Politie Brabant rolt steeds minder hennepkwekerijen op!

Geen categoriedec 15 2018, 13:00
De politie in Brabant meent getuige te zijn van een daling in het aantal hennepkwekerijen. Zij hebben er nu 'slechts' 340 in west-Brabant opgerold waar dat er vorig jaar nog ruim 500 waren. Dat meldt de NOS.
Of er echt een daling in het aantal hennepkwekerijen is of dat ze beter uit het zicht van de politie weten te blijven is natuurlijk nog maar de vraag. De politie is echter trots over de cijfers en wellicht hebben ze daar ook wel voldoende reden toe.
De politie is namelijk behoorlijk actief bezig met het opsporen van drugslabs en hennepkwekerijen in het Colombia van Europa genaamd Brabant. In 2006 rolde de politie in heel Nederland ruim 6000 illegale hennepkwekerijen op en vorig jaar waren dat er 4600.
De politie meent dat de harde aanpak zijn vruchten begint af te werpen. Iedere 'vage' melding is directe aanleiding voor de politie om erop uit te trekken. Wordt zo'n kwekerij aangetroffen dan neemt men alles in beslag en ontmantelt men de hele zooi. Bewoners moeten soms voor drie tot zes maanden hun huis uit en de stroomleverancier verhaalt de gemaakte kosten via de rechtbank bij de kweker. Als klap op de vuurpijl moet de gemaakte winst van de kwekers ook nog eens volledig worden terugbetaald.
Enige kanttekeningen worden verder toegelicht. De politie kleurt ergens toch een wat optimistisch beeld. Enerzijds doordat zij zelf menen dat slechts 20 procent van de kwekerijen wordt ontdekt en anderzijds zijn er geluiden van deskundigen die stellen dat kwekers richting België trekken, waarmee het probleem zich dus voornamelijk gewoon verplaatst.
Het lijkt er dus op dat de overige 80 procent zich gewoon beter heeft weten te verstoppen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten