Filmpje! Femke Halsema weet het weer beter 'gewone Amsterdammers komen niet in de buitenwijken'

Geen categoriedec 15 2018, 16:00
Femke Halsema, burgemeester van de republiek stad Amsterdam liet tijdens een interview weten dat er ook wijken zijn rondom de stad waar een 'gewone burger' eigenlijk nooit komt. Zijzelf natuurlijk wel als burgemeester en de vraag is dan ook wat Halsema precies probeert te zeggen met haar uitspraak. Bedoeld ze nu dat sommige wijken in Amsterdam er dusdanig droevig bij liggen dat geen enkele inwoner een belang heeft om daar een bezoek te brengen? Wellicht, het lijkt er eerder op dat de burgemeester haar mond voorbij praat zoals wel vaker het geval is.
https://twitter.com/etxxx/status/1073486984188968961
Amsterdam is onder leiderschap van Halsema wel een opmerkelijke stad geworden. Niet alleen deed ze afgelopen maand nog uitspraken waarover ophef ontstond vanwege haar premature aankondiging niets te gaan doen met het boerkaverbod. Iets dat een burgemeester in de veiligheidsdriehoek zeker invloed op heeft als het gaat om de prioritering van de handhaving van de wet. In Amsterdam liggen de prioriteiten natuurlijk weer elders dan je denkt. Zo kent de stad één van de meest geavanceerde technieken voor het controleren van de parkeerheffingen, maar is de stad niet in staat om een boerkaverbod te handhaven. Tenminste als we Halsema moeten geloven. Daaruit blijkt al snel dat haar uitspraken destijds politiek van aard zijn. Als je de hele stad kunt monitoren voor het handhaven van parkeerbeleid dan kan dit ook voor ander beleid.
Op Twitter kon Halsema dan ook weer rekenen op de gebruikelijke flame war. Daarnaast is het helemaal niet zo vanzelfsprekend dat Amsterdammers niet in de buitenwijken komen. Wanneer ik bij mijzelf te rade ga over mijn bezoekjes aan Amsterdam (zo kort mogelijk uiteraard) dan denk ik al snel aan de OV-reisjes door 'buitenwijken' als Diemen. Eigenlijk zie ik maar weinig verschil tussen de mate van verpaupering van de binnenstad en de buitenwijken. Toegegeven. de binnenstad is historisch gezien mooier, maar volgens mij is Amsterdam in het algemeen in een deplorabele teostand aan het raken onder leiderschap van Halsema.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten