Belastingen betalen met Bitcoin: in de Amerikaanse staat Ohio kan het!

Geld is pas geld wanneer je de verplichte belastingen kunt betalen zeggen kenners. En dat is nu het geval in de Verenigde Staten. In de staat Ohio is het voor ondernemers mogelijk om 23 verschillende soorten belasting te betalen middels de digitale munt. Daarmee is een eerste stap gezet richting adoptie van Bitcoin als betaalmiddel. Al is het maar een klein stapje. De Amerikaanse staat Ohio wil de technologie sector stimuleren. Zo stelt de penningmeester van de staat, Josh Mandel, dat dit een eerste stap is: “Als onderdeel van een bredere ambities van de staat om een tech-vriendelijker imago rond zichzelf te bouwen.” 

Door veel media wordt de Bitcoin ondertussen doodverklaard. Na een explosieve prijsstijging eind 2017 zaten veel investeerders in 2018 met de gebakken peren toen de markt implodeerde. Ook de afgelopen weken was het erg onrustig op de cryptomarkt en daalden Bitcoin en de tweede belangrijkste crypto-asset Ethereum sterk. Toch is er fundamenteel gezien weinig aan de hand. Het betalingssysteem is veilig, snel en mondiaal toegankelijk via het internet. Overal waar mensen werken worden fouten gemaakt en die van de Bitcoin developers liggen onder een vergrootglas, maar zijn niet anders van aard dan de fouten van concurrenten, zoals de bank ING. Voorbarigen zeggen nu dat de Bitcoin ‘dood en gestorven’ is, maar zover is het dus zeker niet. Er komt nog steeds goed nieuws naar buiten en de betalingsmogelijkheid van de staat Ohio is wéér zo’n bericht van goed nieuws.

Ondertussen is de Bitcoin gedaald van bijna 20.000 dollar per munt in december 2017 naar zo’n 3.400 dollar per munt. De prijzen destijds waren gebaseerd op hevige speculatie en een extreme toevoer van handelsvolume binnen enkele weken. Hierdoor konden de houders van Bitcoins steeds hogere prijzen vragen en zolang de gekte aanhield steeg de munt. Dat in december de koers rond de 3.750 dollar zou komen te liggen is geen verassing. Meerdere analisten voorspelden al een daling tot het huidige prijsniveau rond de 3.xxx dollar. Dergelijke lagentermijn voorspellingen worden meestal gedaan zonder technische analyse omdat de betrouwbaarheid van technische analyse afneemt naarmate de tijdspanne waarover uitspraken worden gedaan toeneemt.

Met onder meer het nieuws (uit november) dat lokale belastingen kunnen worden betaald is er dus weer enige hoop voor een toekomst voor de Bitcoin.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Aytas

    Het zou een alternatief voor fiat geld kunnen zijn omdat het mijnen wel daadwerkelijk geld kost. Ik moet zeggen dat ik er zelf nog huiverig voor ben.

  2. TD

    Criminelen betaalmiddel op dark web,maar voor spaarduiten echt nog niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.