Vondst wapenarsenaal mogelijk doorbraak in moordonderzoek en lokale terreur Twente

Geen categorienov 04 2018, 9:00
Er gebeurt doorgaans niet veel in Twente, maar áls er iets is dan is het alles behalve lafjes. Een reeks invallen hebben geleid tot een vondst van een 'arsenaal' aan AK-47's, een raketwerper mét raketten en diverse andere wapens. Dat meldt de NOS.
De politie heeft een serie invallen georganiseerd in Enschede en het nabijgelegen Hengelo. Twee verdachten werden aangehouden en worden in verband gebracht met diverse incidenten in de regio.
Zo zijn zij mogelijk verantwoordelijk voor een in de brand gestoken kapperszaak, een moord op een parkeerplaats in Gronau (vlak over de grens), een moord in een auto op een kruising midden in Enschede en de beschieting van een shishalounge. Er wordt dus flink huisgehouden in Twente.
In de Tubantia schetst men de situatie van de inval in Hengelo waar de raketwerper werd aangetroffen, met bijbehorende raketten. Hoewel de zaak vrij ernstig is, is het commentaar ronduit hilarisch:

"Het komt zo wel dichtbij. Ik wil niet discrimineren hoor, maar ja, dit is wel het stukje waar ook veel buitenlanders wonen.”

"Of hij Turks is? Haha, Turken en Marokkanen, die hebben het altijd gedaan. Hij heet Rutger. Nee, dat is ook niet echt geen Turkse naam. Hij is Indisch. Ik ben wel Turks.”

De scherpste analyse omtrent de politie-inval komt nog wel van deze buurtbewoner:

"Het ligt aan deze regering en ons leger is ook niets meer waard. Hou er maar rekening mee, dit soort invallen ga je hier nog wel vaker zien.”

Niemand lijkt zich dus echt druk te maken en het feit dat iemand een raketwerper in huis heeft wordt door een enkeling al praktisch als normaal gezien. Het zal wel aan het Twentse karakter liggen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten