Woedende Wilders eist “ontslag” Femke ‘Boerka-lover’ Halsema: “Onze hoofdstad heeft geen anarchist als burgemeester nodig!”

Hij is helemaal klaar met de “anarchist.”

Geert Wilders heeft vandaag in een videoboodschap heel duidelijk gemaakt wat hij van Femke Halsema vindt. Zoals iedereen onderhand wel weet zei Halsema dat het boerkaverbod gewoon lekker genegeerd moet worden in Amsterdam, de stad waar zij burgemeester van is. Dat kan écht niet, aldus Wilders.

“De burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, moet onmiddellijk worden ontslagen,” zegt Wilders in de video. “Ze moet worden ontslagen omdat ze heeft aangegeven de wet op het boerkaverbod niet te willen uitvoeren in Amsterdam. Omdat die wet haar niet bevalt.”

Vervolgens gaat Wilders weer even los op de islam — vermoeiend genoeg doet hij dat natuurlijk bewust weer in de meest beledigende termen, terwijl het hier niet over een “islamverbod” gaat, maar over een “boerkaverbod” — maar dat negeren we maar even. Daar word ik onderhand namelijk erg moe van. Datzelfde — blijkt uit emails die ik steeds vaker krijg — voor heel veel lezers.

“Blijkbaar,” stelt Wilders vervolgens, vindt ze het “geen probleem” dat “ook terroristen verstopt in een boerka vreselijke aanslagen kunnen plegen.”

en burgemeester die lak heeft aan de wet,” gaat hij verder, “die denkt dat democratisch tot stand gekomen regels voor iedereen in Nederland gelden, maar niet voor haar en Amsterdam, hoort geen burgemeester te zijn.” En dan komt de uitsmijter:

“Onze hoofdstad heeft geen linkse anarchist als burgemeester nodig. Wegwezen dus.”

Tot slot opent Wilders ook de aanval op minister Kajsa Ollongren, de D66’er. “Eerder zagen we al dat de huidige minister van Binnenlandse Zaken mevrouw Ollongren zelf — toen ze nog wethouder van Amsterdam was — ook lak had aan democratie toen ze zei dat als ik premier zou worden, Amsterdam het koninkrijk zou verlaten en de Republiek Amsterdam zou worden opgericht.”

En dan:

“Wat is dat voor een arrogante en anti-democratische bende daar in Amsterdam?”

Treffender kan het eigenlijk niet gezegd worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

86 reacties

 1. Gerlos

  Dit komt heel hard aan Femke.

 2. Ernst Quispel

  Wilders is weer eens WOEDEND!

  De man moet een therapeut zoeken.

  1. Siemien

   Nee hoor Ernst, jij en je neusfluit zijn het duidelijke voorbeeld dat je geen inschatting kunt maken van enig psychologische indicatie, je bent niet bevoegd en jou mening is dan ook van zéér ondergeschikt belang, zeg maar nihil, noppes…

  2. Duke

   Jouw therapeut is geen aanrader, want je boekt geen progressie.

  3. Scarletti

   Op dit forum valt met enige regelmaat hetzelfde advies aan u te vinden mijnheer Quispel

  4. Marija

   Hoor wie het zegt 🙂 🙂

 3. Siemien

  de boerka past niet bij Nederland en niet bij Amsterdam

  1. HierBenIk

   Zo is het maar net, wat denkt die Halsema wel….

 4. Gerlos

  Ernst gezien jou reacties ben jij eerder toe aan een psychiater dan Geert die eigenlijk wel een beetje gelijk heeft.

  1. poldi

   Een beetje gelijk !!
   Hoe kom je daarbij……100% gelijk.

 5. worstcase

  Het wordt hoog tijd dat de oproep van Geert Wilders massaal wordt gesteund! GL is van oorsprong al een partij van landverraders, ontstaan uit de CPN en PSP. Die Mao, Pol Pot, Stalin, etc. op zijn zachtst gezegd bewonderd hebben. Er is nog niks veranderd. Nu vertroetelen ze de islam. Onbegrijpelijk dat zoveel zogenaamd hoog opgeleiden op die partij stemmen. Ongetwijfeld kennen ze de geschiedenis niet. Femke Halsema is een van de vele she devils uit die partij. Er moet zo snel mogelijk een procedure komen om haar als burgemeester af te zetten.

  1. Aytas

   Even voor de duidelijkheid. Het Nederlandse verzet tijdens de 2e wo werd door communisten en anarchisten gedaan, met een verdwaalde christen. Die tijden zijn terug, de geschiedenis herhaald zich. De landverraders van toen zijn de bruine rechtsen van nu.

   1. IJsbrand Koudvuur

    Het verzet bestond uit communisten en anarchisten…

    Serieus…

    Anarchisten kregen pas naamsbekendheid begin jaren zeventig. Een foutieve invulling daarvan in ieder geval…

    De meeste verzetsmensen waren gewone mensen met beste (ontwetende)bedoelingen…

    Overigens, het verzet en de zogenaamde leden ervan was na de oorlog het grootst. Ineens had iedereen er bij gezeten…
    Huichelarij… 😉

    1. Floris

     We kunnen wel zien waar Aytas haar info vandaan haalt: linkse propaganda.

     Hier een serieuze bron: https://www.historischnieuwsblad.nl/tweedewereldoorlog/artikelen/verzet-in-de-tweede-wereldoorlog/index.html

    2. Aytas

     Nee je hebt het fout. De geschiedenis van het verzet is welbekend en als je doorgraaft zul je wel achter de beweegredenen komen. Velen waren met de anarchisten verbonden die naar Spanje waren afgereist. Hetzelfde gedachtengoed deed hen tegen de nazi’s strijden. De rivaliteit tussen communisten en nazi’s is ook erg duidelijk.

     Tja helden. Achteraf zat heel Nederland vol met ze.

   2. Duke

    Weet je zeker dat het geen genderneutrale veganistische klimaatpositieve islamitische afrikanen waren?

    1. Aytas

     Veganisten sowieso niet, de degeneratie van de mens bij gebrek aan b12 blijkt uit het sektarisch karakter van dat soort clubjes.

   3. Gewoonomdathetkan

    Aytas je praat poep .
    Linkse gek .

    1. Lugar

     Raak!

 6. Lugar

  Femke en Kajsa zullen elkaar wel beschermen. Halsema is een verdediger van de islamzaak, die gaat helemaal nergens heen, die blijft netjes op haar post. Haar missie (27-10-2010) is nog niet volbracht.

 7. Spaanse kok

  Ontslag van een burgemeester kan aangevraagd worden bij de Kroon.
  Dat lijkt een schriftelijke aangelegenheid.
  Een videoboodschap is gewoon een optreden voor eigen publiek.
  Geeneens serieus bedoeld.

 8. TD

  Wilders is met recht woest op Femke,maar een paar van de Femke aanhangers hier bij de reaguurders zullen ietwat teneergeslagen zijn,alsook ook met de uitspraken van de JOVD vandaag.
  Mijn dag is weer goed.

 9. Aytas

  “Onze hoofdstad heeft geen linkse anarchist als burgemeester nodig. Wegwezen dus.”

  De man weet niet eens wat anarchie betekent.

  Dit is de betekenis van anarchisme

  ‘ Het is de verzameling denkwijzen die terug te brengen is tot de gedachte dat een individu op geen enkele manier een ondergeschiktheid áán of ván iets of iemand erkent.’

  Dus ook niet aan geert met z’n dictatoriale trekjes.

  1. TD

   Anarchie heeft 18 definities grapjas,daarin kiest ieder dus uit wat in zijn kraam past!

   1. Aytas

    Nope. Je hebt het mis, ontleed het woord maar eens terug naar zijn oorsprong, dan kom je op deze vertaling uit. Binnen anarchisme heb je diverse stromingen.

  2. Groeneveld

   Aytas heeft last van een autoriteits conflict.

   1. Aytas

    Nee hoor. Autoriteit is iets heel anders. Een tandarts of politieagent is ook een autoriteit en die respecteer ik. Ik wil alleen geen leider.

    1. Lugar

     Wel een eileider?

    2. Siemien

     Dus heeft Groenveld gelijk Aytas, je hebt een autoriteitsprobleem komt de laatste tijd wel vaker voor bij met name feministische (kuch)vrouwen..

  3. Duke

   Het wetsvoorstel is goedgekeurd door de Tweede en Eerste Kamer. Dit is dus niet alleen Wilders’ wet. Halsema dient deze wetten uit te voeren, dat heeft ze beloofd toen ze het ambt van burgemeester heeft aanvaard. Ze weigert die wet uit te voeren en heeft dus gelogen bij haar eed om alle wetten uit te voeren en handhaven. Dat is meineed, een strafbaar feit, en voldoende reden voor ontslag.

 10. TD

  https://www.encyclo.nl/

  Op die site moet je eens “anarchie” intoetsen,krijg minstens 13 defenities.

 11. TD

  @Aytas:
  Je kletst je eruit,maar trek het je niet te veel aan,iedereen maakt fouten!
  ZELFS JIJ

 12. Beukman

  Onze grijzende plofkip zou blij moeten zijn dat eindelijk iemand zich verzet tegen de regenten in Den Haag, die het in hun arrogantie kennelijk niet nodig vonden om eerst eens bij de grote steden te rade te gaan alvorens deze wet in elkaar te timmeren.

  1. Groeneveld

   Telegraaf vanavond: “AMSTERDAM – Het Amsterdamse stadsbestuur wil de voorrangsregeling op sociale huurwoningen voor statushouders behouden, ondanks het feit dat het kabinet de verplichting hiertoe geschrapt heeft. Amsterdammers die gescheiden zijn en lang op een sociale huurwoning moeten wachten kunnen dus maar beter verhuizen.”

   Wat is Amsterdam toch een vieze, vuile graftakkenstad bevolkt door even zo gore landverraders. Zum kotzen

   1. Spaanse kok

    Vol weemoed denkt Groeneveld terug aan de tijd dat hij in zijn geliefde Amsterdam woonde.
    Het afscheid doet hem dagelijks nog pijn.

    1. Ernst Quispel

     Hij woont nu in Duitsland en is daar bijzonder sjaggerijnig van geworden.

     1. Siemien

      Ernst wenst graag in een islamitisch land te wonen, het liefst Nederland..

   2. Beukman

    Ik zag wel wat in het plan om containerwoningen te bouwen voor statushouders. Jammer dat dat niet doorgaat. Wmb opnieuw een misser van GL.
    Maar om hierom mijn mooie stad nou meteen een vuile graftakkenstad te noemen: laat je nakijken, stadsverraderlijke piegem.

    1. Lugar

     GroenLinks is sowieso een misser, wetsontduikers.

  2. Siemien

   @Beukstra @ spaanse lul;

   Vanwaar jullie enorme grote sympathie voor het tegendraadse, een islamitische samenleving, antisemitisme, cultuur/traditie verkrachtingen, haat voor Nederland en haar Nederlandse burgers en Ernst…

   1. Lugar

    🙂

   2. Floris

    De neiging tot het tegendraadse…

    Dat is voer voor psychologen, maar ik wil er mijn gedachten wel over kwijt.

    Elke puber heeft die neiging. Maar dat gaat meestal na de puberteit over. Maar niet bij iedereen, sommigen houden het hun hele leven. Er zitten hier enkele tegendraadsen die al lang en breed over de 65 zijn.

    In feite zijn ze het puberale stadium nooit ontgroeid.

    Daar komen vaak nog andere psychologische factoren (afwijkingen) bij.

    1. Ernst Quispel

     Floris heeft geen argumenten meer en gaat psychologiseren. Dat is zijn manier van schelden en diskwalificeren van opponenten nadat hij inhoudelijk vastloopt.
     Dit patroon is bekend en wekt al jaren medelijden.

     1. Siemien

      Ernst laat precies zien wat Floris bedoeld, naast Beukstra en Spaanse lul staat ernst met stip op nummer 1 van deze 3, Ernst ziet dit als groot compliment waardoor duidelijk word hoe ziek Ernst daadwerkelijk is..

     2. Floris

      Het is Quispel die geen argumenten meer heeft. Al jaren niet meer. Het enige waarnaar hij nog zijn kansloze toevlucht probeert te zoeken is zijn bekende leugenachtige omkering van de feiten.

      Dat patroon is inderdaad bekend en zou medelijden wekken als er geen kwaadaardige psychopathie aan ten grondslag zou liggen.

      Quispel is een beklagenswaardige eenzame loser in life. Buiten DDS heeft hij niets en ook daar wordt hij massaal uitgekotst op een paar medetrollen na.

      Wat een hondenleven moet die man hebben.

    2. Lugar

     @Floris: Dat is maar net de vraag, als je geen last (meer) hebt van de grootste aanstichter dan is het toch best uit te houden?

  3. Duke

   Dat hoeven ze niet. Leer eens wat staatsrecht.

 13. Pescador

  Wat heeft tei weer gelijk.

 14. Eugenie de la Fleur

  Ik vermoed dat mevrouw Halsema slapeloze nachten gaat hebben door deze uitspraak van de heer Wilders 🙂

  1. Siemien

   🙂 ja denk het ook, ik denk dat mevrouw Halsema haar linkse harses in het beton propt en over gaat tot de orde van de dag.

  2. J.C.

   @Eugenie de la Fleur

   “Ik vermoed dat mevrouw Halsema slapeloze nachten gaat hebben door deze uitspraak van de heer Wilders”.

   Uw zogenaamd grappige aanname, dat de linksliberale burgemeester van Amsterdam, huppelkutje Halsema, slapeloze nachten zal hebben van deze uitspraak van de heer Wilders, spruit vooral voort uit uw enge blik door een rietje. (Geliefkoosde uitspraak: “kijken door een rietje” is van de linksliberale dommie, Mark Rutte. Zich immers niet beseffend, dat hij nou juist degene is die zich daar te pas en te onpas aan schuldig maakt. En hij denkt nog steeds, dat het Nederlandse volk dat niet door heeft, zielig hè?)

  3. sjun

   Vast niet Wim. Ze weet zich gedekt door hetzelfde kartel dat de massa uitlevert aan ‘groene’ globalisten en hun financiële belangen. Onder andere daarom wordt het tijd voor bewustmaking en revolte in verschillende Europese natiestaten..

 15. Bes Tolen

  Amsterdam is wel de hoofdstad van Nederland maar het Nederland van eerder bestaat niet meer. Het land is door verraad weggegeven en de bevolking aan haar lot overgelaten.
  De positie van het koninklijk huis is versterkt en zo meer globalisme organisaties. Ondanks dit: waarvan het volk wel duidelijk meer afstand neemt de laatste jaren en de komende jaren nog meer naar de verwachting is. De grote voorbeelden zijn hier wel de kerken, die zich immer vijandig tegenover de Nederlandse bevolking gedragen.
  Over tien jaar zijn alleen nog gebouwen en infrastructuur als Nederlands te herkennen. Mee door het dictatoriaal ingestelde Duitsland waar Merkel een eigen strikt persoonlijke christelijke politiek kan uitvoeren waar heel Europa al jaren onder lijdt. Zo’n Halsema lijdt aan het Merkelsyndroom. Halsema’s familie was zeker Rooms vroeger. Want daar heeft ze wel een tik van. Ze lijkt ook inclusief Trouw, dat is iets van communistisch ongelovig christelijk nieuwe stijl gereformeerd. Als zelfbesmetting dan. Lees het verhaal van Rosasolis van enkele dagen terug over dat dagblad. Goed om te leren begrijpen hoe dat links haar eigen wetenschap op basis haar politieke voorkeur meent bijeen te kunnen fantaseren.

  1. Julian

   Dat u weet wat fantasie is wordt uit uw verhaal wel duidelijk.

 16. Dollaert

  Wilders, maak je niet druk. Amsterdam zal nooit een Nederlandse stad worden. Sterker,het is nooit een Nederlandse stad geweest.

  Mijn voorouders woonden in de Jodenhoek. Had ook zo moeten blijven. Het is een vreselijke schande , dat de Amsterdamse Hollanders, de Joden niet beschermd hebben.
  Amsterdam heeft daardoor na 1945 geen bestaansrecht meer als hoofdstad van Nederland. De Stopera is een schande. Halsema is een schande. Dan maar liever dat arrogante Den Haag.

 17. Bes Tolen

  Aytas. Communisten in de oorlog: een wilde troep, die ook veel mensenlevens eiste in eigen gelederen. Andere verzetsgroepen en ook bevolking vreesden wandaden van de communisten. Het algemene lijdzame verzet van het overgrote deel van de bevolking was ook effectief. Een bijzonder nooit genoemd fenomeen.
  De oorlog was overigens helemaal niet populair bij de Duitse bevolking. Zelfs in de kringen rondom Hitler waren velen niet overtuigd toen voor hen onverwacht Hitler de oorlog was begonnen. De oorlog werkt nog steeds na. Tegenwoordig nog ongezonder
  dan vroeger. Voortdurende politieke manipulatie. Daar draagt een onfris links zeker aan bij. Alsof die ook niet de meest verschrikkelijke misdaden op hun geweten hebben. Nou ja, geweten?

 18. Julian

  Hypocriet voor iemand die zegt geen respect te hebben voor een uitspraak van de rechter in de minder minder rechtzaak.

  1. Scarletti

   Het oordeel van het college van rechters in deze is ook hoogstens opmerkelijk. Sedert wanneer is het verboden een vraag te stellen, in dat geval stonden alle journalisten voor het hekje. In dit geval gaat het om degene die het bevoegd gezag aanstuurt die aangeeft de wet niet te willen handhaven omdat het “niet bij Amsterdam past”. Prima gedachte, stel dat Aboutaleb aanheeft huiselijk geweld niet meer aan te willen pakken omdat het niet langer bij Rotterdam past (immers meer Islam, minder vrouwen rechten).
   Mw. Halsema heeft laten zien dat ze als burgemeester boven de partijen staat, doch nog steeds handelt vanuit haar extreem links gedachtengoed. In de media kwam ze voor haar benoeming opvallend gematigd over, nu heeft ze haar masker laten vallen

   1. poldi

    @Julian, die rechters zijn tot nu toe al twee keer terecht gewraakt.

    Wie is er dan hypocriet !

 19. Robert Leiden

  Door: Het Parool 27 november 2018, 14:44

  Burgemeester Halsema gaf afgelopen vrijdag aan dat het boerkaverbod in Amsterdam niet zal worden gehandhaafd.

  Haar afwijzende houding vindt steun in een uitspraak die het Mensenrechtencomité van de Verenigde Naties dit jaar op 17 oktober deed over het Franse verbod op het dragen van gezichtsbedekkende kleding, een verbod dat sterk lijkt op het Nederlandse.

  Volgens het comité is de Franse maatregel in strijd met het Internationaal Verdrag inzake burger- en politieke rechten vanwege schending van het gelijkheidsbeginsel en de godsdienstvrijheid.

  Het comité gaf aan dat de Franse wet weliswaar een algemeen verbod op gezichtsbedekkende kleding bevat, maar vanwege de vele uitzonderingen in wezen neerkomt op een verbod op het dragen van de boerka en de nikab.
  Aangezien het dragen van de boerka voor ­sommige moslimvrouwen een onderdeel is van hun geloofsuitoefening, wordt de godsdienstvrijheid op deze manier beperkt.

  Daar waar de Nederlandse regeling van de Franse verschilt is zij nog kwetsbaarder.
  Als rechtvaardiging worden de bescherming van de veiligheid in de openbare ruimte en de noodzaak om personen te kunnen identificeren genoemd.
  Dat laatste kan ook door hen bij een controle te vragen de boerka even af te doen, daar is geen algemeen verbod voor nodig.

  Zodra het Nederlandse boerkaverbod voor het comité zal worden gebracht, zal het ongetwijfeld sneuvelen.

  1. Scarletti

   “godsdienstvrijheid op deze manier beperkt”
   Volgens mij staat vrijheid van het individu hier juist voorop. De boerka is een inperking van de vrijheid van vrouwen. Uw stelling “voor ­sommige moslimvrouwen een onderdeel is van hun geloofsuitoefening” is klinklare onzin. Sommige vrouwen is het van kind af aan met geweld ingeprent dat ze geen flikker waard zijn en verplicht zijn zo’n voddenbaal te dragen. Het dragen van een boerka heeft niets maar dan ook niets met vrijheid te maken. Het is een uitdrukking van en het symbool van vrouwen onderdrukking. Walgelijk

  2. Siemien

   Wat jij zegt maakt niet uit, het is simpel, er is een wet en die wet dient uitgevoerd te worden, het gaat nu over allerlei randzaken die er niet toedoen…

 20. nienke

  Een burgemeester die zich NIET aan de wet houdt moet onmiddellijk vertrekken.

  1. Robert Leiden

   Eerst vragen naar het waarom van die weigering Nienke.
   Het blijkt dus op basis van internationaal recht te zijn.

   1. Scarletti

    U baseert zich op een dwaling op basis van het internationaal recht. Overings opvallend dat u dit alter ego gebruikt voor deze verwerpelijke stelling. Uw opstelling is abject en getuigd van weinig respect voor vrouwen.

  2. Scarletti

   U heeft helemaal gelijk.
   Volgens mij had deze links extremist helemaal nooit op deze positie bennoemd mogen worden

   1. Robert Leiden

    Scarletti.
    Een PVV burgemeester en een PVV rechter zou veel beter zijn… 🙂

    1. Scarletti

     Een onafhankelijke rechter of burgemeester zonder politiek lidmaatschap zou mijns inziens beter zijn. In een ideale wereld wordt een burgemeester gekozen uit de burgers van die stad en een rechter niet gekozen vanuit zijn of haar politieke voorkeur

     1. Robert Leiden

      Ja, gekozen op basis van opleiding, kennis en vaardigheden.
      Dat is wat de gemeenteraad doet na onderzoek, en geeft dan een aanbeveling aan de minister.
      Wat jij wil is dat Het Volk direct kan kiezen zonder tussenkomst van de gemeenteraad en Het Volk kan dat alleen op basis van onderbuikgevoelens en kort-door-de-bocht-argumenten.
      Zie de reacties hier op DDS.

 21. FLP

  Duidelijk dat burgermeesteresss Halsema politiek bedrijft en in schending van haar amd is. Zij heeft met deze uitspraak duidelijk gemaakt dat zij niet politiek onafhankelijk te zijn ..geert heeft gelijk.

  1. Robert Leiden

   Gezag (artikel 11 Politiewet 2012)
   Als de politie optreedt ter handhaving van de openbare orde en ter uitvoering van de hulpverleningstaak, dan staat zij onder gezag van de burgemeester. De burgemeester kan de politie de nodige aanwijzingen geven voor de vervulling van deze taken. Deze aanwijzingen kunnen zowel planmatig als ad hoc zijn en zowel de individuele ambtenaren van politie als de gehele politie betreffen.

   1. FLP

    Jaja blauw blauw!!! Is ze nog steeds politiek aan het bedrijven met een dubbele agenda.

 22. Bes Tolen

  De vrijheid van godsdienst dient een secundair recht te zijn als uitvloeisel van andere grondrechten, primaire zoals vrijheid van meningsuiting en vrijheid van vergadering. Als geen primaire grondrechten worden geschonden, is er uit dien hoofde geen bezwaar tegen vrijheid van godsdienst. Dat vrijheid van godsdienst in de Nederlandse grondwet apart wordt genoemd als primair recht is in wezen discriminatie ten opzichte van ongelovigen en minder gelovigen. Uiteraard moet de godsdienst ook de wetgeving van de staat respecteren en daaraan onderworpen zijn. Wat heel vaak niet het geval is. Dus ook door de staat voor misdaad en wetsovertreding aangepakt en vervolgd worden. En geen voorrechten mogen hebben. Dit laatste is in Nederland wel het geval en dient geheel te vervallen. Vooral de belastingwetgeving en besluiten zit er vol van. Maar ook rechten als minder te betalen voor grond afkomstig van overheden bijvoorbeeld. Dat speelt in onze tijd, helaas.
  Godsdienst is een gevaarlijk goedje en dat hadden ze in de Republiek van de Zeven Verenigde Nederlanden maar al te goed begrepen na de grote ellende van de tachtigjarige oorlog en wat zich gedurende eeuwen daarvoor afspeelde. De Republiek zette naar vermogen de godsdienst op het tweede plan. In tegenspraak van wat met name Rooms katholieken veelal beweren, was de hervormde kerk geen staatskerk. Het rampjaar 1672 toonde aan hoe trefbaar de Republiek was tegenover gezamenlijk oorlogsgeweld. Tot zo 1713 de vrede van Utrecht, waren er geregeld militaire invallen.

  1. FLP

   Klopt als een bus @bes…De tyt en heeft nooit wechgenomen den naem en ’t overschot der vromen. Want na dat zy zyn overleen. Zo blijkt hun deucht voor iedereen.

  2. van Urk

   Bijna vier eeuwen lang hebben onze voorouders voor de onafhankelijkheid van zichzelf als volk en van Nederland gestreden. Vrij van buitenlandse bemoeienis en vrij van buitenlandse indringers. We leven nu in een tijd dat de grenzen wagenwijd open zijn gezet, accepteren we dat het buitenland -Brussel alias Frankrijk en Duitsland- over ons beleid mogen gaan bemoeien, dat we buitenlandse ongenodigde indringers moeten gaan opvangen als genodigden, wij onze tradities moeten laten verdwijnen of aangepast worden, wij de straatnamen en beelden van onze nationale soevereiniteit-strijders moeten verwijderen, wij onze taal niet meer als standaardtaal gebruiken op onze eigen hogescholen, ons leger moet opgaan in een buitenlands -EU- militaire mogendheid, conservatief zijn tegenwoordig uit den boze is etc. etc. Hoezo geen cultuurmarxisme…

   1. IJsbrand Koudvuur

    Van Urk:

    “…en vrij van buitenlandse indringers…”

    Da’s niet helemaal waar hè?
    Het begin van het verval begon rond het eind van 1500…

    Toen er vreemde dwingelandij uit het zuidelijke Europa aan kwam zetten…

    …Amsterdam lijdt er nog steeds onder.

    1. van Urk

     Dat waren voornamelijk gevluchte Portugese Joden die hun eigen handelsnetwerk meenamen. In die tijd was het voor de katholieke kerk verboden om in Amsterdam kerken te laten bouwen terwijl synagogen in diezelfde stad werden gedoogd. Vandaar dat het vroeger een echte Jodenstad was. Nu is het vooral de islam wat de klok slaat.

     1. IJsbrand Koudvuur

      Joden of niet…
      Het blijft vreemde dwingelandij Urk…

      Er is niets, maar dan ook niets Nederlands aan sephardisten, Urk.

      ‘Ja maar de islam’ 🙁
      De islamieten zijn, net als de sefardistische joden niet Nederlands, Urk!

     2. Siemien

      @ijslinks stront nou en!?

      We hebben hier over een boerkaverbod die nageleefd dient te worden, al kom je uit Negeroeganda-zuid, het Pokono gebergte, al kom je bij de Wieoe Wieoe’s vandaan, dat maakt geen reet uit..
      Jullie linkse shithole wurmen moeten echt terug naar jullie hol, oprotten..

     3. IJsbrand Koudvuur

      Semien begint het te verliezen…
      ..Erg komisch.

      Tuurlijk moet dat boerkaverbod nageleefd worden! Sjonge jonge, Semientje! Haal die plaat voor je kop eens weg!
      Als het aan mij lag was er überhaupt geen islam in Nederland of het noordelijke Europa, dus al helemaal geen niqaab en dat soort onzin!

     4. Siemien

      “Tuurlijk moet dat boerkaverbod nageleefd worden!”
      “Als het aan mij lag was er überhaupt geen islam in Nederland of het noordelijke Europa, dus al helemaal geen niqaab en dat soort onzin!”

      Mooi zijn we het hier over eens…

     5. IJsbrand Koudvuur

      Semien schreeuwde in totale verwarring:

      “…Jullie linkse shithole wurmen moeten echt terug naar jullie hol, oprotten…”

      Ik ben niet links, Semien.
      En Nederland(mijn bodem en bloed) is geen shithole…

     6. Siemien

      “Ik ben niet links, Semien.”

      Mooi dat je dit even verduidelijkt, ga ik rekening mee houden!

 23. TD

  In
  Er is iemand geweest die ons heeft willen gewaarschuwen voor de islam catastrofe,maar diegenen die ervan wisten hebben gezwegen,en pas openbaar gemaakt vorig 2017 jaar!
  Hieronder de verklaring van een getuige:
  In 1993 had toenmalige Paus Johannes Paulus een visioen. tijdens een bergwandeling openbaarde Johannes Paulus zijn visioen aan Longhi. Ineens veranderde de toon en de stem van Karl Wojtyla en maakte hij mij deelgenoot aan een van zijn nachtelijke visioenen. Hij zei: “Herinner de kerk in het derde millennium hieraan: Ik zie de Kerk die een dodelijke wonde heeft opgelopen, dieper en pijnlijker dan deze van dit millenium” – waarin hij doelde op de wonden van het communisme en het nazisme. “Deze wonde heet islamisme. Ze zullen Europa overspoelen. Ik heb de horden zien trekken uit west naar het oost”, en hij beschreef mij in detail de landen: uit Marokko tot Libië, langs Egypte, en zo verder naar het oosten. De Heilige Vader voegde daar nog aan toe: “Europa zal nog slechts een kelder zijn met oude relieken, in het halfduister, spinnewebben, familieherinneringen. Jullie, de Kerk van het derde millenium, zult deze invasie moeten tegenhouden, maar niet met wapens. Wapens zullen niet volstaan, maar een authentiek beleefd geloof.”

 24. TD

  copiëren-plakken niet goed gelukt

 25. A3Hekman

  Wie? Hemke Falsema ( o,ja, die van die stinkende ouwe diesel)

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.