Diversiteitsstad Londen wordt geteisterd door een plaag: 'messentrekkers'

Geen categoriedec 31 2018, 12:00
Het is een stad van grote tegenstellingen. Van rijke bankiers in kwaliteitskleding tot de arme buitenwijken vol armoede en criminaliteit. 'London has fallen' wordt weleens beweerd en inderdaad lijkt dit het geval. De stad is ondertussen crimineler dan New York en dat voor het eerst in decennia. Ook gaat de stad van 'diversity is our strength' geplaagd onder terreur van zogenaamde 'messentrekkers' zo meldt de Telegraaf. Zo werden deze week 39 mensen gearresteerd na een steekincident in de wijk Hammersmith. Niet één of twee, nee 39 (!) mensen waren blijkbaar betrokken.
Ondertussen werden in één jaar ruim 15.000 incidenten gemeld. Voorstanders van naïef diversiteitsdenken zullen ongetwijfeld op zoek gaan naar andere redenen waarom de criminaliteit zo sterk stijgt, bijvoorbeeld de economische ongelijkheid. Hoe het ook zij, het is in ieder geval goed mis in Londen. Net als met een ziekte is het dan ook de vraag hoe Londen kan worden genezen van deze kwaal. Volgens burgemeester Sadiq Khan duurt het ten minste tien jaar voordat er verbeteringen waarneembaar zijn. Dat is een lange tijd waarin burgers in onveiligheid moeten leven.
Maar nog veel meer gewelddadige incidenten vinden plaats zonder dat daarbij wapens worden gebruikt. Aanvallen met een mes zijn dus relatief zeldzaam, maar dat maakt deze statistiek eigenlijk alleen maar erger. De onveiligheid in het Verenigd Koninkrijk neemt dan ook toe. Op 100.000 inwoners werden 137 aanvallen met messen gepleegd in 2017-2018. Zowel daders als slachtoffers bestonden voornamelijk uit mannen met een migratieachtergrond.
De politiek correcte redenen worden natuurlijk direct uit de kast gehaald waarom dit het geval is: bezuinigingen en drugsbaronnen. Wel is het lastig om écht een trend te duiden als het gaat om criminaliteit in het Verenigd Koninkrijk want deze lijkt nogal vaak sterk te stijgen en daarna ook weer te dalen. Een van de genoemde beleidsinstrumenten om criminaliteit met messen te verlagen is het verhogen van de straffen en iets ondernemen tegen mensen die messen dragen in het openbaar. Zo stelt Ann Oakes-Odger van Knife Crimes.Org: "We are far too lenient on people caught carrying knives."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten