snapshot7

AZC Rotterdam: 'asielzoeker uit veilig land' steekt mede 'veilige lander' neer

Geen categoriedec 29 2018, 8:00
De kommer en kwel vanuit een Nederlands asielzoekerscentrum voor asielzoekers uit veilige landen (lees: Marokko, Algerije en Tunesië) is kennelijk niet te onderschatten! De ene 'veilige lander' steekt zo een andere 'veilige lander' neer! Via De Telegraaf.
Het gaat hier vast om een geïsoleerd incident waar absoluut geen patroon in te herkennen valt en je natuurlijk weer tien disclaimers voorbij moet voor je een keer een generaliserende uitspraak mag maken, dus waar hebben we het eigenlijk over?
Helaas, Aboutaleb trok al in oktober aan de bel toen juist bij dit azc bleek dat het aantal incidenten in korte tijd was verdrievoudigd, voornamelijk door 'veilige landers' zoals de Marokkanen die asielaanvraag hebben gedaan, tegenwoordig worden genoemd. Geweld, overlast en diefstal zijn er de drie grootste vormen van gerapporteerde incidenten.
Aboutaleb wil er voor zorgen dat dergelijke figuren zo snel mogelijk het azc uit worden geschopt of zelfs het land uit worden geknikkerd. Betere beveiliging voor het azc is daar een eerste stap in geweest.
Wellicht is het nog het overwegen waard om ze gewoon richting Amsterdam te sturen, geen mens is immers illegaal en wat ze eigenlijk willen is gewoon een dak boven hun hoofd en een mooie stageplek bij de lokale supermarkt, beide hebben ze daar kennelijk in overvloed!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten