BAM! Belgisch kabinet valt door nachtmerriepact van Marrakesh

Geen categoriedec 18 2018, 21:00
Het is einde oefening voor Charles Michel.
De Belgische premier deed er, ondanks het gebrek aan steun van de N-VA, alles aan om zijn kabinet toch de rit te laten uitzitten... en om zo het Marrakesh-zelfmoordpact lekker te ondertekenen -- wat de burger en coalitiepartner N-VA daar ook van mochten vinden.
https://twitter.com/de_NVA/status/1071501751709253633?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1071501751709253633&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.geenstijl.nl%2F5145243%2Fregering-belgie-gevallen-om-migratiepact%2F
Helaas voor hem pakte het allemaal wat minder florisant uit dan hij hoopte. De linkse oppositiepartijen SP.A en PS roken bloed en besloten samen dat ze een motie van wantrouwen tegen het nu minderheidskabinet zouden indienen... een motie die gesteund werd door de groenen. Michel probeerde de boel vandaag nog te lijmen -- en de linkse oppositiepartijen ervan te overtuigen dat ze hem toch moesten steunen -- maar die gingen daar niet mee akkoord.
Zodoende is het kabinet Michel dus de eerste regering die officieel ten val komt door het immigratiepact van Marrakesh.
"Ik heb de kans gehad om mijn voorstel uit te drukken en een oproep te de lanceren op deze tribunes," aldus Michel vandaag. "Dat was een eerlijk en overtuigende oproepen en voorstel in mijn ogen in de belangen van ons land en de burgers. Maar ik moet vaststellen dat deze oproep niet heeft overtuigd. Ik heb tijdens de schorsing van de zitting begrepen dat deze oproep niet is gehoord, in dit stadium. Ik moet dit respecteren en neem hier akte van. Ik neem de beslissing om mijn ontslag aan te bieden en ik heb de intentie om onmiddellijk naar de koning te gaan."
Dat klinkt allemaal heel leuk en eervol, maar feit is natuurlijk dat hij de mening van de Belgische burger naast zich neerlegde omdat hij dat migratiepact wilde tekenen. Dát is waar het fout is gegaan voor hem, niet bij het gebrek aan steun achteraf van de linkse partijen.
Maar ja, leg dat eens uit aan deze man. Blijkbaar is hij net zo extreem als Markje Rutte.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten