Geretardeerde man pleegt terreur in Duitsland: één dode en acht gewonden

Vanmiddag reed een automobilist in op een groep mensen in Recklinghausen in Duitsland. Deze laffe daad hield wellicht verband met zijn mentale toestand aldus Bild. Volgens de Duitse autoriteiten zou het gaat om een zelfmoordpoging, maar door het meetrekken van onschuldigen in het verhaal is het toch schrikken en lijkt het eerder op een daad van terreur dan een eenvoudige zelfmoord. De man zelf kwam niet om het leven bij deze bijzondere suïcidepoging. Een vrouw is door het incident om het leven gekomen. De Duitse hulpdiensten sprongen bovenop het voorval, drie van de omstanders die werden geraakt weigerden om vervoerd te worden na het ziekenhuis. 

De man zou geen ‘Allahu Akbar’ hebben geschreeuwd, wat er op duidt dat het geen geradicaliseerde moslim betreft, maar de schrik is er natuurlijk niet minder op voor de slachtoffers. De autoriteiten, zoals gezegd, rukten flink uit en er waren overal op de straten van het stadje Recklinghausen te zien. De vrouw die door het incident kwam te overlijden werd eerst nog naar het ziekenhuis gebracht, maar het was geen redden aan. Op de onderstaande beelden is te zien hoe het bushokje waar de man tegenaan reed is geruïneerd. Wie de dader precies is blijft dus nog even onduidelijk, maar ongetwijfeld dat de politie nog gaat communiceren met de pers en de feiten hierover later bekend worden.

Dergelijke daden zijn altijd weer schrikken. Los van de aanleiding tot de daad zijn de beelden schrikbarend te noemen en tasten ze het veiligheidsgevoel aan. Dat terwijl terreur in Europa relatief weinig voor komt. Het aantal aanvallen neemt sinds 2004 wel weer toe, maar de qua menselijk leed is het sinds de pacificatie van de IRA en de ETA stukken rustiger. Maar met de komst van het internet en de hoeveelheden blootstelling aan media dragen dit soort incidenten toch bij aan een gevoel van onveiligheid. En ook het aantal aanslagen van een compleet andere aard, de islamitische, doet mensen geloven in een clash of cultures. Niet op alle niveau’s maar wel enkele.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. hans-e-pans

  Laten we maar eerst afwachten totdat er naar buiten komt wat de Duitse overheid voor de buitenwereld verzwijgt.

  1. Troelstra

   Hoe ziet hij eruit? Er is voorlopig nog niet gezegd dat het om een roomblanke Duitser gaat.

 2. Aytas

  ‘Maar met de komst van het internet en de hoeveelheden blootstelling aan media dragen dit soort incidenten toch bij aan een gevoel van onveiligheid.’

  Massahysterie door media. In veel gevallen zelfs gewoon propaganda.

  Zal dds hier een rol in spelen? Hoop dat je er tevreden mee bent.

  1. Barry

   Aytas, je zegt ‘Hoop dat je er tevreden mee bent’. Wat is dit een zieke reactie. Wat is er gebeurt in jouw leven?

   1. Aytas

    Het is zoals het is, ik hoop dat dds tevreden is met de massahysterie die ze creëren. Wat daar nou weer ziek aan is ontgaat mij compleet.

    1. Vit

     Ik weet dat het niet inhoudelijk is maar jij bent echt niet goed snik.

     1. Aytas

      Jij extreem beïnvloedbaar en dom.

     2. Vit

      Oh ja joh? tssss

    2. Barry

     DDS creëert helemaal geen massahysterie. Je bent niet goed snik.

 3. marco1

  Ja maar dit was vanmiddag al. Mensen worden op rare ideeen gebracht via media. Als 1 gek iets doet zijn er altijd wel andere gekken die het nadoen.

 4. Fortiori

  Gelukkig maar dat hij geen Alahu Akbar riep, anders was het erger. Triest en treurig is het natuurlijk wel. Een mentale stoornis is minder erg dan opzet, terreur.

  1. Lugar

   “Gelukkig maar dat hij geen Alahu Akbar riep…”

   Wat kan jou dat schelen? O wacht, jij beantwoord geen vragen!

 5. Zouaaf

  “Lijkt het eerder op een daad van terreur dan een eenvoudige zelfmoord” Hoezo eenvoudig?

 6. Henk-Jansen

  Het is zeer spijtig dat zoveel mensen niet de psychische hulp krijgen die ze nodig hebben.

  1. Aytas

   Het is tegenwoordig ook te wijten aan de medicatie die vaak van goedkopere fabrikanten komt waardoor de zuiverheid van de vulmiddelen niet gegarandeerd is. Dit leidt tot niet goede werking medicatie.

   Ook is er lang niet altijd een voorgeschiedenis met problemen maar is er sprake van de bekende druppel en draait men door.

   Het blijft triest.

   1. denktenk

    Heb jij wel eens van inteelt gehoord?
    Neven en nichten kruisbestuiving?
    Daar krijg je “verwarde, geretardeerde” mensen van.

    Waardoor de zuiverheid van de vulmiddelen niet gegarandeerd is.
    Precies wat je zegt. Bullshit opmerking.

  2. Siemien

   Jaa en als ze aloeha hakbar roepen zijn het ineens psychisch en verwarde mensen en komt het door de pillen wat overigens een zeer ernstig probleem is in deze wereld, zodra er zich een probleem voordoet gelijk pillen erin, en dat is logisch want ja de deugmensch wenst de nieuwe islamitische migranten natuurlijk geen strobreed in de weg te leggen, overigens wenst de farmaceutische industrie helemaal niemand iets te onthouden als het gaat om medicatie, nog veel sterker, de mens zegt niet ho! voor mijn geen pillen…

   1. Aytas

    Pillen kunnen je iq ook niet omhoog helpen. Te dom om ook maar te begrijpen waar het over gaat.

 7. fusilier

  Aytas . Het is een gegeven dat er meer gekken rondlopen, dan dat er gekken vastzitten. Als je ziek bent in je hoofd van een bepaalde ideologie, of ergens anders van. Sleep dan niet andere onschuldige mensen mee in je leven,als je er een eind aan maken wil.

 8. J.Rademaker

  Geretardeerd is een permanente afwijking, verwarde man al eens gebruikt en dus onbruikbaar.
  Misdadig of is dat te discriminerend.

 9. Florissa

  Elke keer weer een draai er aan geven ( Geretardeerde) ,door hogerhand ,het zijn altijd moslims ,en wat ze roepen bij hun daad is mij compleet om het even ,we zijn niet meer veilig sinds de komst van dat volk , ze horen hier niet,zijn ontevreden, accepteren onze levenswijze niet, komen voor de subsidie en uitkering .Dit heeft niks te maken met racisme ,maar de realiteit .

 10. Bosche draak

  Dat hij de volgende lekker de Rijn inrijd met z’n waanbeelden erbij.

 11. Diederik van Walsum

  Hij roepte niet Allah ackbar….. Dus het was wel een moslim!?
  Ik weet genoeg.

 12. Troelstra

  De brokkenpioloot is een Bosniër. En in Bosnië-Herzegrovina heb je Moslims.

  Zou de Islam mensen kunnen doen retarderen?

  1. Lugar

   Je wordt er in elk geval niet verstandig van, vele islamieten blazen zichzelf graag op.

 13. Expertus_Dico

  Als je denkt dat je anno 2018 jezelf met een auto volgeladen met airbags en andere veiligheidscomponenten zo makkelijk doorrijdt door op een groepje mensen in te rijden, is inderdaad geretardeerd maar ik ben er gelijkertijd helemaal niet zeker van dat het geen religieterreur was. Pas wanneer blijkt dat dit een “witte” Duitse meneer was die onlangs is ontslagen en gescheiden en ook helemaal over de zeik dat hij zijn energierekeningen volgend jaar niet kan betalen, geloof ik er dan ook helemaal geen kudt van en is het wat mij betreft “fakenews” om de gemoederen te bedaren…

 14. Troelstra

  Wedden dat deze dader een Moslim is?

  Aanslag met bus in China: zeker 5 doden en 21 gewonden

  25 december 2018 Een gewapende man is in de Chinese stad Longyan, een stad in het zuidoosten van China ten zuiden van Shanghai, met een gekaapte bus ingereden op een menigte. Daarbij vielen zeker 5 doden en 21 gewonden, melden Chinese media.

 15. Troelstra

  Afschuwelijk autoaanval in Liverpool

  Op het net circuleert sinds gisteren een afschuwelijke video uit Liverpool. Het toont een huiveringwekkende scène waarin vier jonge mannen op kerstavond duidelijk doelbewust worden overreden door een witte auto.

  Sputnik Deutschland: “Volgens berichten in de media raasde een auto in een menigte voor een nachtclub in Brits Liverpool.

  Het incident vond op maandag plaats voor een nachtclub in het centrum van de stad. Op de video die in de sociale media is verschenen kun je zien hoe de witte auto eerst stopt. Wanneer de passanten de weg beginnen over te steken, rijdt hij opeens met vol gas.”

  De 19-jarige bestuurder werd gearresteerd. Verdere details zijn door de politie nog niet vrijgegeven.

  Steeds weer is bij een dergelijke autoaanval ook een islamistische achtergrond in het achterhoofd. Niet alleen omdat de veronderstelling steeds vaker wordt bevestigd, maar ook omdat de “islamitische staat” zijn aanhangers over de hele wereld uitdrukkelijk oproept tot deze terreurmethode – naast het mes-terrorisme.

 16. Troelstra

  En gisteren reeds in Berlijn een auto in op een mensenmassa. Vijf gewonden, onder wie twee zeer ernstig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.