Filmpje! Wilders geeft de islam de schuld n.a.v. terreuraanslag in Straatsburg

Gisteren vond een aanslag plaats op een kerstmarkt in Straatsburg waar meerdere mensen omkwamen of gewond raakten. In de Tweede Kamer had Wilders zijn woordje klaar en wist te melden dat in Europa nog tientallen radicalen rondlopen bereid om aanslagen te plegen. Het houdt niet op, niet vanzelf. En de wijze waarop de Europese staten zijn omgegaan met het fenomeen migratie helpt natuurlijk ook niet. De Tweede Kamer ging mee met het verzoek van Wilders om in debat te gaan over terrorisme tijdens het algemeen overleg ‘Terrorisme’. Kathalijne Buitenweg (GroenLinks) wist nog even te melden dat de beveiliging al was aangescherpt in Straatsburg, maar dat het allemaal tevergeefs bleek. De vraag is dan ook wat de autoriteiten gaan doen om dergelijke zaken te voorkomen.

Aanslagen op kerstmarkten komen de laatste jaren steeds vaker voor in Europa. Tenminste dat gevoel bekruipt mij. Waar men vroeger de kerstmarkt bezocht zonder de aanwezigheid van ‘diversiteitsmuren’ en militaire politie, daar lijkt de kerstmarkt wel te zijn verworden tot een fort. Iedereen herinnert zich nog de aanslag in Berlijn in 2016. Toen reed een radicale moslim in op een kerstmarkt waarbij twaalf mensen stierven en tientallen gewond raakten. Aanslagen op feestdagen zijn dus terug van weggeweest, maar in het Midden-Oosten zijn aanslagen op feestdagen niet vreemd.

In Syrië, Afghanistan, Pakistan, Irak en de Filipijnen vonden in het verleden ook aanslagen plaats op feestdagen. Juist omdat op deze dagen mensen bij elkaar komen en de terreur dan dodelijker en eenvoudiger te verspreiden is. Straatsburg is het zoveelste incident op een feestdag waarbij een radicale moslim doden op zijn geweten heeft. Wanneer je miljoenen mensen laat overkomen uit regio’s waar aanslagen bij feestdagen hartstikke normaal  zijn behoeft het geen enkele verbazing dat de rotte appels ook in Europa toeslaan. Een dure prijs voor Europeanen om te betalen voor het grote ideaal van de ‘multiculturele samenleving’. Soms zelfs de hoogste prijs. Dat kunnen we niet accepteren. Tijd dus ook dat Wilders en Kuzu hier samen voor gaan zitten.

In de Tweede Kamer reageert Kuzu (DENK)  op een gebruikelijke manier. Volgens hem hebben dergelijke aanslagen ook gevolgen voor moslims en dat klopt. Zo worden mensen minder tolerant jegens moslims wanneer uit deze groep voortdurend radicalen tevoorschijn komen en aanslagen plegen. En zodra mensen geloven dat moslims vaker aanslagen plegen zullen dergelijke berichten ook eenvoudiger worden opgepakt in de media. En het beeld dat bestaat over radicalen die onderduiken bij gemeenschappen in Molenbeek helpt natuurlijk ook niet. Leuk dus dat Kuzu de slachtofferkaart trekt, maar Wilders heeft zeker een punt dat de islamitische gemeenschap een probleem heeft met terreur.

Voldoende stof tot nadenken en voor verdere debatten. Wat daarbij kan worden meegenomen is bijvoorbeeld de ‘uitsluitingsregel’ binnen de islam. Waardoor veel geloofsgenoten gevangen zitten in een ‘politiek correcte’ cultuur.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Benny

  Natuurlijk geeft hij de islam de schuld, hij kan namelijk niet het jodendom of de christenen de schuld geven, net zo min de warme bakker op de hoek…… Er is maar een de schuldige en dat is de soldaat uit de naam van de ISLAM

 2. Floris

  Natuurlijk zijn dit soort aanslagen op de islam terug te voeren. Daar is geen twijfel over mogelijk.

  1. Duijndam

   Het feit dat de dader bij de politie bekend stond als een crimineel met een strafblad moet wellicht ook aan de Islam worden toegeschreven.

   1. marco1

    Hahaha ik heb me niet verdiept wat de islam precies voorschrijft maar het lijkt er wel op dat in de gevangenissen aanhangers ervan ruim vertegenwoordigt zijn. Dus het zou goed kunnen het een vereiste is maar ik weet het niet.

    1. Aytas

     Zou me daar toch wat beter in verdiepen. Ik heb hier een poosje terug een link geplaatst dat mensen met migranten achtergrond sneller een gevangenisstraf krijgen, aanzienlijk sneller. Waar jij een geldboete of taakstraf krijgt krijgt een migrant gevangenis straf. Overigens heb ik begrip voor de gedachte erachter, die zijn sociaal-economisch. Als jij geen stimulerende omgeving en financiële situatie hebt is de kans op herhaling groter en is een zwaardere straf logisch.

     Het is misschien eens interessant om je te verdiepen in jihadisme en de plegers. Ze hebben iets gemeen met veel van onze forum genoten, ze zijn in alle opzichten mislukt en zoeken daarvoor een schuldige.

     Wilders doet geen goed om een samenleving die niet polariseert te bewerkstelligen. Dat is triest voor een volksvertegenwoordiger. Als je de aanloop naar wo1 bekijkt zie je dat er toen ook sprake was van een gepolariseerd Europa. Wanneer krijgen mensen het vermogen tot leren van het verleden?

     Laat je kop niet gek maken, bestrijd met het woord polariserende krachten als salafisme en PVV ‘ers.

     1. marco1

      Uhmmm ik maakte eigenlijk voornamelijk een grapje ik had beter moeten weten.

     2. Arie B

      Ik betwijfel je woorden. Je zegt hiermee dat de rechtbank onderscheid maakt op grond van afkomst maar in het nadeel van de migrant. Waarschijnlijk hadden dat al die linkse hobby-clubjes en sociale advocaten al lang met gele hesjes op de Dam gestaan. Laatst las ik nog dat een migrant een lagere straf kreeg omdat hij anders zijn status kwijt zou raken. Strookt ook niet echt met jouw visie.
      En mbt fundamentalisten: kei en keihard aanpakken, terugsturen of levenslang plantsoen schoffelen.

     3. Aytas

      Arie B
      Je kunt het zelf nakijken natuurlijk. Google verschil in straftoemeting en je kunt resultaten vinden van meerdere onderzoek instanties, met onderbouwing.

      Die migrant die minder straf kreeg is een uitzondering.

      Dit is overigens niet mijn visie maar het resultaat van onderzoek en dus feit.

      Ik vind dat niet willen integreren einde oefening moet zijn. Dit integreren moet wel beoordeelt worden naar vermogen. Het vermogen tot het leren van taal verschilt per persoon en een goede Nederlands sprekende kan slecht geïntegreerd zijn. Iemand die slecht de taal spreekt kan wel geïntegreerd zijn.
      Salafisme staat iedere integratie in de weg.

     4. Aytas

      Sorry Marco, ik sla soms een beetje door.

     5. marco1

      Je hoeft tegen mij nooit sorry te zeggen hoor.

     6. tomygun

      Zeker had je beter moeten weten Marco dat die
      boodschappen tas gewoon een islam
      mafklapper is .

    2. NoDoubt

     Er is genoeg te vinden over de Islam. Kuzu kletst uit zijn nek als hij zegt dat het ook de moslims raakt. De sharia-law is afkomstig van Mohammed en Hij heeft ook gezegd wat hieronder staat. Dus als Kuzu zegt dat het ook de moslims raakt is dat een leugen en dat mag van Mohammed. Dat heet Takkiyya. Sterker nog als een moslim een niet-moslim dood en hij wordt gedood wordt door Allah beloond met 72 maagden. Ga mij niet vertellen dat Kuzu dat niet weet
     Het enige doel van Kuzu is ons voor de gek houden totdat de Islam/Erdoghan overheerst in EUropa. Hij heeft immers niets te verliezen.

     Wat zei Mohammed
     Terreurdaden deden mij zegevieren en ben een prachtig voorbeeld voor de gelovigen.
     Bukhari: V4B52N220 en Koran 33:21

     Oorlogsverklaring; Verover en islamiseer de [westerse] wereld
     Koran 61:9, 48:28, 9:33

     Moslims zijn superieur aan ongelovigen. Hun kinderen zijn brandhout voor het hellevuur. Migreer naar landen van ongelovigen en beroof hen van hun eigendommen. Geniet ervan. Allah belooft jullie een grote buit en beschermt jullie op dit rechte pad:
     Koran 22:78, 3:110, 3:10, 8:69, 8:74/75, 9:28, 33:27, 48:20

     Haat, veracht, verneder, vernietig, verwond, vermoord, vermink, verbrand, verraad, martel, mishandel, bevecht, bestraf, bestrijd, onthoofd, terroriseer, chanteer en bekeer de ongelovigen tot de wereld geïslamiseerd is.
     Koran 2:191, 2:193, 2:216, 3:32, 3:112, 3:157, 4:56, 4:74, 4:76, 4:89, 4:171, 5:33, 7:138, 8:12, 8:39, 8:60, 8:65, 9:14/15, 9:29, 9:41, 9:111, 17:18, 22:22, 25:25, 47:4, 48:25, 48:29, 96:13.

     Lieg, bedrieg en span de nuttige ongelovigen voor je karretje om de islam te beschermen en te versterken:
     Koran 2:225, 3:28, 3:54, 9:3, 16:106, 40:28, 66:2

     Moslims zijn ongelovigen tot niets verplicht. Sluit geen vriendschappen of verdragen mits je hen ermee belazert. Geloof ongelovigen nooit, het zijn verliezers en bedriegers. Zij haten moslims. Ongelovigen zijn vervloekt en verdoemd.
     Koran 2:6, 2:8, 2:88, 2;121, 3:28, 3:73, 3:118, 3:149, 4:89, 4:144, 5;51. 5;81, 9:7-9, 9:23, 60:1, 60:9, 76:24.

     Here is a short list of laws enforced under sharia law.

     • Theft is punishable by amputation of the right hand

     • Criticizing or denying any part of the Quran is punishable by death.

     • Criticizing Muhammad or denying that he is a prophet is punishable by death.

     • Criticizing or denying Allah, the god of Islam is punishable by death.

     • A Muslim who leaves the Islamic faith is punishable by death.

     • A non-Muslim who leads a Muslim away from Islam is punishable by death.

     • A non-Muslim man who marries a Muslim woman is punishable by death.

     • A man can marry an infant girl and consummate the marriage when she is nine years old.

     • Girls’ clitoris should be cut

     • A woman can have one husband, who can have up to four wives; Muhammad can have more.

     • A man can beat his wife for insubordination.

     • A man can unilaterally divorce his wife; a woman needs her husband’s consent to a divorce.

     • A divorced wife loses custody of all children over six years of age or when they exceed it.

     • Testimonies of four male witnesses are required to prove rape against a woman.

     • A woman who has been raped cannot testify in court against her rapist(s).

     • A woman’s testimony in court, allowed in property cases, carries half the weight of a man’s.

     • A female heir inherits half of what a male heir inherits.

     • A woman cannot drive a car, as it leads to fitnah (upheaval).

     • A woman cannot speak alone to a man who is not her husband or relative.

     • Meat to eat must come from animals that have been sacrificed to Allah – i.e., be “Halal”.

     • Muslims should engage in Taqiyya and lie to non-Muslims to advance Islam.

     This small list barely scratches the surface of the horrifying laws included in the Islamic faith.

     The Islamic faith either needs to be seriously updated or it needs to go away.

     Most religions have held some pretty gruesome beliefs, but they have updated themselves, however slowly. The same must happen with Islam, it is truly behind the times and I for one do not believe that we should sit here and claim that this religion is no different than all the rest. It is different, it is more brutal, it is more dangerous, and something has to be done.

     1. Aytas

      Je kunt natuurlijk ook eens naar een moskee gaan en hierover in gesprek gaan.

     2. Robert Leiden

      Als ik een paar van die hierboven genoemde koranverzen google op vertaling, lees ik toch echt iets anders dan wat hier boven staat.
      Lijkt een beetje op die vertaalde koranverzen van het Fitna filmpje van Wilders. Klopten ook voor geen meter en waren zwaar uit het verband getrokken.

   2. Arie B

    Ja, dat moet wel.. uit naam van de profeet mag dat wel tegen ongelovigen dus tsja: de beroofden waren vast geen islamieten..

  2. Siemien

   “Je kunt natuurlijk ook eens naar een moskee gaan en hierover in gesprek gaan.”

   Helemaal niet, die moskeeën en moslims dienen zich aan te passen aan Nederland, wederom laat islamimbeciel Aytas zijn islamitische sympathieën zien, het goedkeuren en rechtvaardigen wat er in de koran staat door gezellig een kopje thee te gaan drinken dat is wat Achmed Hassan Abdoel Aytas doet.
   Hoeseini Aytas vindt dat wij Nederlanders ter verantwoordingen dienen te worden geroepen over het satanische gedrag van de islam..

 3. FLP

  Hypocriet met zijn alle naar de interruptieknop…om te vertellen dat ze het verschrikkelijk vinden!! Maar wel voor Marrakesh gestemd zodat wij straks overspoeld worden met dit soort verwarde mensen. En als het dan in Nederland gebeurd in koor roepen….wir habben das nicht gewust.

  1. Floris

   Krokodillentranen van virtue signallende politici die te laf zijn om het probleem aan te pakken en het met de dag erger maken.

 4. edoc431

  Schiet een handjevol moslims af dan is het vuurtje zo in de brand .

  1. Meester Kong

   @edoc
   Aha de Duitse methode in oorlogstijd. (Putten)
   Kom op @edoc nu we het toch over de Duitse methode hebben, wat dacht u van het afvoeren van alle moslims naar de gaskamers ?

   1. edoc431

    Je lult om de hete brij heen want jij weet wel degelijk wat er dan gebeurd wegkijker .
    Ik weet zeker dat ik gelijk heb en dat weet jij donders goed
    Dus hier niet de feiten verdraaien akelige trol dat je bent

   2. edoc431

    Jij weet donders goed wat er gebeurd als dat scenario in werking treed .Niet de woorden omdraaien ventje .
    En ad definitief haha ik heb al gevaren genoeg mee gemaakt.
    Maar daar laat ik niets over uit .
    En bang al helemaal niet

   3. Arie B

    Jij wilt mensen woorden in de mond leggen zodat ze zich schuldig maken aan strafbare feiten. Uitlokking is ook een strafbaar feit landverrader. Betert u!

  2. Ad Infinitum

   U bedoelt dat anderen dat moeten doen, want u wil zelf natuurlijk geen gevaar lopen?

   1. edoc431

    We lijken Niet allemaal op jou hoor ANGSTHAAS .

    1. Ad Infinitum

     Nee ? U loopt in de frontlinie, in uw eentje, dan begrijp ik het. Een martelaar !

     1. TD

      Ad Infinitum:
      Indien het zo doorgaat,gaat hetzelfde gebeuren als in Chemnitz.
      Niks forum agressie,maar voor de echt.
      Echte fysieke agressie,of denkt u dat ik fantaseer?

  3. Jacco

   Edoc431 volledig met je eens

 5. Heinz

  Wilders kan wel heel veel roepen, maar diegenen die ver van de Islam discussie willen blijven sleurt hij mee in zijn haat, tegen wil en dank…

 6. Gekko

  Raar bericht. Beetje vals ook. De Franse autoriteiten hebben de islam al benoemd als schuldigen. Wilders doet niet anders dan dit nazeggen. Maar het past wel in de smeercampagne die DDS voert tegen de PVV.

 7. Lugar

  Een brief…

  1. Siemien

   @Lugar wat een slappe hap, wanneer gaan ze nou gewoon eens actie ondernemen..

   1. Lugar

    @Siemien: Ja slappe hap, maar dat is wel waar de meerderheid van de Tweede Kamer uit bestaat, beroepspolitici die bang zijn voor de islam en de gevolgen.

    1. Siemien

     Tja en nog veel erger, Nederland heeft hiervoor gekozen..

     1. Lugar

      Ik kan dan ook niet bevatten dat iemand op Rutte stemt.

 8. Ritter

  Anne-Marie Delcambre schrijft in Trouw:
  —————

  “Om aanslagen te verklaren, is een blik op het leven van de Profeet voldoende. Hij rechtvaardigde de politieke moord voor het heil van de islam. En mensen bang maken, terreur uitoefenen, werd voorgeschreven als een nobele methode om paniek te zaaien onder de vijanden van het geloof.

  Het klopt dus eenvoudig niet om te zeggen dat het islamisme niets te maken heeft met de islam.

  Voor de moslim van gisteren en die van vandaag, is er maar één Koran zoals er ook maar één Profeet is. De islamist is net zo goed moslim als de mysticus, omdat beiden zich beroepen op deze twee fundamenten. En beide fundamenten, Koran en Profeet, roepen op tot strijd. “
  ———-

  U kunt het hele artikel lezen in Trouw onder de kop: “De gematigde islam bestaat niet”

 9. fusilier

  Chekatt stond bekend wegens radicalisering bij de veiligheids dienst. De rechtelijke macht ,en de politiek deed er niets mee. Hoelang tolereren wij nog dat onschuldige mensen afgeknalt worden door dit moslim tuig.

 10. poldi

  Allah Hein doet aan klantenbinding.
  “Voor onze nieuwe serie ‘Borrelen Zonder Zorgen’’ komen wij langs om een compleet verzorgde winterborrel te organiseren! Geef je bedrijf op via ….’

  Verder verkopen ze geen kerswtstollen maar feeststollen.
  “Lang leve” de voortwoekerende islamisering.

 11. Gerlos

  Allahh Akbar zegt geen normaal mens als hij uit naam van Allah een aanslag gaat plegen op onschuldige mensen. Er blijkt dat er 200.000 terroristen op een lijst staan van de geheime dienst in Frankrijk.
  Het is en blijft in mijn ogen een verachtelijk islamitisch geloof

 12. nienke

  Ben geboren in het grootste moslim land en heb er 20 jaar gewoond moesten in 1958 vluchten naar Nederland.
  Ga mij nou niet vertellen hoe de moslim in elkaar steekt.
  Het angstige van hier in Europa is dat zij straks weer de overhand krijgen en geen 1 enkel ander geloof dan de islam accepteren.
  Je moet er toch niet aan denken dat Europa een moslim bolwerk wordt.
  Kijk eens wat er allemaal in die moslim landen gebeurd dagelijks kun je het in de kranten lezen en op de TV. zien.
  Alleen maar bloedige oorlogen wat de klok slaat.
  Willen wij dit in Europa?stop de migratie, genoeg is genoeg.

 13. TD

  Laten we het niet hopen,maar ik denk dat veel autochtone Europeanen binnen niet al te lange tijd hetzelfde gaan doe als de Nationalistische betogers in Chemnitz.
  Alle moslims zijn dan de klos,blijkbaar begrijpen die radicale moslims dat niet,oftewel dat interesseert ze niet.
  Ja,dan heb je de bruinhemden,waar iemand in het forum het constant over heeft.

 14. Heras

  Ik hoop dat de PVV de regering wakker schudt met zijn discussies. Want de regeringsleiders razen maar door. Ze kennen de inhoud van de koran niet en reageren daarom altijd te laat. Ik ben ook bang dat wij binnen afzienbare tijd de sharia ingevoerd krijgen als er nog meer moslims komen.

 15. Arafat

  blijkbaar kennen de heren ook geen bijbelse teksten? over handen afhakken etc?

 16. Rosasolis

  @Wij kunnen de moslims in onze land en over heel Europa niet zomaar hun geloof verbieden. Wat wij kunnen wel doen is hen uitnodigen om naar een eenvoudig
  Christelijke kerkdienst te komen… een dienst met een lezing dat vanuit zowel de oude als van de nieuwe testament gelezen wordt.

 17. PMG

  En waar blijven de excuses en medeleven van DENK en andere moslimclubjes?

 18. PMG

  Oog om oog!

 19. HendrikJan

  Kijk het is simpel Wilders heeft zijn tijd gehad en niet waar kunnen maken wat hij voor ogen had.
  De tegenwerking van met name de grote wegkijkkliek en het monddood maken in de Bilderberg pers, heeft hem de das om gedaan.
  Maar ook dit maal heeft hij voor de volle 100% het gelijk aan zijn zijde.
  Kijk Fortuyn is dood gemaakt en Wilders is monddood gemaakt.
  Wie durft het nog aan in deze tijd.?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.