Amerikaanse rechter beslist: Obamacare ongrondwettelijk!

Geen categoriedec 15 2018, 14:00
Oei, is dat even een klap voor de Democraten in de Verenigde Staten! Obamacare wordt als ongrondwettelijk beschouwd! Dat heeft een rechter in Texas vrijdag bepaald. Aldus The Post Online.
Barack Obama wist zijn 'Obamacare' er door te drukken, een verplichte ziektekostenverzekering. Deze verplichting kwam volgens de rechter te vervallen omdat de straf op onverzekerd zijn is verlaagd tot nul dollar, dankzij het Congres. Hiermee viel heel het fundament van de zorghervorming weg.
Twintig staten spanden een rechtszaak aan die stelden dat zij zijn gedupeerd door wat officieel de 'Affordable Care Act' heet, oftewel Obamacare. Zorgkosten stegen en nu blijkt dus dat de verplichting een wassen neus is.
Californië gaat, samen met zestien andere staten, in beroep. Zij menen dat het vonnis een aanval is op 133 miljoen Amerikanen die geen particuliere ziektekostenverzekering kunnen krijgen. President Trump slingerde er natuurlijk weer een Tweet uit:
[embed]https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1073763695807877120[/embed]
[embed]https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1073761497866747904[/embed]
Het is ook van de zotten om in één klap de ziektekostenverzekering verplicht te maken in een situatie waar men daar totaal niet op berekend is. Zo'n 65 procent van de Amerikanen lijdt aan zwáár overgewicht en vormen een gigantische risicogroep. Er is, buiten de kosten om, een behoorlijk goede reden waarom particuliere ziektekostenverzekeringen hun handen niet willen branden aan grote delen van het Amerikaanse volk. Rendementsdenken heerst sowieso in die contreien en het is niet meer dan logisch dat de kosten de spuigaten uit zouden lopen als die 65 procent alleen al van zorg moet worden voorzien. Enorme kosten leidt tot enorme premies, wat weer leidt tot een ongunstige concurrentiepositie ten opzichte van andere verzekeraars. Men zou dan uitwijken naar de goedkopere, die eenzelfde lot zullen ondergaan met een dikke kans keihard failliet te zullen gaan op termijn.
Mocht een verplichte zorgverzekering er ooit weer doorheen komen, dan zou men eerst moeten zorgen dat de situatie passend wordt gemaakt voor zo'n systeem. Krijg dat maar eens voor elkaar in The land of the free. Onbegonnen werk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten