Hulpverleners bestoken met vuurwerk, nieuwe traditie?

Geen categoriedec 30 2018, 16:00
December lijkt de maand van culturele vernieuwing, naast zeiken over Zwarte Piet is ook de periode rond Oud en Nieuw aan verandering onderhevig. Hulpverleners bestoken met vuurwerk komt steeds vaker voor in Nederland! Via De Telegraaf.
De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen kan nog niet helemaal wennen aan de nieuwe traditie en is duidelijk van de oude stempel. Hij spreekt zijn afschuw uit over omstanders, die hulpverleners bij een brand, hebben lopen bekogelen met vuurwerk.
Bij de hulpdiensten zijn ze een stuk progressiever en rukten ambulance-, politie- en brandweerpersoneel uit om bekogeld te worden op de Utrechtse Stanleylaan, waar toevallig ook een brand woedde. De omstanders deden ontzettend hun best om alleen het personeel te raken en de zes gewonden als gevolg van de brand, waaronder twee kinderen, te ontzien.
Van Zanen maakt zich véél te druk over deze nieuwe traditie en meent dat het risico dat getraumatiseerde slachtoffers óók nog eens geraakt kunnen worden door vuurwerk dat gericht is op de hulpverleners, wellicht iets te groot is.
Tot zover het sarcasme. Wat een complete debielen lopen er in Nederland rond, bij een volgend ongeval zou er wat mij betreft extra politie mee moeten worden gestuurd en sla je zulke figuren finaal naar de grond, niks 'proportioneel geweld', dat recht hebben ze wat mij betreft verloren. Kut volk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten