Vondst wapenarsenaal mogelijk doorbraak in moordonderzoek en lokale terreur Twente

Vondst wapenarsenaal mogelijk doorbraak in moordonderzoek en lokale terreur Twente

Er gebeurt doorgaans niet veel in Twente, maar áls er iets is dan is het alles behalve lafjes. Een reeks invallen hebben geleid tot een vondst van een 'arsenaal' aan AK-47's, een raketwerper mét raketten en diverse andere wapens. Dat meldt de NOS.

De politie heeft een serie invallen georganiseerd in Enschede en het nabijgelegen Hengelo. Twee verdachten werden aangehouden en worden in verband gebracht met diverse incidenten in de regio.

Zo zijn zij mogelijk verantwoordelijk voor een in de brand gestoken kapperszaak, een moord op een parkeerplaats in Gronau (vlak over de grens), een moord in een auto op een kruising midden in Enschede en de beschieting van een shishalounge. Er wordt dus flink huisgehouden in Twente.

In de Tubantia schetst men de situatie van de inval in Hengelo waar de raketwerper werd aangetroffen, met bijbehorende raketten. Hoewel de zaak vrij ernstig is, is het commentaar ronduit hilarisch:

"Het komt zo wel dichtbij. Ik wil niet discrimineren hoor, maar ja, dit is wel het stukje waar ook veel buitenlanders wonen.”

"Of hij Turks is? Haha, Turken en Marokkanen, die hebben het altijd gedaan. Hij heet Rutger. Nee, dat is ook niet echt geen Turkse naam. Hij is Indisch. Ik ben wel Turks.”

De scherpste analyse omtrent de politie-inval komt nog wel van deze buurtbewoner:

"Het ligt aan deze regering en ons leger is ook niets meer waard. Hou er maar rekening mee, dit soort invallen ga je hier nog wel vaker zien.”

Niemand lijkt zich dus echt druk te maken en het feit dat iemand een raketwerper in huis heeft wordt door een enkeling al praktisch als normaal gezien. Het zal wel aan het Twentse karakter liggen!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Spoor 2 traject niet gelukt, hoe verder?

Lees meer