van allebei de kanten zien te kanaliseren. Anders komt dit probleem elk jaar terug.’

  In Den Helder moest Kick Out Zwarte Piet van de gemeente zelf per tien betogers een gecertificeerde beveiliger inhuren. ‘Dat demonstranten zelf professionele beveiliging in moeten huren, betekent dat je een financiële drempel opwerpt om te demonstreren’, aldus Brouwer. ‘ Dat is in strijd met het grondwettelijke gedachtengoed en kan derhalve niet.’

  Ook een woordvoerder van de Nationale Ombudsman veroordeelt de gang van zaken. ‘Juist als je bang bent voor verstoring van de openbare orde, moet je extra maatregelen nemen, zodat een demonstratie kan doorgaan. Demonstranten hebben het recht hun mening te uiten op een relevante plek en een relevant tijdstip. Dat is ook wat de rechtbank van Leeuwarden heeft gezegd in het vonnis tegen de blokkeerfriezen.’“

  Geen woord Spaans bij.

  1. Baaz

   “Dat is in strijd met het grondwettelijke gedachtengoed en kan derhalve niet.”

   Dat ligt er maar net aan, in de geest van de wet kan een burgervader natuurlijk prima aanvullende eisen stellen, zoals de APV vaak laat zien. Ook daar is, inderdaad, geen woord Spaans bij, al willen sommige nihilisten, waar ik jou ook onder schaar, dat misschien wel graag zien.

  2. Adriaan

   Je haalt de Volkskrant aan. Een gekleurd krantje. Geen objectieve bijdrage @Ernst.

   1. Baaz

    Geen woord Spaans bij.

  3. fockingworst

   @ernst komt met de volkskrant en een extreem linkse zgn hoogleraar;)

  4. Teunis Dokter

   Dat zie ik anders. KOZP heeft niets te verliezen en alles te winnen. Pro-Pieten hebben ‘alles’ te verliezen en niets te winnen.

   1. Baaz

    Daar heeft Teunis een punt!

   2. Michael

    Je mist de essentie van het stuk Teunis, en geeft er een handige draai aan die niets met de inhoud te maken heeft. Wat vind je van de quote: “Bestuurders, ook onze premier, moeten meer begrip tonen voor dat deel van de gekleurde bevolking dat diepgewortelde gevoelens heeft tegen Zwarte Piet. Vervolgens moet je de gevoelens van allebei de kanten zien te kanaliseren. Anders komt dit probleem elk jaar terug.’”

    Zie ook mijn andere bijdrage. Het is onbeschoft en kinderachtig om het demonstratie recht ter discussie te stellen. Dan geef je dus toe aan het geweld en intimidatie van de pro-pieten hooligans. Je geeft een signaal af dat, wanneer je maar agressief genoeg de demonstranten intimideert, je er vanzelf voor zorgt dat er een verbod komt. Dat is de omgekeerde wereld. Geweld moet nooit worden beloond.

    1. Adriaan

     @Michael, kleine correctie: ‘pro-pieten hooligans’.
     Het waren PSV-hooligans. Dit tuig heeft niets met Zwarte Piet te maken. Ze zagen kans om de anti-Pieten mores te leren. Rutte heeft de demonstraties overigens veroordeelt. Zowel van de anti-, als de pro-clubjes.

    2. robroy

     Geestelijk geweld is ook geweld punt

  1. sjun

   De tactiek is van AntiFa afgekeken dat overal mee wegkomt.

  2. BB

   @Ernst Quispel

   We? Wie is we?
   En wat ga jij ertegen doen dan?

   1. ildib

    Dat gaat hij met zijn vriendjes doen uit die griebus buurt in Den Haag waar hij woont…..lol…..

   2. Baaz

    @BB: Vragen stellen aan links zorgt meestal niet voor antwoorden.

    1. BB

     @Baaz

     Dat was me inderdaad al duidelijk.
     Heb de bewuste linkse droeftoeter een tijd geleden vragen gesteld waar hij iets op terug bralt en daarna op feitelijke onjuistheden wordt gewezen.
     Zijn gedrag daarna is ronduit infantiel: in plaats van toe te geven dat hij fout zat, gewoon blijven volhouden om vervolgens stampvoetend te beweren dat ik iets kleins uit zijn betoog eruit haal. En dan hooghartig te zeggen: ‘ik reageer hier niet meer op’

     Het is jammer dat hierdoor iedere discussie om elkaars standpunt te begrijpen en te kijken naar een eventuele oplossing kapot wordt gemaakt.

     1. Baaz

      Dat is precies zijn opzet BB. Hij geniet ervan als dingen stuk gaan, hij is erop uit dat mensen boos worden, daar wordt hij blij van en daar krijgt hij energie van. Dat is exact de reden waarom hij áltijd de tegengestelde stelling verdedigd. Ook weet hij precies wat de gemiddelde reactie zal zijn dus stuurt hij daar altijd op aan. Deze informatie helpt bij het bepalen van jouw positie t.o.v. deze provocateur.

  3. robroy

   Geestelijk geweld is ook geweld punt

 4. Vliegenvanger

  Ik voel me gediscrimineerd door die zwarte pieten tegenstanders. De mensen moeten werken tot 67 jaar om die arrogante zwarte pieten haters aan het vreten te houden.
  Zij kunnen doen en laten wat ze willen, werken doen ze niet alleen de boel op naaien.
  Hoogste tijd voor Rutte en kornuiten om die relschoppers het zwijgen op te leggen.
  Het kan niet zo zijn dat een handje vol werkloze hier de boel gaat uitmaken.
  Hard werkende mensen onderhouden hun
  en zij houden elke maand hun handje op. En wij zijn zo gek dat we dat pikken.
  Straks mogen ze in de tuincentra geen afrikaantjes meer verkopen, let maar op.
  Gaan ze daar over zeiken. Vraag me af wie dat tuig sponzeren ze moeten toch ergens geld vandaan krijgen. Bussen ,advocaten etc
  Kost toch geld. Iets wat ze zelf niet hebben.
  Toch nog ff een opmerking, de winkeliers en detailhandel hebben dit ook over ons land afgeroepen, zij ertikken het om zwarte pieten in de winkels of op folders re zetten. Bij ons in de stad een prachtig St Nicolaasintocht.
  Met uitsluitend ZWARTE PIETEN, zoals t hoort.

  1. Baaz

   “Straks mogen ze in de tuincentra geen afrikaantjes meer verkopen, let maar op. Gaan ze daar over zeiken.”

   Goed gezien, het stopt hier namelijk niet. Ultralinks heeft namelijk de ontembare behoefte om de maatschappij op de voeden en in te richten naar hun geloofsovertuiging van het gelijkheidsevangelie. Geen grenzen, geen kleur, geen man en vrouw en iedereen hetzelfde. En als dat klaar is dat blijft de islamist over die zichzelf naar Allah blaast. Niet goedschiks, via het parlementaire systeem, dan maar kwaadschiks via opruiende protestjes.

   1. Adriaan

    Klopt @Baaz, laatst daarover een interessant interview gehoord. We gaan richting een kleurloze maatschappij. Van alles hetzelfde. En daar moet een halt aan worden toegeroepen.

 5. Florissa

  Zou de overheid ,en politie zich er niet mee bemoeien waren er ook geen protestacties ,hoe moeilijk kan je iets maken ,die paar linkse niksnutten zouden zich zonder politiemacht nergens durven vertonen .Rutte ,maak je liever druk over andere zaken ,dit zijn geen hooligans ,maar normale Nederlanders die niet willen dat de cultuur in no-time wordt afgeschaft ,want daar is politiek Den Haag debet aan .

  1. Baaz

   “(…) die paar linkse niksnutten zouden zich zonder politiemacht nergens durven vertonen.”

   Dat klopt, gebruik makend van hun recht rekenen zij op een overmacht aan politie. Daarom zie ik ergens al dat het een goed idee is om dat recht volledig z’n gang te laten gaan, gewoon tussen de menigte en zonder politiepieten.

 6. Pescador

  Demonstreren is een goed recht, maar blijf met je achterlijke poten van hetkinder feestje af. Dit hele gezijk slaat werkelijk nergens meer op.
  Rutte vind dat die aso´s( die voetbal nozems) buiten hun boekje zijn gegaan, maar zo licht het niet helemaal, rutte is te stom geweest om er iets aan te doen iedereen vragen naar het feestje te komen wetende dat er mensen zijn die de boel gaan ver`pesten een groepje steuntrekkers die vinden dat nederland naar hen moet luisteren, als trutte en de door de kroon aangestelde burger vader die demonstratie hedden verboden was het gewoon een leuk feestje geweest. Volgend jaar weer op deze manier dan krijg je nog meer gedonder waarom een kleine groep hun gelijk gaan geven, wat een verstand

  1. van Urk

   Gewoon demonstraties van beide kampen in de vorm van een noodmaatregel verbieden. Niemand wint daarbij als men elk jaar een kinderfeest wil gaan verpesten.

 7. FJ

  Wie haat zaait, zal haat oogsten!
  KOZP heeft het eindelijk voor elkaar en zoveel haat verspreid, dat veel mensen racisme gewoon accepteren.

 8. FLP

  De universele rechten van een kind zijn door de Verenigde naties vastgelegd. Met dit in de hand kan je alle demonstraties verbieden tijdens een kinderfeest. Een kind heeft recht op een veilige omgeving vrij van geweld en intimidatie en demonstratie. Dit recht staat boven het recht van vrijheid van demonstratie…..

 9. Two Ravens Black Kettle

  De Identity Politics fascisten mogen demonstreren in de Fahrenheit 451-Grachtengordel en op het mediapark. De rest van NL dienen ze met rust gelaten, zij krijgen al extreem veel hulp vanuit het corrupte Media-Apparaat.

 10. Adriaan

  Rutte heeft gesproken: demonstreren op een kinderfeest doe je niet. A-sociaal gedrag noemde hij het. Ik bedoel maar.

 11. Michael

  Teunis, je slaat de plank compleet mis. En dat is niet de 1e keer hier op DDS. Het recht op demonstratie heeft hier niets mee te maken. Het zijn die aso-hooligans die het probleem zijn, die middels geweld en intimidatie anderen het recht tot demonstratie ontnemen. Ik snap niet dat jullie dat hier niet veroordelen. Erg kinderachtig om er maar niets over te zeggen, omdat de zogenaamde “pro-pieters” hier de boosdoener zijn. En dan als ontwijking maar wat brabbelen over recht op demonstratie.

  Het geheel doet aan als een schaamteloze “redden wat er te redden” frame om de rellen en chaos in de schoenen de schuiven van de vreedzame demonstranten, ipv te wijzen naar de hooligans die met voorbedachte rade kwamen relschoppen. Of lopen pro-piet demonstranten standaard met eieren, rookbommen, vuurwerk, etc rond?

  Graag minder kinderachtig en gewoon zeggen waar het op staat. Dit maffe gedraai is echt ontzettend zwak.

  1. O.P.

   Jerry van KOZP is al eens veroordeeld voor geweld, en een boete van €500 betalen aan meneer agent.
   En ja…. Het is provocerend en intimiderend zoals KOZP te werk gaat langs de routes van Sinterklaas-intocht, met hun megafoons (Schreeuwend dat Zwarte Piet discriminerend is en op moet rotten). Het is een natuurkundig verschijnsel…. Na aktie komt vanzelf een reactie.
   Google trouwens maar even Sinterklaas en Willemstad…. Alle Pieten zijn daar zo Zwart als de nacht. Dat zijn allen donkere burgers die zwart geschminkt zijn.
   Daar moet KOZP als eerste maar gaan demonstreren. Ze zullen er geen gehoor krijgen.

   1. Michael

    Dat is ook gewoon om de hete brei heen lullen. Niets van dit alles praat het geweld goed.

    1. Two Ravens Black Kettle

     Wanneer je een heel volk uitmaakt voor racist en nazi dan loop je de kans dat er tussen die miljoenen en miljoenen mensen er enkele bij zitten die het niet pikken.
     De contra-revolutie van het volk versus de corrupte elite en hun verrotte mondorgels van de MSM zal ergens moeten starten.
     De corrupte elite wil de geschiedenis, tradities, gewoonten, cultuur en identiteit van Nederlander uitwissen.
     Dit zijn de zwijnen van Animal Farm
     En de journalisten en de fascistoïde Social Justice Warriors zijn hun attack-dogs

     Ik kan vrees ik exact nul procent medelijden opwekken voor de Identity Politics fascisten en ik vermoed dat ze volgend jaar Eindhoven links laten liggen.
     Ontroerend en sympathiek het verzet van de gewone man tegen het Politiek-Media-Complex.
     David versus Goliath maar David wist uiteindelijk toch te winnen.

     Laten we hopen dat volgend jaar alle steden en alle kinderen beschermd worden tegen de Identity Politics fascisten.
     Vanuit de elite valt geen enkele hulp te verwachten (de meeste burgemeesters kiezen partij voor de racisme gillers) dus zal het volk het zelf moeten doen.

     Ik moet zeggen dat de MSM vandaag wel los gaat op de tegendemonstranten.
     Dat is natuurlijk niet onverwacht
     Ze doofpotten en zwijgen bij extreem geweld vanuit Links maar wanneer de Nederlander zich verzet gaan alle remmen los.

    2. van Urk

     O.P. Zegt het goed. Dit gedoe over zwarte piet als racistisch symbool slaat totaal echt nergens op. Logisch dat een groot deel van de -normaal geduldige Nederlandse bevolking- op een gegeven moment het spuugzat mee zijn met dat onzinnige gedram van die zogenaamde nepslachtoffers. Slavernij is geweest en zij zijn geen slaven. Dus hebben zij ook geen reden dat zij denken dat ze in het minst racistisch land van de wereld in een hoek worden geduwd. Dat soort mensen moeten juist eerst in hun eigen spiegel kijken hoe racistisch zij zelf kunnen zijn. Racisme is niet alleen een wit verschijnsel.

    3. robroy

     Geestelijk geweld is ook geweld punt

   2. Peter Loosduinen

    Dat zou geweldig nieuws zijn : Zwarten slaan zwarten de tering.

  2. marco1

   De propieters hebben idd geprobeerd de demonstranten met intimidatie duidelijk te maken volgend jaar op dag van intocht thuis te blijven. Hopelijk is de boodschap over gekomen.

   1. Siemien

    @Marco1 de kans is niet heel groot want het is namelijk hun voedsel hier teren zij het hele jaar op…

    1. marco1

     Dan volgend jaar weer iets harder en beter georganiseerd. Hier was de politie ons te snel af e werden we aangehouden voor we bij ze waren. Gelukkig kregen ze we een andee lokatie toegewezel ver uit het zicht en hadden ze vrij snel door ze daar voor Jan Lul stonden te roeptoeteren en vertrokken. Wat mij betreft missie gedeeltelijk geslaagt.

  3. van Urk

   Ik vind het namelijk geen abnormale demonstratie als ouders voor racist worden uitgemaakt terwijl de kinderen erbij zijn. Nogal agressief. Logisch dat mensen last beginnen te krijgen van misofonie uit de monden van de demonstranten.

  4. toetssteen

   @Michael
   Pepernoten, lege blikjes en rauwe eieren, de rest is uw fantasie.

 12. Two Ravens Black Kettle

  Beste Teunis Dokter ,

  Wist U dat er ook een demonstratie-verbod geldt tijdens de Dodenherdenking ?
  Terecht naar mijn smaak.

  De extreem linkse neonazi’s moesten vroeger altijd ergens achteraf op een parkeerplaats of industrie-terrein demonstreren.
  Wellicht is dat het Gouden Ei.

  Overigens ben ik wel trots op de acties van de Nederlanders.
  Slechts enkele steden zijn bezweken voor de SJW-fascisten en de druk vanuit de corrupte MSM.

 13. RS

  wij zeggen gewoon tegen ALLE burgemeesters: trek de wetten van VRIJHEIDS van MENINGSUITING voor 1 dag per jaar in………tijdens alle intochten.

  1. van Urk

   Iets wat van heel Nederland is en bij Nederland hoort, daar mag niet aan getornd worden. Het is niet de bedoeling dat ons land alleen maar exotische tradities en feesten overhoudt dat alleen door allochtonen gevierd wordt. Daar begint het wel naar toe te gaan.

  2. marco1

   @RS: Het zou aks ze de rust willen bewaren idd erg verstandig zijn om dat te doen. We zullen zien of ze volgend jaar kiezen voor het morele demonstratierecht wat ook zwakbegaafden en uitkeringstrekkers hebben of de rust in hun stad tijdens de intocht.

 14. TD

  Onze huidige minister buitenlandse zaken had een tijdje geleden ook ergens zijn persoonlijke visie uitgesproken mbt integratie.
  Nou dat heeft hij geweten,hij moest zich stevig verontschuldigen!
  Ga er vanuit dat deze minister weet waarover hij praat,en dat ondanks het terug nemen van zijn woorden zijn mening echt niet gewijzigd is.
  Toch fijn om te weten dat er op dat niveau gelijkgestemden zijn,ook al durven ze het zelden hardop te zeggen!
  Uitzondering is natuurlijk de volksheld Wilders,de nieuwe premier!

 15. Two Ravens Black Kettle

  De les die we met zijn allen geleerd hebben is dat wanneer ‘the locals’ hun rug rechten het mogelijk is weerstand te bieden aan de Identity Politics fascisten, de burgermeesters-in-oorlogstijd en de corrupte Fake News MSM.

  Ontroerend en bovenal inspirerend !

 16. karel007

  Wat een gedoe allemaal, de meerderheid is voor, maar dat doet er niet toe, zoek een oplossing zodat er niet zinloos gedemonstreerd wordt. Gekwetst, nou jammer dan, wordt ik elke dag, leer er maar mee leven, word je groot en sterk van. Vertel het volgende aan je kinderen, alles opgelost: Op de wereld komen steeds meer mensen, maar er zijn niet genoeg echte zwarte pieten meer om alle cadeautjes daarvoor in te pakken, daarom moeten er ook andere pieten bijkomen. De echte piet, de naam zegt het al, is zwart, heeft rooie lippen en houdt van oorbellen, want dat vindt hij mooi. Die pakt ook de mooiste cadeautjes in. Ik zal de sint vragen of hij zo’n piet jouw cadeaus laat inpakken, maar of die piet hem ook komt brengen, dat weet ik niet zeker.
  Heb je meteen een goeie smoes, als de buurman wordt ontdekt bij het in het portiek zetten van de zak met cadeaus, bij het aanbellen. Die werkt dan als piet als bijbaantje (hij heeft wel vaker bijbaantjes, zwart natuurlijk).
  Kan je meteen uitleggen waarom ze op TV zoveel andere pieten zien, ja, die pieten moeten voor hun optreden betaald worden en zwarte pieten zijn duurder.

  1. robroy

   ga een boek schrijven hahahahaha

   1. blackface

    Zouden de “BLOKKEERFRIEZEN” enige kans maken in een hoger beroep, of zullen ze nog harder afgestraft worden, omdat ze Nederland op de kop hebben gezet?
    Je weet het tenslotte maar nooit met ons corrupte rechtssysteem.
    p.s..Wat nu in Nederland gebeurd is dat is in Dokkum voorkomen door de blokkade.
    Mvg, 1 van de BF (120 uur)

    1. karel007

     Natuurlijk worden BFers in hoger beroep zeer zwaar gestraft, daar hebben we de D66 rechters voor. Die zijn/komen al klaar bij de gedachte. Gelukkig zijn degene waarbij je je taakstraf moet verrichten vaak wel normale lui.

 17. Gerlos

  Vanaf half november tot 6 december alle media aandacht ontzeggen en een totaal demonstratie verbod op de aankomstdag van Sinterklaas en zijn ZWARTE PIETEN in ONS LAND. Wordt het misschien toch nog een gezellige en leuke Kinderfeest

 18. lancar

  Het volk dat toegeeft aan de willekeuren van den vreemde, zal meer dan cultuur verliezen, dan sterft het uit.

  Het is verre van netjes en inhumaan wanneer iemand geweld gebruikt tegen zijn geweldloze medemens om zijn standpunt te verduidelijken, evenzo is het onfatsoenlijk en inhumaan dat de anti-zwarte Piet beweging met haar geblèr over racisme jonge kinderen heeft ontstemd teneinde het kinderfeest in het honderd te doen lopen. Dat is laf!
  Ik kan me heel goed indenken dat op zo’n moment de stoppen bij rechtgeaarde mensen doorslaan om die leeghoofdige jankerds het zwijgen op te leggen, want de kleine kinderen konden zich op dat kritieke moment zich niet verdedigen tegen die volwassen KOZP-racisten die hun feest verpesten uit eigen belang.

  … Er is immers ruimte genoeg om zich op een andere dag te manifesteren en hun mening kenbaar te maken, maar niet tijdens een feest waar kinderen bij betrokken zijn. Zij werden dus met luid gejoel verjaagd, en het doel heiligt de middelen.

  En voor wat betreft racisme en discriminatie zoals wordt geïnterpreteerd door de zwarte anti-zwarte Piet beweging en haar epigonen, moet het ook voor iedereen duidelijk zijn dat de KOZP alleen voor zichzelf spreekt en dat haar narigheden niet toepasselijk zijn op de zwarten en kleurlingen die zwarte Piet en Sinterklaas ervaren als kindervrienden.

  Sint-Nicolaas en zwarte Piet hebben geen binding met racisme noch met discriminatie en ook niet met de slavernij. Maar de hiervoor genoemde begrippen mogen ongetwijfeld op het conto worden toegeschreven van de onfortuinlijke klagers die zwarte Piet en Sinterklaas de schuld geven van de traumatische en nare belevenissen die zij helaas hebben ondergaan door toedoen van kwaadaardige en treiterige mensen met als gevolg, dat hun slachtoffers (dit zijn de KOZP-querulanten) zijn overgegaan tot het projecteren van dat onbehoorlijk gedrag op onschuldige medemensen. … Hiermede maken de KOZP’ers zich direct schuldig aan racisme en discriminatie, en daarom moet deze onverwijld door “Grapperhaus” strafrechtelijk worden vervolgd. Anders meet Justitie met twee maten, faciliteert rechtsongelijkheid en bedrijft klassenjustitie.

  En het meest onrechtvaardige van dit alles is dat de vermeende slachtoffers (KOZP en aanhang) aan het generaliseren zijn waardoor de meerderheid van het rechtgeaarde Nederlandse volk onder de minderheid van de slechte bevolking moet lijden. Het is de pro zwarte Piet aanhangers bij deze aan te raden om een aanklacht in te dienen tegen de KOZP en comparanten wegens discriminatie en racisme, zodat strafvervolging een feit wordt voor de KOZP’ers.

  De kleurlingen die tijdens de protestmarsen bij de aantocht van Sinterklaas scandeerden met “no more black face” vragen duidelijk luidkeels om gedeporteerd te worden naar een land waar ze denken welkom te zijn. Kan de Nederlandse overheid wat dat betreft niet tegemoetkomen aan hun wensen?

  … En de blanke epigonen, ook BNN’ers, die in de media zich als de geitenwollensokken figuren en als ophitsers fungeren van de anti-zwarte Piet vereniging om zichzelf vrij te pleiten, beschouw ik als de blanke avonturiers en slijmballen met een slecht geweten die hun voorouderlijk slavernijverleden willen goed maken door steun te geven aan het geblèr van de zwarte anti-zwarte Piet getraumatiseerde gepeupel.

  Indien de blanke anti-zwarte Piet sympathisanten iets goed willen maken, wiens voorouders in de slaventijd waarschijnlijk een handelsrelatie hadden met de voorouders van Afriyie die de zwarte slaven hebben geleverd, dan moeten ze gaan ijveren om het euvel, dat religie heet, af te schaffen die hun voorouders de stimuli verschafte tot slavernij, onderdrukking en genocide van medemensen en heeft aangezet tot mondiale schending van de menselijkheid. http://www.debijbelzegt.nl/slavernij.htm

  Voorts dienen de ijveraars afschaffing van het Nederlands koningshuis te bepleiten wier voorouders zo verwaand waren door een vrijbrief af te geven aan belanghebbende onderdanen verenigd in het VOC om slavernij, onderdrukking en overheersing van verre landen en volken te gaan bewerkstelligen.

  Zwarte Piet is niet alleen een zaak van de blanke Nederlandse populatie, maar is ook onze zaak, en de zwarte anti-Piet beweging staat hier helemaal buiten en heeft hierin geen recht van spreken, gelet op het feit, dat wie het godsgeloof aanhangt van de moordenaars van hun voorouders, de geijkte voorouderlijke verraders zijn die hun recht van spreken over de slavernij en zwarte Piet hebben verspeeld en aldus slechts twee rechten vermogen, dat zijn het aanrecht en het zwijgrecht. Meer niet!

  .. Blijf dus af van zwarte Piet, want zwarte Piet wil zwarte Piet blijven zoals die ook van oudsher is geweest!

  Sapienti sat est.

 19. Anders55

  hoe kan een man uit Ghana!!!! Jeffrey dus oordelen over onze Nederlandse cultuur en tradities?? zet em lekker op het vliegtuig terug dan kan ie daar lekker gaan mekkeren?? geheid dat ie op gepakt wordt? laat ie blij zijn dat ie dat hier in Nederland frank èn vrij mag en kan doen?? maar nee: overal tegen aanschoppen? houdt wel maandelijks z’n handje op voor z’n uitkering?? nou dan

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.