Man van 'godslasteraar' Asia Bibi vraagt om hulp vanwege radicale Pakistanen

Geen categorienov 04 2018, 8:00
Ze hebben het niet helemaal begrepen daar in Pakistan. Asia Bibi, vermeend godslasteraar, heeft na acht jaar in de dodencel eindelijk vrijspraak gekregen wegens gebrek aan bewijs. Dat gaat er bij veel Pakistanen niet in en dus willen ze het recht in eigen hand nemen.
Ashiq Masih, de man van Asia Bibi, roept Groot-Brittannië, Canada en de Verenigde Staten om hulp en asiel. Aanhangers van de zogenaamde Tehreek-e-Labbaik (TLP) partij menen dat het hooggerechtshof een fout heeft gemaakt door haar vrij te spreken van godslastering.
De rellen die door die vrijspraak ontstonden waren blijkbaar vele malen groter dan die door Geert Wilders zijn ontstaan. Ergens wil het idee bij deze figuren maar niet landen dat een hooggerechtshof wellicht een autoriteit op juridisch gebied is en de opmerking überhaupt weinig met godslastering te maken had. De regering is echter gezwicht voor de druk en biedt de mogelijkheid om de vrijlating te herzien. De rellen zouden hiermee moeten stoppen.
Tot twee keer toe zijn er publieke figuren vermoord vanwege hun anti-godslastering standpunt. In 2011 werd gouverneur Salmaan Taseer door zijn eigen lijfwacht vermoord. Ook minister van Minderheden Shahbaz Bhatti kreeg de kogel. De lijfwacht kreeg daarna de doodstraf en wordt natuurlijk als held gezien in Pakistan. De rechters die Bibi hebben vrijgesproken verdienen kennelijk ook de doodstraf want daarmee zegeviert niet alleen het recht maar wordt de dood van de lijfwacht ook gewraakt.
Wat ook opmerkelijk is is dat ondanks dat de man van Bibi vroeg om asiel in drie landen, onze eigen CDA, ChristenUnie én D66 menen dat ze ook prima naar Nederland kan komen. Waar dat barmhartige idee toch vandaan komt mag Joost weten, misschien heeft het te maken met het feit dat wij niet zoveel Pakistanen hebben en er een fatwa over Bibi is uitgeroepen. Als ze naar Londen komt wordt ze waarschijnlijk binnen een week met zuur overgoten en houdt de politie weer rekening met een 'verwarde man'.
Er zal in ieder geval snel een beslissing moeten worden gemaakt, ze durven op het moment hun huis niet uit vanwege de boze menigte voor hun deur. En waar is het nou allemaal om te doen?

"Ik geloof in mijn religie en in Jezus Christus, die voor de zonden van de mensheid aan het kruis stierf. Wat deed jullie profeet Mohammed ooit om de mensheid te redden?"

Om deze uitspraak staat het halve land in de hens...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten