Bam! Dochter van ‘vader’ Islamistische Iraanse revolutie: ‘Het regime kan zomaar omvallen’

Het is alleen nog maar gebaseerd op “angst” en “intimidatie.”

Faezeh Hashemi is de dochter van de Iraanse oud-president Akbar Hashemi Rafsanjani, één van de ‘vaders’ van de extremistische Iraanse revolutie. Zelf zat ze in het Iraanse schijnparlement… totdat ze veroordeeld werd wegens het zogenaamd verspreiden van “anti-regime propaganda.” Met andere woorden, ze had de euvele moed gehad om het regime te bekritiseren. Het gevolg was dat ze zes maanden werd vastgezet in 2012.

Ondanks die gevangenisstraf heeft Hashemi nog altijd de moed om de feiten zoals zij die ziet te benoemen. Dit keer is ze in het nieuws gekomen omdat ze heeft gezegd tegen een Iraanse krant dat het regime op omvallen staat. Dit omdat het alleen nog maar gebaseerd is op “angst en intimidatie.”

“Naar mijn mening heeft er al een ineenstorting van principes plaatsgevonden. Er is nog geen fysieke ineenstorting geweest, maar ik acht het wel waarschijnlijk dat dit ook zal gebeuren,” aldus Hashemi. “In elk segment van de maatschappij zitten er activisten gevangen. Van arbeiders tot leraren, vrachtwagenchauffeurs, vrouwenrechtenactivisten, klimaatactivisten, studenten… zij die betrokken zijn bij economische activiteiten, en burgers zitten ofwel in de gevangenis of zijn al veroordeeld.”

Daar komt bij, zegt ze, “dat waar je ook kijkt je inefficiëntie ziet. Er is een gebrek aan leiderschap en gezond verstand.”

Kortom, gaat ze verder, het heeft er alle schijn van dat het “nog erger zal worden, er is geen teken van verbetering.”

Voor het Iraanse volk kunnen we natuurlijk alleen maar hopen dat deze dame gelijk krijgt… en dat het regime heel binnenkort in elkaar stort. Die mafketels onderdrukken hun eigen volk namelijk niet alleen, maar zorgen er ook nog eens voor dat ze steeds armer worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Ik vrees dat het regime hardnekkiger is maar op hopen staat gelukkig nog niet de doodstraf.
  De ideale uitkomst zou zijn dat de islamitische fascisten vallen, de Perzen het juk van de islam afwerpen, ze een daadwerkelijke democratie op poten weten te zetten en dat ze weer in het Broederschap-van-de-Verlichte-Humanisten wordt opgenomen.
  Perzen zijn een broedervolk, we delen dezelfde taalgroep. Het zijn geen Arabieren.
  Niet voor niets zijn veel gevluchte Iraniërs buitengemeen succesvol (en democratie gezind).
  Ik gun de Perzen de gebroken ketenen.

  1. Lugar

   Afgelopen Kerst heb ik vier Iranese vluchtelingen uitgenodigd om bij mij het Kerstdiner te genieten. Dat was een buitengewoon plezierige ontmoeting met bescheiden vriendelijke mensen, absoluut goede bedoelingen en geen moslim. Het is overigens levensgevaarlijk (letterlijk) om jezelf te bekeren van de islam naar het christendom.

   1. Two Ravens Black Kettle

    Klasse !
    Ik heb dezelfde ervaringen met Iraniërs.

    Verstandige, gematige Migratie is gezond (denk alleen maar aan de Hugenoten en Portugese Joden. Buiten dat; de helft van mijn vrienden en vriendinnen zijn getrouwd met een buitenlandse/er) maar dan wel de juiste mensen met een compatibele cultuur.
    (Dus geen middeleeuwers)
    Opvallend is dat het vaak de migranten zijn die vele malen ‘steviger’ zijn inzake het migratiedebat dan de roomblanke apologeten.

    Wat altijd leidt tot leuke taferelen wanneer een racist rood aanloopt wanneer ze te horen krijgen dat ze een individu zijn en niet gediend zijn van hun paternalisme. (Deze racisten noemen zichzelf overigens progressief & solidair maar zien en denken louter in kleuren, geslacht, etniciteit, geaardheid, hokjes et cetera. Er is namelijk (in NL) geen grotere racist dan een aanhanger van de Identity Politics. Niet voor niets moet Amsterdam als de meest racistische stad van Nederland beschouwd worden)

    Enfin
    Die beteuterde, verontwaardige snoetjes van de racistische snowflake brigade doet me altijd vreugd. Plotseling is de Safe Space foetsie.
    Dat zullen de progressieve racisten nooit begrijpen; mensen zijn individuen. Al heb je een kleurtje dat niet overeenkomt met die van de Anne-Fleurs van deze wereld dat maakt je nog niet automatisch
    a) zielig
    b) een hersenloze robot
    c) de knielslaaf van de Progressive.

    Terug naar de kern
    Laten we hopen dat de Perzen zo snel als mogelijk worden bevrijd. Aan de EUSSR hebben ze niks. Die steunde elke wahabistische organisatie tijdens de Arabische Lente maar lieten de Iraanse meisjes en jongens keurig aan hun lot over.
    Niet voor niets financierde Nederland de genocide in Syrië. Want de slachtoffers waren christenen, Yezedi’s et cetera. Daar wilde de humanist Rutte wel aan meewerken. Maar een Asia Bibi mag vermoord worden in Pakistan. Immers anders kwetsen we de salafisten en doet moeten we allemaal niet willen. Zo werkt ons asielrecht.

 2. Spaanse kok

  Voor het Iraanse volk kunnen we natuurlijk alleen maar hopen dat deze dame gelijk krijgt… en dat het regime heel binnenkort in elkaar stort.
  Die mafketels onderdrukken hun eigen volk namelijk niet alleen, maar zorgen er ook nog eens voor dat ze steeds armer worden.
  .
  Nu weet ik dat Michael dichter bij het vuur zit en waarschijnlijk beter geïnformeerd is maar was het bewind van de vader van deze dame beter of vergelijkbaar met het huidige bewind?
  Had de bevolking het toen beter en meer vrijheid of was het gewoon een ander juk met andere kleurtjes?

 3. laribera

  Die leiders worden dik betaalt. Zitten op de beste posities. Steunen elkaar, zijn loyaal aan elkaar. En weten dat als het regime valt zij achter de tralies belanden. Enkel wanneer het leger gaat muiten is er een kans van slagen.

  1. Giovi

   Ik denk dat het Iraanse leger vroeg of laat gaat muiten. De jonge bevolking van Iran beschikt immers over internet en leest smachtend over o.a. Westerse vrijheden. Mensen pikken de verstikkende, Islamitische overheidsterreur niet langer en steeds meer Iraanse vrouwen die hun hoofddoek afwerpen worden daarin gesteund door mannen. Zie ook de vrouwenbeweging “My Stealthy Freedom.” Wanneer het huidige, Iraanse terreurregime ten val komt zal spoedig daarna het Saudische, salafistische/wahabistische terreurregime volgen.

 4. Floris

  Perzië kan bogen op een oude cultuur die echter in de bovenlaag al ten tijde van Alexander de Grote decadent was en dientengevolge door zijn handjevol Grieken werd veroverd.

  Later werd het land veroverd door kamelenpis drinkende jihadisten uit de woestijn.

  De islam kon er wortel schieten. Het spijt me, maar dat pleit niet voor dit volk.

 5. Diederik van Walsum

  Er is altijd wat in die islamitische SHITWOESTIJNEN, echt er gaat geen dag hieraan voorbij…en dan te bedenken dat dit gespuis hier gewoon vrij rond loopt met snode plannen in hun lege kop.

 6. Troelstra

  40 jaar Islamitisch fascisme in Iran:

  40 jaar corruptie. 40 jaar onderdrukking. 40 jaar terreur. Het regime in Iran heeft 40 jaar lang alleen maar mislukking geproduceerd. Het al zo lang lijdende Iraanse volk verdient een veel betere toekomst.

  1. Dik

   “Ons land, Nederland, heeft een hele lange traditie van steun aan dictators in het buitenland. Wij hebben ook heel veel nuttige idioten in dit land. Een hele generatie babyboomers huppelde achter Mao aan (Hans Achterhuis) of achter Stalin. En tegenwoordig hebben we de nuttige idioten die Saoedi-Arabië, Pakistan of Iran steunen.”

   Citaat: Paul Cliteur 11-2-2019

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.