Amerikaanse rechter beslist: Obamacare ongrondwettelijk!

Oei, is dat even een klap voor de Democraten in de Verenigde Staten! Obamacare wordt als ongrondwettelijk beschouwd! Dat heeft een rechter in Texas vrijdag bepaald. Aldus The Post Online.

Barack Obama wist zijn ‘Obamacare’ er door te drukken, een verplichte ziektekostenverzekering. Deze verplichting kwam volgens de rechter te vervallen omdat de straf op onverzekerd zijn is verlaagd tot nul dollar, dankzij het Congres. Hiermee viel heel het fundament van de zorghervorming weg.

Twintig staten spanden een rechtszaak aan die stelden dat zij zijn gedupeerd door wat officieel de ‘Affordable Care Act’ heet, oftewel Obamacare. Zorgkosten stegen en nu blijkt dus dat de verplichting een wassen neus is.

Californië gaat, samen met zestien andere staten, in beroep. Zij menen dat het vonnis een aanval is op 133 miljoen Amerikanen die geen particuliere ziektekostenverzekering kunnen krijgen.  President Trump slingerde er natuurlijk weer een Tweet uit:

Het is ook van de zotten om in één klap de ziektekostenverzekering verplicht te maken in een situatie waar men daar totaal niet op berekend is. Zo’n 65 procent van de Amerikanen lijdt aan zwáár overgewicht en vormen een gigantische risicogroep. Er is, buiten de kosten om, een behoorlijk goede reden waarom particuliere ziektekostenverzekeringen hun handen niet willen branden aan grote delen van het Amerikaanse volk. Rendementsdenken heerst sowieso in die contreien en het is niet meer dan logisch dat de kosten de spuigaten uit zouden lopen als die 65 procent alleen al van zorg moet worden voorzien. Enorme kosten leidt tot enorme premies, wat weer leidt tot een ongunstige concurrentiepositie ten opzichte van andere verzekeraars. Men zou dan uitwijken naar de goedkopere, die eenzelfde lot zullen ondergaan met een dikke kans keihard failliet te zullen gaan op termijn.

Mocht een verplichte zorgverzekering er ooit weer doorheen komen, dan zou men eerst moeten zorgen dat de situatie passend wordt gemaakt voor zo’n systeem. Krijg dat maar eens voor elkaar in The land of the free. Onbegonnen werk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Onzin456

  Slim van Trump! Hardwerkende/eerlijke mensen kunnen het toch wel betalen, en ze hoeven t niet meer voor de schietgrage gekken betalen/criminelen!

  1. Duijndam

   U heeft uw nickname bijzonder treffend gekozen.

   1. Aytas

    Voor hem is dit waar. Trump is een held dat er mensen zijn die hard werken en in America is dat wat anders dan hier, daar is 12 uur wel het minimum, en nog niet naar een huisarts kunnen omdat ze niet verzekerd zijn bestaat gewoon niet. De gemiddelde dds mentaliteit, vingers in de oren en heel hard lalalala roepen, als je het niet hoort bestaat het niet.

    1. TD

     @Aytas:
     De Amerikanen die afhankelijk waren van Obamacare,zijn er erger aan toe dan mensen in Rwanda want daar werkt men niet en krijgt medische hulp,voedsel van tientallen humanitaire organisaties.

     1. Aytas

      Klopt denk dat volkswagen die fabriek daarom daar gebouwd heeft en arsenal het land als sponsor heeft geaccepteerd. Het is een land dat een toegankelijk zorgstelsel heeft voor iedereen in de stad en probeert dat uit te bouwen. Weet je hoe kagame dat bereikt heeft? Alle neo kolonialen eruit getrapt binnenlandse zooi opgeruimd corruptie bestreden zoveel mogelijk zelf produceren en toen de banden opbouwen met betrouwbare partners. Weet je overigens dat vw daar een kenniscentra opzet? Eindelijk een leider die z’n volk op 1 zet en waarbij de westerse wereld niet geslaagd is in z’n moordpogingen.

      Opkomende economy hier, Nederland neergaand.

     2. TD

      Goedkope arbeidskrachten,logisch.
      Maar verder beweegt daar niet zo veel,ontwikkelingswerk!

 2. Spaanse kok

  Zoals gebruikelijk weer aardige onvolledige berichtgeving.
  Uit de andere/onbetrouwbare media:
  Aanhangers van de zorgwet, die formeel de Affordable Care Act heet, hebben al laten weten dat ze in beroep gaan tegen de uitspraak. Tot die tijd blijft de zorgverzekering gewoon geldig. Het Witte Huis gaat ervan uit dat de zaak weer bij het Hooggerechtshof zal belanden.
  Misplaatste uitspraak
  Dat hof oordeelde al in 2012 en 2015 over de wet en stelde toen dat Obamacare niet in strijd is met de grondwet, maar inmiddels is de samenstelling van het hof wel veranderd.

 3. Aytas

  Hetzelfde gaat voor Nederland gelden. De premie is al niet kostendekkend. De belasting op ongezonde producten moet omhoog. De hele tijd maar jammeren over betutteling maar de kosten bij anderen neerleggen is absurt. De relatie tussen laagopgeleid en ongezonde levenstijl is er, of je veranderd je levenstijl of je betaalt. Anders moet er maar een Amerikaans systeem komen waar je gewoon niet meer behandeld kunt worden als je niet verzekerd bent, de rekening van jouw onverantwoordelijk gedrag moet niet bij de mensen worden gelegd die sowieso al veel meer aan de voorzieningen bijdragen. Je afreageren op migranten laat alleen maar zien hoe walgelijk je bent. Wappie Floris beweert zelfs dat neo kolonialisme niet bestaat, dan kunt heb je rock-bottom wel echt bereikt, een duidelijk voorbeeld van een moreel faillissement dat soort mafklappers. Leer voor jezelf zorgen. Idiots are taking over.

  1. sonar

   Achterlijke tas laten we alle goede doelen maar eens besteden in Nederland,en het continent wat al 70 jaar rendeerde op onze gulle gaven op O euro zetten.
   Laten zij zichzelf maar bedruipen met alles,en de grenzen potje dicht ,kunnen wij weer naar onze eigen welvaart zonder die bodemloze put.
   En dan kan jij je daar uitleven,succes ermee.

   1. Aytas

    Tja voor jou zal dat bittere noodzaak zijn. Domhoofdje.

    1. Top

     Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit ontstaan bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. En waar je als vrouw in de regel tot seks en sodomie wordt gedwongen, omdat dat het enigste strakke deel is, voor Ali’s kleine en besneden cornucootje. Als het u zo stoort dat Nederland, sodemieter dan op terug naar de goening waar je vandaan komt. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heb bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen.

  2. PMG

   @ zwart trolletje – ongezonde producten zoals parasieten uit Afrika die zich hier op onze kosten (gedreven door een stelletje graaiers-in-andermans-portemonnee) even compleet laten renoveren

 4. C.A.Barstow

  Dat was ook weer zo’n krankzinnig links idee, heeft dus zo wie zo geen enkele kans van slagen.
  Goed dat Trump het opheft.

 5. J.Rademaker

  Welk land heeft ook een verplichte basispolis

  1. Aytas

   Afschaffen?

  2. Rosasolis

   @J. Rademaker. Een verplichte basispolis hebben o.a. Nederland, de UK, Ierland, Denemarken, Zweden, Duitsland, en Belgie. In Frankrijk is er een nieuwe wet: iedereen kan via de huisarts gratis condooms krijgen, zowel mannen als vrouwen.

 6. Top

  Wat heb ik gezegd? Zie je wel

 7. Beukman

  Reken maar dat de Republikeinen stiekem opgelucht zullen adem halen als straks de beslissing van deze rechter in hoger beroep ongedaan wordt gemaakt.
  Anders zouden ze immers met een aanvaardbaar alternatief voor Obamacare moeten komen, dwz een stelsel met polissen die voor iedereen betaalbaar zijn. Dat laatste zit er gewoon niet in zonder de dwang die Obamacare uitoefent.

 8. Karel de Grote

  Ho, ho even pas op de plaats, geen Amerikaanse maar een Texaanse rechter, bovendien geen federale rechter. Zijn uitspraak zegt dus niets. Slaap lekker, eerst je huiswerk doen.

  1. Duke

   Doe zelf je huiswerk goed. Het is een federale rechter in Texas die deze uitspraak heeft gedaan.

 9. Tante Sidonia

  “Amerikaanse rechter beslist: Obamacare ongrondwettelijk”!
  En wie denkt dat de NPO hier van gewag maakt?
  Natuurlijk niet!
  Links-of rechtsom Amerika moet en zal zwart gemaakt moeten worden!
  “Onze onpartijdige objectieve publieke zenders” (leven van honderden (sic!) miljoenen belasting geld) zullen dit onderwerp waarschijnlijk “kritisch” bekijken!
  Het enige wat zij objectief doen, is de geldkraan uit Den-Haag na zwansen:
  O,……. het is zo fijn onze klimaat/milieu maatregelen enne……..nog meer Multi-Culti door import Moslims, enne Dictatoriaal Brussel is zoooooo fijn!!!
  Vroeger veel in de DDR geweest; bij mij rust het idee dat Hilversum alle draaiboeken, van de DDR, in bezit heeft en deze keurig na-apen!
  PS
  Voor dat u het vergeet:
  Even voor alle reagerenden:
  20 maart 2019 komt sneller dan u denkt!
  Dus…………. verder de waanzin achterna of maar weer eens normaal doen?

 10. PMG

  Kind dat overleed terwijl het samen met ouders vast zat in VS als illegale immigrant was helemaal niet uitgedroogd, weer stemmingmakerij!!!

 11. Rosasolis

  Hoeveel “wetten” heeft Trump tot nu toe doorgedrukt? Nadat hij heeft jonge kinderen van hun illegale immigrante ouders gescheiden gehouden, waarvan er nog steeds 500 nog niet met hun ouders zijn herenigd, is hij nu bezig met plannen om een gigantische muur te bouwen langs de grens met Mexico. Van de Atlantisch- tot aan de Stille Ocean.
  Dit muur…als het door zou gaan volgens de “eisen” van Trump zou de Amerikaanse regering miljarden dollars kosten. Maar waarschijnlijk gaat het niet door omdat het congres, waarvaan de Democraat party nu een aanzienlijke meerderheid hebben, fel tegen zijn. Als de ziekte verzekering wet zou gaan vervallen, hoe zouden miljoenen
  werkloze en/of zieke Amerikanen doctor’s, medicijnen en ziekenhuis kosten kunnen betalen? De ziekteverzekering voor ons twee AOW ers samen wordt voor 2019
  13 euro per maand hoger. En medicijnen zijn steeds duurder geworden. Maar tenminste krijgen wij wel wat vergoeding van zorg toeslag.
  Ik kan me niet voorstellen dat de hoogste hof van Amerika hun burgers helemaal laten doorgaan zonder enige vorm van medische verzekering…Maar je kunt het niet weten, want Trump heeft nu enkele van zijn vriendjes die zitting hebben in dit hof genoemd, voor het leven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.