Forse toename loverboys en minderjarige prostituees

Geen categorienov 04 2018, 11:00
Loverboys zijn al enige tijd een bekend begrip. Hun praktijken raken echter wijdverspreid. Steeds meer minderjarigen belanden in het loverboy-circuit. Dat meldt het AD.
Vroeger wachtten ze op schoolpleinen en deden alsof ze ontzettend verliefd waren op een meisje. Die imponeerden ze dan met hun auto, cadeautjes en stoer gedrag. Tegenwoordig gaat het ze een stuk makkelijker af en gebruiken ze vooral het internet. De truc is simpel: zoek contact, pap wat aan, doe alsof het slachtoffer speciaal is en krijg haar naakt in beeld. Vervolgens chanteer je haar en kan ze zichzelf afkopen door haar lichaam te verkopen. Schaamte en schande zijn dan de pressiemiddelen om zo iemand in het circuit te houden en zie daar, het geld stroomt je binnen. Ook staan deze prostituees niet achter de ramen maar bevinden zij zich in louche cafés en barretjes.
Nieuw is echter dat nu ook wordt onderzocht in hoeverre er mannelijke slachtoffers zijn. Zij worden volgens Terres des Hommes namelijk ook steeds vaker uitgebuit. Gideon van Aartsen, verbonden aan deze organisatie, meent dat het loverboy-circuit 'big business' is. Een advertentie op internet leidt soms wel tot 160 reacties in 48 uur.
Kinderen worden tegenwoordig makkelijker geronseld via apps als Telegram en Tinder, maar ook via scholieren.com. Een echte oplossing wordt niet gegeven maar het moge duidelijk zijn dat die er snel zal moeten komen.
De oorzaak voor deze stijging wordt ook niet genoemd. Het kan te maken hebben met de mate van signalering, wat op internet natuurlijk sneller duidelijk wordt. Ook loverboys hebben waarschijnlijk meer succes via internet dan op het schoolplein.
De politie en Terres des Hommes maken in ieder geval duidelijk dat men vaker aangifte zal moeten doen en merken dat dit nogal een drempel is voor mensen. Bij watchnederland.nl kan men in ieder geval anoniem melding maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten