Wat doet Rutte? Estland tekent VN-migratiepact niet en CDU/CSU twijfelt

De lijst met landen die afzien van ondertekening van het Verenigde Naties-migratiepact wordt steeds langer. Een aantal van die landen behoren tot de zogenaamde usual suspects. Denk aan Oostenrijk, Verenigde Staten en Hongarije. Maar nu dus ook Estland. De Estse regering weten in een persbericht op haar website. Daarmee geven de Esten het goede voorbeeld aan kabinet Rutte III om nog vóór 10 december duidelijkheid te verschaffen over de Nederlandse positie aangaande het pact. Om het kabinet een duwtje in de juiste richting te geven hebben 20.000 burgers hun handtekening gezet onder een petitie met het verzoek niet akkoord te gaan met de inhoud van het document. Ook de partij van Angela Merkel twijfelt ondertussen.

In Estland was de regering zo netjes om nog voorafgaand aan de Marrakech conferentie op 10 en 11 december in Marokko een publiek statement vrij te geven. De Estse regering was verdeeld over het onderwerp en besloot daarom geen actie te ondernemen. Minister van Buitenlandse Zaken Sven Mikser pleitte in overleg voor ondertekening van het VN-migratiepact, maar de Minister van Justitie Urmas Reinsalu vond dat de regering niet moest tekenen. Een belangrijke les over het bereiken van een consensus, want als niet iedereen het eens is met ‘waar we naar toe gaan’ betekent dit dus dat je blijft staan waar je op dat moment bent. Niets doen is namelijk de nultopie en wel iets doen is dat waarover moet worden overlegd en overeenstemming bereikt. In Estland begrijpt men dat: Door een coalitie te vormen, hebben we afgesproken dat we op een consensuele manier beslissingen nemen. Helaas werd deze consensus vandaag niet bereikt.

Persbericht van de Estse regering (vertaald middels Google Translate). Bron: www.valitsus.ee
Persbericht van de Estse regering (vertaald middels Google Translate). Bron: www.valitsus.ee. Het volledige persbericht van de Estse regering vindt u hier.

Geen consensus over het pact en dus geen handtekening. Duidelijk. Zo makkelijk kan het zijn voor Rutte III en het zou fijn zijn als de regering laat weten wat haar positie is inzake het VN-migratiepact. Het is ondertussen al 19 november en dus begint de tijd te dringen om hierover duidelijkheid te verschaffen. Er doen ondertussen behoorlijk wat verhalen de ronde, zo luidt een gerucht dat zelfs CDU/CSU, Angela Merkels partij, twijfelt. Ook de mogelijke impact van de overeenkomst lijkt onzeker. Zo voorspelde Thierry Baudet (FvD) onlangs nog het pact juist een aanzuigende werking heeft, bijvoorbeeld vanwege het aanbieden van meertalige websites voor migranten. Wat doet Rutte?

 

 

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. fockingworst

  Rutte tekent braaf bij het kruisje met zijn benen 100 keer om elkaar gedraaid.
  De multinationals zitten diep in Rutte verweven en kan niet anders.

 2. Baaz

  Citaat Elsevierweekblad 24 okt 2018

  “Voor het derde jaar op rij zijn er in 2017 per saldo zo’n 80.000 migranten naar Nederland gekomen. In 2018 zal dat niet veel anders zijn. Over de eerste zes maanden van dit jaar was het migratiesaldo in elk geval ruim 31.000. De migratiecijfers breken daarmee record op record, meldde vorige week het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

  Vorig jaar vestigden zich bijna een kwart miljoen [< 250.000] immigranten, en vertrokken er ruim 150.000. Al deze cijfers waren nog nooit zo hoog sinds 1865, toen ze voor het eerst officieel werden bijgehouden.

  Intussen verandert Nederland gestaag van gedaante en stevent het af op een (niet zo heel verre) toekomst waarin het met twintig miljoen inwoners nog drukker is dan nu en de helft van de bevolking een migratie­achtergrond heeft. Sommige demografen voorspellen voor de lange termijn een nog voller immigratieland.

  Een meerderheid in de Tweede Kamer wil geen debat over ‘Marrakesh’. Dit duiken – en de eeuwige neiging van Nederland om internationale verdragen bij het kruisje te tekenen en pas kritische vragen te stellen als het te laat is – zou toch eindelijk eens een keer ­afgelopen moeten zijn."

  1. Top

   Lees de heer Elian maar eens. Hij staat vandaag, zonder betaalmuur op de Elsevier. Dat laatste geeft al te denken, want normaal kost zijn column geld. En er zit geen woord ‘Spaans’ bij, zoals de Fransen zeggen.

   1. Baaz

    @Top: Hij besluit zijn column zo: “Het migratiepact van Marrakesh is goed voor Iran, goed voor Pakistan, goed voor Nigeria, maar niet goed voor Nederland.”

    1. Baaz

     En dit:

     “Syp Wynia van Elsevier Weekblad, een van de beste journalisten van Nederland, schreef vorige week een lange en goed uitgezochte analyse over het verdrag van Marrakesh. Toch hebt u Wynia niet gehoord in Buitenhof, Nieuwsuur of alle andere programma’s van de NPO, die met uw belastinggeld wordt gefinancierd.

     Ik begrijp waarom u daarover geen kritische geluiden hoort of mag horen. Omdat het onwenselijk is wanneer u andere opvattingen dan die van de gevestigde orde te horen krijgt. De inclusieve samenleving moet niet in gevaar komen. Niemand is tegen insluiting (tegenover gestelde van uitsluiting) van alle burgers.”

     1. Top

      Waarom, denkt u, dat er van die flauwetyfuskul programma’s te zien zijn op jullie buis? Oud gezegde doet hier opmaat “Houd jij ze dom, dan houd ik ze arm”. Nu aan dat dom houden, is op de TV is geen gebrek. Ik heb een Sky schotel, met de meeste Nedrelandse zenders. Ik denk er over om ert mee te kappen, wat een droefheid elke dag. En zo houd je de mens dom en onwetend en niet meer geintresseerd.

     2. Baaz

      Ik kijk in principe geen televisie Top. Ik lees momenteel een vlammend betoog van Syp Wynia (14 nov 2018) waarin hij uit de doeken doet wat het verdrag inhoudt, welke plichten Nederland heeft en wat de impact zal zijn.

      De regering lijkt horend doof!

     3. Baaz

      “Het laatste restje soevereiniteit dat op dit vlak nog niet is ingeleverd, verdwijnt naar ‘Marrakesh’, door de talloze verplichtingen die daar worden aangegaan, die soft law heten, maar al gauw de kracht van wet kunnen krijgen. Allemaal zonder dat zo’n wet ook als wet (of verdrag) aan de Tweede en de Eerste Kamer is voorgelegd.

      De verplichtingen die Nederland in ‘Marrakesh’ aan zichzelf oplegt, zijn niet gering. Het pact ziet immigratie niet als een probleem voor een ontvangend land als Nederland, maar als iets wat eigenlijk alleen maar voordelen heeft. Bovendien is migratie van alle tijden. Problemen zijn er wel in het herkomstland (armoede, klimaatverandering) en bij de immigranten, maar daarvoor moet Nederland zich als ontvangend land dus verantwoordelijk voelen, het faciliteren en betalen.”

     4. Baaz

      Syp Wynia (14-11-2018) betoogt verder:

      “Scherpe verschillen tussen asielzoekers, legale immigranten en illegale immigranten worden weggepoetst of genegeerd. Een ‘irreguliere’ immigrant is in de toonzetting van het pact eigenlijk op weg alsnog een legale immigrant te worden. Met een beroep op het pact – en het zal niet lang duren voordat dat wordt gedaan – hoeft geen illegaal meer bang te zijn om Nederland te worden uitgezet.

      De reeks richtinggevende, normstellende verplichtingen in het Global Compact voor Nederland en zijn burgers is gigantisch – ­precies zoals Peter Sutherland, de architect van dit alles, het in zijn ‘Sutherland report’ al graag zag. Het uitgangspunt is méér, niet minder migratie – van Afrika naar Europa vooral. En dat idee moet actief worden ­verspreid onder de (Nederlandse) bevolking.”

     5. Baaz

      Syp Wynia (14-11-2018) betoogt in Elseviersweekblad:

      “Die immigranten moeten worden opgeleid en aan het werk geholpen, hebben recht op alles waar alle burgers recht op hebben qua zorg en uitkeringen, mogen hun familie laten overkomen, hebben altijd recht op een gratis advocaat en mogen hun eigen cultuur, folklore en gebruiken blijven uitoefenen, terwijl op de ontvangende samenleving de plicht rust om hen ‘inclusief’ op te nemen, ‘diversiteit’ te promoten en ‘multiculturele activiteiten’ te organiseren. Integratie moet, zo bekeken, vooral van één kant komen, te weten van de bestaande ingezetenen. En wie er wat van vindt, loopt in het pact al gauw het risico van racisme of vreemdelingenhaat te worden beticht.”

     6. Top

      Ik heb het ook allemaal gelezen Maar het is wat u zegt, dit soort briljante onderzoek journalistiek, wordt maar al te graag, in de foute hoek gezet. Het Nederlandse volk, kijkt liever naar BZV of Utopia en dat soort bagger. En als er wat goeds is te zien, dan komt het op het moment dat je al een uurtje in je bedje ligt, als je nog moet gaan werken, de andere dag. Ik heb natuurlijk nog heel erg veel contacten in NL, maar ik verbaas me telkens weer, wat er gaande is en hoe dat vertaald wordt naar iemand, die het niet dagelijks mee maakt. Het lijkt wel een totalitaire ‘brainwashing’. Ze doen het in ieder geval beter, dan de heer J.Goebbels. Die zei, “als je een leugen maar vaak genoeg herhaalt, wordt het vanzelf een waarheid”. Want deze leugen regeert al meer dan 60 jaar.

    2. Top

     Nog even wachten op het commentaar van onze ‘dead man walking’ EQ en we kunnen de dag weer aan! Hoe is het weer bij jullie? Hier is het koud en bewolkt.

     1. Baaz

      “het commentaar”

      Je bedoelt mening. 😉

      Hier is het wisselvallig maar wel zonnig. Een beetje fris, ik schat zo’n 6 graden

    3. Baaz

     Opmerkelijk dat één van de auteurs van het Marrakeshverdrag, Peter Sutherland, sterk voorstander is van onbeperkte immigratie, in het bijzonder naar de Europese Unie.

    4. Aytas

     Elliian is toch die man die de hele tijd op het verkeerde paard heeft gewed in Iran? Dat mensen zo’n iemand serieus nemen, ach de rat heeft wat hij andere niet gunt, een nsb er is het.

     1. Baaz

      “Ellian is toch die man…”

      Zoals verwacht, óp de man en niet óp de boodschap. Je bent af!

     2. ildib

      Ellian heeft meer intellect in zijn pink dan jij in die hele zwarte Afrikaanse plofkop van je!

     3. Top

      Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit ontstaan bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. En waar je als vrouw in de regel tot seks en sodomie wordt gedwongen, omdat dat het enigste strakke deel is, voor Ali’s kleine en besneden cornucootje. Als het u zo stoort dat Nederland, sodemieter dan op terug naar de goening waar je vandaan komt. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heb bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen.

     4. Ernst Quispel

      Ellian is inderdaad niet serieus te nemen.

     5. Baaz

      “Ellian is inderdaad niet serieus te nemen.”

      Zoals verwacht, óp de man en niet óp de boodschap. Je bent buitenspel!

  2. Aytas

   Die domkoppen hebben een onderdeel van het proces eruit gehaald.

   1. Stanly2000

    Tuurlijk allemaal domkoppen, behalve Aytas!

   2. chrism

    Echt waar he ,ga terug naar Burundi , Rwanda daar waar alles beter is dan hier en lekker rustig toch ?

   3. Baaz

    “Die domkoppen hebben een onderdeel van het proces eruit gehaald.”

    Dat is jouw conclusie, gelukkig wordt die conclusie betwijfeld.

   4. Top

    ‘domkoppen’? Daar zijn je moeder en je zussen mee getrouwd. En jouw tijd aan de ”stoof’, komt ook nog wel. Pappa is al in geprek, met een leliijke bergbewoner alleen zijn ze het nog niet eens over de prijs. En denk er om, dat je luisterd, anders krijg je slaag van je schoonmoeder!

    1. Mart

     Als die lange de verlichting heeft om NIET te tekenen, verliest hij het uitzicht op dat mooie baantje in Brussel….maar krijgt weer wat meer respect in Nederland.Wat gaat hij kiezen?.Toch blijf ik het vreemd vinden dat èèn figuurtje een heel land in de vernieling kan helpen……Niets nieuws trouwens, gebeurd sinds mensenheugnis.

  3. Troelstra

   Overbevolking door omvolking is niet goed voor zowel ons fysische als ons sociale milieu. Dus: Grenzen dicht.

 3. Troelstra

  Het aantal verstandige landen dat weigert de onderwerpingsovereenkomst van Marrakech te ondertekenen groeit nog steeds.

 4. chrism

  Zoals eerder bericht .
  Het is goed voor , Iran , Pakistan , Nigeria , maar niet voor Europa en zeker niet voor Nederland !!

  Nu dit allemaal boven water komt kan Rutte en Buma niet meer tekenen , maar doen ze het toch !
  Dan per direct aftreden wegens landverraad en ja klinkt hard maar gebeurd wel .

  Opstand wordt gecreëerd door deze regering namelijk “Ik lap alles aan me laars “.

  1. Baaz

   Er staat ook in het pact dat herkomstlanden hun burgers netjes moeten terugnemen als ze geen verblijfsrecht krijgen in een land als Nederland, zoals premier Mark Rutte (VVD) steeds benadrukt. Maar ook dat is niet-bindend, zoals hij moet toegeven.

  2. Baaz

   Ik onderschrijf Wynia’s conclusie:

   “Er is maar één manier om eraan te ontkomen, aan die reeks verplichtingen waarmee Nederland het risico neemt dat het zijn hoofd in de strop steekt. Dat is door het voorbeeld van Oostenrijk te volgen. Staatssecretaris Mark Harbers (VVD) kan zijn aanmelding voor Marrakesh beter schrappen, net als de Nederlandse steun voor het pact van Marrakesh.

   Het pact levert voor Nederland hoegenaamd niets op en de risico’s zijn overweldigend groot.”

  3. C.A.Barstow

   En zo is het!!!

 5. Mariposa78

  Er hoeft niet getwijfeld worden, gewoon niet ondertekenen.

  1. Baaz

   Dat sowieso!

  2. Baaz

   Ongekend dat een Regering zo gewillig is terwijl het verdrag énorme gevolgen zal hebben.

   1. Top

    Wat ik niet helemaal begrijp, is dat den Haag nog niet afgefakkeld is. Ik ben altijd in politiek geïnteresseerd geweest, maar ik heb in geen enkel programma van alle partijen, behalve een stukje op de site van de PVV, niet al te uitvoerig, maar het werd wel aangekaart, maar de rest niets, nada, noppa. Ook niets over afschaffing van die rijkelui belasting, die zogenaamd “maar anderhalf miljard zou gaan kosten”, maar die doorgerekend het veelvoudige zou kosten. Men heeft dus gestemd op leugenaars en bedriegers. De fik er in! Helter Skelter want ze verdienen het.

    1. Baaz

     Ja Top, de generatie ‘niet lullen maar poetsen’ is aan het uitsterven. De gemiddelde Nederlander (kiezer) laat zich in slaap sussen. Vier partijen aan het roer en Nederland wordt verkocht.

 6. Ritter

  In een notendop: het VN-migratiepact is goed voor de landen waaruit de (vaak illegale) migranten komen …………………maar zeer slecht voor de landen waar de (vaak illegale) migranten naar toe gaan.

  Voor de “ontvangende” landen zal dit VN-migratiepact leidden tot demografische/culturele zelfmoord.

  We zien nu al dat in de grote steden van Noord/West Europa de autochtone bevolking word “vervangen” door migranten. Dat zal door dit verdrag alleen maar toenemen.

  Ook financieel zal het zorgen voor een enorme druk op ons sociaal stelsel , want de meeste (vaak illegale) migranten zullen niet werken en parasiteren op ons sociaal stelsel waarvan de kosten moeten worden opgehoest door de hardwerkende belastingbetaler.

 7. FJ

  Doof als Rutte is voor kritiek, zal hij zijn eigen wil wel volgens en ons opzadelen met de problemen.
  Zouden wij hem daar later niet over kunnen aanspreken, bevoorbeeld een gevangenisstraf opleggen, als het uit de klauw loopt.

 8. Mart

  Het moet zelfs Rutte wel duidelijk zijn dat die VN duidelijk islamitisch beinvloed wordt door de topfiguren daar.Trump e,a hebben dat wèl door.Dus die arabieren staan voor vrije toestroom naar de honingpotten en de overname daarvan.

 9. Heras

  Waanneer dringt het nou eens tot overheid door dat die immigranten nooit zullen werken. En dan ga je immigratie ook nog eens stimuleren. Als die landen nu al weigeren om mensen terug te nemen dan kun je er van uit gaan dat het na ondertekening helemaal moeilijk wordt. NOG DRIE JAAR DEZE REGERING UITZITTEN, DAN KUNNEN WIJ WEER STEMMEN. EN IK STEM RECHTS

 10. Pescador

  die trut zal wel weer willen tekenen

 11. Lex

  Let maar op Rutte gaat weer gewoon tekenen bij het kruisje.

  Gevreesd word dat er nog meer gelukzoekers in Nederland hun geluk komen beproeven.
  En Afrika weet straks moeiteloos Nederland te vinden en komen hier voor een woning en gratis geld.

  Waarom hebben wij zoon idioot als premier. Hij help Nederland na de afgrond.

  Het word steeds gekker en gekker.

  Wanneer komt het volk in opstand>

 12. Duke

  Heeft zo’n pact nog zin als er zo weinig landen gaan tekenen?
  Het enige dat Rutte kan weerhouden om te tekenen is de wetenschap dat er binnenkort verkiezingen zijn. Ook dat is geen garantie, want het geheugen van de kiezer is erg slecht.

  1. Baaz

   Natuurlijk heeft dat nut. De bedenkers willen een wereld zonder grenzen en ze willen dat de EU een groot opvangcentrum wordt met alle rechten voor de nieuwkomers. Als Rutte tekent gaan ze hier echt allemaal komen, miljoenen!

  2. Lex

   Maar reken er maar op dat Nederland gaat tekenen. Rutte tekent gewoon netjes bij het kruisje dat staat goed op zij C.V.

   Voor een baantje in de EU.

   Wat kan hem het schelen dat er nog een 100.000 gelukzoekers naar Nederland komen dan dempen we toch het IJsselmeer “Markerwaard” om nieuwe woningen te bouwen.
   Lelystad en Almere 2 waar alle Nederlanders naar toe kunnen vluchten.

   Die willen dan maar wat graag verhuizen uit de getto.

 13. Heras

  Doel van dit pact is, immigratie reguleren. Net of immigranten zich gaan houden aan die regeltjes op papier. F. Timmermans dringt aan op ondertekening omdat hij bang is voor de rechtse partijen. Dit soort acties duwt juist de bevolking naar rechts.

 14. Ome Wim

  Onze “teflon premier” kijkt eerst nog even de kat uit de boom om daarna te beslissen welke kant hij het beste kan kiezen, maar het zal wel vriendje Juncker en zijn kliek worden.

  1. Lugar

   @Wim: Ik vrees dat je gelijk krijgt, als dat gebeurt zijn de rapen pas echt gaar.

 15. Vliegenvanger

  Rutte is een eikenhouten knoest, doet wat hij zelf wil. Die man is onmenselijk. Hoop dat die Vuile Vieze Donders afgerekend worden in maart 2019 bij de stemmingen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.