Jakkes! Gele Hesjes blijken onvervalste socialistische revolutionairen te zijn

“Een nieuw kabinet moet zorgen voor minder armoede, minder betutteling en ongelijkheid.”

Nou, het heeft even geduurd, maar de Nederlandse versie van de Gele Hesjes-beweging heeft dan eindelijk een uitgebreid platform gepubliceerd over haar standpunten. Dat is maar goed ook, want daaruit blijkt eens te meer dat het hier socialistische revolutionairen betreft die werkelijk niets gemeen hebben met weldenkend rechts — dus met het conservatisme en het liberalisme (en alle normale varianten daarvan).

Moeilijk te geloven? Nou, lees maar enkele van de standpunten:

Krachtig doch vreedzame opstand.

Eén voor allen en allen voor één. Door steeds weer onze opstand te laten plaatsvinden zonder geweld te gebruiken zal de steun en draagkracht voor onze ideeën en wensen groeien.

Dit is dus waarom de term “revolutionairen” geen overdrijving is. Deze mafketels hebben het over een “opstand.” Niet over “verzet” of iets dergelijks, dat gaat ze blijkbaar niet ver genoeg. Nee, ze willen een ware opstand ontketenen.

Kabinet Rutte III moet aftreden.

De #GeleHesjes zijn het absoluut zat dat het Nederlandse volk continu wordt voorgelogen door het huidige kabinet, de steeds hoger wordende belastingen en accijnzen, de betutteling van alles in het dagelijkse leven, en met name de verschillen in sociale ongelijkheid. Zolang de elite beloond wordt voor het ‘graaien’ ten koste van de arbeider aan de onderkant van de samenleving, zullen wij doorgaan. Een nieuw kabinet moet zorgen voor minder armoede, minder betutteling en ongelijkheid.

“Armoede”? Waar heb je het over? Iedere Nederlander kan in zijn primaire levensbehoeften voorzien, als niet op eigen kracht dan met hulp van de staat. Echte armoede bestaat niet in ons land, al heel lang niet.

En wat is dat gezeur over “ongelijkheid”? Een echte rechtsliberaal en conservatief vindt ongelijkheid helemaal geen probleem. Sterker nog, die vindt dat volkomen natuurlijk. We zijn weliswaar gelijk voor de wet (en als je gelovig bent in Gods ogen), maar voor de rest zijn mensen nu eenmaal niet “gelijk.” De één heeft meer talenten en een beter karakter dan de ander. Dat ontkennen is in strijd met de natuur… maar precies wat socialisten al weet-ik-hoe-lang roepen.

Vervolgens maken de Gele Hesjes het nóg wat erger:

Het terugdringen van de groeiende verschillen tussen bevolkingsgroepen, door onder andere invoering van het basisinkomen.

Al vele jaren wordt vrijwel alles duurder, en heeft de onderste laag van de samenleving het zwaarder, terwijl de elite het geld naar zich toe graait. De regering kan wel miljarden euro’s afdragen aan Brussel of aan landen die hulp nodig hebben, maar er blijft geen stuiver over om mensen te helpen die hier wonen. Ongeveer 1 op de 6 personen heeft regelmatig problemen rekeningen te betalen of staat onder bewind. Vooral die laatste groep heeft het slecht, want die moeten rondkomen van tussen de €40 en €50 per week. Alles wordt duurder, maar hun weekgeld kan niet omhoog. Ze moeten net zo hard werken als een ander, soms zelfs onder het minimumloon. Een basisinkomen voor iedereen kan dat doorbreken.

Ah ja. Iedereen moet gratis geld krijgen. Iedereen aan het subsidie-infuus. Dát zal onze problemen oplossen, mensen!

En dan de uitsmijter:

Werkvoorziening.

Er moet meer gedaan worden om elke Nederlander aan fatsoenlijk werk te helpen, zonder dat hij of zij constant moet vrezen voor de continuïteit hiervan. Dat houdt in dat we geen flexwerk meer willen, noch nul uren contracten, maar gewoon willen weten waar we aan toe zijn. Uitbuiting moet gestopt worden, verplichting tot overwerk kan echt niet en loon naar werk.

Zieker dan dit wordt het niet. Dit is echt 100 procent socialistisch. Deze tokkies begrijpen niet eens dat als nuluren-contracten verdwijnen heel veel mensen plots werkloos zullen worden omdat bedrijven het risico niet willen of kunnen nemen om iedereen maar een urencontract te geven.

Dat gezeur over “weten waar we aan toe zijn” moet trouwens sowieso maar een keer stoppen. Je zult nooit weten waar je aan toe bent. Dát is het leven nou. De ‘zekerheid’ waar mensen naar verlangen is pure schijn. Het bedrijf waar je voor werkt kan failliet gaan. De economie kan in elkaar storten waardoor je werkgever moet bezuinigen. Je kan morgen aangereden worden als je oversteekt bij de supermarkt… en zo kan ik nog wel even doorgaan. Er is niet zoiets als “zekerheid.”

Maar ja, leg dat maar eens uit aan socialisten met het IQ van een chimpansee.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. JanKlaasen

  Eerst werden de gele hesjes de hemel in geprezen door de DDS en een week later worden ze door dezelfde DDS afgebrand…
  Goed journalistiek artikel ook Mike, heb je hier een opleiding voor gevolgd? 🙂

  1. Koos van Winteren

   Ja, apart.

 2. Eugenie de la Fleur

  Zo zo, dat veranderde snel van ‘verzetstrijders’ en ‘helden’ naar socialistische klootzakken. Lachen dit 🙂

 3. TheresaGeissler

  Ik liet enkele dagen geleden al doorschemeren, dat er enerzijds wel heen wilde gaan, maar anderzijds niet zeker was van het karakter: je met zijn allen in van die “hesjes” laten hijsen dat had voor mijn gevoel inderdaad iets heel kneuterigs.

  En hieruit blijkt weer, dat dat gevoel niet geheel en al onterecht was. Maar goed, dat ik er van afgezien heb.

 4. Troelstra

  Wat is er nou links socialistisch aan deze prima rechtse standpunten?

 5. Aytas

  ‘Maar ja, leg dat maar eens uit aan socialisten met het IQ van een chimpansee.’

  Belediging van je eigen lezers zal vast goed ontvangen worden.

  ‘De economie kan in elkaar storten waardoor je werkgever moet bezuinigen.’

  Het probleem is dat wij geen vrije maar door grote bedrijven geleide economie hebben, de marionetten in het parlement corrigeren constant. Het is namelijk best triest dat de winsten voor de grote bedrijven stijging maar de lonen voor gewone arbeider daalt.

  ‘Er moet meer gedaan worden om elke Nederlander aan fatsoenlijk werk te helpen, zonder dat hij of zij constant moet vrezen voor de continuïteit hiervan. Dat houdt in dat we geen flexwerk meer willen, noch nul uren contracten, maar gewoon willen weten waar we aan toe zijn. Uitbuiting moet gestopt worden, verplichting tot overwerk kan echt niet en loon naar werk.’

  Dit ziek noemen is ziek. Er is helemaal niets conservatief of liberaal aan uitbuiting. Het is ook niet erg als mensen zich via collectieven verenigingen om hun rechten te verbeteren. Zonder deze collectieven stond de middelmatige en lager Nederlander nog tot z’n knieen in de modder.

  ‘Krachtig doch vreedzame opstand.

  Eén voor allen en allen voor één. Door steeds weer onze opstand te laten plaatsvinden zonder geweld te gebruiken zal de steun en draagkracht voor onze ideeën en wensen groeien.’

  Wat is er mis met mensen die zich willen verbeteren? Je hebt met mensen met het IQ van een chimpansee te maken die dat niet begrijpen.

  Jouw artikel leest niet als de roep om meer liberale waarden maar om de roep om een dictator. Je begrijpt overduidelijk niet hoe overheid mensen tegen elkaar uitspeelt door het corrigeren van de economie en Nederlanders in armoede wil gooien. Bekijk eens wat voeding met een kinderbrein doet en hoe gezonde voeding steeds duurder wordt. Een elite op basis van geboorte is niet liberaal maar conservatief.

  1. Groeneveld

   Aytas, ik had het nooit gedacht, maar ik ben het met de grote lijn van je reactie volkomen eens.

   1. Aytas

    Groeneveld
    We zijn het vaker eens geweest weet je nog. Wees wat minder streng op me en je zult zien dat ik best mee val en best een eerlijk verhaal heb.

 6. Spaanse kok

  Het is niet de eerste keer dat ik stel dat een groot aantal reageerders denken rechts te zijn maar zeer linkse standpunten hebben.

  1. Arie B

   Jij bent helemaal een zeldzaam geval: een linkse ex-ondernemer..

 7. toetssteen

  Ik wist dat in Frankrijk men een basisinkomen wilde. Dat is niet haalbaar. Waar men het ook probeerde, het faalde in geen tijd.
  Dus als men dit in Nederland ook eist, dan zal de groep van het eerste uur, snel afhaken.

  Ik las trouwens zoëven dat in Duitsland Antifa al met borden loopt van de RAF. Lekker stel!
  Afhaken en wegwezen voor degenen die iets heel anders wilde.

 8. Meriadoc Brandebok

  Ja, dit leest als een pamflet van de Socialistische Partij.

 9. Christina

  Maar goed dat er `journalisten` bestaan zoals u die gelukkig vanuit de hoogte op die chimpansee`s neer kan kijken, toch!!
  En u bent natuurlijk de zilverrug gorilla!!!
  Bah wat een l#l!!!!

 10. Raveltje

  Er zijn ook beslist mensen met IQ die een onzekere tijd zijn ingegaan en zich
  zorgen maken over de toekomst met al die migratieproblematiek.

 11. ruudjeenjose

  De islam moet verdwijnen. Probleem opgelost.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.