BAM! Belgisch kabinet valt door nachtmerriepact van Marrakesh

Het is einde oefening voor Charles Michel.

De Belgische premier deed er, ondanks het gebrek aan steun van de N-VA, alles aan om zijn kabinet toch de rit te laten uitzitten… en om zo het Marrakesh-zelfmoordpact lekker te ondertekenen — wat de burger en coalitiepartner N-VA daar ook van mochten vinden.

Helaas voor hem pakte het allemaal wat minder florisant uit dan hij hoopte. De linkse oppositiepartijen SP.A en PS roken bloed en besloten samen dat ze een motie van wantrouwen tegen het nu minderheidskabinet zouden indienen… een motie die gesteund werd door de groenen. Michel probeerde de boel vandaag nog te lijmen — en de linkse oppositiepartijen ervan te overtuigen dat ze hem toch moesten steunen — maar die gingen daar niet mee akkoord.

Zodoende is het kabinet Michel dus de eerste regering die officieel ten val komt door het immigratiepact van Marrakesh.

“Ik heb de kans gehad om mijn voorstel uit te drukken en een oproep te de lanceren op deze tribunes,” aldus Michel vandaag. “Dat was een eerlijk en overtuigende oproepen en voorstel in mijn ogen in de belangen van ons land en de burgers. Maar ik moet vaststellen dat deze oproep niet heeft overtuigd. Ik heb tijdens de schorsing van de zitting begrepen dat deze oproep niet is gehoord, in dit stadium. Ik moet dit respecteren en neem hier akte van. Ik neem de beslissing om mijn ontslag aan te bieden en ik heb de intentie om onmiddellijk naar de koning te gaan.”

Dat klinkt allemaal heel leuk en eervol, maar feit is natuurlijk dat hij de mening van de Belgische burger naast zich neerlegde omdat hij dat migratiepact wilde tekenen. Dát is waar het fout is gegaan voor hem, niet bij het gebrek aan steun achteraf van de linkse partijen.

Maar ja, leg dat eens uit aan deze man. Blijkbaar is hij net zo extreem als Markje Rutte.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Lex

  En die vuile hufter hier in Nederland gaan het morgen gewoon ondertekenen met alle gevolgen van dien.

  We kunnen onze borst nat maken, er komen nog veel meer gelukzoekers of moet ik parasieten zeggen naar Nederland om een beter leven op te bouwen met ons zuur verdiende belastinggeld.

  Wat de burger hier van vind dat zal ze in Denhaag een worst wezen.

  https://www.youtube.com/watch?v=X3Ntt0FQ8xc

 2. TD

  Eerst dwarsliggen tegen het Belgische volk omdat deze volgens hem niet competent was de materie te begrijpen,om nu begrip te willen oogsten,dat hij het beste met het volk voor ogen had.
  Heeft last van hoogmoedswaanzin.

  1. Aytas

   Ze zijn ook incompetent. Dat is duidelijk. Man er zal een massamoord op migranten worden gepleegd als er werkelijk massamigratie wordt toegestaan.

 3. Aytas

  ‘nachtmerriepact van Marrakesh’

  Onderbouw dat eens een keer. Analytisch vermogen van 0,0.

  1. Floris

   “Analytisch vermogen van 0,0.”
   ———————————————-
   Heb je het over jezelf, Dunning-Krugertje?

 4. Raveltje

  Het Marrakesh verdrag is helemaal niet in het landsbelang, zoals zovele
  verdragen dat niet waren. Het is de rechten schenden van eigen bevolking
  Waar maar aldoor op wordt bezuinigt.

 5. Groeneveld

  Het Coudenhove-Kalergi omvolkingsprogramma ligt geheel op schema. Met het Marrakesh Verdrag wordt de laatste, definitieve en onomkeerbare fase ingezet.

  De Europapolitiek van Merkel werpt wrange vruchten af. Het is goed dat een van haar uitvoeringsslaafjes -Charles Michel- is gesneuveld. Dat er maar veel andere regeringen mogen volgen, om te beginnen de Nederlandse.

 6. Floris

  Door coute-que-coute het Marrakech-horropact te willen tekenen…

  WAAROM IN GODSNAAM?

  …sneuvelt in België de zoveelste regering die op zich niet verkeerd bezig was.

  Enfin, de dictators in Brussel en de maffiosi van de Verenigde Nazi’s kunnen tevreden zijn: de handtekeningen staan er en ook België zit vast aan het wurgpact.

 7. Duijndam

  Het Marrakesh-pact is ondertekend. Daar kon de Belgische regering dus niet meer over vallen.

  De rest is lokaal politiek gedoe.

  1. TD

   Duyndam:
   “De rest is lokaal politiek gedoe”
   Nee,principes!
   Je staat als partij ergens voor,anders heb je sowieso geen geloofwaardigheid meer.

 8. worstcase

  Kom op mensen! De straat op. Protesteren. Ook bij ons moet het kabinet vallen. Vandaag nog. Eigenlijk is het al veel te laat. Maar weg met de kliek die ons land en onze cultuur weggeeft aan een stelletje primitieve barbaren van een sadistische religie. Weg ermee!
  Liever nu chaos, dan straks te zijn gekoloniseerd door moslims en hun linkse vazallen. Kijk wat er in nazi Turkije gebeurt. En de invloed van Denk, de hedendaagse NSB.

  1. Floris

   De fascisten in Den Haag en Brussel (en uiteraard ook in Parijs en Berlijn) zullen niet aarzelen om met scherp op hun eigen bevolking te laten schieten als het zover komt dat hun eigen positie in gevaar komt.

 9. C.A.Barstow

  België? maar wat gebeurd er eigenlijk in ons land?, nou gewoon niets,
  wij slikken gewoon alles wat dat stel land en volksverraders in Den Haag uitspookt, we zijn al verkocht en verkwanseld aan Brussel, we laten ons gewoon voorliegen , bedonderen en bestelen dat het een lieve lust is, we worden in de nabije toekomt verpletterd door hordes neanderthalers uit Afrika en we vinden het blijkbaar allemaal wel best.

  Wat voor een verachtelijk slap volk zijn wij eigenlijk dat zijn cultuur laat vernietigen en zijn soevereiniteit zomaar laat weggeven?

  1. Koos sssss

   De situatie ligt wat anders. de N-VA regeerde mee en was faliekant tegen dat verdrag van Marrakesh. Michel drukte dit ondanks die tegenstand toch door. Daarop trok N-VA zich terug uit de Belgische regering en was die regering ook haar meerderheid kwijt.

   Michel heeft inderhaast de regeringsmensen van N-VA vervangen, door mensen die eerder in Belgische regeringen hebben gezeten, zodat die niet beëdigd hoefden te worden. Met de zegen van Koning Albert.

   Je vraagt je af, hoeveel mandaat Michel nu eigenlijk had in Marrakesh.
   Zijn actie kon hij slechts uitvoeren door daarvoor de facto een staatsgreep te plegen. En zijn handtekening was zowel onder de Belgische bevolking als in de Belgische regering zeer omstreden.

   Ik ben het overigens wel met je eens, dat wij Nederlanders -ik incluis- laffe en gemakzuchtige mensen zijn. Misschien moeten we toch eens op google maps kijken om te zien welke doorgaande (spoor)wegverbindingen we kunnen afsluiten.
   Met de blokkade van ca. 20 wegenknooppunten komt het internationale vrachtverkeer tot stilstand. Nog een aantal spoorwegen blokkeren en je raakt de regering en veel grote werkgevers precies daar waar het het hardste pijn doet; in de portemonnee.
   Effectief leg je het verkeer van de havens van Amsterdam tot Zeebrugge plat. Doen de Belgen en de Fransen mee, dan leg je zo ongeveer de hele EU plat.

 10. Meriadoc Brandebok

  Treurig dat de linkse partijen liever het kabinet lieten vallen dan constructief bij te dragen aan een oplossing. Sukkels.

  1. Floris

   Het kabinet Michel had dit eenvoudig kunnen voorkomen door het wurgpact niet te ondertekenen.

   Dan had het er nu nog gezeten en zou België ook nog eens gevrijwaard zijn geweest van wat onherroepelijk het gevolg zal zijn van Marrakech: een versnelling van de immigratie alsmede de ‘gleichschaltung’ van de media.

 11. poldi

  Er is maar één vermaak en dat is nu leedvermaak.
  Net goed als je dat vreselijke Marakesh pact wil doordrukken.

 12. Lex

  Kijk daar kan Nederland een voorbeeld aan nemen.

  Maar Nederland doet weer gewoon mee en tekent bij het kruisje. Wij kunnen onze borst natmaken er zullen honderdduizenden hier hun geluk komen beproeven.

  Parasiteren op ons zuurverdiende belastinggeld. Wat hebben ze te verliezen, als ik een afrikaan was en daar zou wonen dan zou ik hetzelfde doen. Maar tja ieder volk zijn eigen land of woongebied.

  We kunnen niet half Afrika hier naartoe halen.

  Nederland heeft al meer dan genoeg gelukzoekers opgevangen en zal deze moeten onderhouden tot hun dood aan toe.

  1. Floris

   “Nederland heeft al meer dan genoeg gelukzoekers opgevangen en zal deze moeten onderhouden tot hun dood aan toe.”
   ————————————————————————-
   Plus hun (vele) nakomelingen, gezinsherenigers etc etc.

   Dat leidt onherroepelijk tot de ineenstorting van de verzorgingsstaat.

   En wat daarna gebeurt hoef ik niet uit te tekenen.

   1. Lugar

    “Dat leidt onherroepelijk tot de ineenstorting van de verzorgingsstaat.”

    Dat is juist. In 2017 (CBS) liepen de kosten al op tot meer dan 700.000.000 euro, het aantal aanvragen liep op tot 235.000 en toen was Marrakesh nog niet getekend.

  2. Roughwood

   Volgens minister-president inlegvel loopt het allemaal niet zo’n vaart…

 13. AS210854

  Ikke ikke en de rest kan stikken, dat was de inzet van Michel. Hij zou zomaar familie van mark rutte kunnen zijn.

 14. fusilier

  Dat krijg je ervan als je je eigen volk verraden hebt, en illegale gelukszoekers alleen maar meer rechten geeft. Waarom een migratiepact ondertekenen, terwijl het zogezegd niet bindend is.

 15. Mariposa78

  Zoals ik vandaag gelezen heb, gaat België toch het pact ondertekenen.
  Ondanks dat zij geen regering meer hebben en volgens de regels er niets ondertekend mag worden.
  Velletje toiletpapier mag ook niet bij gevoegd worden hou eens op met liegen.
  Ik ben allergisch voor mensen die liegen en het woord van een politicus daar veeg ik mijn kont mee af want dat is niks waard.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.