Haatcampagne van Judith Sargentini tegen Hongarije leidt tot tegenreactie: trekt vervolgens slachtofferkaart

Judith Sargentini vind politiek zo belangrijk dat ze volgens Trouw dagen doorwerkte tijdens ziekte. Vol met paracetamol werkte ze door en wist ze van geen ophouden. Nu komt haar termijn in het Europees parlement langzaam ten einde. Daarom moet Sargentini de komende tijd weer tot rust komen. Wat ze na haar parlementsperiode gaat doen weten we nog niet. In maart zijn er weer verkiezingen en dan is het einde Sargentini in zicht. Gelukkig maar, want ze heeft bijzondere wapenfeiten op haar naam staan. Terugkijkend op haar politieke carrière kennen we haar van twee zaken. Ten eerste de (ondertussen) legendarische Tweet waarin ze het gezonde verstand negeerde en een feitelijk juiste stelling deed. Maar die tweet werd natuurlijk al snel ingehaald door de tijd. Verder kennen we haar van het ruziemaken met de Hongaren. 

De legendarische Sargentini-tweet

Zo voerde ze een haatcampagne tegen Viktor Orbán en Hongarije. Dat kon natuurlijk rekenen op kritiek. Veel Hongaren zijn niet blij zijn met haar en de tegenreactie noemt ze een ‘haatcampagne van Hongarije tegen haar persoon’. Tja, dan begrijp je er echt helemaal niks van. Het rapport over Hongarije zit niet alleen vol fouten, erger nog: daar bovenop maakt Sargentini misbruik van het ‘rechtsstaatverhaal’. De rechtstaat als concept is een soort van idealistisch beeld dat adepten van de status quo gebruiken om individuele bevoegdheden van ministers te ondermijnen. Elke afwijking van de huidige kaders wordt onder het mom van de ‘rechtstaat’ bekritiseerd. Dat terwijl de principes van de rechtstaat bedoeld waren om absolute vorsten als Lodewijk XIV af te remmen.

Orbán is dan ook zeker niet te vergelijken met de Franse koning van weleer en minister Harbers is dat evenmin. Maar een rapportje maken met dit vage concept als rechtvaardiging bleek voldoende om Hongarije in de pers af te branden. Het wordt nog gekker. Los van het vage concept jaagt Sargentini vooral op schimmen. En een schim is voldoende om de Hongaren in een hoekje te dringen en ze te traineren. Kritisch nadenken over de invloed van de EU op media en het ‘recht om te weten’ is ook niet aan haar besteed. Nadat ze een Europese partner beledigde trekt Sargentini nu de slachtofferkaart.

Op de vraag of ze nog naar Hongarije durft zegt ze: “Dat is eigenlijk helemaal niet grappig.” Nee inderdaad, dat is inderdaad niet grappig. Net zo min het grappig is om met een woordenbrij belangrijke Europese partners in de internationale pers voor schut te zetten. En ze van alles te verwijten waar je zelf ook schuldig aan bent via de Europese Unie. Maar Judith is zielig aldus Trouw: “Op Twitter krijgt ze seksistische bagger over zich heen en wordt ze zelfs met de dood bedreigd.” Overigens ontvangt ze ook positieve reacties van Hongaren. Die zeggen: “‘Dankuwel, mevrouw Sargentini.’’

Tja. In ieder geval heeft het rapport bijgedragen aan het ondermijnen van de populariteit van Orbán. dus de missie zal wel geslaagd zijn. In maart is het exit voor Sargentini.

 

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Duijndam

  Slecht geschreven met taal- en stijlfouten.

  Is er bij DDS geen eindredacteur?

  1. TD

   Duyndam:
   Tekstfouten zijn te wijten aan een door positieve discriminatie aangestelde nieuwe redactiemedewerker.
   Profiel: Immigrant /moslima / 1 jaar in Nederland / Syrisch / beheerst amper Nederlandse taal

  2. Tante Sidonia

   Duijndam
   U weet toch alles beter?
   Misschien eindredacteur iets voor u?
   U komt in aanmerking als:
   A u niet blank bent
   B voorouders slaaf
   C hekel aan Nederlanders
   D niet werkt
   E voor het nieuwe geloof klimaat bent
   F geen hagelslag eet
   G geen haring eet
   H tegen Zwarte-Piet
   I voor het Marrakesch pact
   J Gutmenschen mentaliteit hebt
   K enzovoort, enzovoort,.
   gelet op uw quotes voldoet u aan deze eisen.
   Maar,…… u moet wel langs de ballotage-commissie en deze zijn blank!
   Dus,…….weer een reden om te mekkeren!

   1. Duijndam

    Ik voldoe niet aan alle voorwaarden, Tante, ik ben bijvoorbeeld blank en dol op zoute haring.

    1. Top

     En erelid van de stichting Martijn! En daarnaast gecertificeerde blaaskaak en eenzame speklap met vleespet. Voor de rest voldoet hij inderdaad, aan alle creteria.

     1. Duijndam

      Top blijft maar fantaseren over de Vereniging Martijn. Ik heb slecht nieuws voor hem: de vieze pedoclub bestaat niet meer en hij kan er dus geen lid meer van worden.

 2. Benny

  Mag dan wel zijn duijndramdam, maar verder klopt het stuk natuurlijk wel….

  1. Lugar

   @Benny: Negeer die gast joh, iedere reactie aan zijn adres is nieuwe adem voor nieuwe zuigerijen.

 3. Meriadoc Brandebok

  Orban is door de Europese Volkspartij jaren de hand boven het hoofd gehouden. Het christendemocratische trio Merkel, Juncker en Weber dachten er niet aan om Fidesz uit de EVP te gooien. Ondertussen brak Orban de rechtsstaat af, verrijkte zijn kartel met EU-subsidies, draaide de onafhankelijke media de nek om en hervormde het kiesstelsel. Tegelijkertijd voerde hij een schandelijke hetze tegen zijn aartsvijand Soros.

  Toen Sargentini de moed had om in te grijpen breidde de lastercampagne zich uit naar haar en kreeg ze de bagger over zich heen.

  Teunis Dokter durft hier te beweren dat Sargentinineen haatcampagne tegen Hongarije voerde. Ik vind dit een ronduit schandelijke manier van leugens vertellen. Sargentini’s kritiek richtte zich op het wanbeleid van Orban.

  Teunis Dokter zal waarschijnlijk moord en brand schreeuwen als er sprake is van een integriteitsschending bij de EU, het referendum wordt afgeschaft of billboards van Baudet door de regering langs de weg worden geplaatst.

  1. Bart

   Koekoek

  2. Stanly2000

   Guus Hongarije-kenner bij uitstek! Prettige feestdagen en erger je niet teveel aan Orbán.

   1. Meriadoc Brandebok

    Jij ook, Stanly2000, ga je nog weg met de kerst?

    1. Stanly2000

     Nee Guus ik ben al in het prachtige Boedapest!
     Overigens heb de massale demonstratie gezien van afgelopen vrijdag, eerder meerdere honderden dan duizenden.

     1. Meriadoc Brandebok

      Uit belangstelling: breng je er de kerst door in een tweede huis? Omdat je eerder aangaf van Hongarije naar Nederland te zijn gereden. Of bij familie?

      Goed dat de demonstranten met weinigen waren. In Nederland was de oogst gele hesjes eveneens mager.

  3. Gekko

   Guus Gelul aka Meriadok Bokkelul weer aan het woord. Ja knul, je maakt het er zelf naar dat ik je weer zo ga noemen. Je bent een nablater van de MSM, te beroerd om zelf naspeuringen te doen, te dom om het politieke spel te begrijpen dat in de EU wordt gespeeld. En dan ook nog Teunis Dokter verwijten dat hij schandelijke leugens verspreid. Wat een gotspe.

   Sargentini heeft trouwens helemaal niet ingegrepen. Sargentini heeft via een geniepig 1-2tje met Frans Timmermans geregeld dat zij een rapport over Hongarije mocht opstellen, als EU-rapporteur.

   Sargentini is opnieuw uiterst geniepig te werk gegaan. Zij heeft Hongarije bezocht zonder de regering daarvan in kennis te stellen. Heeft alleen met politieke tegenstanders van Orban gesproken en op basis daarvan een rapport van in elkaar geflanst.

   Sargentini is bekend door haar tweets waarin zij het gevaar van migratie ontkend, ja zelfs hysterie noemt. Dit vrouwtje heeft een ego van hier tot Tokio, maar gaat zelf direct lopen huilen als er kritiek op haar optreden komt.

   Sargentini is GroenLinks, de club van de onbeperkte migratie en de krankzinnige klimaatmaatregelen. Totaal wereldvreemd dus.

   1. Meriadoc Brandebok

    Gezien je voortdurende aanvallen op mij als persoon – niet alleen vandaag, het is al een tijdje aan de gang – heb ik besloten je een tijdje te negeren.

    Kom maar terug als je je beschaafd kan uitdrukken.

    1. Duijndam

     Je hebt gelijk, Meriadoc, Gekko is een zieke trol en kan het beste worden genegeerd.

     1. HendrikJan

      Ha die Duijndam, ik probeer altijd om niet te stoken in een goed huwelijk, maar zit je liefde voor Mariadoc zo diep.
      Of is het gewoon jullie trouw, aan de Rutte/Bilderbergclub.

     2. Duijndam

      Volgens mij ben je ook wel een lekker ding, HendrikJan.

      Al uit de kast?

     3. Original NL

      …quote…Je hebt gelijk, Meriadoc, Gekko is een zieke trol en kan het beste worden genegeerd…….
      LOL..stumper!!

  4. Heinz

   Ook baas Buma was altijd zeer mild over Obán. De plattelander krijgt alleen het nieuws vanuit de media in handen van Orbán getrouwen. Dus dat is volgens erkend recept voorbereid door de partei.

   1. Meriadoc Brandebok

    Binnen de EU houdt men elkaar altijd de hand boven het hoofd. Orban is in dat geval geen uitzondering. Wat dat betreft heeft het rapport van Sargentini als een breekijzer gewerkt.

    1. Duijndam

     Ja, sinds Sargentini is het volle licht gevallen op de bruine en smerig corrupte totalitair Orban.

     Knap en noodzakelijk werk van een uitmuntende Europarlementariër.

     1. Bosche draak

      Die de feiten al net zo hard negeert als u dat doet.

      Bedoelt u het zo Duijndam?

  5. netwat

   Merkel had al lang de bak in gemoeten. Ze heeft moedwillig vluchtelingen in gevaar gebracht door haar wir schaffen das. Zij heeft de mensen aangespoord om hun leven in gevaar te brengen door middel van in een gammel onzeewaardig bootje te stappen. Zij wist dat die bootjes gammel waren. Dat maakt haar schuldig aan dood door schuld. Vervolgens verzuipen die mensen. En Merkel heeft nooit de moeite genomen om haar eigen schepen van de marine in te zetten om die mensen uit het water te redden. Of die mensen zeewaardige bootje te verschaffen. Wat haar ook nog eens schuldig maakt aan grove nalatigheid. En vervolgens krijgt ze er ook nog een award voor het kalergi van coudenhove award. Ze werd er dus ook nog beloont voor haar daden ook nog.

 4. Mart

  Tja de ene imbecil vertrekt…..en een andere nóg geniepiger staatt in de stijgbeugels.

 5. Peacepipe

  Ter verduidelijking:

  Woensdag 20 maart 2019 zijn er verkiezingen voor Provinciale Staten.
  Degene die gekozen worden stemmen in mei 2019 op de leden voor de Eerste Kamer.

  Donderdag 23 mei zijn er verkiezingen voor het Europese Parlement.

 6. JanKlaasen

  En alle demonstraties die al weken aan de gang zijn tegen Orban zijn natuurlijk ook door de MSM verzonnen.

  1. JanKlaasen

   Lijkt me wel grappig als onze regering net als in Hongarije ook verplicht onbetaald overwerk gaat invoeren. Kijken hoe de reaguurders dat hier vinden…

   1. Crassus

    Als dat uit de koker van FvD en PVV zou komen is dat een vondst van jewelste.

 7. Janna47

  Wat een eng mens die Sargentini!Schrijft een ondeugdelijk rapportje en denkt daarmee weg te komen…..als ze tegengas krijgt doet ze huilie huilie…..zwak typetje…tja groen links figuur…

 8. Scaldis

  Enkele mislukte eenzame linkse figuren scheppen er genoegen in de teksten van Teunis af te kraken. Gisteren hetzelfde met de artikelen van Wout. Wat er werkelijk aan de hand is, is dat deze figuren de strekking van de teksten niet begrijpen, het gaat volledig aan ze voorbij. De generatiekloof!
  Nu is dat niet heel gek, de belevingswereld van een oude, mislukte, verzuurde en eenzame man heeft nu eenmaal weinig tot geen raakvlakken met die van Teunis en Wout.
  Ook is de kans groot dat afgunst een rol speelt. Die mislukte oude zuurling wordt dagelijks geconfronteerd met het feit dat zijn leven mislukt is, en kan dan moeilijk verkroppen dat jonge studenten met een frisse en realistische kijk op de wereld nu al meer bereikt hebben.
  Ach ja dat er wel eens een extra t vergeten wordt, dat moet je als linkse zuurling dan wel meteen rondschreeuwen hè. Overigens niet beseffende dat hun zuurheid en hopeloosheid extra benadrukt.

 9. Floris

  Alleen dat hoofd al. De naïeviteit en de gutmenschlichkeit straalt ervan af.

  Aan dit soort mensen gaat Europa kapot.

  Goed dat ze oprot.

  Een baantje als vakkenvulster bij de Aldi zit er nog net in voor deze domme doos.

  1. Original NL

   Quote….Een baantje als vakkenvulster bij de Aldi zit er nog net in voor deze domme doos…..
   Nee…helaas deze betrekking is al gevuld door een hoofddoekje…dus dat wordt uitkering….de natte droom van elke groen linkser!!

 10. Diederik van Walsum

  Zou het mij liggen dat het opvalt dat de meeste pipo’s daar in Brussel een vreemde uitstraling hebben c.q. een waanzinnige blik?
  En niet alleen in Brussel, denk maar is aan die Koolmees, Ollongren, Verhoeven en niet vergeten….de gender Rob Jetten.
  Zou de laatst genoemde al een aangepast toilet geclaimd hebben?

  1. Floris

   Je kan ze niet allemaal over één kam scheren. Zo’n Ollongren is een echte koelkast. Ze doet mij denken aan zo’n nazi-wijf uit een film. Censuur, afschaffen referendum, een lezing misbruiken om Baudet af te branden…ze is er niet vies van. Dan ben je geen liberaal, maar een fascist in vermomming.

   Huppelkutje Sargentini is niet zo vals als Ollongren. Ze is gewoon een naïef idealistje die niet weet hoe de wereld in elkaar zit.

   Beide types zijn enorm schadelijk.

  2. Original NL

   …quote….Zou het mij liggen dat het opvalt dat de meeste pipo’s daar in Brussel een vreemde uitstraling hebben c.q. een waanzinnige blik?…..
   Nee dat ligt niet aan u..uw observaties zijn juist…en kijk naar de beslissingen die ze nemen…kranzinnig toch ?!!
   Jetten ..onze herhaalhomo… jiggg wat een l*l en dat kiest men als fractievoorzitter…..het ziet er idd naar uit dat de body snatchers hebben toegeslagen..en dat we “geregeerd” worden door peulen!!

   1. Lugar

    @Original: Ze hebben allemaal het contact met de realiteit verloren, ze leven in hun ivoren EU-toren waarmee ze maandelijks verhuizen van Straatsburg naar Brussel, voce versa.

 11. fusilier

  Ja een gezicht spreekt soms boekdelen, iets aan haar deugt niet. Feliz navidad iedereen,en denk eraan wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook ook een ander niet.

 12. C.A.Barstow

  Is die Sargentini ook zo’n achterlijke linkse idioot?

  1. Duijndam

   Achterlijk is ze bepaald niet. Ze kreeg het ganse Europese Parlement achter haar motie voor sancties tegen het naar fascisme afglijdende Hongarije.

   Een geweldige prestatie.

   1. Janna47

    @Duijndam

    Ja natuurlijk, die zijn ook even dom en gevaarlijk als dat mens, maar dat snapt u toch niet.

   2. Siemien

    Het ganse Europese Parlement is achterlijk dus het klopt

   3. sjun

    Ook Gorge Soros stond financieel achter dit streven. Te bevragen valt of deze ook via een van zijn organisaties en achterdeur-NGO’s de kas van GroenLinks spekt om tekunnen waarborgen dat de volkse ‘vertegenwoordigers’ bijzonder eager tegemoet blijven komen aan Soros’ belangen.

    1. Duijndam

     Men kan alles ‘bevragen’ maar dit gewauwel van sjun is niets meer dan paranoïde speculatie zonder grond.

  2. Tante Sidonia

   C.A.Barstow
   Ja en niet zo,n klein beetje achterlijke idioot!
   Kan zo kamp bewaarster zijn ( WOII) in een concentratiekamp.
   PS,
   Vele linkse fanatiekelingen zijn later enorm facistisch geworden: Hitler, Mussolini en in Nederland Mussert.
   M.a.w. hou deze tante in de gaten!!!

 13. Troelstra

  Zo bouw je een EU dwangstaat – in 7 stappen

  Geplaatst op 24 december 2018

  Kritiek op de EU is toegestaan. Ze hoeft namelijk niet verboden te worden, want niemand haalt het in zijn hoofd om iets negatiefs over de EU te zeggen of te schrijven. Het bewijs voor deze stelling is makkelijk te leveren. Harde kritiek op de EU kan alleen geschreven worden langs anonieme weg op het Internet. Kritiek daarentegen op regeringen, die niet hard genoeg hun best doen om te voldoen aan de directieven van de EU, kan bijna dagelijks in de media gelezen worden. In de Volkskrant beschreef een journalist hoe in de EU de machthebbers ‘de vrijheid’ hebben beknot:

  Stap 1. Schakel de scheidsrechter uit. Bepaal dat in elk land de nationale wetgeving voortaan ondergeschikt is aan de EU-wetten. Richt een Hof van Justitie op, dat toeziet op de uitvoering. Hiermee is de nationale rechtspraak gepasseerd en onderworpen aan permanent toezicht. De rechters in de respectievelijke landen zien zich genoodzaakt om zich te houden aan de nieuwe regels, gewoon omdat de rechtspraak nu eenmaal zo werkt.

  Stap 2. Neem de publieke media over. In Nederland, zorg ervoor dat de NPO afhankelijk is van overheidsgeld en dus steeds weer moet bedelen bij de regering. Benadruk in de communicatie dat het een onafhankelijk orgaan is. Dreig steeds weer met sanering, maar stel echt ingrijpen elke keer weer uit. Ze zullen uit eigenbelang de regering altijd zo ‘neutraal’ mogelijk neerzetten, wat die ook doet. Geef af en toe extra subsidie (40 miljoen), met name zes maanden voor verkiezingstijd.

  Stap 3. Presenteer de kiezers een aantrekkelijk verhaal. Treed op volgens het principe ‘verdeel en heers’. Verdelen doe je door iedere groep kiezers een worst te beloven: verlaging belastingen, schoner milieu, referendum, geld voor politie en onderwijs, lagere pensioenleeftijd. De ondernemers worden gepaaid met projecten zoals windturbines. De nieuwe geldstromen staan garant voor winst en banen. In werkelijkheid profiteren de meeste groepen er niet van, maar dat beseffen ze niet of pas als het te laat is. Tegen die tijd willen ze niet meer toegeven dat ze erin getuind zijn.

  Stap 4. Creëer een vijand. Iedereen die afwijkt van de lijn van Brussel is hiervoor geschikt. Trump, omdat hij het ‘unilateralisme’ hanteert. Poetin is dubbel geschikt: nationalistische neigingen en grenst aan de EU. Voer een haatcampagne tegen binnenlandse critici. Zet ze weg als extreemrechtse, xenofobe idioten, marginale types, fascisten, tokkies. Sluit ze uit door middel van ontslag, intimidatie, het snoeren van de mond, processen tegen hun politieke leiders. Communiceer steeds weer dat democratie het volgen van de elite inhoudt. Houd dit vol, net zo lang totdat mensen niet eens meer een afwijkende mening durven te denken, laat staan te schrijven of te zeggen.

  Stap 5. Wijzig de kieswet. Schaf het raadgevend referendum af en voer als excuus aan dat je een bindend referendum wenst. Wijs een gekozen burgemeester af en voer als excuus aan dat het onverenigbaar is met de grondwet, het kiesstelsel, of beide (doorstrepen wat niet verlangd wordt). Fuseer gemeentes net zo lang tot de burger geen interesse meer heeft in lokale politiek, zodat het veel makkelijker wordt om nieuwe wijken en wegen te bouwen.

  Stap 6. Stel juristen aan. Zorg voor een ondoordringbare jungle aan wetten. Europees recht, verdragen met de VN, mensenrechten, Verdrag van Wenen. Voor elk vakgebied houd je een leger juristen achter de hand die precies weten wanneer ze moeten zeggen dat een verdrag niet bindend is. Als een hoger gerechtshof uiteindelijk anders beslist, kon niemand dat weten, met de kennis van toen. In 2010 stemde 60% van rechters en officieren van justitie in opleiding op een linkse partij (D66, GL, PvdA), terwijl deze drie partijen maar 34 % van de kiezers vertegenwoordigen. SP en PVV zijn volledig afwezig in de enquête, die zitten misschien onder de 25 % die opgaf ‘geen mening’. Van de rechters las 68 % de NRC en van de officieren van justitie 41 %. (onderzoek door SSR, het opleidingsinstituut van de rechterlijke macht, p. 11-13).

  Stap 7. Wees lidstaten te snel af. Zorg voor ondoorzichtige besluitvorming. Zorg ervoor dat regels niet direct vanuit Brussel worden opgelegd. Vergader steeds in andere landen en neem algemene besluiten die de vage aanduiding krijgen van ‘programma’, zodat de indruk ontstaat dat elk land nog heel veel zelf kan invullen. In de volgende ronde blijken de ‘regels’ te vaag en dus volgt er afstemming. Gelijkschakeling noem je samenwerking. Dwang noem je eenwording. Soevereiniteit behouden, wordt zwartgemaakt als ‘Alleingang’, unilateralisme of ‘verlies van Europese waarden’…

  Opmerking: het originele artikel in de Volkskrant ging over Hongarije en Polen. Misschien hebben zij de tactiek geleerd van de meesters in Brussel. Waarom zouden zij niet mogen doen wat de EU al jaren in praktijk brengt?

  De sleutelzin van het artikel staat bijna onderaan en luidt:

  Die volkswil legt in hun ogen meer gewicht in de schaal dan internationale verdragen en Europese afspraken.

  Dat zou toch ook zo moeten zijn? Dat is toch de essentie van democratie? En dit wordt door journalist Jenne Jan Holtland doodleuk tegengeworpen als een verwijt.

 14. Bes Tolen

  Sargentini, vierde generatie extreem links. Dat kan niet goed gaan. Evenwel maakt extreem links een gouden tijd door. Dat komt door de deepstate waarvan het Vaticaan vanouds de initiator is. geen enkel organisatie heeft zoveel steun in de westerse wereld. Die steun is de oorzaak van de meeste oorlogen in Europa. Ook veruit het rijkste geld conglomeraat. Dat links nu zich zo heeft verbonden aan de deepstate macht is een gevolg van samenwerking tussen kerkelijke instellingen en extreem links in de zeventiger jaren. Een ideologische en praktische samenwerking, die kwalijke vruchten afwerpt. Het gaat om hoofdproblemen, in het bijzonder om de MIT, de massa immigratie terreur die de westerse wereld teistert. Uiteraard is de oude tegenstelling met Rusland ook van stal gehaald. (Rusland is geen USSR maar wel van het christelijk geloof van Constantinopel, welke strijd grotendeels al door Rome is gewonnen. Vergeet ook Oekraïne van nu niet). (Wij lopen met Rome ook groot gevaar: Rome zoekt onkritische aanhang en wil geen tegenstand).

 15. Gekko

  Niet alleen Judith Sargentini, ook neoliberaal Guy Verhofstad is een persoonlijke kruistocht tegen Orban begonnen. Maar hij kreeg direct lik-op-stuk. Een filmpje van de Hongaarse regering, waarin te horen is dat Verhofstad zegt: “Europa heeft migratie nodig” was de tegenreactie. Het Gebit helemaal over de rooie en bij Facebook zielig doen dat hij het niet zo heeft bedoeld en dat het filmpje verwijderd moest worden. Daar kwam Zuckerberg niet aan tegemoet. Orban – Verhofstad: 1 – 0.

 16. ruudjeenjose

  We weten waar ze woont. Bijltjesdag komt eraan vuile gore landverraadster

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.