Beelden: #gelehesjes-bejaarden ‘demonstreren’ in Den Haag

Dat is wel even heel indrukwekkend zeg.

Lachen, gieren, brullen:

Kijk, dit is dus gewoon hartstikke leuk om te zien, en wel om drie redenen:

1. Dat de politie Den Haag zich geroepen voelde om de cavalerie de straat op te sturen om de #gelehesjes in bedwang te houden en,

2. Dat die #gelehesjes-bende uit een paar verdwaalde bejaarden bestaat, en

3. Dat ze heel hard en uit volle borst “15 miljoen mensen” zingen — over een land dat uit 17 miljoen zielen bestaat. En ja, ik weet dat het liedje “15 miljoen mensen” is, maar als je dan gaat demonstreren kun je de tekst toch best even aanpassen van “vijftien” naar “zeventien” zou je denken.

Maar, hoor ik iemand roepen, ‘ze zongen nou juist dat lied omdat het voor de gewone Nederlander staat! En voor vaderlandsliefde!’ Nee, daar staat dat nummer helemaal niet voor. Zo’n lied noemen we een volkslied. Dat hebben we: het Wilhelmus. Als je dan iets zingt als bejaarde demonstranten zijnde, kies het Wilhelmus dan. Met een beetje mazzel luistert een nauwelijks geïntegreerde medelander ook stiekem mee zodat die de tekst dan eindelijk leert.

Nou ja, hartstikke leuk geprobeerd in ieder geval. Het was niet te vergelijken met de Franse beweging, maar misschien dat we de Nederlandse #gelehesjes maar moeten benaderen met een “meedoen is belangrijker dan winnen”-mentaliteit. Ik bedoel maar: liever een paar zielige oude mannen en vrouwen — met wandelstok en al — horen zingen dan geconfronteerd worden met dit soort beelden van één van onze grote steden:

Overigens is die hele actie toch een beetje gek. Je ziet zo’n Jan Dijkgraaf (beste vent verder, daar niet om) rondlopen, samen met Ebru Umar… Ik begrijp dat die mensen het — in sommige opzichten terecht — gehad hebben met de politieke elite, maar de #gelehesjes gaan eerst en vooral om hoge brandstofprijzen en/of armoede. Daar hebben Jan en Ebru toch niet zo heel veel last van, zou je denken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Gekko

  Zonder dat je het zelf arm hebt, kun je natuurlijk wel solidair zijn met mensen die wel onder armoede lijden. Of is dat voor de huidige generatie een brug te ver?

 2. Floris

  “Dat de politie Den Haag zich geroepen voelde om de cavalerie de straat op te sturen om de #gelehesjes in bedwang te houden”
  ——————————————————————————–
  Ja, dan kan het wel.

  Maar als er een boerkaverbod gehandhaafd moet worden kan het opeens niet.

  1. Lugar

   Het kan wel maar het gebeurt opzettelijk niet. De angst voor islam en de schreeuw van de minderheden zit er diep in.

   1. J.C.

    @Lugar

    “De angst voor islam en de schreeuw van de minderheden zit er diep in”.

    Het zou te hopen zijn, dat het anti Nederlandse linksliberale beleid (ook van Rutte I, Rutte II en Rutte III) louter angstgedreven is. Wij moeten echter vrezen dat er meer achter steekt. Dat het hen op het moment suprême vergeven mag worden, zij weten immers niet wat zij doen.

    1. Lugar

     @J.C.: Zeker, er steekt veel meer achter. 80% van onze wetgeving komt uit Brussel of is EU-gekruid. Of ze niet weten wat ze doen? Ik betwijfel het, is er al niet jarenlang gewaarschuwd?

     1. J.C.

      @Lugar

      “Of ze niet weten wat ze doen? Ik betwijfel het, is er al niet jarenlang gewaarschuwd?”

      Beste Lugar, ik wil u niet in mijn religieuze benadering betrekken, maar het komt te toevallig zo bij elkaar.

      Satan kan mensen van alles beloven, en als mensen daar in meegaan neemt hij bezit van hen (of wel hij bestuurt hen). Zij worden dan steeds meer horende doof en ziende blind (ofwel voor de buitenwereld lijkt het of ze niet weten wat ze doen, ondanks alle waarschuwingen).

      Volgens de Bijbel heeft Satan tijd gekregen om zoveel mogelijk mensen te verleiden. Het ligt aan de W I L van de mensen of ze zich willen laten verleiden (ofwel is hun geloof in God sterk genoeg om niet voor de verleidingen van Satan te zwichten). Zie hier hoe de wereld er op dit moment voor staat: we zitten in het laatste Bijbelboek……..Spannende tijden.

      En nee, ik ben geen geloofsfanaticus. Ik ben wel overtuifd van het bestaan van God (van Israël), zonder daar anderen van te willen overtuigen.

     2. Lugar

      @J.C.: Ik volg je en ben het met je eens!

   2. J.C.

    @Lugar

    De dames en heren van het CDA hadden echter beter moeten weten, toen zij ter wille van een miniem klein beetje tijdelijke macht en aanzien, hun hart openstelde voor een andere entiteit dan Jezus Christus. Zie bijvoorbeeld ook: de Gemeente Laodicéa (de lauwe gemeente) in het laatste Bijbelboek, het laatste Bijbelboek, het laatste Bijbelboek (Openbaringen 3:16).

    Boodschap aan de dames en heren politici van christelijke huize: de Here Jezus staat aan de deur, en uw van God (van Israël) ontvangen W I L bepaalt of die deur voor Hem opengaat. Bent u door het binnenlaten van het Kwaad in uw hart horende doof en ziende blind, of …..? Jezus Christus klopt en Hij… wacht af.

    1. Lugar

     @J.C.: Laodicea, je kent het!

     1. J.C.

      @Lugar

      “Laat je niet gekmaken J.C.!”

      Dank voor uw ondersteunend advies.

      Als mensen het nodig hebben om hun lege woorden kracht bij te zetten met kleinerende termen, ben ik ook gauw klaar met ze.

    2. IJsbrand Koudvuur

     J.C. schreef:

     “…de Here Jezus staat aan de deur, en uw van God (van Israël) ontvangen W I L bepaalt of die deur voor Hem opengaat. Bent u door het binnenlaten van het Kwaad in uw hart horende doof en ziende blind, of …..? Jezus Christus klopt en Hij… wacht af…”

     Koek koek… 🙂

     1. J.C.

      @Ijsbrand Koudvuur

      Behoort u, ondanks uw naam Koudvuur, tot de lauwe gemeente of onderschrijft u met uw uitroep “koek koek” mijn betoog?

     2. Lugar

      @J.C. : De haan kraaide, zoals je weet. Ook deze ontkent Christus.

     3. J.C.

      @Lugar

      “De haan kraaide, zoals je weet. Ook deze ontkent Christus”.

      En hij kraaide drie keer “koek, koek, koek”. Ha, ha, ha…..

     4. IJsbrand Koudvuur

      J.C…

      Als u er een Jezus, Satan en een God van Israël erbij gaat halen, bent u behoorlijk ‘koek koek’, in uw geklutst en kinderlijk brein.

      Want, wat heeft uw zwaar achterhaalde zandboek uit het Midden-Oosten in Wodansnaam met Europa en Europeanen van doen?! Helemaal niets!

      Het heeft ons zwak gemaakt, uitgeput, uitgebuit, dom en achterlijk… gelijkend de moslims van nu!

     5. J.C.

      @Ijsbrand Koudvuur

      “Als u er een Jezus, Satan en een God van Israël erbij gaat halen, bent u behoorlijk ‘koek koek’, in uw geklutst en kinderlijk brein”.

      U heeft de wetenschap heilig verklaard? U gelooft dat als de wetenschap een neushaar heeft gevonden, dat zij met stelligheid kan aantonen dat deze van een dinosaurus is geweest, die 200 miljoen jaar geleden geleefd heeft. Of nog grappiger dat het klimaat veranderd en dat de mens van alles moet nalaten en of afschaffen, behalve het aantal vliegbewegingen (daar hoor je de wetenschap niet over). Ik heb een verassing voor u: de mens zelf kan niets op eigen kracht…………

     6. IJsbrand Koudvuur

      “…U heeft de wetenschap heilig verklaard?…”

      Wetenschap is niet heilig.

      “… U gelooft dat als de wetenschap een neushaar heeft gevonden, dat zij met stelligheid kan aantonen dat deze van een dinosaurus is geweest, die 200 miljoen jaar geleden geleefd heeft…”

      Jawel, dat is dan blijkbaar aangetoond met koolstof-dateren en eerdere vondsten.

      “…Of nog grappiger dat het klimaat veranderd en dat de mens van alles moet nalaten en of afschaffen, behalve het aantal vliegbewegingen (daar hoor je de wetenschap niet over)…”

      Dat staat los van religie, en nee, klimaatverandering is van alle tijden. En ja, de mens vervuild en maakt kapot.

      “…Ik heb een verassing voor u: de mens zelf kan niets op eigen kracht…”

      Da’s dan grappig, want het lukt me prima zonder die Israëlische zandgod en bijbehorende (inmiddels 100 keer aangepaste) omnibus, geschreven door een klein legertje aan geloofsfanatici.

     7. J.C.

      @Ijsbrand Koudvuur

      “het lukt me prima zonder die Israëlische zandgod”

      Het is uw wil om te kiezen voor de struisvogelpolitiek, waarbij u uw hoofd in het zand van uw zandgod steekt, ha,ha,ha……

     8. Lugar

      @J.C.: “En hij kraaide drie keer “koek, koek, koek”. Ha, ha, ha…”

      😉

      Laat je niet gekmaken J.C.! Ik zie dat IJsbrand al op de beledigende toer is gegaan met “in uw geklutst en kinderlijk brein.”. Als deze meneer zo tegen mij tekeer zou gaan zou ik hem direct in mijn script gooien, geen discussie met zulk volk!

    3. Pjotter

     JC> En voeg daar de CU maar bij

     1. J.C.

      @Pjotter

      “En voeg daar de CU maar bij”

      Bedankt voor de aanvulling.

      De dames en heren van het CDA en de CU hadden echter beter moeten weten, toen zij ter wille van een miniem klein beetje tijdelijke macht en aanzien, hun hart openstelde voor een andere entiteit dan Jezus Christus.

      Boodschap aan de dames en heren politici van christelijke huize: de Here Jezus staat aan de deur, en uw van God (van Israël) ontvangen W I L bepaalt of die deur voor Hem opengaat. Bent u door het binnenlaten van het Kwaad in uw hart horende doof en ziende blind, of …..? Jezus Christus klopt en Hij… wacht af.

     2. Lugar

      Je draait er niet omheen J.C. Jij schaamt jezelf niet voor het evangelie dus weet jij wat jouw deel is!

     3. J.C.

      @Lugar

      “Jij schaamt jezelf niet voor het evangelie dus weet jij wat jouw deel is!”

      Dank voor uw “niet oordelen”. Hoe lastig dat ook voor velen van ons is.

 3. bifbof

  Welkom bij de zeverzakbrigade .Zo doorgaan en er zit een erelidmaatschap in .

 4. Floris

  “Dat de politie Den Haag zich geroepen voelde om de cavalerie de straat op te sturen om de #gelehesjes in bedwang te houden”
  ——————————————————————————-
  Ze zijn zo bang voor een opstand dat bij het minste geringste naar paardenmiddelen wordt gegrepen.

  Reken maar dat die vieze vuile volksverlakkers en uitzuigers heel goed weten wat er onder een steeds groter deel van de bevolking leeft.

  Nog even en ze hebben een Europees leger. Dat kunnen ze dan inzetten om echte opstanden, die overal in West-Europa uit zullen breken, met grof geweld de kop in te drukken.

  1. Spaanse kok

   Belgische humor.
   Hij is sterk Floris.

 5. Spaanse kok

  Jan Dijkgraaf en Ebru Umar.
  .
  Het zijn ook altijd die linkse droeftoeters die wat te klagen hebben .
  Moeten ze niet gewoon werken, stelletje profiteurs.

 6. WWW

  Eigenlijk gaat het de gele hesjes om een halt op het uit de hand gelopen liberalisme en de globalisering waardoor grote bedrijven veel macht krijgen en weinig belasting betalen. De burgers moeten dan alles zelf ophoesten waardoor zeker de laagbetaalden minder overhouden. Zo worden de arbeiders steeds meer slaven, het enige wat ze overhouden is hun werk waardoor ze nog net hun hoofd boven water houden. Let wel, het zijn gewone eerlijke hardwerkende burgers die nu de straat op gaan.

  1. Spaanse kok

   Wat een links gejank.

   1. WWW

    Niks links aan. Gewoon een klein beetje mededogen zal je goed doen.

  2. Arie B

   Is het niet discriminerend om over 15 miljoen mensen te zingen en bewust die andere 2 miljoen buiten te sluiten?

 7. Svetlana

  Ik zou liever mensen ik burkas zien die de straat op gaan

  1. Spaanse kok

   Gele burkas.
   Lijkt mij een kleurig gebeuren.

  2. Heinz

   In een gestreepte Burka slapen is lekker warm. En een milieuvriendelijke elektrische deken als ondersteuning.

 8. Aytas

  ‘Met een beetje mazzel luistert een nauwelijks geïntegreerde medelander ook stiekem mee zodat die de tekst dan eindelijk leert.’

  Ik zou liever hebben dat hij integreert ipv de tekst van een lied te leren waarin je de onderdrukker eert.

  1. Troelstra

   Gauw weg dan uit het land van die Nederlandse onderdrukkers, vind je ook niet? In zo’n land zou je toch niet willen leven?

  2. Seneca

   Aytas
   oprotten!

   1. Lugar

    Daar is geen woord Fries bij!

 9. thaithai

  Een beetje meer respect voor deze mensen die terecht zich zorgen maken over ons land is wel op zijn plaats mijnheer van galien.
  Er zijn geen stenen gegooid geen mensen gemolesteerd geen winkels beroofd….ze hebben hun zorgen geuit en terecht

  1. AS210854

   ++++++++++++ Thaithai

 10. poldi

  Net als in Frankrijk, de tijd van rede is gedaan.
  De politiek luistert al jaren niet meer naar de bevolking.
  Loze beloften werden gemaakt. De burger is het beu en zet kracht bij zijn protest. Geweld is nu stap twee om de politiek wakker te schudden. Helaas zijn zij te arrogant om het te snappen en worden wij gehersenspoeld met het waanidee dat wij de gigantische miljarden kostende klimaatdoelstellingen kunnen halen.

 11. shidaian

  Niet zo denigrerend. Je moet ergens beginnen en alle begin is moeilijk. Aangezien je de Nederlander al vreselijk moeilijk uit zijn stoel krijgt valt me dit nog alles mee.

 12. wietordok

  Blijf thuis en
  Criminaliseer oorlog

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.