Belachelijke Geert Wilders overweegt cartoonwedstrijd nog steeds: "Ik ga er wel over nadenken"

Geen categoriedec 11 2018, 21:00
Waarom wil hij in vredesnaam een cartoonwedstrijd organiseren? Hij is tegenwoordig toch al een karikatuur van zichzelf?
Hoewel hij enige tijd geleden nog zei dat hij de door hem geplande cartoonwedstrijd zou afblazen -- omdat die voor grote problemen kon zorgen voor Nederlandse ambassades én Nederlanders in het buitenland -- zegt Geert Wilders dat hij mogelijk van mening veranderd door de uitspraken van Jawed S. Die gek, die eind augustus twee toeristen neerstak op Amsterdam Centraal, zei namelijk dat hij dezelfde misdaad zou plegen als Wilders wéér een cartoonwedstrijd uitschrijft.

"Ik weet nog niet of ik het ga doen, maar ik ga er wel over nadenken. Je mag eigenlijk nooit wijken voor dit soort types."

Totaal onverantwoord. Je moet terroristische gekken inderdaad niet zomaar hun zin geven als ze jou bedreigen. Maar dit gaat veel verder. De dreiging die eruit gaat van extremisten heeft namelijk betrekking tot alle Nederlanders in het buitenland -- en in Nederland zelf. Wilders brengt niet alleen zichzelf in gevaar (die keuze heeft hij), maar anderen ook. Die keuze dient hij niet voor hén te maken.
Maar ja, leg dat maar eens uit aan een man die elke gelegenheid aangrijpt om zichzelf in de kijker te spelen en wat goedkope propagandapunten te scoren bij zijn doorgedraaide achterban.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten