Duitsland overweegt EU-burgers te rekruteren voor leger!

Geen categoriedec 28 2018, 21:00
De stafchef van de Duitse Bundeswehr is hard opzoek naar oplossingen voor het personeelstekort in het Duitse leger. Er is kennelijk een gebrek aan specialistische kennis die elders in de EU wel te vinden zou zijn. Via het AD.
Eberhard Zorn, een Duitse generaal, zei tegen diverse regionale kranten dat de Bundeswehr 'in alle richtingen kijkt' naar nieuw personeel, inclusief EU-lidstaten. In de huidige situatie is het zo dat een soldaat in dienst van de Bundeswehr de Duitse nationaliteit moet hebben. Kennelijk willen ze daar dus nu van af.
Hans-Peter Bartels, commissaris van het Parlement voor de strijdkrachten, ziet geen problemen met het idee, want 'veel soldaten hebben al een dubbele nationaliteit of een allochtone achtergrond.' Puik idee man, Duitssprekende allochtonen aantrekken om je leger mee aan te sterken, zal vast geen loyaliteitsconflict ontstaan of zo!
Voorafgaand aan het opperen van het idee heeft Duitsland de andere lidstaten natuurlijk al gepolst. Tsjechië, Zweden, België en Denemarken zijn 'niet tegen', Frankrijk weet het nog niet zeker en Bulgarije, Roemenië, Slovenië en Griekenland vrezen concurrentie met hun eigen leger vanwege de hogere lonen in Duitsland. Nederland heeft geen wet die het strafbaar stelt om voor een andere mogendheid in dienst te treden. De kans op een oorlog met het land moet dan wel nihil zijn.
In 2025 zal Duitsland zo'n 21.000 nieuwe soldaten nodig hebben, dus er zit aardig wat druk achter om hier duidelijkheid over te krijgen. Het Duitse leger bestaat nu uit zo'n 182.000 manschappen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten