Belgische overheid wil IS-vrouwen niet terughalen, gaat in beroep!

Geen categoriedec 30 2018, 15:00
De Belgische overheid werd door een rechtszaak verplicht álles wat in hun macht ligt te gebruiken om IS-vrouwen terug te halen naar België, onder dwang van een boete. De overheid gaat nu in beroep tegen deze uitspraak! Via het AD.
Minister De Block van Asielzaken gaf bij VTM Nieuws aan dat de overheid in beroep gaat. Zij wil echter wel kijken of de overheid iets voor de kinderen van de IS-moeders kan doen. "Die kozen er immers niet voor om in zulke omstandigheden geboren te worden", geeft ze aan. Wat betreft de IS-moeders is ze een stuk harder. 'Die zijn hier veroordeeld, hebben actief meegewerkt aan terroristische aanslagen,' licht ze toe.
Onduidelijk is nog of die kinderen wel in België zijn geboren of pas in Syrië. In hoeverre België dan nog verantwoordelijk is voor die kinderen lijkt mij een belangrijk onderwerp van discussie. Dezelfde discussie wordt ook in Nederland gevoerd maar daar gaat het geloof ik om kinderen die hier zijn geboren en door IS-mama zijn meegesleurd richting die hel.
Het frappante is dat rechters eerder oordeelden dat de Belgische overheid geen rechtsmacht heeft in Syrië en dus niet kan worden verplicht IS-moeders terug te halen. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat de Belgische overheid het beroep gaat winnen.
Hoe het ook zij, mochten ze wél terug worden gehaald dan kunnen ze op een fikse straf rekenen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten