PvdA wil 'recht op onbereikbaarheid' in wet gieten

Geen categorienov 14 2018, 20:00
De PvdA is duidelijk opzoek naar relevantie en meent het gevonden te hebben! Werkstress! PvdA wil wet op onbereikbaarheid zodat mensen niet meer na het werk door de baas mogen worden gebeld. Dat meldt de NOS.
Asscher probeerde in 2017 al met eenzelfde soort wet op de proppen te komen maar dit werd toen als betuttelend gezien. Terecht ook want hoe moeilijk is het nou om met je baas te overleggen dat hij je niet na het werk lastig moet vallen met allerlei zaken?
De PvdA wil met een wet de zielepietjes beschermen die geen 'nee' durven te zeggen en zich een schuldgevoel laten aanpraten. Dat ze daardoor 's avonds nog met de laptop op de bank allerlei mailtjes beantwoorden en documenten doornemen is toch echt hun eigen verantwoordelijkheid.
Daar komt ook nog bij dat sommige sectoren nu eenmaal met zich meebrengen dat je altijd bereikbaar moet zijn. Ben je dit niet of ga je hier geen gehoor aan geven, dan vinden ze wel iemand die dat wél gaat doen. Als zo'n wet er zou komen die ook voor zulke sectoren in werking treedt, dan vindt men wel een andere manier om je te vervangen.
Maak gewoon afspraken over je bereikbaarheid, ga met je collega's in gesprek en eis desnoods met z'n allen dat die tijd dan óók gecompenseerd dient te worden. Daar is echt geen PvdA met zo'n wet voor nodig. Wat een onzin!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten