Merkel geeft May de middelvinger: 'Geen verdere Brexit-onderhandelingen'

Geen categoriedec 11 2018, 20:00
Theresa May mag het uitzoeken, wat de 'Europese grootmachten' betreft.
Als iemand zich nog afvroeg of de Europese elites al dan niet van plan zijn hard spel te spelen met Groot-Brittannië, is hier het antwoord:
https://twitter.com/rosskempsell/status/1072512218800025602
Volgens Angela Merkel komen er hoe dan ook geen nieuwe onderhandelingen met het Verenigd Koninkrijk. Dat is een nare klap in het gezicht van Theresa May, die juist hoopt dat ze de deur naar 'nieuwe, betere voorwaarden' nog op een kier kan krijgen. Het is duidelijk dat dit niet meer of minder dan een wensdroom voor haar is. Dat gaat niet gebeuren -- niet alleen omdat Brussel het niet wil, maar eerst en vooral omdat Berlijn er niet aan wil.
En ja, Merkel is verreweg de machtigste vrouw van Europa. Haar wens is het bevel van de rest van Europa, zeker van de kleinere landen waaronder Nederland. Zeker nu Groot-Brittannië voor Brexit gestemd heeft.
Voor May is dit natuurlijk een drama. Als het Britse parlement niet akkoord gaat met het voorstel is het gewoon einde oefening voor haar... en het heeft er alle schijn van dat het parlement dat inderdaad niet zal doen. May kan dus vrijwel zeker op zoek naar een andere carriere... en Groot-Brittannië kan op zoek naar een andere premier. Laten we hopen dat Mays opvolger getalenteerder is dan zij. Want dit was werkelijk één groot fiasco.
In de tussentijd moeten de David Davissen, Boris Johnsons, en Nigel Farages van deze wereld zich afvragen hoe ze Brexit in vredesnaam nog kunnen redden. Dat wordt zeker geen sinecure.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten