PvdA wil ‘recht op onbereikbaarheid’ in wet gieten

De PvdA is duidelijk opzoek naar relevantie en meent het gevonden te hebben! Werkstress! PvdA wil wet op onbereikbaarheid zodat mensen niet meer na het werk door de baas mogen worden gebeld. Dat meldt de NOS.

Asscher probeerde in 2017 al met eenzelfde soort wet op de proppen te komen maar dit werd toen als betuttelend gezien. Terecht ook want hoe moeilijk is het nou om met je baas te overleggen dat hij je niet na het werk lastig moet vallen met allerlei zaken?

De PvdA wil met een wet de zielepietjes beschermen die geen ‘nee’ durven te zeggen en zich een schuldgevoel laten aanpraten. Dat ze daardoor ’s avonds nog met de laptop op de bank allerlei mailtjes beantwoorden en documenten doornemen is toch echt hun eigen verantwoordelijkheid.

Daar komt ook nog bij dat sommige sectoren nu eenmaal met zich meebrengen dat je altijd bereikbaar moet zijn. Ben je dit niet of ga je hier geen gehoor aan geven, dan vinden ze wel iemand die dat wél gaat doen. Als zo’n wet er zou komen die ook voor zulke sectoren in werking treedt, dan vindt men wel een andere manier om je te vervangen.

Maak gewoon afspraken over je bereikbaarheid, ga met je collega’s in gesprek en eis desnoods met z’n allen dat die tijd dan óók gecompenseerd dient te worden. Daar is echt geen PvdA met zo’n wet voor nodig. Wat een onzin!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Aytas

  ‘Maak gewoon afspraken over je bereikbaarheid, ga met je collega’s in gesprek en eis desnoods met z’n allen dat die tijd dan óók gecompenseerd dient te worden.’

  En waarom zou ik jou en je collega’s niet vervangen? Voor middelmaat 20 anderen. Wanneer moet tijd gecompenseerd worden. Om een berichtje dat de vergadering later begint te lezen?


  Terecht ook want hoe moeilijk is het nou om met je baas te overleggen dat hij je niet na het werk lastig moet vallen met allerlei zaken?’

  Dat hangt gewoon van je functie en salaris af.

  Middelmaat is dolgelukkig als ze een keer buiten werktijd een berichtje krijgen. Kijk eens hoe belangrijk ik ben. Werkstress, verwende middelmaat die niet aan de verwachtingen kunnen voldoen hebben daar last van.

 2. Spaanse kok

  De PvdA wil met een wet de zielepietjes beschermen die geen ‘nee’ durven te zeggen en zich een schuldgevoel laten aanpraten. Dat ze daardoor ‘s avonds nog met de laptop op de bank allerlei mailtjes beantwoorden en documenten doornemen is toch echt hun eigen verantwoordelijkheid.
  .
  Warrige Wouter.
  Het is duidelijk te merken dat u in de studeerde en niet in de werkende periode van uw leven zit.
  Geeft niets, maar oordeel niet over zaken waar u geen ervaring mee heeft.
  Werknemers veroordelen vanwege het gedrag van werkgevers slaat nergens op .

 3. henkC

  Volgende recht..
  Gedurende werkdagen van 08:00u tot 12:00u minimaal 1 doch maximaal 3 toiletbezoeken die de totaal de tijdsduur van 11min, 30sec niet overtreden.
  Een uitzondering geld voor vrouwen jonger dan 64 jaar, 6 maanden en 2 weken. Deze mogen 4 toiletbezoeken hebben met een maximale tijdsduur van 13 minuten gedurende een aaneengesloten periode van 5 dagen doch niet vaker dan 1 keer per 28 dagen..

  Eigenlijk toch wel geweldig waar onze politici zich allemaal mee bezig houden.

 4. Job Jansen

  Volledige onzin. Als werkgever en werknemer respect hebben voor elkaar, is contact zoeken buiten werktijd een keuze. Alleen in noodgevallen bij bepaalde beroepen is dit altijd mogelijk. Dat noemt men consignatie dienst.

  1. Spaanse kok

   quote: Dat noemt men consignatie dienst.
   .
   Bij sommige beroepen kun je tijdens je vrije tijd opgeroepen worden om te komen werken. Dit heet een consignatiedienst. Andere benamingen zijn pieper-, piket- of wachtdienst.
   .
   Geloof niet dat dit artikel hier over gaat

   1. Job Jansen

    @Kok

    Mijn punt is dat de telefoon opnemen een keuze is. Bij mij rammelt ie s avonds vaak zat. Alleen de collega’s die het verdienen bel ik terug, als het mij uitkomt. En anders niet. Problemen mee? Dan zoek je een andere werkgever.

   2. Job Jansen

    @ Kok

    Mijn punt is dat de telefoon opnemen een keuze is. Bij mij rammelt ie s avonds vaak zat. Alleen collega’s die het verdienen bel ik terug wanneer het mij uitkomt. Problemen mee? Dan zoek je een andere werknemer.

    1. Job Jansen

     Lekker dubbel…

     1. Sibvach

      Je punt is duidelijk, Job!

 5. C.A.Barstow

  Als je tegen een baas nee zegt, geen probleem, er is altijd een ander die het wel doet.
  Maar vergeet één ding niet, je komt na een paar keer nee zeggen op de zwarte lijst te staan en de verschillende consequenties die daaraan hangen laten zich raden.
  Denk niet dat ik overdrijf want het gebeurd vaker dan wij denken.
  Er draaien in Nederland nog ontzettend veel bedrijven die denken dat we nog in de victoriaanse tijd leven waar leiding geven nog gaat op de manier van ”ik ben de baas en ik bepaal wat er gebeurd en gebeuren moet”, geloof me het komt vaker voor dan wij denken.

  1. Job Jansen

   @ Barstow

   Dan zoek je een nieuwe werkgever. Mensen met kwaliteiten komen overal aan de bak.

  2. Spaanse kok

   ”ik ben de baas en ik bepaal wat er gebeurd en gebeuren moet”,
   .
   Zomaar een vraagje:
   Wie betaalt de lonen?
   Wie is overal verantwoordelijk voor?
   Wie neemt de belangrijke en verstrekkende beslissingen?
   Mag de eigenaar/werkgever dan ook even uitmaken wat er gebeurt?
   Dacht het wel.
   Dat linkse werknemersgezeik stopt u maar waar de zon niet schijnt.

   1. Job Jansen

    @ Kok

    Een hond heeft een baas. Zonder werknemers geen werkgever. In 1940 leven we allang niet meer. En als je jaknikkers wilt kom je niet ver. Als je een all in contract hebt waar duidelijk omschreven staat dat je 24 uur bereikbaar dient te zijn kies je daarvoor. Helaas zijn werkgevers heel goed in het beknibbelen van lonen. Beloon je werknemers ernaar. Dat gebeurt vaak niet. Een werknemer met kennis weet wat ie waard is.

    1. Baaz

     Ik heb een mobiele telefoon van de werkgever en ik heb consignatie diensten. Werk ik niet dan is de telefoon uit en ik controleer geen mail. In uiterste noodgeval heeft mijn werkgever een telefoonnummer waar ik op te bereiken ben. Mijn werkgever weet dat hij mij absoluut niet moet bellen voor de flauwekul, die afspraak is onderdeel van de harde afspraken. Er is tot nu toe geen misbruik van gemaakt.

     Helaas ‘werkt’ dat dus niet bij iedere werkgever of werknemer. Ik heb enkele collega’s die zeggen dat ze het niet erg vinden om thuis mail te checken of gebeld te worden. Gek genoeg klagen diegene wel over werkdruk en stress.

    2. Spaanse kok

     quote:Een hond heeft een baas.
     .
     Inderdaad, ik citeerde slechts Barstow.
     .
     U bent duidelijk een linkse werknemer.
     Ik een rechtse werkgever in ruste.

     1. Baaz

      Hou dat laatste woordje vast, meneer Kok.

     2. Job Jansen

      @ Kok

      Dat zei ik 1940…

      Tijden zijn gelukkig veranderd. Mijn loon groeit met de dag door werkgevers zoals jij. Dank u voor die instelling. 😉

     3. fockingworst

      Spaanse kok 7 dagen ago Beantwoorden
      Helaas Ries, lichting 68-2 zandhazen.
      Kifterig, neen, pure realiteit welke u waarschijnlijk niet welkom is.
      Salaris generaal tussen de 8500,00 en 10.000, 00 eurootjes per maand.
      Met 60 jaar met functioneel leeftijdsontslag.

      @spaanse cock dus u bent 70 lentes jong generaal geweest met met pensioen en nu werkgever en nog rechts ook.. Mmmhh

     4. Baaz

      Nee joh, meneer Kok was zandhaas en geen generaal

     5. Spaanse kok

      @Job Jansen.
      U bent duidelijk een job hopper.
      U wisselt van werkgever voor een tientje meer per week.
      Dat soort werknemers zie ik ook liever gaan dan komen.
      Veel plezier.

     6. Siemien

      @SPaanse Dick beetje slappe hap natuurlijk een beetje werker werkt gewoon door..

 6. Raveltje

  Voor zoiets hoeft er geen wet te komen. Dat moet tussen werkgever en werk-
  nemer toch onderling geregeld kunnen worden?

  1. Arie B

   De Arbeidstijdenwet die al bestaat voldoet hier prima aan.

 7. plakband

  De PvdA is naarstig op zoek naar bestaansrecht. De aloude formule “werknemers tegen de werkgever” wordt maar weer van stal gehaald. Vroeger, jawel, voor 1970, werkte dat. Toen was er nog solidariteit. Die is er nu niet meer. De PvdA heeft zich vervreemd van haar oude achterban door het jarenlang positief discrimineren van allochtonen. De salon-socialistische houding van de vet betaalde partijbonzen die links preken, rechts graaien en daadkracht in het midden laten, valt steeds vaker op. De waarheid onder ogen zien is moeilijk, vooral als je al jaren wegkijkt van de werkelijke problemen in Nederland.

 8. Arie B

  Gaat de PVDA zich ook druk maken om de privetijd (Facebook, Whatsapp ed) die werknemer in de tijd van de baas spenderen?

 9. Dollaert

  PVDA verlos me a.u.b. z.s.m. van deze inmiddels voor mij vreselijke maatschappij en zet daarom de AOW leeftijd tenminste weer op 65 jaar!
  Waarom is de AOW in Oostenrijk 62 jaar? Dat land zit toch ook in de EU?
  In Rusland (!!) wordt al tijden massaal betoogt tegen de AOW verhoging naar 62 jaar.
  Deze protesten krijgen uiteraard geen enkele aandacht in onze gecontroleerde media.
  NEXIT!

  1. Baaz

   @Dollaert: Om de hobby’s* van onze machthebbers te kunnen betalen is er een eindeloze stroom aan belastingbetalers nodig. Dat betekent dat de AOW-leeftijd niet naar beneden maar omhoog gaat, er moet immers belasting binnenkomen!

   * o.a.:
   – Eindeloze stromen aan migranten
   – Miljarden naar Zuid Europa
   – Bevredigen van multinationals
   – Bevredigen van aandeelhouders, ook in de zorg

 10. Eugenie de la Fleur

  Helemaal juist. Werkgevers zijn net beesten die zo ver mogelijk zullen gaan om hun voordeel te krijgen ten koste van anderen

  1. fockingworst

   @eugenie WOW dat is nogal wat.
   @spaanse betiteld u gewoon als een beest.
   @eugenie dat is uw goed recht.

 11. FLP

  Goed plan…niet iedereen heeft de luxe om van werkgever te veranderen of de positie om nee te zeggen tegen een baas. Steeds meer werkgevers vinden het doodnormaal als je dag en nacht berijkbaar bent. Maar of een werkgever zich houd aan zo’n wet …denk het niet! Komt er gewoon een extra zinnetje in je contract.

  1. Baaz

   Tja dan zul je voor jezelf moeten kiezen. Ik heb een van mijn werkgevers ooit eens de volgende mededeling gedaan: hire me or fire me.

   Ik heb van toen af besloten dat ik grenzen zal stellen aan mijn inspanningen, dat betekent ook dat ik mijn werkgever zal uitdagen om afscheid van mij te nemen als hij mijn van te voren aangegeven grenzen m.b.t. de balans te werk en privé (stelselmatig) overschrijdt. Ik heb dit nu bij één werkgever aan de hand gehad, ik heb ontdekt dat grensstellende werknemers aantrekkelijk zijn voor werkgevers, om maar in het Engels te blijven: what you see is what you get.

   Bij mij hoeft de werkgever dus niet te raden, gevraagd en ongevraagd zal ik hem mijn bevindingen doen toekomen. Werkgevers vinden dat fijn, is mijn conclusie.

   Stel je geen duidelijk grenzen dan is de kans op een burn-out mega groot, ook het sluimerende onregelmatige ziekteverzuim kan de kop op steken omdat de onderste steen van ontevredenheid nooit echt helemaal bovenkomt. Het is goed om dit in wetgeving te verankeren.

 12. Duckday

  Heeft de PVDA niks anders te doen Ze hebben al alles verziekt Met al die onzin

 13. Pescador

  Bij sommige banen moet je gewoon 24/7 bereikbaar zijn maar daar zal het loon ook naar wezen . Bij gewonen banen zeg ik in de vreie tijd onbereikbaar blijven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.