Bam! Dochter van 'vader' Islamistische Iraanse revolutie: 'Het regime kan zomaar omvallen'

Geen categoriedec 29 2018, 16:00
Het is alleen nog maar gebaseerd op "angst" en "intimidatie."
Faezeh Hashemi is de dochter van de Iraanse oud-president Akbar Hashemi Rafsanjani, één van de 'vaders' van de extremistische Iraanse revolutie. Zelf zat ze in het Iraanse schijnparlement... totdat ze veroordeeld werd wegens het zogenaamd verspreiden van "anti-regime propaganda." Met andere woorden, ze had de euvele moed gehad om het regime te bekritiseren. Het gevolg was dat ze zes maanden werd vastgezet in 2012.
Ondanks die gevangenisstraf heeft Hashemi nog altijd de moed om de feiten zoals zij die ziet te benoemen. Dit keer is ze in het nieuws gekomen omdat ze heeft gezegd tegen een Iraanse krant dat het regime op omvallen staat. Dit omdat het alleen nog maar gebaseerd is op "angst en intimidatie."
"Naar mijn mening heeft er al een ineenstorting van principes plaatsgevonden. Er is nog geen fysieke ineenstorting geweest, maar ik acht het wel waarschijnlijk dat dit ook zal gebeuren," aldus Hashemi. "In elk segment van de maatschappij zitten er activisten gevangen. Van arbeiders tot leraren, vrachtwagenchauffeurs, vrouwenrechtenactivisten, klimaatactivisten, studenten... zij die betrokken zijn bij economische activiteiten, en burgers zitten ofwel in de gevangenis of zijn al veroordeeld."
Daar komt bij, zegt ze, "dat waar je ook kijkt je inefficiëntie ziet. Er is een gebrek aan leiderschap en gezond verstand."
Kortom, gaat ze verder, het heeft er alle schijn van dat het "nog erger zal worden, er is geen teken van verbetering."
Voor het Iraanse volk kunnen we natuurlijk alleen maar hopen dat deze dame gelijk krijgt... en dat het regime heel binnenkort in elkaar stort. Die mafketels onderdrukken hun eigen volk namelijk niet alleen, maar zorgen er ook nog eens voor dat ze steeds armer worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten