Ruzie onder alfavrouwtjes: Melania Trump eist ‘en public’ ontslag veiligheidsadviseur Ricardel

Melania Trump. de vrouw van de Amerikaanse president Donald J. Trump, dumpt veiligheidsadviseur Ricardel na een relletje tijdens een Afrikareis. Mevrouw Trump heeft laten weten dat de adviseur niet langer ‘de eer heeft om het Witte Huis te dienen’. Behoorlijk pijnlijke woorden van de first lady, die ‘en public’ gehakt maakt van de reputatie van Ricardel. De vrouwelijke veiligheidsadviseur blijft wel ambtenaar voor de regering Trump, maar dan niet op de locatie van het Witte Huis. Wat ging eraan vooraf?

Enige tijd geleden werden plannen gemaakt voor Melania Trumps eerste individuele reis naar o.m. Ghana en Egypte. Tijdens de voorbereidingen voor de trip naar Afrika kwam het tot woorden tussen de organisatie en Mira Racardel, de deputy national security advisor. De veiligheidsadviseur wordt als pedant weggezet in de Washtington Post, waar wordt gesteld dat ze boos was vanwege het feit dat er in het vliegtuig van de first lady geen plek was voor Ricardel. Volgens de Post dreigde Ricardel zelfs met het stopzetten van de National Security Council-dienstverlening aan Melania als dit niet ongedaan zou worden gemaakt.

Na het incident van de Afrikareis waren de problemen nog niet voorbij. Ricardel en Melania haalden elkaar het bloed onder de nagels vandaan halen in Washington. Uiteindelijk wist Melania een groot deel van het Witte Huis te overtuigen, maar toen liep ze tegen John Bolton aan. De hoofdadviseur nationale veiligheid nam het op voor zijn medewerkers en wees de verzoeken van de first lady af. Dit zinde Melania allerminst en daarom gaf ze haar woordvoerder, Stephanie Grisham, opdracht  om een persbericht te versturen met daarin het verzoek om Ricardel te ontslaan: “Mira Ricardel will continue to support the President as she departs the White House to transition to a new role within the Administration.

Best bijzonder dat Melania zo slagvaardig te werk gaat als first lady. En zeker dat ze fitties uitvecht met andere dames in het Witte Huis.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Nuts

  Vergis je niet in Melania Trump.

  Dit is een hele intelligente strategische vrouw.
  Wanneer zij spreekt, spreekt zij niet zomaar.

  1. Meester Kong

   @ nuts
   Mag jij vinden, is je goed recht.

   Persoonlijk vind ik haar nu een gestuurde robot.
   Ze heeft veel matrassen gezien en had uiteindelijk beet, helaas zit ze nu gevangen……

   1. robroy

    met wie zo al dan ?? geef eens een paar namen als het er zo veel zijn ?

    1. Heinz

     Ik denk dat je er nog te klein voor bent om een praten met grote mensen zaken. Die namen hebben geen toegevoegde waarde. (Betekenen niks)

     1. Baaz

      “Ik denk…”

      Exact!

     2. Heinz

      @Baaz, bedankt. Dit meen ik echt.!

     3. Baaz

      Met de nadruk op dat jij dat denkt.

      Graag gedaan!

   2. janszm

    Goh, interessant. U bent ook overal bij. Dat binden wij heel bijzonder.

    1. janszm

     binden = vinden

  2. Onno

   @Nuts…(ik zou nooit zo’n naam kiezen) Melania spreekt alleen wanneer zij daarvoor toestemming krijgt. Zij heeft een nogal dominante man. Ervaar ik.

   1. Rosasolis

    @Onno. Inderdaad Melania spreekt heel erg weinig. Helaas wordt er te veel ongelovige sprookjes over dit vrouw verteld:
    Sprookje nr. 1: dat zij zeer hoog opgeleid is, en dat zij tenminste 6 talen spreekt!
    Ik heb haar ooit een keer gezien en gehoord op een recente interview op CNN. Het Engels van Melanie is ronduit ERBARMELIJK! Een Nederlands kind van 10 jaar kan zich beter in het Engels uitdrukken dan Melanie. En ook mijn Poolse buren.

 2. Heinz

  Melania trekt een te grote jas aan !

  1. Baaz

   Ze kan kiezen.

   1. Onno

    Effe helpe @Baaz ? Misschien hep nog een broek nodig.

    1. Baaz

     O__O: Nu niet net doen of je achterlijk bent Onslow.

   2. Heinz

    @Baaz, ik ga er even uit met de fiets. Een paar fockingworsten halen bij de Hema voor de zuurkool…

    1. Baaz

     Controleer je wel eens de bandenspanning?

     1. Heinz

      Jawel @Baaz, minimaal 3,5 bar.

     2. Baaz

      Kun je er ook een ommetje mee maken langs het sterrenstelsel.

    2. fockingworst

     @heinz even tussen ons, echte fockingworst krijgt u nooit , die beheer ik namelijk
     @heinz als u vockingworst bedoelt dan kan ik u mededelen
     :traditioneel word vockingworst gegeten (bij ons in en om utrecht) met mosterd en of augurk zilveruitje of gewoon heerlijk gebakken net als bloedworst of balkenbrij.
     Met zuurkool ken ik nog niet maar wellicht het proberen waard.
     @heinz he psst nog een tipje.. de echte vocking koop je NIET bij de hema(de hema heeft de neppert namaak) , maar gewoon bij ah.

     1. Heinz

      @fockingworst, ..groots. Die worst kende ik niet. Wel de balkenbrij, gebakken, op het brood. Ik denk niet dat de leverworst bij de zuurkool smaakt. Ja, dan komt Unilever met de worst van Hema op de proppen. Die gaat er vanavond aan. Ik moet het ermee doen.

 3. Rosasolis

  Melania is niets meer dan de 3de echtenoot van Trump. Die als broodarme, laag geschoolde, werkloze model vanuit Slovenia naar Amerika kwam…Als illegale zonder paspoort. Zij werd “ontdekt” door Trump in een bar. Voor maanden lang verbleef zij in het luxe pent-house appartement in het “Trump Tower” in New York voordat zij naar de
  White-House eindelijk verhuisde. Zij gaf heel weinig interviews, logisch omdat haar Engels is ronduit erbarmelijk…Dus waarvan die sprookje dat dit mode-pop een hoog intellectuele is die tenminste 6 talen spreekt?! Trump had zijn 2 eerdere vrouwen gedumpt. Hij moest een nieuwe, veel beter uitziende hebben, om zijn pres. doel te bereiken. Tijdens zijn ordinaire kampanje, heeft hij zijn tegenstander T. Cruz steeds aangevallen omdat Cruz een “gewoon lelijk- uitziende vrouw had”…Geen enkele respect voor dit trouwe hard-werkende vrouw van senator Cruz. Dit gewoon perfect Engels spreekt, omdat zij wel geboren en opgegroeit is in Amerika.

 4. fusilier

  Melania is een beauty en zeker geen domme vrouw, zij is de first lady en wil met respect behandelt worden. En reken maar dat Trump vierkant achter haar staat.

  1. Onslow

   Dat zie je zo wel aan zijn postuur, zonder te rekenen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.