Lawlessness in Leeuwarden: Autokrakende asielzoeker vrijgelaten, rechtbank ‘te druk’

Het Openbaar Ministerie van Leeuwarden, dat hemel en aarde verschoof of om de Blokkeerfriezen aan te pakken, heeft het nu ‘te druk’ om inbrekende en autokrakende asielzoeker aan te pakken en laat hem vrij. Via The Post Online.

‘Al onze medewerkers zijn in gesprek, probeert u het op een later tijdstip nog eens.’ Het gehekelde zinnetje wekt bij menigeen al voldoende frustratie op als het om iets lulligs als een telefoonabonnement gaat, maar het Openbaar Ministerie van Leeuwarden maakt het wel héél bont!

Een 20-jarige Algerijnse asielzoeker, die hier überhaupt niets te zoeken heeft want veilig land, zat al 15 weken vast omdat zijn zaak pas in maart 2019 kon worden behandeld. Dat is natuurlijk zielig en de rechtbank heeft het al zo druk dus fuck it, laat maar lopen!

‘Ja maar Wout, hij heeft al 15 weken gezeten!’ Ja, beste lezer, dat kan wel wezen, maar onder het verkeersstrafrecht zit op het kraken van een auto alleen al een straf van ten hoogste €16.750,- boete of maximaal zes jaar gevangenisstraf! En dan gaat het nog maar om één auto! Deze jandoedel zou terecht moeten staan voor méérdere auto kraken én inbraak!

Wat een volkomen absurditeit dat zo’n figuur morgen gewoon weer vrolijk erop los kan kraken alsof het Grand Theft Auto: Leeuwarden is, maar Blokkeerfriezen kennelijk het échte probleem zijn in dit land. Misschien dat die Blokkeerfriezen als ‘taakstraf’ de AZC’s in en rondom Leeuwarden kunnen blokkeren, heeft het OM binnen de kortste keren ook weer meer tijd. Wat een achterlijke gang van zaken zeg.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Aytas

  ‘maar Blokkeerfriezen kennelijk het échte probleem zijn in dit land.’

  Het zagen aan de stoelpoten van de rechtsstaat is een serieus probleem. Het blijft me verbazen dat mensen dat blijven verdedigen.

  ‘Ja maar Wout, hij heeft al 15 weken gezeten!’

  Moet genoeg tijd zijn om iemand te retourneren.

  Ik vind dat het veel gemakkelijker moet worden om een verblijfsvergunning in Nederland te krijgen gezien het koloniale verleden en heden. Voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning mag je verwachten dat iemand integreert en in het dagelijks leven assimileert, doet iemand dat niet is het einde oefening.

  1. Floris

   “Ik vind dat het veel gemakkelijker moet worden om een verblijfsvergunning in Nederland te krijgen gezien het koloniale verleden en heden.”
   ———————————————————————————-
   Rabiate onzin.

   1. Aytas

    Nee dat is het niet.

    1. Floris

     Het koloniale verleden geeft geen enkel individu het recht om hier een verblijfsvergunning te krijgen en het zg neo-kolonialisme bestaat niet.

     1. Aytas

      Het verleden bouwt zeker rechten op.

      Neo kolonialisme ontkennen is een blijk van domheid.

     2. Floris

      Altijd leuk om het o zo policor wikipedia te quoten:

      “Neokolonialisme is een politieke term die de exploitatie beschrijft waar rijke landen zich schuldig aan maken ten aanzien van zelfstandig geworden (vroegere koloniale) gebieden. Dit concept wordt gezien als de laatste fase van imperialisme en wordt voornamelijk gebruikt door Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse revolutionairen, vooral in socialistische en communistische kringen.”

      Het is inderdaad een term die graag gehanteerd wordt door Afrikaanse jankers die in een slachtofferrol zitten (zoals jij) en linkse ratten.

      Uiteraard ga ik daar niet in mee. Afrika heeft te lijden onder een waardeloze (arbeids)mentaliteit en corrupte leiders. Het moet de oorzaak van z’n falen bij zichzelf zoeken.

     3. Duijndam

      Wikipedia wordt hier alleen geciteerd als het zo uitkomt.

     4. IJsbrand Koudvuur

      @Duijndam,
      Dat zou jij nóóit doen hè?
      🙂

     5. Duijndam

      IJsbrand, ik beschouw Wikipedia als een zeer betrouwbare bron. Ik kan me niet herinneren dat ik afstand nam van hun informatie.

     6. Aytas

      Floris
      Lastig he je informeren. Je bent werkelijk te dom om te poepen. De Franse generaal joffre was juist zeer lovend over koloniale legers, werkten harder en hadden veel meer moed. Ook de koloniale plantage eigenaren en missionarissen hebben hier genoeg documentatie over nagelaten. Dan zou je ook nog naar de huidige tijd kunnen kijken. Nee Floris je bent een papegaai die wat beweert maar geen idee heeft wat.

     7. Floris

      Aytassie begint uit pure wanhoop maar over generaal Joffre.

      Inhoudelijk kan ze er natuurlijk niet onderuit dat Afrika door eigen schuld een shithole is (met Zimbabwe als meest schrijnend voorbeeld) dus krijgen we dit soort woedend gesis van een kat die in het nauw zit.

      Je krijgt hier geen poot aan de grond, jopert.

    2. Jacco

     Vol is vol dus niks verblijfsvergunning makkelijker maken wegen vol met mensen elke dag in de file huizen te kort vol is vol

     1. Aytas

      Jouw probleem. Je leeft goed van Afrika wat netto betaler aan Europa is.

     2. Jacco

      Aytas ik leef goed van Afrika werk mij kapot hou niks over door Afrika

  2. Floris

   “Voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning mag je verwachten dat iemand integreert en in het dagelijks leven assimileert, doet iemand dat niet is het einde oefening.”
   ——————————————————————————
   En wat verstaat Aytas onder einde oefening?

   1. Aytas

    Terug naar land van herkomst. Voor een beter leven mag je wel wat terug doen.

    1. Floris

     Weet Aytas niet dat relatief vaak het land van herkomst niet bekend is cq dat dergelijke landen hun eigen gajes niet terug willen hebben?

     We kunnen ze moeilijk in zee dumpen, nietwaar?

     1. Aytas

      In dit geval is het heel gemakkelijk en het marrakech verdrag is een deel van het Rabat process wat in leven is geroepen om dat terug sturen te vergemakkelijken. Tja buitenlands gajes daar weten wij in Afrika alles van. Neo kolonialisme.

     2. Floris

      Juist dat terugsturen is in het Marrakech-verdrag niet (goed) geregeld. Er zal NIETS van terechtkomen.

      Het westen laat zich al jaren de kaas van het brood eten door islamitische en neger-landen. En de leiders van die landen lachen zich kapot en kunnen maar niet begrijpen hoe het westen zo enorm de weg is kwijtgeraakt.

      De reden is dat in het westen de lijnen al jaren worden uitgezet door linkse watjes. Zie ook de VN, waar die landen de toon zetten. En het westen laat het gewoon gebeuren.

      Jij, met je Afrikaanse hart, gaat natuurlijk van harte mee met die linkse watjes.

      Iemand schreef hier dat je alle kanten opwappert. Enerzijds dit linkse verraad ondersteunend (omdat je in je hart een Afrikaanse bent) en anderzijds je praat over eigen broek ophouden.

      Het is tegenstrijdig.

      Weet je wie eens moet leren z’n eigen broek op te houden? De Afrikanen. Ze kunnen beginnen met hun corrupte leiders af te zetten en hun eigen landen op te bouwen in plaats van naar Europa te komen om hun hand op te houden.

     3. Meriadoc Brandebok

      Aytas, dat was geen verdrag, maar een verklaring, een slotconclusie die begin dit jaar werd ondertekend door deelnemende landen. Het Rabat Proces heeft als ik het wel heb ook niets met het VN-migratiepact – hetgeen eveneens geen verdrag is – te maken.

      Het Rabat Proces is er overigens uitsluitend om de kanalen met de Afrikaanse leiders open te houden. De Visegrad doet er ook aan mee.

     4. Aytas

      Floris lastig he lezen, het marrakech verdrag is onderdeel van het rabat process.

      35 jaar geleden waarschuwde noam chomsky al voor mensen als jij. De eenzijdig geïnformeerde die alleen tot zich neemt wat hem uitkomt, maatschappelijk mislukt. Term angry White men.

     5. Floris

      Nergens in het pact staat dat het onderdeel is van het Rabat proces. Zoals voor elk pact geldt alleen de tekst waarvoor getekend is en niet de context waarin het tot stand is gekomen.

      Dat jij die simplistische tegenwerping nu voor de duizendste keer maakt toont duidelijk aan dat jij niet objectief bent en ook niet helder kan denken.

  3. lIN-T

   Nee die horde barbaren die hier niet thuis horen en niet geboren zijn zagen aan de poten van de samenleving achterlijke gladiool die je bent.

   1. Aytas

    Jij hoort niet in Nederland thuis slimste van het apenverblijf.

  4. TD

   @Aytas:
   Waarom zeg je “het koloniale verleden” dat heerschap is een algerijn en Algerije was echt geen Nederlandse kolonie.
   Je hebt een koloniefobie of bent dronken.

  5. Arie B

   @Aytas: en jij beweerde nog wel dat ze eerder de bak in gingen dan de autochtonen?

 2. Gerlos

  Deze rechtbank is racistisch bezig, kan niet door de beugel rechtbank in Leeuwarden.gezien de idiote straffen voor de blokkeer Friezen. Absurd.

 3. Benny

  Aytas is weer stoned

  1. denktenk

   Aytas, wel even bij de les blijven.
   Jouw knip en plakwerk wordt er niet beter op.
   Maar ja, een foutje sluipt er zo in,
   als je met meerdere computers en nicks werkt.

   1. Aytas

    Meerdere computers en nicks. Waar heb je het over? Satya heb ik direct gezegd. Ga de discussie een keer inhoudelijk met me aan maar dat doe je ook niet op dat andere forum. Alleen van allerlei beschuldigingen droppen is wat je overal doet bij iedereen die niet in jouw straatje past.

    1. denktenk

     Welk forum en welke beschuldigingen liefje?

 4. Bosche draak

  Ja joh, maak het NOG makkelijker voor dat gajes om hier te blijven.
  Waarom zouden we uberhaupt ons nog aan de regels houden als de handhaving er toch niet van komt?

  En de blokkeerFriezen hebben enkel gedaan wat ze hebben gedaan nadat de burgemeester schokkende nalatigheid toonde en de demonstranten zich niet aan de afspraak hielden.
  Als dat al als “zagen aan de rechtstaat” wordt gezien.
  Hoe zit het dan met die krakers in amsterdam? En de constante misdragingen op de Azc’s?
  Handhaven!

 5. AS210854

  Misschien kunnen ze er ook bij vertellen om hoeveel blanke en hoeveel getinte personen worden vrijgelaten worden omdat de rechtbank het te druk heeft.

 6. C.A.Barstow

  Linea recta terug naar de woestijn waar hij vandaan komt, die linkse asielknuffellaars
  ontslaan en er fatsoenlijk rechters die weten wat straffen is er voor in de plaats.
  Zo moeilijk is het allemaal niet, neutraliseer het linkse gif en heel veel problemen lossen zich vanzelf op.

 7. Floris

  “maar Blokkeerfriezen kennelijk het échte probleem zijn in dit land.”
  ———————————————————————————
  Het showproces tegen de blokkeerfriezen wijst er op dat de linkse elite doodsbang is voor een opstand van autochtonen die het niet meer pikken.

  Tegelijkertijd laten ze allochtoon tuig wegkomen met hun criminaliteit.

  Zouden deze idioten beseffen dat ze op die manier de algemeen heersende onvrede alleen maar aanwakkeren?

  Het wordt tijd dat het OM en deze “rechters” zelf in het beklaagdenbankje terecht komen.

 8. lIN-T

  Dit is natuurlijke geen deugprojectje van het OM maar gewoon werk en daar hebben ze geen zin in.

 9. Jacco

  Uitroeien zoiets heft in eigen nemen werkt beter

 10. Tante Sidonia

  Niets nieuws aan de hand:
  De anti-Nederlandse colonne verspreid zich langzaam, maar………staag!
  Wie dit niet wil zien is, zoals de drie sprookjes bubbels ( Den-Haag/Hilversum/ Grachtengordel) onvoorstelbaar “verwoestend correct”.
  Of, ja,… ja,… nog stommer als een achtereind van een varken!

  1. Lugar

   Je bedoelt: ‘Weg met Nederland’?

 11. Pescador

  Het recht in nederland is zo krom als de pest, rechters weten niet meer waar ze mee bezig zijn. Hoezo tijdgebrek ik mag aannemen dat gezien is dat die ilegale heeft ingebroken dus kan hij binnen 5 minuten gestraft worden, maar nee daar moeten advocaten bij die hele grote verweren schrijven enz. Enz.
  Advocaten die vertragen de boel dat is een tactiek van die gasten net zoals tegen hun clienten te zeggen dat ze mogen zwijgen, het zwijgrecht behoort helemaal niet in een rechtzaal thuis. Na elke zitten wordt de boel weer opgeschoven. Als je je huis tijdelijk verhuurd en na 2 jaar moeten die mensen eruit en ze willen niet dan ga je naar de rechtbank en een jaar later wordt je verteld dat die mensen mogen blijven huren dus kun je in hoger beroep gaan kost klauwen vol met geld en duurt weer een jaar en dan is de uitslag nog onzeker. En de rechter doet dan elke week een zitting. Ze zijn gewoon hun eigen werk aan het creeren. Nederland is ziek ernstig ziek

 12. Troelstra

  Voor de Blokkeerfriezen had diezelfde rechtbank alle tijd en alle middelen.

 13. Vliegenvanger

  Wel ja, geef ze een vrijbrief. Wat een ongelooflijke toestanden in de Nederlandse
  rechtsgang. Te triest voor woorden. Het land uit donderen die gasten hebben hier niks te zoeken. Nu hebben ze ook nog een vrij geleiding om in te breken zonder strafrechtelijk vervolgd te worden. Wat een rechters, en de Nederlanders kunnen overal voor opdraaien. Door die flauwe kul gaan straks de verzekeringspremie’s weer omhoog. BEDANKT RUTTE EN KORNUITEN.
  HAAL NOG MEER VAN DAT VOLK BINNEN.

 14. Vliegenvanger

  Wij Nederlanders worden gediscrimineerd door onze eigen regering en rechtsstaat.
  HOE LANG GAAN WIJ DIT NOG PIKKEN?

  1. Jacco

   Ik hoop niet lang meer hoogtijd voor een kkk in Nederland

 15. Rud56

  Tja Wout, in dit land kan je tegenwoordig maar beter aan de asociale en criminele kant staan want dan ben je namelijk zielig, gediscrimineerd, achtergesteld! En dan heb je meer rechten dan de rechtvaardige, eerlijke burger! Zo verrot is ons land nu! Dankzij jarenlange politiek van de PvdA, CDA, D66, GL, VVD. En het zal nog erger worden!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.