Man van ‘godslasteraar’ Asia Bibi vraagt om hulp vanwege radicale Pakistanen

Ze hebben het niet helemaal begrepen daar in Pakistan. Asia Bibi, vermeend godslasteraar, heeft na acht jaar in de dodencel eindelijk vrijspraak gekregen wegens gebrek aan bewijs. Dat gaat er bij veel Pakistanen niet in en dus willen ze het recht in eigen hand nemen.

Ashiq Masih, de man van Asia Bibi, roept Groot-Brittannië, Canada en de Verenigde Staten om hulp en asiel. Aanhangers van de zogenaamde Tehreek-e-Labbaik (TLP) partij menen dat het hooggerechtshof een fout heeft gemaakt door haar vrij te spreken van godslastering.

De rellen die door die vrijspraak ontstonden waren blijkbaar vele malen groter dan die door Geert Wilders zijn ontstaan. Ergens wil het idee bij deze figuren maar niet landen dat een hooggerechtshof wellicht een autoriteit op juridisch gebied is en de opmerking überhaupt weinig met godslastering te maken had. De regering is echter gezwicht voor de druk en biedt de mogelijkheid om de vrijlating te herzien. De rellen zouden hiermee moeten stoppen.

Tot twee keer toe zijn er publieke figuren vermoord vanwege hun anti-godslastering standpunt. In 2011 werd gouverneur Salmaan Taseer door zijn eigen lijfwacht vermoord. Ook minister van Minderheden Shahbaz Bhatti kreeg de kogel. De lijfwacht kreeg daarna de doodstraf en wordt natuurlijk als held gezien in Pakistan. De rechters die Bibi hebben vrijgesproken verdienen kennelijk ook de doodstraf want daarmee zegeviert niet alleen het recht maar wordt de dood van de lijfwacht ook gewraakt.

Wat ook opmerkelijk is is dat ondanks dat de man van Bibi vroeg om asiel in drie landen, onze eigen CDA, ChristenUnie én D66 menen dat ze ook prima naar Nederland kan komen. Waar dat barmhartige idee toch vandaan komt mag Joost weten, misschien heeft het te maken met het feit dat wij niet zoveel Pakistanen hebben en er een fatwa over Bibi is uitgeroepen. Als ze naar Londen komt wordt ze waarschijnlijk binnen een week met zuur overgoten en houdt de politie weer rekening met een ‘verwarde man’.

Er zal in ieder geval snel een beslissing moeten worden gemaakt, ze durven op het moment hun huis niet uit vanwege de boze menigte voor hun deur. En waar is het nou allemaal om te doen?

Ik geloof in mijn religie en in Jezus Christus, die voor de zonden van de mensheid aan het kruis stierf. Wat deed jullie profeet Mohammed ooit om de mensheid te redden?

Om deze uitspraak staat het halve land in de hens…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. struisvogelpolitiek

  Kijk, voor zo’n mensen als Asia Bibi is het asiel bedoeld. Niet voor Afrikanen die het asielbeleid misbruiken en met duizenden Europa binnenstromen voor het gratis geld.
  Kan je je voorstellen dat zo’n land als Pakistan in het bezit is van atoomwapens? Ik hou mijn hart vast met dergelijke heetgebakerde malloten.

 2. poldi

  Al die luidkeels schreeuwende en hysterische islamitische wangedrochten.
  Wat een weerzinwekkend land en wat een weerzinwekkend geloof.
  Maar volgens onze bestuurders is de islam een vreedzaam geloof.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Het eens bloeiende Pakistan is verworden tot een woestenij van haatbaarden.
  Nederland geeft aan jan en alleman asiel, het allerliefste islamisten.
  Teruggekeerde jihadisten worden met open arme ontvangen.
  Ze financieren islamitische doodseskaders in Syrië die de christenen op grote schaal uitroeien.
  Oorlogsmisdadigers, moordenaars, verkachters, nep-asielzoekers allemaal welkom.
  En mocht er ergens een rechter zijn die zijn voet dwars zet dan is het 10 jaar lang procederen. Tien miljoen down the drain.

  Nederlanders zouden geen enkele moeite hebben met echt asiel, voor mensen die anders worden afgeslacht door islamitische haatbaarden zolang al dat bovenstaand rot + de economische gelukszoekers (waarvoor ik meer respect heb, immers wie zou zijn leven niet willen verbeteren maar we kunnen niet de gehele wereld opvangen en dus moeten we hier een genadeloze maar rechtvaardige streep trekken) geen toegang zouden hebben.

  Wel ben ik bang dat deze dappere dame die 8 jaar in een dodenscel heeft gezeten (8 jaar ! wat voor ongelofelijk regressief klote land is Pakistan waarom worden dergelijke landen nooit geboycot door de hysterische schijnheilige Deugbrigade (de vraag stellen is het antwoord geven; geen Trump en Joden bij betrokken)
  ….ook in Nederland niet veilig zou zijn vanwege de ongebreidelde massa-emigratie en de Quisling-mentaliteit van het NLse vee.

  Ik ben bang dat ze haar ook hier midden op straat gaan uitbenen. Zeker in het tolerante A’dam met al die tolerante deugende wegkijkende mensen.

  Ben ook bang dat de heksenjagers van de NPO haar gaan opsporen of uitnodigen voor een van hun Propaganda-shows zodat ze een grote brandmerk en kruis op haar voorhoofd krijgt gedrukt en gekerfd om het de wannabe keelzager gemakkelijker te maken.

 4. Aytas

  Het geloof kan een drama zijn. Het is verbazend hoe fanatieke gelovigen hun wil aan anderen willen opleggen en hun weg als de enige juiste zien.

  1. marco1

   Idd en er is momenteel een geloofje die daarmee met kop en schouders boven de andere geloofjes uitspringt.

  2. Marko

   Ik heb geen probleem dat mensen in hun beleving(vrijheid van religie) hun weg als de enige juiste zien zolang ze daar geen politieke macht aan kunnen ontlenen en anderen onderdrukken. Vandaar dat scheiding van kerk en staat zo belangrijk is. Zelfs in NL heb je nog streng gereformeerden(zwarte kousen) maar daar heb je geen last van, ze gaan hun eigen gang en onderdrukken wellicht “alleen” hun eigen familieleden door ze te herinneren aan het hellevuur indien ze van het pad dreigen te raken. Echter dit uit zich bijna nooit in fysiek geweld. Kinderen die in de bijbelgordel opgroeien gaan op een gegeven moment rebellen en zoeken hun eigen weg.. en dat zonder doodsbedreigingen. En idd Asia Bibi is een voorbeeld van iemand die gelijk asiel zou moeten krijgen in elk seculier land.

   1. van Urk

    Logisch dan ook dat Nederlandse buschauffeurs dit soort door narcisten verwelkomende analfabetische ”barbaren” die niet gedragen tegen andersdenkenden, de regels aan hun laars lappen en geen verrijking zijn voor ons land, liever passeren.

    1. Heinz

     Zo zo, en dan in één zin!. Disco jeugd in de vroege nacht is ook geen verrijking wanneer je ze aan boord hebt…

     1. Seneca

      @de heer Heinz
      wat is uw bijdrage aan dit topic? de zin: ‘zo, zo, en dan in een zin!’ de diepgang ontgaat mij. gaarne uw toelichting als u daartoe in staat bent…

     2. van Urk

      Daar kan narcist Heinz geen helder antwoord op geven als hij -zoals gewoonlijk- appels met peren begint te vergelijken.

     3. Heinz

      @Seneca, lange tijd hadden buschauffeurs hier in het streekvervoer ,m in onze regio overlast van sommige passagiers. In de weekenden v.n.l. met jeugd die terugreisden van discobezoek in de stad naar dorpen in de omgeving. Onderling heibel, dronken, overgeven. Voor de overige passagiers, klein in aantal, een beklemmende sfeer.
      Laten uitschelden door meisjes die je kleindochters zouden kunnen zijn is iets wat je niet wenst.

     4. Heinz

      @van Urk, daar kan ik wel antwoord op geven. U had het zelf over zich niet gedragende buspassagiers. Barbaren. Oudere buschauffeurs kunt u er op navragen. Dat is het.

     5. van Urk

      Overmatig drankgebruik door onze jeugd die de volgende dag weer makke nuchtere schapen zijn of indoctrinatie van vreemdelingen uit een derde wereldland die op oudere leeftijd nog steeds voor overlast tegen andersdenkenden zullen zijn…Mmmh

 5. poldi

  De vraag is natuurlijk of dit echtpaar in Engeland wel veilig is.
  Daar zijn er ook nog veel uit het stenen tijdperk.
  Het is te hopen dat ze daar hun rust vinden.
  Ongelooflijk, Pakistan is een land vol met eencelligen.
  En niet alleen in Pakistan maar in de meeste moslim landen.

  1. poldi

   Dit is meer een les in hoe destructief religie kan zijn als je het in politieke zin de overhand laat krijgen. Dit soort landen waren enkele decennia geleden nog sociaal moderner dan veel westerse landen. Religie is echter altijd een goede manier geweest om een volk onder de duim te krijgen en dit is daar succesvol doorgevoerd. Religie, minimale scholing en een minderheidsgroep als grote vijand identificeren en het volk is teveel afgeleid om te merken dat de machthebbers het land leegroven en zelf alles doen wat voor het volk zogenaamd “haram” zou zijn.

   Geef het te beinvloeden volk brood, spelen en een religie !

   1. Mart

    En wat openbare geselingen met af en toe een kop er afmeppen.Dit blijken ze prachtig te vinden gezien de belangstelling…..ook in oud Europa trouwens nog niet zo lang geleden.Beschaving is net als vernis,erg dun en niet duurzaam.

 6. C.A.Barstow

  In zo’n medieval shithole zal het wel weer uitdraaien op een volksgericht, levend verbranden of zo.

 7. Mart

  Binnenkort ook in jullie theater als het percentage ”gelovigen” opgevoerd is door immigratie(binnenhalen) en voortplanting.

 8. Rosasolis

  Als er nu Een vrouw is die echt recht zou hebben op een nieuwe leven is het Asia Bibi.
  Die in het fanatiek Pakistaan voor 9 jaar op de dodenlijst stond voor zo-geheten “godlasterend uitsprakend tegen Mohammed”. Dat zij niet heeft gedaan. Hopelijk zal zij van hulp kunnen krijgen van schrijver Salman Rushdie (die de best-seller De Duivels Verzen schrijf jaren geleden) of studente Malala, beiden die leven op een geheime adres ergens in de UK. Maar laat dit christen vrouw en haar man naar Nederland komen. Zij heeft een duidelijke reden om uit Pakistaan te vluchten, en naar een veilige land te emigreren. Laat onze burgers zien dat hier een echte reden is voor migratie, maar dat horden Afrikanen dit probleem niet hebben.

  1. Jozias Visser

   Mohammedanen van Allah, de domme Arabische woestijnknecht van de historische heidense Mohammed.

   1. Ernst Quispel

    Ik zie dat de islamofobe neurose van Jozias zich op een nare manier verdiept.

    Zoek hulp, beste kerel, dit lijkt me niet te harden.

 9. Arie B

  Islam is liefde en vrede.. kuch kuch..

 10. Troelstra

  Iets geeft mij in dat deze echte vluchtelinge niet welkom mag zijn in Nederland, vanwege de “gevoeligheden” in Pakistan waar onze bestuurlijke lafaards voor buigen en kruipen.

 11. lucinde

  Ik heb een tip voor je, koop een WC en doe je behoefte niet meer in de hoek van je caravan

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.