Ruzie onder alfavrouwtjes: Melania Trump eist 'en public' ontslag veiligheidsadviseur Ricardel

Geen categorienov 15 2018, 10:05
Melania Trump. de vrouw van de Amerikaanse president Donald J. Trump, dumpt veiligheidsadviseur Ricardel na een relletje tijdens een Afrikareis. Mevrouw Trump heeft laten weten dat de adviseur niet langer 'de eer heeft om het Witte Huis te dienen'. Behoorlijk pijnlijke woorden van de first lady, die 'en public' gehakt maakt van de reputatie van Ricardel. De vrouwelijke veiligheidsadviseur blijft wel ambtenaar voor de regering Trump, maar dan niet op de locatie van het Witte Huis. Wat ging eraan vooraf?
Enige tijd geleden werden plannen gemaakt voor Melania Trumps eerste individuele reis naar o.m. Ghana en Egypte. Tijdens de voorbereidingen voor de trip naar Afrika kwam het tot woorden tussen de organisatie en Mira Racardel, de deputy national security advisor. De veiligheidsadviseur wordt als pedant weggezet in de Washtington Post, waar wordt gesteld dat ze boos was vanwege het feit dat er in het vliegtuig van de first lady geen plek was voor Ricardel. Volgens de Post dreigde Ricardel zelfs met het stopzetten van de National Security Council-dienstverlening aan Melania als dit niet ongedaan zou worden gemaakt.
Na het incident van de Afrikareis waren de problemen nog niet voorbij. Ricardel en Melania haalden elkaar het bloed onder de nagels vandaan halen in Washington. Uiteindelijk wist Melania een groot deel van het Witte Huis te overtuigen, maar toen liep ze tegen John Bolton aan. De hoofdadviseur nationale veiligheid nam het op voor zijn medewerkers en wees de verzoeken van de first lady af. Dit zinde Melania allerminst en daarom gaf ze haar woordvoerder, Stephanie Grisham, opdracht om een persbericht te versturen met daarin het verzoek om Ricardel te ontslaan: "Mira Ricardel will continue to support the President as she departs the White House to transition to a new role within the Administration."
Best bijzonder dat Melania zo slagvaardig te werk gaat als first lady. En zeker dat ze fitties uitvecht met andere dames in het Witte Huis.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten