AZC Rotterdam: ‘asielzoeker uit veilig land’ steekt mede ‘veilige lander’ neer

De kommer en kwel vanuit een Nederlands asielzoekerscentrum voor asielzoekers uit veilige landen (lees: Marokko, Algerije en Tunesië) is kennelijk niet te onderschatten! De ene ‘veilige lander’ steekt zo een andere ‘veilige lander’ neer! Via De Telegraaf.

Het gaat hier vast om een geïsoleerd incident waar absoluut geen patroon in te herkennen valt en je natuurlijk weer tien disclaimers voorbij moet voor je een keer een generaliserende uitspraak mag maken, dus waar hebben we het eigenlijk over?

Helaas, Aboutaleb trok al in oktober aan de bel toen juist bij dit azc bleek dat het aantal incidenten in korte tijd was verdrievoudigd, voornamelijk door ‘veilige landers’ zoals de Marokkanen die asielaanvraag hebben gedaan, tegenwoordig worden genoemd. Geweld, overlast en diefstal zijn er de drie grootste vormen van gerapporteerde incidenten.

Aboutaleb wil er voor zorgen dat dergelijke figuren zo snel mogelijk het azc uit worden geschopt of zelfs het land uit worden geknikkerd. Betere beveiliging voor het azc is daar een eerste stap in geweest.

Wellicht is het nog het overwegen waard om ze gewoon richting Amsterdam te sturen, geen mens is immers illegaal en wat ze eigenlijk willen is gewoon een dak boven hun hoofd en een mooie stageplek bij de lokale supermarkt, beide hebben ze daar kennelijk in overvloed!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Lugar

  Gelukkig is Marrakesh ondertekend, er zijn dan geen asielzoekers meer, er zijn alleen nog nieuwlanders die recht hebben op de vestiging in ons land, inclusief basisvoorzieningen zoals woonruimte, rechtsbijstand, zorg en inkomen.

 2. tomygun

  Gooi er maar een curses tegenaan .als je iets doet doe het dan goed .

  De uitslag graag op 1-1-2019 een goed begin is het halfe werk .

 3. Ritter

  Ik zal het nog meer een keer herhalen……………………….verreweg de meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” maar illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa reizen vanwege het “gratis geld” ( ons sociaal stelsel) dat hier is te halen.

  En vaak worden ze ook beloond. (zie b.v. de groep uitgeprocedeerden in Amsterdam die toch een verblijfsvergunning hebben gekregen en bijbehorende toegang tot ons sociaal stelsel)

  Ook zijn de meeste moslim en ze nemen dus hun islam ( en bijbehorend gedrag!) mee naar Europa. De gevolgen daarvan zijn duidelijk zichtbaar in zowat iedere grote stad in Noord/West Europa.

 4. Esther

  Het gebeurt gelukkig in het AZC zelf…….Als hij zomaar één van ons neerstak was het een ander verhaal…….Maar als zij mekaar afmaken in het AZC heb ik daar geen enkel bezwaar tegen.. …

  1. Gekko

   Een eerlijke reactie, Esther. Maar…in een AZC zit alles door elkaar. Als daar een moslim bv. een christen neer steekt, dan heb ik daar toch wel bezwaar tegen.

   1. Esther

    De christenen komen vooral uit Eritrea….Het zijn geen Christenen uit het Midden Oosten….

    1. Gekko

     Esther toch, beter je huiswerk doen. Ten tijde van Saddam Hoessein woonden er nog 1,3 miljoenen Christenen in Irak. Zelfs de vicepremier van toen was een christen. Nu zijn er nog zo’n 400.000 over. Vele zijn gedood door IS, anderen zijn gevlucht en hebben asiel gevraagd. Voor Syrië en Iran geldt eenzelfde afname.

 5. Aytas

  Sie sind wieder da. Ontmenselijking in volle gang te lezen op dds. De fascist lugar krijgt al de ruimte met zijn filter, wat natuurlijk de eerste stap is. Iedere asielzoeker uit een veilig land is crimineel is het frame wat hier geplaatst wordt. De fascist lugar haalt het marrakech verdrag maar weer van stal terwijl er nog steeds mensen verdrinken in de Middellandse zee, 2200 dit jaar. De boze witte mannetjes vermijden bewust met een eerlijke blik naar de wereld te kijken, noam chomsky heeft de opkomst van dit spul 30 jaar geleden al voorspeld.

  1. edoc431

   Maar jij geniet er toch maar weer elke dag opnieuw van .
   Het is een fijn masochistisch trekje van je het wind je op geef het maar toe vent .

  2. Groeneveld

   Er staat toch duidelijk dat het om ‘veilige landers’ gaat Aytassie. Dus wat lul je nou? Het gaat om illegale economische misbruikers die hier komen om de boel kaal te vreten, terwijl ze weten dat ze geen enkel kans maken op een verblijfsvergunning. Het zijn criminelen die willens en wetens misbruik maken van alle voorzieningen. Alleen een smerige westenhater met fascisten-psychoses zoals jij trekt daar krankzinnige Chomsky-conclusies uit. (En leer eens eigennamen met hoofdletters te schrijven, sukkel).

   1. Aytas

    Ik schrijf zoals ik wil. Het is fascisme wat er hier gebeurt. Ik heb de propaganda van de Duitsers en Hutu bestudeerd.

    Dit staat los van het feit of het om mensen uit veilige landen gaat. Wat mij betreft worden die binnen een week via een zorgvuldige procedure teruggebracht.

    1. Stanly2000

     Je schrijft ook wat je wilt, ook al lijkt het nergens op.

     1. Top

      Je hebt het dan ook over een ‘hoofddoekjes vrouwtje’, die, omdat ze anders in de keuken had gestaan en dan waarschijnlijk met de bips omhoog, die terecht is gekomen op een VMBootje in een grote stad. Denkt beter te zijn dan u en ik. Komt met flauwekul aanzetten, die een normaal mens niet eens denkt, al zou hij, met zijn geest, nog steeds in Woodstock of het Kralingen popfestival zijn blijven steken. Is altijd vervelend en betweterig. En geen discussie mogelijk altijd gelijk dat vingertje. Het is, dat E. Mispel tegenwoordig Duijndam, geen kip kan maken, al krijgt hij de veren cadeau, want anders zou je denken, dat dit een dochter van hem is. En dat vind voor haar een beetje zielig, want dat gun je geen mens. Oh wacht even…………..

    2. Siemien

     Aytas laat met name zijn zieke geest hier de vrije loop, als een buikloop.

     Het is ons alle duidelijk waar Aytas voor staat, Aytas heeft een pesthekel aan mijn Nederland, Aytas is een vies smuigertje die zichzelf hoogverheven en superieur vindt ten opzichte van het Nederlandse volk.

     Aytas is een zéér warme pleitbezorger van de islam, Aytas aanbidt het en vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is.
     Aytas is het zuurdesem, Aytas schoffeert Nederland door te lasteren en leugens te verkondigen.
     Aytas laat hier precies zien wie Aytas werkelijk is, Aytas is een zielig figuur, verschrikkelijk onzeker en haat werkelijk alles dat met Nederland te maken heeft, Aytas valt ook onder het kopje: antisemitisch, racistisch, landverrader en islamverheerlijker.
     Buiten dat, is Aytas ook een zuigertje die structureel irriteert en in alles tegendraads reageert.
     Aytas is adergebroed en het wordt tijd dat Aytasje opflikkert…dat vind ik..

     1. Top

      ‘HAAR’ zieke geest.

    3. Siemien

     “Wat mij betreft worden die binnen een week via een zorgvuldige procedure teruggebracht.”

     Nee hoor Aytas dit zeg jij puur voor de bunhe, jij wilt namelijk helemaal niet dat mensen terug worden gestuurd..

  3. Bosche draak

   Aytas is daarentegen een groot weldoenster en ubermensch eerste klasse.
   Heeft haar huis, eten en slaapkamer al voorbereid.
   Dan niet gaan roepen om hulp van al die nare blanke mannen als die arme stumperdjes een beetje handtastelijk worden he?
   En mensen maar neer zitten als facist en bruinhemd en boze witterikken en wat al niet meer.

   Walgelijke racist die u er bent,
   dat zo’n mohamedaanse messentrekker het bloed bij u sneller doet stromen.
   Dat ze maar lekker hun eigen potten gaan opvullen in plaats van die van ons leeg te eten.
   We hebben genoeg problemen, ellende en (verborgen) armoede van ons eigen.
   Laat die deugkneuzen zelf maar de portemonnee trekken als ze zo nodig de samaritaan willen uithangen.

   1. Aytas

    Het heffingstelsel wordt volgepropt met geld van mijn continent wat op een beestachtige manier verdiend wordt. Dat jij mij racist noemt is absurd, niet voor niets omschrijf ik de boze witte mannetjes, ik heb het niet over blanken. Ik ben gek op mijn blanke vrienden. fascisme is wat het is, ipv zo tekeer te gaan zou je ook kunnen proberen te motiveren waarom het volgens jou geen fascisme is. Wat mij betreft zit er tussen mensen erg veel verschil, de ene blanke is een schat de ander een rat, proberen om voor een bepaalde groep 1 kwalificatie te bedenken is fascisme.

    1. Bosche draak

     Kleur er te pas en te onpas bijhalen is wel degelijk racisme.
     En dat geld van “jouw continent” wordt door die mensen zelf verkwist met hun corruptie en hun onwetendheid.
     Het wordt tijd dat “mijn continent” de grenzen aangeeft.
     Bouw opvangkampen daar, sluit de havens dat de bootje niet de zee op kunnen en hanteer het Australische model (gewoon weer terugbrengen)

    2. Marija

     Van mij mag Aytas voor een tijdje geband worden.

    3. Floris

     “Het heffingstelsel wordt volgepropt met geld van mijn continent wat op een beestachtige manier verdiend wordt.”
     ———————————————————————-
     Citaat uit het Groot Afrikaans Sprookjesboek.

    4. Floris

     “mijn continent”.
     —————————
     Dit laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Aytas’ loyaliteit ligt in Afrika.

     Ga er wonen en steek je handen uit de mouwen, zou ik zeggen.

  4. marco1

   Volwassen blanke vrouwen met dreadlocks neig ik nu ook niet heel serieus te nemen.

  5. Top

   Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit ontstaan bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. En waar je als vrouw in de regel tot seks en sodomie wordt gedwongen, omdat dat het enigste strakke deel is, voor Ali’s kleine en besneden cornucootje. Als het u zo stoort dat Nederland, sodemieter dan op terug naar de goening waar je vandaan komt. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heb bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen.

   1. Duijndam

    “ omdat dat het enigste strakke deel is, voor Ali’s kleine en besneden cornucootje. “

    De seksuele problemen van Top zijn altijd weer pijnlijk om van te horen.

    Zoek een goede therapeut, beste kerel, dit is niet te harden.

    1. Sibvach

     Fap, fap, fap.

    2. Top

     Blablabla blabla blabla. Blaaskaak! En dit jaar weer allee, oud en nieuw vieren? Dat is wel het beste voor iedereen.

 6. marco1

  Overal waar mensen dicht op elkaar leven ontstaan ruzies , een AZC zal daar niet anders in zijn.

  1. Bosche draak

   U beslist uw ruzies ook altijd met een mes?
   Gaat dat gestoorde gedrag nou niet lopen goedpraten, we hebben er al genoeg last van zonder onnodige verzachtende termen.

   1. marco1

    Mensen uit die landen zullen eerder geneigd zijn naar een mes te grijpen bij een ruzie dan dat ik dat zou doen.

    1. Stanly2000

     En daarom moeten wij dat maar accepteren?

     1. marco1

      Nee over het algemeen neemt de politie stekende mensen mee voor verhoor vervolgens komt er wel of geen rechtszaak met een door de rechter opgedragen straf . Ik ga er voor het gemak maar vanuit dat dit ook voor azc bewoners de normale gang van zaken zijn.

 7. TD

  In veel culturen krijgen jongens op hun 12e een stevig mes van daddy!
  Zeg maar om de weg naar de volwassenheid te benadrukken.
  Dat mes is om te gebruiken indien bezitter het nodig acht,natuurlijk is dat “nodig achten” afhankelijk van de cultuur !?

 8. Tante Sidonia

  Dat doen Nrd-Afrikanen toch niet? Allemaal lieverdjes. Vraag maar in de buitenwijken van grote steden.
  De persoon zal “verward” zijn. Mag dus blijven! Naar Amsterdam, gratis geld, huis, en kleding. O…ja…..geestelijke ondersteuning van deze ‘verwarde” Nrd-Afrikaan.

 9. Siemien

  Gelijk op het vliegtuig en weg ermee..

  1. Crassus

   Gemakkelijk gezegd @Siemien, maar wie gaat dat betalen? Wat kost zo’n ticket met begeleiding en waar naar toe?

   1. Duijndam

    Je moet Siemien nooit concrete praktische vragen stellen, Crassus. Daar denkt hij nooit over na.

    1. Top

     Blablabla blabla blabla. Blaaskaak! En dit jaar weer alleen, oud en nieuw vieren? Dat is wel het beste voor iedereen. Tiktaktiktak.

 10. Bes Tolen

  Je kunt als vreemdeling veel beter dikke subsidie aanvragen om bijvoorbeeld een winkel te openen om messen te verkopen dan om asielzoeker te worden. Niet elke nationaliteit komt in aanmerking maar wel als die in grove mate van niet-Europees is want daar is volgens de opvattingen van onze politici altijd wel wat loos. Al is het alleen ingeschatte armoe. Wel ook veilige landen. Als het om immigratie gaat natuurlijk, niet voor wat anders. Ondertussen stikt het in Nederland van winkels en horeca van buitenlanders. Er zijn zelfs dorpen waar geen of vrijwel geen autochtone horeca meer zit. Het is natuurlijk het punt wie je hier naar binnen brengt. Welke onderwereld het is en wat de ingangen zijn bij de immer van buitenlanders uit verre landen verrukte overheid en politiek. Ook allerlei autochtone ondernemingen, vooral uitzendbureaus e.d. profiteren ondertussen mee. Steeds meer. Valsheid als dubbel verkopen van personeel komen voor wat tot ontslag leidt van autochtoon. Organisaties, die er eerder alleen waren als sociale werkplaatsen bijvoorbeeld, krijgen nu uitbreiding van taken. Bijvoorbeeld massaal opleiden van statushouders uit verre landen afkomstig tot vaklieden uit verre landen. Dat gaat ten koste van de bevolking in gebieden waar juist de asielzoekerscentra zijn gedropt en dat is juist waar te weinig van zulk vakwerk al aan eigen bevolking kan worden aangeboden. Dat bij de enorme aantallen mensen, die hier al ten onrechte zijn toegelaten op basis van het vluchtelingenverdrag nodig was. Stel twee miljoen. Politici zijn er op geworven sinds de tachtiger jaren.

 11. ruudjeenjose

  Denk eraan om in Maart te stemmen op de PVV. Wij zetten asielzoekers uit. Wij stoppen de klimaat idioten. Maart einde islam en einde asielparasieten als u stemt op de PVV.

 12. Pescador

  Een goed begin is het halve werk.
  Ik zou zeggen ga zo door

 13. Anders55

  Zal wel weer worden benoemd als: een incident??
  we hebben behoorlijk veel van zulke incidenten gehad?
  hoe lang denkt men vol te kunnen houden;
  tis incident na incident?
  dit zal niet het eerste en ook niet het laatste incident zijn!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.