Het zware leven van een ambtenaar

Geen categoriedec 23 2018, 10:00
EenVandaag deed een onderzoek onder 120 burgemeesters. Tweederde gaf aan dat hun ambtenaren te maken hebben met intimidatie uit het criminele circuit. Dat meldt The Post Online.
De meest voorkomende vormen van intimidatie zijn scheldpartijen en bedreigingen. 'Ik weet waar je kinderen naar school gaan' en vergelijkbare uitingen komen het meest voor. Nu hoort dit natuurlijk niet normaal te zijn en zal dit best wat met een mens doen, maar eerlijk gezegd valt dit toch wel mee?
Bij intimidatie denk ik al snel aan kogelbrieven, fysieke agressie, stalking etc. Een scheldpartij of benoemen waar je familie woont/leeft is voor sommigen reden genoeg om een heuse panic room in huis te hebben, compleet met camera's, alarmknoppen en nog net geen jaarvoorraad bonen uit blik.
Vrijwel alle burgemeesters geven aan dat (meestal) drugsgerelateerde criminaliteit een factor speelt. Het is dan ook niet zo gek dat zulke types niet zonder slag of stoot maar braaf 'ja en amen' knikken als ze worden gepakt. Er is veel geld mee gemoeid en dan is een burgemeester al snel 'de lul die mijn inkomsten afpakt'. Eerlijk gezegd verbaast het mij nogal dat drugscriminelen niet een heel stuk verder gaan dan slechts intimidatie, helemaal bij burgemeesters van een gebied ergens achteraf, die doorgaans toch te weinig politiecapaciteit hebben.
Ik kan me heel goed voorstellen dat intimidatie wat met je doet, helemaal als het om je gezin gaat, maar een scheldpartij is nogal een verschil met een pistool tegen je hoofd hebben gehad of een kogel door je ruit zien gaan. Zoiets zou namelijk wél een terechte reden voor een panic room zijn, maar een scheldpartij? Kom op zeg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten