Jakkes! Gele Hesjes blijken onvervalste socialistische revolutionairen te zijn

Geen categoriedec 04 2018, 15:00
"Een nieuw kabinet moet zorgen voor minder armoede, minder betutteling en ongelijkheid."
Nou, het heeft even geduurd, maar de Nederlandse versie van de Gele Hesjes-beweging heeft dan eindelijk een uitgebreid platform gepubliceerd over haar standpunten. Dat is maar goed ook, want daaruit blijkt eens te meer dat het hier socialistische revolutionairen betreft die werkelijk niets gemeen hebben met weldenkend rechts -- dus met het conservatisme en het liberalisme (en alle normale varianten daarvan).
Moeilijk te geloven? Nou, lees maar enkele van de standpunten:

Krachtig doch vreedzame opstand.

Eén voor allen en allen voor één. Door steeds weer onze opstand te laten plaatsvinden zonder geweld te gebruiken zal de steun en draagkracht voor onze ideeën en wensen groeien.

Dit is dus waarom de term "revolutionairen" geen overdrijving is. Deze mafketels hebben het over een "opstand." Niet over "verzet" of iets dergelijks, dat gaat ze blijkbaar niet ver genoeg. Nee, ze willen een ware opstand ontketenen.

Kabinet Rutte III moet aftreden.

De #GeleHesjes zijn het absoluut zat dat het Nederlandse volk continu wordt voorgelogen door het huidige kabinet, de steeds hoger wordende belastingen en accijnzen, de betutteling van alles in het dagelijkse leven, en met name de verschillen in sociale ongelijkheid. Zolang de elite beloond wordt voor het ‘graaien’ ten koste van de arbeider aan de onderkant van de samenleving, zullen wij doorgaan. Een nieuw kabinet moet zorgen voor minder armoede, minder betutteling en ongelijkheid.

"Armoede"? Waar heb je het over? Iedere Nederlander kan in zijn primaire levensbehoeften voorzien, als niet op eigen kracht dan met hulp van de staat. Echte armoede bestaat niet in ons land, al heel lang niet.
En wat is dat gezeur over "ongelijkheid"? Een echte rechtsliberaal en conservatief vindt ongelijkheid helemaal geen probleem. Sterker nog, die vindt dat volkomen natuurlijk. We zijn weliswaar gelijk voor de wet (en als je gelovig bent in Gods ogen), maar voor de rest zijn mensen nu eenmaal niet "gelijk." De één heeft meer talenten en een beter karakter dan de ander. Dat ontkennen is in strijd met de natuur... maar precies wat socialisten al weet-ik-hoe-lang roepen.
Vervolgens maken de Gele Hesjes het nóg wat erger:

Het terugdringen van de groeiende verschillen tussen bevolkingsgroepen, door onder andere invoering van het basisinkomen.

Al vele jaren wordt vrijwel alles duurder, en heeft de onderste laag van de samenleving het zwaarder, terwijl de elite het geld naar zich toe graait. De regering kan wel miljarden euro’s afdragen aan Brussel of aan landen die hulp nodig hebben, maar er blijft geen stuiver over om mensen te helpen die hier wonen. Ongeveer 1 op de 6 personen heeft regelmatig problemen rekeningen te betalen of staat onder bewind. Vooral die laatste groep heeft het slecht, want die moeten rondkomen van tussen de €40 en €50 per week. Alles wordt duurder, maar hun weekgeld kan niet omhoog. Ze moeten net zo hard werken als een ander, soms zelfs onder het minimumloon. Een basisinkomen voor iedereen kan dat doorbreken.

Ah ja. Iedereen moet gratis geld krijgen. Iedereen aan het subsidie-infuus. Dát zal onze problemen oplossen, mensen!
En dan de uitsmijter:

Werkvoorziening.

Er moet meer gedaan worden om elke Nederlander aan fatsoenlijk werk te helpen, zonder dat hij of zij constant moet vrezen voor de continuïteit hiervan. Dat houdt in dat we geen flexwerk meer willen, noch nul uren contracten, maar gewoon willen weten waar we aan toe zijn. Uitbuiting moet gestopt worden, verplichting tot overwerk kan echt niet en loon naar werk.

Zieker dan dit wordt het niet. Dit is echt 100 procent socialistisch. Deze tokkies begrijpen niet eens dat als nuluren-contracten verdwijnen heel veel mensen plots werkloos zullen worden omdat bedrijven het risico niet willen of kunnen nemen om iedereen maar een urencontract te geven.
Dat gezeur over "weten waar we aan toe zijn" moet trouwens sowieso maar een keer stoppen. Je zult nooit weten waar je aan toe bent. Dát is het leven nou. De 'zekerheid' waar mensen naar verlangen is pure schijn. Het bedrijf waar je voor werkt kan failliet gaan. De economie kan in elkaar storten waardoor je werkgever moet bezuinigen. Je kan morgen aangereden worden als je oversteekt bij de supermarkt... en zo kan ik nog wel even doorgaan. Er is niet zoiets als "zekerheid."
Maar ja, leg dat maar eens uit aan socialisten met het IQ van een chimpansee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten