Gratis ov binnen Brussel voor 65.000 klimaatbetogers die met korting naar de stad afreisden

Dolletjes! 65.000 Mensen waren vandaag op de been te Brussel voor een protestmars voor een daadkrachtiger klimaatbeleid. Zij konden met korting (kaartje €5,-) naar Brussel reizen en vervolgens gratis met het ov naar de speeches en optredens! Dat meldt de NOS.

‘Hé, Wout, hoor ik dat nou goed? Voorstanders voor een daadkrachtiger klimaatbeleid, (dus onder andere brandstof duurder willen maken) die en masse het ov gebruiken om op locatie te komen en ook nog eens korting krijgen of zelfs gratis mogen reizen?’ Ja daar komt het inderdaad op neer!

Kennelijk voelde niemand zich bezwaard om van de korting gebruik te maken terwijl ze op weg waren naar een protestmars om datgene waar zij niet (volledig) voor betaalden, duurder te maken!

Aanleiding voor de protestmars is de aftrap van de internationale klimaattop in het Poolse Katowice. Alle landen die in 2015 tekenden komen nu weer (met het vliegtuig natuurlijk) samen om eens even lekker bij te kletsen. Er komen vertegenwoordigers uit ongeveer 200 landen en carpoolen is voor de meesten geen optie.

In Berlijn en Keulen werd gisteren al geprotesteerd tegen het gebruik van steen- en bruinkool. De aanleiding voor het gebruik van beide soorten kool in Duitsland is direct te herleiden naar de windmolenparken en het sluiten van de kolencentrales, waardoor pieken en dalen in energieconsumptie niet konden worden opgevangen. Hier kwamen ook weer 36.000 man voor op de been. Wat een hilarisch maar vooral hypocriet geheel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. fusilier

  Als je zo gek bent met het milieu , moet je op de fiets gaan ,of met de beenewagen.

  1. Troelstra

   En ons milieu, zowel het fysische als het sociale, kan zich ook i.v.m. de ecologische voetafdruk van een land geen geïmporteerde overbevolking veroorloven.

 2. fusilier

  Als je zo gek bent met het milieu , moet je op de fiets gaan ,of met de benewagen.

 3. Lugar

  Door het gebrek aan spirituele invulling is men bezig moeder natuur tot god te verheffen.

 4. PMG

  Dom verhaal Tukker, lees het nog eens over, welke centrales werden gesloten?

 5. Lugar

  Vandaag (3-12-2018) is in de Telgraaf de Nederlander Richard Tol aan het woord, hij is hoogleraar klimaateconomie van de VU en de Universiteit van Sus*ex, hij is allergisch voor de onheilstijdingen over de opwarming van de aarde. „Het stuit me tegen de borst.”

  „Het IPCC moet slechts de beschikbare wetenschap samenvatten. Maar een kleine groep duwt het in een bepaalde richting. Het is groepsdenken. Eerst zijn er conclusies, daarna zoeken ze de onderbouwing erbij. Zo is financiering gezocht om modellen over anderhalve graad in dit IPCC-rapport te krijgen. Dat hoort natuurlijk niet. Dit is geen weldoordachte, rijpe wetenschap.”

  „Vooralsnog lijken de gevolgen voornamelijk positief. Denk aan lagere stookkosten, minder ziekte en sterfte door koude winters. En het grootste positieve aspect: CO2 is voedsel voor planten. Gewassen groeien harder en gaan efficiënter om met water. In droge gebieden is dat heel belangrijk.”

  „Hoe kun je met twintigduizend mensen nou vergaderen? Dat slaat helemaal nergens op. Veel mensen zijn er (Katowice) voor de show. Dat geldt ook voor Kamerleden en ik vermoed ook voor, ten minste een deel van, de ministers. Het is een circus dat honderden miljoenen kost. En het hoofddoel, het terugbrengen van emissies, gebeurt niet.”

  „Alarmisten hebben net zo weinig wetenschappelijke grond om op te staan als mensen die zeggen dat het onzin is. Er is geen reden voor paniek of om ineens heel veel geld aan het klimaat te besteden.”

  Vraag: Is klimaat een nieuwe religie?

  „Ja, voor een hoop mensen wel. Ik heb problemen met activisten die beweren dat hun doemverhalen wetenschappelijk onderbouwd zijn, maar feitelijk niet weten waarover ze praten. De toon is zoals vroeger dominees praatten: heel belerend, waarbij emissies de nieuwe zonde zijn, en je beter bent dan anderen als je geeft om het milieu. Dat stuit mij enorm tegen de borst.”

  1. Ad Infinitum

   Deze ochtend bekeek ik de buitentemperatuur meter +11, een week geleden +1 En dit zal vaker gebeuren. De Rijnvaart heeft beladingsproblemen vanwege de lage waterstand. De gasmeter hoeft nu geen overuren te maken. Het is nog steeds December ! Er is een verandering in het klimaat meetbaar. Je kunt er schouderophalend mee verder gaan, het zal mijn tijd wel uitdienen of tenminste er aandacht aan besteden.

 6. Lugar

  1.000 miljard euro uitgeven voor 0,0003 graad Celsius minder opwarming in het jaar 2100. Als je dat een minder goede investering vindt, ben je een “klimaatontkenner”. Goed onthouden, dit gaan we komende tijd nog veel vaker horen.

  Bron: Twitter Roelof Bouwman

  =====================================

  Huub Bellemakers (Twitter): Het klimaatontkennen van @sypwynia wordt zo langzamerhand treurig om aan te zien.

  Syp Wynia (Twitter): Inderdaad, ja. Welk klimaatontkennen bedoelt u eigenlijk? Wie, wat, waar, wanneer, hoezo?

  =====================================

  Vragen stellen aan linksaffers die zich hebben ingegraven in de bunkers van hun eigen gelijk is niet handig, je krijgt namelijk geen antwoord.

  1. Lugar

   En leugenaar Rutte in de Telegraaf (3-12-2018)

   “De wereld moet meer doen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Dat zei premier Mark Rutte tijdens de opening van de klimaattop in het Poolse Katowice. Hij wees in zijn speech op een recent VN-rapport waarin staat dat de kans klein is dat de opwarming beperkt blijft tot 1,5 graad. „We moeten onze inspanningen opvoeren.””

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.