Peilingen Maurice de Hond: GroenLinks valt terug, PVV stijgt

Geen categorienov 04 2018, 9:49
De peilingen van Maurice de Hond laten eindelijk wat verschuivingen zien. GroenLinks daalt van 18 naar 16 zetels. De PVV stijgt geleidelijk naar 19 en FvD zakt iets.
Ook de PvdA is bezig met een opmars en staat nu op 15 zetels en daarmee op de vierde plaats. D66 krijgt ook een zetel erbij (totaal: 10) en de ChristenUnie gaat van 6 naar 5 zetels.
Interessant is om te kijken hoe kiezers van een bepaalde partij staan tegenover andere partijen. Maurice de Hond legde mensen de vraag voor op wie zij wel eens gestemd hadden en welke partij een kans maakt op hun stem in de toekomst.
Naamloos
De percentages die groter dan 30 procent zijn, zijn geaccentueerd. Hieruit valt (verticaal) af te lezen dat een aanzienlijke groep VVD'ers eventueel voor het CDA of FvD zou kunnen gaan stemmen. D66'ers schipperen tussen GroenLinks, PvdA en VVD. FvD scoort ontzettend hoog bij PVV als eventuele andere partij (andersom net zo) en elders bijna niet. Opmerkelijk is ook dat 50Plus als grote rivaal de FvD heeft en nét geen 30 procent voor de SP.
Ook is een meerderheid tegen de manier waarop met de ziekenhuizen is omgegaan. Een ruime meerderheid is van mening dat het ziekenhuis open had moeten blijven dan wel een periode van een half jaar had moeten krijgen om te kunnen sluiten. Alleen de VVD'ers menen met 25 procent dat het goed is gegaan zoals het nu is gebeurd.
Naamloos2
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten