Triest! Helft van alle Joden voelt zich al niet meer veilig in Nederland: “Woord jood is een scheldwoord geworden!”

Een treurige peiling vandaag bij EenVandaag. Nee, DENK groeit niet door tot 20 zetels. Erger nog: bijna 50% van alle Joden in ons land voelt zich hier niet meer veilig. Ze vinden dat hun geloof een scheldwoord is geworden, worden met regelmaat aangevallen en moeten zich constant verdedigen voor de handelingen van de staat Israël – ook al hebben ze daar niets mee te maken.

Nooit meer. Dat was het sentinment vlak na de Tweede Wereldoorlog. Nooit meer mag er een situatie komen waarin in Europa hele bevolkingsgroepen stelselmatig worden weggetreiterd, als derderangsburgers behandeld en vervolgens om zeep geholpen. De Holocaust was iets verschrikkelijks, en mocht nooit meer terugkeren.

Hier staan we dan, in 2018. Nee, er is geen actieve Jodenvervolging vanuit de overheid – laat staan moordkampen – maar met de behandeling van deze kwetsbare groep is echt vanalles mis. De veiligheid van het volk uit het Boek staat grondig onder de druk. Joden merken dat maar al te goed, zo vertrouwden ze EenVandaag toe. Die publiceerde de bevindingen vandaag, met enkele schokkende cijfers erbij:

“Veel joden in Nederland durven hun joodse achtergrond niet te uiten. Dat blijkt uit een onderzoek onder 557 joden in Nederland, dat EenVandaag heeft gedaan met hulp van het Centraal Joods Overleg en JMW Joodswelzijn. De helft (47 procent) van de deelnemers voelt zich niet vrij om in Nederland openlijk joods te zijn.

Deelnemers geven aan dat anti-joodse gevoelens alom aanwezig zijn in Nederland. Vooral op internet (82 procent), in de nieuwsmedia (59 procent) en op straat (52 procent) zien zij anti-joodse sentimenten. Dat leidt ertoe dat joden hun gedrag aanpassen: 43 procent van de deelnemers past hun uiterlijk of kleding wel eens aan om te voorkomen dat ze als jood worden herkend, bijvoorbeeld door een pet over hun keppeltje te dragen als ze de straat op gaan. De helft (48 procent) vermijdt wel eens situaties uit angst voor anti-joodse opmerkingen.”

Schrijnender dan de abstracte cijfers zijn de verhalen die EenVandaag heeft genoteerd. Eén Jood kreeg te horen van z’n buurman dat hij alleen maar naast ‘m kon wonen omdat Hitler zou zijn “vergeten om z’n familie te vergassen.” Auto’s worden bekrast met hakenkruizen, en de hele tijd moet men zich verantwoorden voor alles wat er in Israël gebeurt. Alsof iedere Jood letterlijk een verlengstuk is van wat er duizenden kilometers verderop gebeurt.

Welkom, dus, in de rechtsstaat Nederland anno 2018. Waar we op papier allemaal even vrij zijn en evenveel rechtsbescherming genieten. Maar – helaas – Joden kennelijk net een beetje minder dan de rest. For shame!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

141 reacties

 1. ildib

  In plaats dat men de joden die uitblinken in wetenschap, kunst, muziek etc. koestert laten we ons land volstromen met minderwaardige moslims waar we slechts last van ondervinden, stapelmesjogge!

  1. Aytas

   Zelfde taal over moslims als nazi over joden. Jij bent zelf minderwaardig.

   1. Ernst Quispel

    Ildib stelde hier voor om alle moslims in Nederland op te pakken en op te sluiten in concentratiekampen in afwachting van hun deportatie.

    Deze man durft hier verontwaardiging te uiten over antisemitisme.

    1. Groeneveld

     Moslims kun je niet vergelijken met Joden, Quisling. Ik zou willen dat we 1,5 miljoen Joden in ons land hadden in plaats van 1,5 miljoen van dat middeleeuwse fanatieke zandbakkleedjesvolk.

     Op alle cijfers zouden we aanzienlijk beter scoren. Van veiligheid, via humor en relativering, tot lagere misdaadcijfers en een hoger gemiddeld IQ.

     Maar de tegenonsgekeerde elite besloot anders.

     1. HierBenIk

      Bam, die zit!

    2. Seneca

     @kwispel
     het zal wel aan mijn ogen te wijten zijn, ik heb de reactie van ildib tot vervelens toe gelezen, maar ik lees nergens uw citaat: ‘alle moslims in Nederland op te pakken en op te sluiten in concentratie-kampen in afwachting van hun deportatie’. bent u met mij van mening dat uw reactie een flagrante schending is van de huisregels van DDS? indien u het met mij eens bent, denkt u dan niet dat het van karakter zou getuigen als u de eer aan u zelf zou houden, niet wachten op de reactie van de DDS redactie en voor een aantal jaren geen reacties meer op dit forum plaatsen? het kan ook zijn dat u denkt: ‘ik weet iets van de (hoofd) redactie van DDS en zij negeren mijn verfoeilijke reactie’. de tijd zal het leren…

    3. C.A.Barstow

     Smerige huichelaar, linkse rat.

     1. Seneca

      @barstow
      ik hoop dat deze uitbarsting niet aan mijn adres is gericht.

   2. ildib

    Met dit verschil dat moslims het over zichzelf afroepen met hun gedrag wereldwijd!

    1. Ernst Quispel

     Dat vonden de nazi’s met dezelfde stinkende retoriek over de Joden, ildib.

     1. ildib

      Dat moeten de nazi’s weten die tijd ligt ver achter ons, we hebben het nu over het hedendaags probleem waarin joden ons land ontvluchten door de agressie komende van moslims die trouwens destijds ook massaal de kant van de nazi’s kozen!

     2. Ernst Quispel

      En om die reden stel je voor alle moslims in Nederland op te pakken en op te sluiten in concentratiekampen?

     3. ildib

      Je bent kampioen in het verdraaien van de waarheid Kwispel, ik ga dus niet eens in op de leugen die je hier stelt, je weet donders goed dat de context volslagen anders is als wat je hier stelt smerige leugenaar.

     4. Floris

      @ Ildib: laat je niet opnaaien door die psychopaat.

      Als hij meent iemand op een “foute” uitspraak te hebben betrapt, blijft hij schoppen om zichzelf moreel te kunnen verheffen.

      Daar leeft hij van.

      Hij hoort in een inrichting thuis.

     5. Ernst Quispel

      Begrijp ik goed, ildib, dat je niet meer vindt dat alle moslims in Nederland moeten worden opgesloten in kampen?

      Dat zou mooi zijn.

     6. ildib

      Je kunt van mij fijn sterven Quispel met je vraag! Ik denk er nog steeds zo over als destijds.

     7. Sibvach

      Ernst, wat voor een stinkende retoriek hebben de moslims over de joden?

     8. Ernst Quispel

      Ildib kiest het hazenpad.

      Op zichzelf een goed teken. Hij beseft dat zijn voorstel om alle moslims op te sluiten in concentratiekampen over de schreef was.

     9. ildib

      Waar kies ik het hazenpad smerige antisemiet?

     10. Siemien

      Nee domme Ernst je begrijpt er werkelijk helemaal geen reet van, je doet net alsof natuurlijk maar zuigt een beetje en speelt wat op je neusfluitje..
      En saampjes met antisemiet Aytas zijn jullie zéér warme pleitbezorgers van de islam.

    2. Aytas

     Volgens mij zou je eens een beetje geschiedenis moeten gaan studeren. Net als christenen hebben ook moslims een dubbele geschiedenis, ze vochten al in de 1e wo mee met Franzen en Britten. Ook zou het de moeite lonen om de joodse gemeenschappen in Europa te bestuderen voor wo 2 en neem dan direct de Europese geschiedenis mee. Je zult erachter komen dat alle religies en rassen verschrikkingen hebben uitgehaald. Het je over geven aan achterlijkheid en blind volgen zorgt dat je bij de slechten gaat horen.

     1. Floris

      “ze vochten al in de 1e wo mee met Franzen en Britten.”
      ————————————————————
      Ik zal maar niets van bovenstaande aperte spelfout zeggen, maar me concentreren op de reden waarom ze mee vochten: enkel en alleen omdat ze gekoloniseerd waren en zeker niet vanuit enige vorm van idealisme oid.

      Ze hebben zich wel schuldig gemaakt aan grootschalige verkrachtingen in Italië, maar dat zal Aytas wel niet weten.

      De enige moslims die zich vanuit een (abjecte) vorm van idealisme aansloten bij een Europese mogendheid waren de Bosnische moslims die de SS-divisie Handschar vormden. Dit onder geestdriftige aanmoedigingen van grootmoefti Amin al-Hoesseini

     2. Ernst Quispel

      Floris probeert met de Handschar-divisie aan te tonen dat moslims een belangrijk aandeel hadden in de SS.
      Ter relativering is het misschien leuk om te weten dat 22.000 Nederlandse vrijwilligers dienden in de Waffen SS. In de Handschar-divisie dienden 18.000 moslims.

      Het is allemaal nogal betrekkelijk.

      Die Nederlandse vrijwilligers in de SS waren overigens allemaal kei-links en dat kan natuurlijk ook niet anders volgens Floris was de SS ook een linkse organisatie.

  2. Janna47

   @ ildib

   Ik ben het helemaal eens!
   Joden blinken in velerlei sectoren uit. Waarin zijn ze eigenlijk niet superieur??
   Willen ze hier niet horen! Dat mag je tegenwoordig niet meer zeggen, omdat de moslims stikken van jaloezie, omdat ze zelf niks kunnen, dan moorden en oorlogvoeren….ooit gehoord van een bekende moslim wetenschapper o.i.d.? Misschien een enkele, nog geen handvol…
   De Jodenhaat wordt dan ook door de moslims hier weer gehanteerd en dat is echt HAAT, zoals moslims dat goed kunnen.
   En Den Haag laat het gewoon gebeuren i.p.v. dat tuig op te pakken.

   1. Meester Kong

    @Janna
    Joden blinken uit, klopt die Soros is mijn man.
    Ook al die joodse burgemeesters, bewindslieden enz. kon/kan ik waarderen.. 🙂 🙂

    1. Sibvach

     Die Kong altijd met zijn trollensmileys.

     Ja Kong je bent lachwekkend dom.

     Nou je zin?

   2. Troelstra

    Als ik het over Nobelprijzen heb, dan heb ik het niet over de Nobelprijs voor Vrede of voor Literatuur, maar over de Nobelprijzen voor chemie, geneeskunde en natuurkunde. En wat valt een ieder op aan degenen die deze prijzen wel winnen en aan degenen die deze prijzen nimmer winnen. Moslims zie je nooit onder de winnaars. Blanken, Joden en Oost-Aziaten wel. Het lijkt er wel op dat Moslims nimmer tot presteren en enkel tot parasiteren in staat zijn. Niet zo verwonderlijk dat de Islam aversie opwekt en men de Islam liever terug naar de zandbak ziet gaan dan hierheen komen.

    1. Ernst Quispel

     “Het lijkt er wel op dat Moslims nimmer tot presteren en enkel tot parasiteren in staat zijn. ”

     Uiteraard heeft dit zieke gebral niets met racisme te maken.

  3. Troelstra

   Resultaat: Afwaardering.

 2. Aytas

  Dieptriest.

 3. van Urk

  Tachtig jaar na de Kristalnacht hebben we nog altijd niks begrepen en niks geleerd Jodenhaat heeft 75 jaar later een nieuwe naam gekregen; Israelhaat. De geschiedenis herhaalt zich en de slachtoffers zijn dezelfden als 75 jaar geleden; Israel, de Jood onder de naties. ”Ziet, dat volk zal alleen wonen en het zal onder de heidenen niet gerekend worden” Numeri 23 vers 9

  1. Meester Kong

   @Urkie
   Israelhaat, toe maar .

   1. van Urk

    Ik weet dat u dit argument graag onder de tafel wilt vegen. Elk gek weet dat er eeuwenlang argumenten -tot aan complot-theorieen aan toe- zijn gebruikt om het Joodse volk ergens voor te kunnen gaan beschuldigen.

   2. Janna47

    @ Meester Kong

    Geen andere inbreng?
    Ik zie hier zelden iets zinnigs van u…maar goed iedereen mag meedoen!

    1. Floris

     Dat klopt. Oude zure mannen als Kong en Spaanse kok hebben niets zinnigs te melden.

     Het is wel triest dat zij hun levensavond aan het vertrollen zijn.

     Zij zouden er goed aan doen een nuttiger tijdsbesteding te zoeken want hier worden ze toch niet serieus genomen.

     1. Sibvach

      Ze doen niks anders dan “links” voor gek zetten en rechtse meningen uitlokken. Net als Ernst.

      Ik ben niet overtuigd van hun oprechtheid.

 4. Ernst Quispel

  Nederland is het land waar in WO II relatief de meeste Joden, met hartelijke hulp van de ambtenarij en kopgeldopstrijkers, werden weggevoerd naar de vernietigingskampen. Het antisemitisme zit diep in onze cultuur.

  Het schuldgevoel erover leidt tot projectie op allochtonen waar ook antisemitische gevoelens voorkomen.

  1. van Urk

   Nu worden zij op hartelijke wijze bespuugd als zij hun demonstratierecht willen gaan uitvoeren op de Dam.

  2. Onzin456

   “Relatief de meeste joden”, je hebt nog nooit gehoord van de baltische staten?

   1. Seneca

    @onzin
    uw reactie voldoet geheel aan uw nickname: onzin! voordat u iets neerplempt, wilt u zich dan eerst goed en terdege informeren?

 5. Meester Kong

  Zo zo, er leven 52000 joden in Nederland en je vraagt 572 joden in één van de grote steden om hun mening.
  Denk een ‘beetje’ overtrokken……
  Klinkt natuurlijk wel lekker – helft van de joden voelt zich onveilig= hup in de slachtofferrol 🙂

  1. van Urk

   Geldt ook voor de miljoen moslims in ons land . Ook een stel jankerds die meteen voor slachtoffer gaan spelen.

   1. Meester Kong

    @Urkie
    Ook onder moslims heb je een stel jankerds die meteen in de slachtofferrol kruipen

  2. Groeneveld

   Iedereen die links is, is antisemiet. Nog nooit anders meegemaakt.

   1. van Urk

    Groeneveld, Allemaal zijn zij grootgebracht met het meest links antisemitische leeswerkje; de Protocollen van de wijzen van Zion.

   2. Ernst Quispel

    De heer Groeneveld brengt de nodige nuance aan.

    1. van Urk

     Geef nou maar gewoon toe dat het vooral het linkse bevolking anti-Joods Israel en pro-antisemitisch Palestina zijn. Wacht nog weer op zo,n demonstratie van SP, Groen Links en PvdA stemmers met in hun kielzog islamitisch stemvee die roepen ”Hamas, Hamas Joden aan het gas”

     1. IJsbrand Koudvuur

      Urk,

      Het grootste deel van mijn vrienden en kennissen zijn allemaal rechts.
      En zij hebben het echt niet op de joden en hun israël.

   3. IJsbrand Koudvuur

    @Groeneveld,

    Ook rechts hoor…
    … dus: links en rechts.

  3. Seneca

   @kong
   op zich heeft u gelijk met uw conclusie. maar u vergeet dat als er ‘peilingen’ inzake de tendens op welke partij men zou stemmen, dat die aantallen van hen die ‘gepeild’ worden ook zo laag zijn. dus waarover klaagt u? het is nu eenmaal de methode.

 6. Floris

  Er zijn meerdere onderzoeken naar dit trieste fenomeen geweest, ook in Duitsland. De jodenhaat komt met name van de kant van moslims.

  Trollen die daar nu nog omheen draaien zijn niet serieus te nemen.

  Maar wat erger is: de door en door laffe autoriteiten ondernemen nauwelijks iets tegen deze schrijnende toestand.

  1. Meester Kong

   @Floor
   Welke trollen draaien daar omheen ?

  2. Meester Kong

   @Floor
   ”De jodenhaat komt met name van de kant van moslims”

   Klopt, vooral van de jongere generatie moslims -onbegrijpelijk.

   1. Floris

    “onbegrijpelijk.”
    —————————–
    Vader Kong doelt hiermee ironisch op de jodenhaat die het gevolg zou zijn van de politiek van Israël.

    Wat Kong onvoldoende beseft is dat de islamitische jodenhaat al bestaat sinds de stichting van de islam.

    1. Baaz

     Hetzelfde geldt voor de christenhaat- en vervolging.

     1. Floris

      Inderdaad. En ook voor de haat tegen niet-gelovigen.

      En dat gajes hebben de “boven ons gestelden” en masse binnen gelaten.

      Wat mij betreft verdienen ze daarvoor de strop.

     2. Baaz

      Het is een vorm van verraad, inderdaad.

     3. Janna47

      @Baaz

      Dus waar komen we uit? Alleen de islam is oké….dat is wat ze zeggen en wat we steeds meer zullen gaan merken. Islam is overheersing!!

    2. Ernst Quispel

     Floris stelde hier voor moslims te verbieden publiek hun geloof te belijden.

     De geschiedenis herhaalt zich, ook als het gaat om het vervolgen en onderdrukken van religieuze groepen, voortdurend.

    3. Ernst Quispel

     “Wat Kong onvoldoende beseft is dat de islamitische jodenhaat al bestaat sinds de stichting van de islam.”

     En Floris beseft mogelijk onvoldoende dat het antisemitisme een typisch product is van de christelijke Westerse cultuur. De christenen maakten er eeuwenlang ook werk van, van pogroms tot Holocaust.

     Als we ons dan opwinden over moslims zijn we tenminste ernstig hypocriet.

     1. Floris

      “En Floris beseft mogelijk onvoldoende dat het antisemitisme een typisch product is van de christelijke Westerse cultuur.”
      ——————————————————————
      Quispel heeft al vaker blijk gegeven van een schrijnend gebrek aan historische kennis.

      Jodenhaat bestond al ruim voor het christendom in de klassieke oudheid en is dus zeer zeker geen typisch product van de westerse christelijke cultuur.

      Het is waar dat ook in het christelijke Europa sprake is geweest van jodenhaat en jodenvervolging, maar dat is voornamelijk iets van vervlogen tijden. Het bestaat de facto niet meer, al zijn er tekenen dat het weer opflakkert in bepaalde linkse kringen.

      In ieder geval staat het in geen verhouding tot de jodenhaat in de islamitische wereld en in islamitische gemeenschappen in Europa.

     2. Ernst Quispel

      Natuurijk Floris, Hitler was geen christen, het nazisme is links en de hakenkruizen tref je dezer dagen alleen maar aan bij extreem-linkse clubs zoals de NVU, Pegida, de BNP en de Ku Klux Clan. Ook Alt Right is een typisch extreem-linkse beweging die bekend staat om haar antisemitisme.

      Wat moet het een bende zijn in je hoofd, beste man.

     3. Floris

      Helemaal goed, Ernst.

      Hitler was inderdaad geen christen en het nazisme was inderdaad hoofdzakelijk links.

      Je gaat over naar groep 3 van de basisschool. Er zal zorg worden gedragen voor een aangepaste schoolbank omdat je een stuk langer en dikker bent dan je medeleerlingen.

      Veel succes gewenst met de opstap naar groep 4!

     4. IJsbrand Koudvuur

      Hitler was wel degelijk Christelijk, Himmler dan weer niet.

     5. Ernst Quispel

      Natuurlijk Floris, Hitler was een overtuigd atheïst en daar was hij ook heel duidelijk over: “‘Mijn gevoel als christen wijst me op mijn Heer en Heiland als een vechter. Het wijst me op de man die ooit in eenzaamheid, omringd door maar enkele volgelingen, de ware aard van deze joden doorzag en mensen opriep om tegen hen te strijden en die – Gods waarheid!- niet het grootst was als lijder, maar als vechter. Als christen en als mens heb ik met een grenzeloze liefde de passage gelezen waarin hij ons vertelt hoe de Heer zich tenslotte in al zijn macht verhief en de gesel greep om het addergebroed uit de tempel te verdrijven. Wat een indrukwekkende strijd heeft hij gevoerd tegen het joodse vergif! Nu, na tweeduizend jaar, versta ik met de diepste emotie vollediger dan ooit tevoren dat het hierom was dat hij aan het kruis zijn leven moest laten. Als christen heb ik de plicht me niet te laten bedriegen, maar de plicht om een vechter te zijn voor waarheid en gerechtigheid. En als mens heb ik de plicht om erop toe te zien dat de menselijke samenleving niet op dezelfde rampzalige manier instort als de beschaving van de antieke wereld tweeduizend jaar geleden; een beschaving die door dit zelfde joodse volk naar zijn ondergang is geleid.’

      ‘Almachtige God, zegen straks onze wapenen; wees even rechtvaardig als Gij altijd waart; oordeel nu opnieuw, of wij onze vrijheid nu waardig zijn, en veroordeel ons niet; Heer, zegen onzen strijd!’

      🙂

     6. Floris

      De naïeve Quispel slikt de leugens van Hitler voor zoete koek.

      Zo’n kleuter gun je toch een Fanta?

   2. Troelstra

    En die (Joden)haat onder de jonge Moslims moet ergens vandaan komen. Begint dat niet al bij de zieke(lijke) Islamitische opvoeding? Zo heb je ook Islamitische kleuters die naar hun niet-Islamitische leeftijdsgenootjes snijbewegingen langs de hals maken en hen uitschelden voor vieze varkens en zo. Die Islamitische kleuters verwoorden slechts wat ze van huis uit mee hebben gekregen. En dat is dus het gif van de haat met de paplepel meegegoten hebben gekregen. Zo ziek is de Islam.

    1. Lugar

     “Zo ziek is de Islam.”

     Ik ben al een tijdje op zoek en heb ook hier vaak vragen gesteld. Maar voordelen van islam? Ik ken ze niet! Vreemd genoeg wordt de islam wel gefaciliteerd door de Regering en is de import nog steeds flink op sterkte.

     1. Troelstra

      Voordelen van de Islam? Ik ken ze ook niet. Ik ken zelfs geen één voordeel van de Islam. De Islam brengt enkel ellende. De Islam staat bij mij voor achterlijkheid, voor de Zwarte Middeleeuwen, welke wij eens na eeuwenlange strijd bij wet en gewoonten zijn ontstegen. De Islam is nog nooit verder geëvolueerd dan die Zwarte Middeleeuwen.

     2. Lugar

      @Troelstra: Daarom dacht ik dat het zo aardig was om de voorstanders en pleitbezorgers van islam op DDS eens uit te dagen om hier de voordelen van islam op te sommen. Meneer Quispel doet daarin niet mee want ik kan zijn reacties, en de reacties van mensen die op hem reageren, niet meer lezen.

      Ik ben benieuwd. Ik zet in op geen voordelen en/dus alleen nadelen!

 7. Karel de Grote

  Triest, absoluut niet. De Joden respecteren de rechtten van andere bevolkingsgroepen niet, stelen land en negeren alle VN resoluties. Het is hun land niet, ik kan ook een boerk schrijven dat Rusland van de Germanen is en Poetin er uit lazeren. Wordt eens wakker DDS, Joodse retenlikkers.

  1. Meester Kong

   @Kerel

   ”De Joden respecteren de rechtten van andere bevolkingsgroepen niet, stelen land en negeren alle VN resoluties.”

   Tja, daar is geen speld tussen te krijgen.

   1. van Urk

    ”Tsja, daar valt geen speld tussen te krijgen”. Inderdaad. Typisch een voorbeeld van een antisemitische beschuldiging van het adres van Karel de Grote over een volk dat 75 jaar lang in strijd is met antisemitische terroristisch geweld en antisemitische demonisering op de staat Israel.

  2. struisvogelpolitiek

   Tjongejonge.

   1. struisvogelpolitiek

    Dommigheid, daar tegen vechten de goden vergeefs.

  3. Floris

   “Joodse retenlikkers.”
   —————————————
   Er waren hier steeds meer antisemieten rond.

  4. Baaz

   “(…) alle VN resoluties…”

   Ik ben de tel kwijt, hoeveel waren het er ook al weer?

   1. Meester Kong

    @Capo
    Gewoon ff kijken op CIDI

    1. Baaz

     $( “li” ).remove ( “.comment-author-meester-kong” );

     🙂

     1. Meester Kong

      @Capo
      Da’s geen Basic 🙂 🙂

     2. Baaz

      Je bent in de war meneer Kong, Capo bestaat niet. Het script is een opzetje naar de volgende stap. Als ik dat implementeer zie ik niet meer wat jij schrijft en ook niet wat anderen schrijven op jouw reacties. Een verademing kan ik je verklappen.

     3. Meester Kong

      Capo is toch synoniem aan Baaz.

      Net als Meester K aan Confucius

     4. Baaz

      Zeker, maar op DDS spreken wij elkaar toch aan met de naam die iedereen kan lezen?

    2. FLP

     Meester kong. ik zal maar eerlijk zijn ik ben een Capo…onee sorry ben verward ik ben een Lugar. Of was ik nu een Tengo? Hahahaha nee ik weet het al ik ben judas Jop Cohen in een Moskee in Breda.

  5. IJsbrand Koudvuur

   @ Karel de Grote!

   “…Wordt eens wakker DDS, Joodse retenlikkers…”

   ++++!!!!!

   1. Baaz

    Als het over het beledigen en afgieten van joden gaat ben jij toch meteen wakker?

    1. IJsbrand Koudvuur

     Ach Baas,
     Ik ben niet gevoelig voor hun eeuwige slachtofferrol.

     Ik prik er al jaren doorheen.

     Joden en moslims zijn voor mij van het zelfde laken een pak..

     Beide proberen de gastlanden waar zij verblijven naar hun hand te zetten. Alleen wanen de joden zich onschendbaar…

     1. Baaz

      “Joden en moslims zijn voor mij van het zelfde laken een pak…”

      Nee hoor, dat is een pertinente leugen. Ik heb jouw meerdere keren voorkeur zien genieten voor de islam. Logisch ook, want net als dat jij de joden haat zo hebben ze binnen islam ook een intrinsieke afkeer van de joden. Zo stelde ik jou eens de volgende vraag en je gaf nooit antwoord:

      [_] Meer islam
      [_] Minder islam

     2. IJsbrand Koudvuur

      Geen leugen, Baaz.

      In alle redelijkheid, als ik het voor eventuele moslims opneem, dan is dat voor de Palestijnen. En ik steun het regime van president Bashar al Assad. That’s it…

      Maar mocht het zo wezen dat de Palestijnen en het regime van Assad morgen ineens verdampt zou zijn, vind ik dat ook prima.
      😉

     3. Baaz

      Dat keur ik ook goed want dat bevestigd mijn stelling.

   2. Meester Kong

    @I K
    Hij uit Stadskanoal noemde het altijd – pijpenkrullen lovers.
    Was een prima blog met een Joris, ja een joris.

    1. Meester Kong

     @Struis eitje

     Prima Blog – Spits

     1. Spaanse kok

      Bij deze heeft meester Kong het bewijs geleverd.
      Vroeger, toen Spits nog bestond, was alles beter.
      Soms mis ik ze; Harry, Ghetto of Barney.

   3. struisvogelpolitiek

    Dit is geen normale discussie. Dat dit soort antisemitisme wordt toegestaan op DDS. Schaam jullie.

    1. Baaz

     “Schaam jullie.”

     Tevergeefs!

    2. Meester Kong

     @Struis eitje

     “Dat dit soort antisemitisme”

     Kritiek op Israel, verder zie ik niks.
     Is dat verboden?

     1. Floris

      Zet je bril eens op, opa.

   4. Ernst Quispel

    Doe normaal, IJsbrand. Voor dit soort vieze teksten mogen ze je wat mij betreft van het blog gooien.

    1. IJsbrand Koudvuur

     @Ernst,

     Wilde je ontkennen dat de gehele DDS redactie semieten-vrienden zijn?

     Ik citeerde hier overigens reaguurder Karel de Grote.
     …ik heb zoiets al een antal keren eerder gezegd trouwens.

     1. Ernst Quispel

      “Semieten-vrienden”

      Dit is een racistische manier van denken waar ik niets mee te maken wil hebben.

      Ik denk wel dat de DDS-redactie eenzijdig en soms op een stupide manier pro-Israel is maar dat is geen racistische voorkeur maar een politieke voorkeur. Mensen die dat gaan verwarren met kwalificaties over de etnisch-religieuze groep die we Joden noemen gaan het racistische pad op waar ik niets mee van doen wil hebben.

     2. IJsbrand Koudvuur

      Dat jij geen racistische reaguurder bent is algemeen bekend. @Ernst.
      Overigens zijn 80% van de DDS-reaguurders openlijk racistisch tot extreme mate! Er worden uitspraken gedaan waar zelfs ik me niet aan waag of denk!
      Dat ik racistisch/racialistisch ben is ook algemeen bekend. Dat geef ik zelfs in meerdere posts toe. Maar die 85% van de reaguurders proberen hun vorm van racisme vaak op een lachwekkende manier te verbergen.

      Overigens, niet belangrijk, maar noem het toch maar even, zijn er vele volkeren en rassen waar ik oprecht respect voor heb. Voor zowel cultuur als afkomst. Daar zitten zelfs oost-afrkaanse mensen bij.

      (nee, Aytas, niet Kenia 🙂 )

   5. Seneca

    @koudvuur
    ???? u denkt hiermee weg te komen?

    1. IJsbrand Koudvuur

     Lol…

     @Seneca..

     Hm?
     Ik keurde iemands post goed…
     …Ik ben er al mee weggekomen.

  6. Arie B

   Lekker generaliseren knaapje met grootheidswaanzin. Als ik jouw reactie zie zeg ik toch ook niet dat alle Nederlanders idioot zijn? Dat zeg ik alleen van jou en je kompanen.

   1. IJsbrand Koudvuur

    Arie B.

    Mijn kompanen? Wie, de Nederlanders?

    Grootheidswaan, wat, het kiezen voor eigen volk?

    Waar heb jij het over?

 8. Gerlos

  De meeste moslims zijn uiters dom, analfabeten en wereld vreemd in ONS LAND, neem dan de joden die uiterst succesvol zijn in vele categorieën en een pluim verdienen in plaats van de moslims die de joden verafschuwen en het liefst het graf in willen jagen.

 9. Arie B

  In het allesomvattende beleid van het knuffelen en koesteren van de moslimallochtonen zijn de Joden het kind van de rekening. Daar maalt Femke niet om. Vergelijk de misdaadstatistieken tussen deze twee bevolkingsgroepen eens.. of kijk eens welke groep er constant aan het staatsinfuus van bijstand en ww ligt.. Liever 100.000 van de ene dan 1.000 van de andere..

  1. Meester Kong

   @Arie
   52000 joden in NL en het overgrote gedeelte daarvan voelt geen angst voor het joods zijn..

   Joh het is gewoon politiek, maak het groot,….
   Gevaarlijk

   1. Arie B

    De helft is niet een overgroot deel. Je kent de filmpjes niet van Joden die door Amsterdam lopen en de meest vreselijke intimidaties naar hun hoofd krijgen of gewoon fysiek geduwd en geïntimideerd worden. Dat gebeurt niet door de autochtone gemeenschap maar door de islamitische allochtonen. Dat probleem bestaat gewoon maar er wordt deskundig weg gekeken.

   2. van Urk

    Meester Kong kunt u dat bevestigen dat de overige niet ondervraagde Joden geen angst voelen ¿ Als er al 557 benaderde Joden zich angstig voelen dan kan men waarschijnlijk ook gelijksoortige antwoorden krijgen als men de overige Joden aanspreekt. Laat het misschien geen angst zijn maar wel bezorgdheid.

    1. Baaz

     Vragen stellen aan linksaf?

 10. Troelstra

  De Islam komt naar je toe…

 11. Arie B

  Extreem links toont hier iets van haar kwaadaardige en gevaarlijke gezicht..

 12. nienke

  Europa heeft de grootste vijand van de Joden in grote getale binnen gehaald.
  Een keppeltje dragen kan bijna niet meer maar een burka is geen probleem volgens ettelijke burgemeesters.
  Een Jood met een keppeltje wordt in elkaar geslagen maar dat moet je eens proberen met een boerka dragende figuur.
  Dan staat het hele linkse tuig opz’n achterste benen.
  Over DISCRIMINATIE gesproken, echt schandalig.

  1. Baaz

   Ja en daar gaat Halsema natuurlijk niet handhaven.

 13. Ritter

  De Jodenhaat zal alleen maar toenemen omdat de (vaak illegale) migratie vanuit de islamitische landen richting Noord/West Europa blijft bestaan.

  En deze migranten nemen hun Jodenhaat mee vanuit de landen van oorsprong.

  Daarbij zie je tegenwoordig steeds meer een verbond tussen links en islamisten. Voorbeeld daarvan is b.v Labour in Engeland waar zelfs de partijleider een sympathisant van Hamas is.

 14. Ritter

  Populaire misvattingen en het tegengif ertegen

  1. Leugen: Israël werd opgericht op grond die eigendom was van de Palestijnse Arabieren.

  Waarheid: Voordat Israël werd gecreëerd heeft haar grondgebied nooit behoord aan de Palestijnse Arabieren en werd al sinds de Middeleeuwen geregeerd door geen enkele Arabier. Het was eeuwenlang een Turkse provincie tot het werd veroverd door Groot-Brittannië aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. De Volkenbond [de voorloper van de huidige Verenigde Naties] gunde aan het einde van de oorlog het bestuur over “Palestina” aan Groot-Brittannië in ruil voor haar inzet om het gebied te veranderen in een Joods thuisland . De gronden waarop de Joodse immigranten zich vestigden voordat de staat Israël werd opgericht, werden door de Joden aangekocht ver boven de toenmalige marktprijzen en in de meeste gevallen woonden er helemaal geen Arabieren. Vrijwel geen Arabieren werden eruit verdreven.

  2. Leugen: De Joden kwamen naar Palestina als buitenlanders en vreemdelingen terwijl de Palestijnen de werkelijke inheemse bewoners waren van het grondgebied.

  Waarheid: ‘Palestina’, het Land van Israël is of ‘Eretz Yisroel’, wordt sinds Bijbelse tijden ononderbroken bewoond door Joden. De meeste families van ‘Palestijnen’ migreerden naar ‘Palestina’ in de tweede helft van de 19de eeuw tijdens dezelfde periode van Zionistische golven van migratie. De grootste etnische bevolkingsgroep in die tijd waren de Turken. In 1948 waren de ‘Palestijnse Arabieren’ families van migranten die afkomstig waren uit Libanon en Syrië. Ironisch genoeg werden zij in de eerste plaats gemotiveerd om ‘Palestijnen’ te worden dankzij de Zionistische beweging die kapitaal en werk brachten naar ‘Palestina’ en de leefomstandigheden op het verschraalde en verdorde land aanzienlijk verbeterde. Grote aantallen zogenaamde ‘Palestijnse’ Arabische dorpen en gemeenten hebben van oorsprong Hebreeuwse namen die in het Arabisch werden gemodifieerd. Het wordt moeilijk om in de grond van ‘Palestina’ te graven zonder Joodse artifacten boven te halen die soms duizenden jaren oud zijn. Intussen werd tweederde van het territorium van het Britse Mandaat Palestina in de 1920er jaren afgesneden van het in 1917 aan de Joden beloofde thuisland, om Jordanië op te richten, een Arabische Palestijnse staat die veel groter was dan Israël. Het resterende territorium, West-Palestina, werd aldus het Joodse thuisland. Dat was de oorspronkelijke ‘tweestatenoplossing’ van toen, dezelfde ‘uitvinding’ die thans wordt gepromoot door het opnieuw willen opdelen in 2 staten van het Westerse resterende deel van Palestina.

  1. Aytas

   Naar de balfour verklaring verwijzen slaat helemaal nergens op. Als Nederland morgen aan de Zweden gegeven wordt door de Engelsen accepteer jij dat? In de bijbel staan nogal wat sprookjes en jij vindt het goed om daar enig recht op land uit te halen?

   Ken je overigens de geschiedenis van het ontstaan van het Nederlands volk? De meeste blanken die zich Nederland er noemen zijn hier via migratie gekomen.waarom hebben zij wel recht op Nederland en Palestijnen op dezelfde basis niet op Palestina?

   1. Baaz

    “Als Nederland morgen aan de Zweden gegeven wordt door de Engelsen accepteer jij dat?”

    Onzin vergelijking! Wij hebben een Regering, een parlementaire democratie, een munt, een paspoort en grenzen. De ‘palestijnen’ hadden helemaal niets en ze wilde ook niets. In 1946 gingen ze niet akkoord en in 1967 zeiden ze ook driemaal nee. En nog steeds zeggen ‘ze’ nee want er is geen baat bij vrede.

    1. Siemien

     israelcnn.com/video/clips/260433484

    2. Ernst Quispel

     De vergelijking is al een leer zeer overtuigend gemaakt door Joris Luyendijk:

     “Stel: in de Verenigde Staten wordt een gek de baas die alle mensen met een Friese grootvader laat oppakken en afmaken. Het wordt een moordpartij van ongekende omvang en als het Anti-Friese bewind eindelijk ten val komt, is duidelijk dat de Friese overlevenden niet meer in Amerika willen wonen. Dus komt er een plan: de Friezen krijgen een eigen staat. En wat is een logischer plek dan het land dat volgens de oude teksten Fries is? Ondanks Nederlands verzet stemmen de Verenigde Naties met het plan in en uit de hele wereld trekken mensen met een Friese grootouder richting de nieuwe Friese staat, royaal gesubsidieerd door Amerika. De overige Nederlanders protesteren: ”Wij hadden toch nooit problemen met de Friezen?’ Maar in de internationale opinie overheerst het medelijden met de Friezen. Er komt een voorstel: de helft van Nederland wordt Frisia, en in de andere helft kunnen de Nederlanders blijven wonen.

     De Nederlanders pikken dit niet en er komt een oorlog die de Friezen, met Amerikaanse hulp, winnen en een nog groter deel van Nederland valt in Friese handen. Miljoenen niet-Friese vluchtelingen overstromen de grote Nederlandse steden en de spanningen lopen op, vooral omdat kleine groepjes Nederlanders een guerrilla zijn begonnen tegen de Friezen. ‘Terrorisme!’, roepen Friese voorlichters op CNN: ‘They are killing innocent Frisians!’ Intussen vraagt het Nederlandse volk: ‘Wat hebben wij voor leiders?’

     Er volgt een militaire coup en wanneer Nederland probeert in het buitenland wapens te kopen, verovert de jonge Friese staat met een ‘preventieve aanval’ de rest van Nederland, plus stukken van Duitsland en België. Drommen niet-Friese Nederlanders vluchten de grens over naar Duitsland en België, waar ook coups volgen: we moeten voorkomen dat de Friezen ons pakken! Intussen regeert het Friese leger met harde hand over de bezette Nederlandse provincies, wurgt de economie en confisqueert de mooiste stukjes voor nederzettingen en speciale wegen van die nederzettingen naar Frisia.

     Dan komt er een vredesproces en krijgt Nederland Limburg, een stukje Brabant en een Zeeuws eiland aangeboden. Die brokjes mogen geen Nederland heten, Nederland mag geen leger hebben en alle grenzen worden bewaakt door Friese troepen. “

     Deze parabel legt de kromme logica van veel pro-Israel fanaten bloot maar toont ook het vreselijke onrecht dat het Palestijnse colk wordt aangedaan.

     1. Ernst Quispel

      leer (in de eerste zin) = keer en colk (in de laatste zin) = volk

      Excuses.

     2. Siemien

      “stel” 🙂

   2. Ritter

    Aytas

    Er is nooit een “Palestijnse” staat geweest.

    De meeste ‘Palestijnen’ zijn nakomelingen van Arabische moslimmigranten uit 1845-1947

    Tegensteld aan de politieke correctheid, hebben de Palestijnse Arabieren sinds onheuglijke tijden nooit in het gebied ten westen van de Jordaanrivier geleefd; geen enkele Palestijnse staat heeft ooit bestaan, geen Palestijns Volk werd ooit beroofd van zijn land en er bestaat geen grond voor het Palestijnse ‘recht op terugkeer’.

    De meeste Palestijnse Arabieren zijn nakomelingen van de 1845-1947 moslimmigranten uit de Soedan, Egypte, Libanon, Syrië, evenals uit Irak, Saoedi-Arabië, Bahrein, Jemen, Libië, Marokko, Bosnië, de Kaukasus, Turkmenistan, Koerdistan, Indië, Afghanistan en Balochistan (tegenwoordig een provincie in Pakistan).

    1. Troelstra

     En toen werd het stil rondom Tasja…

     Want ja, waarheden zijn voor de linkse haters nou eenmaal erg onaangenaam.

   3. Troelstra

    Zijn het niet de Moslims die zich beroepen op de Islam om een valse claim op Jeruzalem, door hen Al-Qud genoemd, te mogen leggen? Je hebt volkomen gelijk dat aan godsdienstige boekjes geen enkele legitimatie kan worden ontleend. Dus daarom: Weg met de Koran! Weg met de Islam! Profane bronnen daarentegen tellen wel mee. En oud-Perzische, oud-Griekse en oud-Romeinse geschriften zijn profaan. Archeologische vondsten zijn profaan. En al deze bronnen wijzen op een milennia lange permanente Joodse bewoning in de contreien Israël/Jeruzalem. Dat geeft maar aan hoe vals de claims van de Arabieren/Moslims op Israël/Jeruzalem zijn.

 15. J.Rademaker

  de Tenach,Het oude testament, de Koran.
  De zonen van Noach een ervan SEM was de stamvader van de Semieten.
  “Semiet” kan dus verwijzen naar elke persoon die behoorde tot de oude volkeren van het Midden-Oosten, zoals Arameeërs, Akkadiërs, Feniciërs, Hebreeën en Arabieren en hun afstammelingen.

 16. J.Rademaker

  Goed we hebben dus het menselijk ras, een ras maar dus.Ik heb geen idee wat racisme uitdrukt maar een fantastische splijtzwam dat wel.
  Het bloedvergieten gaat dus over geloof, als men dus staat en geloof loskoppelt ( een land in de wereld heeft dat gedaan, Frankrijk ) zijn we van een hoop gezeur af.

 17. poldi

  Hoog tijd dat de politie gebruik maakt van lokjoden met een keppeltje op.
  Of dat de joden gewapend met knuppels dat overwegend moslimtuig hard neerknuppelt !

 18. Rosasolis

  Steeds meer mensen in Nederland voelen zich steeds meer onveilig. Niet alleen joden, maar ook christenen en niet-gelovigen. Het wordt steeds gevaarlijker met de salafistisch moslims. Er was vanochtend in Trouw meer over de klederdracht van moslim vrouwen.
  Vooral de foto was schokkend. Het liet een vrouw zien, wachtend op een openbare bus halte. Gekleed: niet in een burka, niet in een hibab, en ook niet met een hoofddoek.
  Nee, deze vrouw was gekleed in een volledig NIKAB…die het hele lichaam bedekt; het laat alleen de ogen vrij. Volgens dit artikel zijn er nu 400 vrouwen die rondlopen in een meters lange en breed zwarte Nikab. Dit kan gevaarlijk zijn…want zij kunnen alles onder dit kleed verbergen. Behalve dit feit, is de wet van gezichtsidentiteit een plicht voor ieder burger. Ik kan me niet voorstellen dat F. Halsema dit potentieel gevaarlijk
  kleding wil accepteren voor openbare Amsterdam.

  1. Troelstra

   Barba Mama is terug.

   1. Lugar

    @Troelstra: Ik sla het tegenwoordig over. Het is vaak onbegrijpelijk en onsamenhangend, bovendien mist kennelijk de spatiebalk.

  2. Troelstra

   Je ziet hier zelfs meisjes van een jaar of vijf al geheel in een burka ingepakt. En dat is natuurlijk hun eigen vrije keuze…

   1. Lugar

    @Troelstra: Voor de handhaving is in feite geen politiecapaciteit nodig. Je kunt zo’n puntmutspinguïn gewoon wettelijk de toegang weigeren in het ziekenhuis, de bus, op school en in andere overheidsgebouwen.

 19. jorisxl

  Wij zijn al 40 jaar bezet door die moslims.

  1. Troelstra

   Zo kijk ik er ook tegen aan. Ik zie de Islam als een ons vijandig gezinde invasie- en bezettingsmacht. Hoog tijd voor Nederlands verzet.

 20. Loes

  Het wordt tijd dat er 1bepaalde bevolkingsgroep opgeruimd wordt uit nederland het zijn duivels en uit duivels komen duivelszonen en dochters en ze fokken maar door ze vergeten dat joden en homos en christenen hun voeden en onderhouden van ons belastinggeld want werken hebben duivels nog nooit van gehoord

 21. Two Ravens Black Kettle

  Stop met het stemmen op het Kartel.
  Die zullen nooit iets doen aan het antisemitisme
  Sterker nog; zij zullen het tot St.Juttemis blijven importeren en goedpraten.

 22. Troelstra

  Angela Merkel is niets anders dan een oud wijf met pathologische trekken. Zij is absoluut niet goed bij haar hoofd. Helaas voor haar volk, heeft ze de macht om Duitsland langzaam om zeep te helpen.
  Na de uitzending van Een Vandaag, mogen wij, echter, nog een vraag stellen: hoe is de geestelijke gesteldheid van onze politieke leiders in de laatste 50 jaar? Hoe ver is hen mate van geestelijke gestoordheid: of liever gezegd psychopathie? Deze vraag is reëel aangezien hen handelswijze tegenover de bevolking van Nederland is levensgevaarlijk. Zij accepteren de aanwezigheid van gevaarlijke indringers uit de Derde Wereld die zich als HIV virus gedragen en vermeren. Zij dringen in het gezonde lichaam van Nederland, nestelen zich en parasiteren op de kosten van hun gastheren. Nu VALLEN ZIJ ZE AAN op dagelijkse basis. De islamitische en Afrikaanse vijanden hebben in hen genen de code-opdracht de gastheren te doden zodra zij de nodige massa hebben opgebouwd. En toch worden zij door onze politieke leiders niet enkel gedoogd, maar zij worden in steeds grotere hordes toegelaten.

  De Islamitische parasieten vallen nu de Joodse bevolking van Nederland aan, omdat zij achten ze als zwakke schakel. Tevens, geeft de mate van hevigheid hen de volgende indicaties aan: a) tot hoever kunnen zij met hun aanvallen doorgaan? b) hoe zwak is de politieke leiding van het land en in welke mate is de politieke leiding bereid de bevolking op te offeren? en c) hoe reageert de bevolking zelf op de aanvallen?
  De islamitische vijand ziet behalve Joden ook andere bevolkingsgroepen als test case voor zijn voorbereidingen naar de FINAL COUNTDOWN. Het verhaal van de oude Hindi priester is een duidelijk voorbeeld. De man werd 62 keer getrapt en met stokken geslagen. Reden: Alleen maar omdat hij een andere religie aanhangt. Zoals de schrijver van dit artikel aanduidt: “Inmiddels heeft het rechercheteam diverse tips gekregen en het zal u niet verbazen uit welke hoek die aanslag komt. Tóch worden dergelijke zaken angstvallig niet bij naam genoemd”.
  De vraag over het meten met twee maten geeft de islamitisch vijand al het antwoord dat de politieke leiding IS BANG VOOR HEM. Dus, de weg naar de Endelösung van iedereen die niet van Allah houdt, is geplaveid. Van laffe psychopaten hoeft men niet te vrezen. De Joden echter zouden tot een bepaalde mate slachtoffers worden. Op gegeven moment zouden ze vertrekken. Misschien zouden de wetenschappers, ingenieurs en ICT’ers onder hen sterk gemotiveerd worden technologie te ontwikkelen die ver is van de huidige en sterk toekomst gericht. Zij zouden wapens ontwikkelen waar de Islamitische vijand zelfs niet over kan dromen. Dit is geen fantasie. Het is al eerder gebeurd. Bijvoorbeeld: het verhaal van de Chinees Tsien Hsue-shen. Hij werkte als wetenschapper in de VS en maakte deel uit van de staf die bezig was met rakettenbouw. Midden jaren ’50 is hij na zijn gevangenschap (beschuldigd voor communisme) naar China vertrokken. Snel daarna werd China lid van de nucleaire club.

  1. Lugar

   “De Islamitische parasieten vallen nu de Joodse bevolking van Nederland aan…”

   Ja daar zeg je wat Troelstra! Hans Jansen zei het zo: “Na de zaterdag (joden) komt de zondag (christenen).”

 23. Troelstra

  80 jaar na Kristalnacht laten wij dit gebeuren. Met dank aan de linkse collaboratie met de Islam.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.