Oeh-la-la! Gele hesjes-opstandelingen tonen hun blote kont tegen de Macron-elite

Geen categorienov 26 2018, 19:00
Frankrijk is nu al dagen in rep en roer tegen het autoritaire bewind van president Macron, die meent dat de duurzaamheid gered moet worden door de benzineprijzen door middel van draconische toelages duurder te maken. Deze vrouwelijke demonstranten vegen er welhaast letterlijk hun achterste mee af.
Frankrijk is al dagenlang in staat van crisis, vanwege de gele hesjes. Deze fluoriserende jasjes zijn hét symbool geworden van de opstand tegen de macht. Want Frankrijk heeft met president Macron namelijk een man aan het roer gekregen die op - zelfs voor Franse begrippen - met bijzonder autoritaire pennenstreken zijn land probeert te besturen. Zijn populariteit is daardoor al maanden sterk aan het kelderen: de Fransen zijn de wonderboy zat aan het worden, en eisen nu dat hij leert omkijken naar de gewone man. Die nu doodleuk de duurzaamheidstax mag betalen die hij vanaf heden heft op brandstof.
De gewone man, met een geel hesje an. Of de gewone vrouw, met zwarte lingerie. Want naar goed voorbeeld van FEMEN doe je demonstreren heus niet alleen met spandoeken, leuzes en allemaal dezelfde kleding aan. Juist met een beetje bloot kan je je punt pas écht goed duidelijk maken. En inderdaad, het werkt. Dus kijk nou: dit filmpje van deze uitbundige blondine en brunette gaat nu de hele wereld over.
Als dit gedonder nog een tijdje aanhoudt, zal Macron geen keuze hebben dan zijn duurzaamheidstax weer ijlings in te trekken. En dan zijn het niet deze wulpse Franse dames, maar Emmanuel Macron die eens goed met de billen bloot moet!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten