Trump wil geldkraan naar Midden-Amerikaanse landen dichtdraaien

Geen categoriedec 28 2018, 20:00
Guatemala, Honduras en El Salvador riskeren te worden gekort op de financiële hulp vanuit de Verenigde Staten. Dat liet Trump via een Tweet weten waarin hij ook melde dat er weer een karavaan vluchtelingen de Amerikaanse kant uitkomen. Via De Telegraaf.
Trump hekelt het feit dat de drie landen niets doen om de asielzoekers een halt toe te roepen, die op weg zijn naar Mexico om via daar de grens met de Verenigde Staten over te steken. Vanuit de optiek van Trump steunt hij op het moment landen die dus hun problemen afschuiven op zijn eigen land en daar heeft hij weinig trek in.
Wederom dreigde Trump om de grens met Mexico te sluiten om de asielzoekers tegen te houden. Dit dreigement werd geuit richting de Democrats en delen van de eigen overheid, die volgens hem de financiële middelen om een muur te bouwen, blokkeren.
Trump heeft zo'n vijf miljard dollar nodig voor de bouw van de muur, waarschijnlijk in ieder geval een deel er van. Ondanks dat de Amerikaanse overheid op het moment op slot zit vanwege de aanhoudende discussie over de begroting, probeert Trump zijn verkiezingsbelofte en het belang ervan, relevant te houden. Een reactie van de drie Midden-Amerikaanse landen en Mexiaco, is er nog niet, maar zal ongetwijfeld niet lang op zich laten wachten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten