Merkel geeft May de middelvinger: ‘Geen verdere Brexit-onderhandelingen’

Theresa May mag het uitzoeken, wat de ‘Europese grootmachten’ betreft.

Als iemand zich nog afvroeg of de Europese elites al dan niet van plan zijn hard spel te spelen met Groot-Brittannië, is hier het antwoord:

https://twitter.com/rosskempsell/status/1072512218800025602

Volgens Angela Merkel komen er hoe dan ook geen nieuwe onderhandelingen met het Verenigd Koninkrijk. Dat is een nare klap in het gezicht van Theresa May, die juist hoopt dat ze de deur naar ‘nieuwe, betere voorwaarden’ nog op een kier kan krijgen. Het is duidelijk dat dit niet meer of minder dan een wensdroom voor haar is. Dat gaat niet gebeuren — niet alleen omdat Brussel het niet wil, maar eerst en vooral omdat Berlijn er niet aan wil.

En ja, Merkel is verreweg de machtigste vrouw van Europa. Haar wens is het bevel van de rest van Europa, zeker van de kleinere landen waaronder Nederland. Zeker nu Groot-Brittannië voor Brexit gestemd heeft.

Voor May is dit natuurlijk een drama. Als het Britse parlement niet akkoord gaat met het voorstel is het gewoon einde oefening voor haar… en het heeft er alle schijn van dat het parlement dat inderdaad niet zal doen. May kan dus vrijwel zeker op zoek naar een andere carriere… en Groot-Brittannië kan op zoek naar een andere premier. Laten we hopen dat Mays opvolger getalenteerder is dan zij. Want dit was werkelijk één groot fiasco.

In de tussentijd moeten de David Davissen, Boris Johnsons, en Nigel Farages van deze wereld zich afvragen hoe ze Brexit in vredesnaam nog kunnen redden. Dat wordt zeker geen sinecure.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Spaanse kok

  Die Merkel toch.
  Verschrikkelijk, politici die hun rug recht houden.
  Een beetje flexibiliteit voor de arme May kan toch geen kwaad.

 2. Beukman

  Dat is een nare klap in het gezicht van Theresa May

  Beschouw het als een tactisch eindspel. Door Europa af te reizen laat May zien dat ze er alles aan heeft gedaan, terwijl ze stiekem dondersgoed weet dat de EU niet bezig kan blijven met onderhandelen
  Wellicht hoopt ze dat hiermee het Parlement alsnog over de streep wordt getrokken.
  Maar waarschijnlijker lijkt me dat haar Brexitvoorstel wordt afgestemd, en dat het Parlement op de allerlaatste dag eieren voor zijn geld kiest, de Brexit intrekt (dat blijkt te kunnen, weten we sinds een paar dagen), en een nieuw referendum afkondigt.

  De Brexiteers hebben hun kans gehad en ze hebben hem verknald. Johnson, Farage en anderen zullen May de schuld geven. Zij hebben makkelijk praten.

  1. edoc431

   NEEEEHEEEEE DAT KAN NIET wanneer krijg jij dat in je domme schedel .
   Een tweede referendum bestaat niet .

   1. Beukman

    Een tweede referendum leek tot voor kort inderdaad uitgesloten.
    Inmiddels weten we echter dat UK het recht heeft om zelfs op het laatste moment Brexit af te gelasten.

    We kunnen stellen dat de Brexiteers hun kans hebben gehad, maar deze hebben verprutst. In de te verwachten patstelling ligt het voor de hand om de stem van het volk opnieuw te laten spreken, teieinde uit de impasse te geraken.

    ps Probeer het eens zonder gescheld. Je zult je er zelf ook beter door gaan voelen.

    1. cmsuijkerbuijk

     De Brexeteers hebben het helemaal niet verprutst! May, een remainer, heeft het naar de knoppen geholpen, gesaboteerd zeg maar. Het was Brexit punt. Géén Brexit met allerlei voorwaarden.

     1. Beukman

      Geen van de hard core Brexiteers durfde de verantwoordelijkheid aan om die geweldige beloftes die ze het Britse volk hadden gedaan waar te maken in de onderhandelingen. Ondertussen stonden ze tijdens May’s geploeter langs de zijlijn met hun schone handen haar te bekritiseren. Logisch dat May, net als destijds Thatcher, “the only man” wordt genoemd.

      En nu is het te laat. Nieuwe onderhandelingen met de EU zijn uitgesloten, dus het wordt óf een keiharde Brexit met alle katastrofale gevolgen en de hoofden van Johnson en Farage gespiest op de hekken van Buckingham Palace, óf ze blazen Brexit af waarbij ze zich verschuilen achter de wil van het volk. Meer smaken zijn er niet. Uiteraard tenzij May alsnog een meerderheid bij elkaar weet te smokkelen in het Parlement.

  2. Aytas

   Een nieuw referendum is helemaal niet nodig. De regering kan het gewoon afblazen, het vorige referendum was niet bindend.

   1. Groeneveld

    Een bruine dictator als Aytas begrijpt het principe van de democratie niet.

    1. Aytas

     Ik denk dat jij het niet begrijpt maar dat had ik wel langer door.

     1. Floris

      # Dunning-Kruger.

      Aytassie heeft hard een psychiater nodig.

 3. Ries

  Is Merkel de persoon die het beleid in Europa vaststelt? Zo ja, wat doet Juncker dan nog binnen de EU? Zo nee, waarom heeft ze dan zo’n grote bek? Met mevrouw Merkel is zo ongeveer alles fout wat maar fout kan zijn. Zoals het op eigen houtje zonder ruggenspraak met EU-partners beslissingen te forceren… Een onbezonnen Energiewende, een idiote open-grenzen-politiek en het afserveren van politici die haar bazerige houding kritiseren. Merkel is fout, zelfs heel erg fout. Arme Sauer. Voor wie het niet weeet: Sauer is haar thuis-poedel die een keer per jaar meemag in de stoeltjeslift om op eenzame hoogte een wandelingetje te maken. Overigens beweren boze tongen dat Sauer trouw beloofd heeft tot Mutti geen kanselier meer is. Vanaf dan gaat hij alleen verder.

 4. Gerlos

  Succes Engelse bewoners met de chaos die gaat ontstaan in uw land vanwege de Brexit

 5. Tante Sidonia

  Voor degene die het nóg niet weten.
  Duitsland heeft een veldslag verloren (WOII). Maar heeft de strijd gewonnen.
  De baas in Europa is Berlijn, niets meer en niets minder!
  Brussel en hun vazallen zijn de borsten- en kondlikkers van Merkel!
  In Brussel heerst de dictatuur met de goedkeuring van Berlijn!
  Heeft de Europese burger ooit beslist dat dronkenlap Juncker enige zeggenschap zou krijgen? Natuurlijk niet, maar het kwam Duitsland goed uit!
  Zo’n dronkenlap is makkelijk onder controle te houden. Net zoals joker/komediant Franske Timmermans!

 6. C.A.Barstow

  Ik denk dat Duitsland nog niet vergeten is wat Engeland in en na WWII gedaan heeft,
  Merkel is namelijk een voormalig Oost-Duitse, voor Oost-Duitsland is onder het Russisch juk de ellende na de oorlog gewoon doorgegaan zo niet erger geworden.
  Ik denk dat Merkel zich diep in haar hart verkneukeld om de Britse ellende.
  De Duitse tweedeling kan dan wel opgeheven zijn, in de hoofden van de voormalige Oost-Duitsers bestaat deze nog wel degelijk, jaren van onderdrukking wis je maar niet even uit de hoofden van de mensen daar gaan generaties overheen.
  West-Duitsers zijn anders en denken politiek anders.

 7. C.A.Barstow

  De mooiste zet, de zwaarste dreun in het gezicht van Europa zou natuurlijk zijn dat Engeland zich volledig aansluit bij de Verenigde Staten, wat een geweldig economisch machtsblok zou dat zijn, en een mooie vooruitgeschoven post in het gezicht van alle land en volksverraders op het vaste land.
  Jammer dat het een droom is.

  1. Beukman

   “Weg met ons” wordt zulk wensdenken krachtig samengevat.

   1. C.A.Barstow

    In een Europese superstaat bestaat Nederland zo wie zo niet meer.
    Dan ben ik liever volledig afhankelijk van de VS als Nederlander, dan een zogenaamde Europeaan waarvan zijn land en volk is verkwanseld en verraden door een stel liegende, smerige zakkenvullende Nederlandse politici.

    1. Beukman

     Hou er rekening mee dat de Europese identiteit steeds sterker wordt gevoeld, ook bij Nederlanders, als zijnde hun tweede identiteit.

    2. Floris

     Beukman beseft niet dat hij zelf een van de grootste weg-met-onzers is. Of beter gezegd: een dhimmie.

     Ik ben het eens met de analyse van Groeneveld dat er achter de gutmensch-pose van Beukman en zijn optimisme tegen beter weten in, een diepe angst schuil gaat. Angst voor waar het in Europa onherroepelijk naar toe gaat als de bakens niet worden verzet.

     Hij probeert op dit blog die angst van zich af te schrijven.

     1. Beukman

      De grote mensenduider Floris aan het woord. De man die niet weet waarvoor hij banger moet zijn, voor de islam of voor de cultuurmarxisten, en deze angsten hier dagelijks etaleert.
      Ga je scheren, man!

     2. Floris

      Het konijntje Beukman blijft lekker veilig in z’n holletje liggen.

      Oogklepjes op, snaveltje toe…

    3. Meriadoc Brandebok

     Wat een onzin, de Verenigde Staten kan geen alternatief vormen voor de Europese samenwerking. Alleen Duitsland is al onze grootste handelspartner.

 8. TD

  Nigel Farage en Boris Johnson hebben de Britten op het verkeerde been gezet,men voorzag niet dat een koude Brexit financieel en economisch niet te verteren was,er moest door onderhandelingen geprobeerd worden er een zachte Brexit uit te slepen en wel zo voordelig mogelijk!
  En dat is dus niet gelukt,want op die manier wilt elk ontevreden land EXIT.
  De EU moet een voorbeeld stellen!
  May tref geen blaam,het was een onbegonnen zaak,om bij een zachte Brexit de voordelen te willen maar niet de nadelen!
  Farage enJohnson zijn sowieso uitgespeeld.

 9. TD

  Toen na het referendum 52% v/d stemmen voor brexit waren,kreeg ik hoop voor Nexit.
  De EU had nooit opgericht moeten worden,ik ben altijd sceptisch geweest tov de EU.
  Maar toen duidelijk werd dat het de Britten niet zou lukken een harde Brexit te forceren, was het duidelijk dat een Nexit voor ons landje te hoog gegrepen zou zijn!
  We moeten volgens mij op de blaren zitten.
  May heeft er alles aan gedaan,maar de EU MOET elke exit poging maximaal tegenwerken om toekomstige landen met exit ideeën te demotiveren.

 10. Two Ravens Black Kettle

  De verbijsterende haat van de EUSSR-Apparatsjiks naar Albion toe gaat zo’n extreem gevolgen hebben,

  En de Kaaskop
  (althans volgens de MSM)
  De Kaaskop staat achter de onderdrukker
  Freedom = Slavery innit !?

  1. cmsuijkerbuijk

   IK denk, (en hoop) dat door dit rancuneuze gedrag van de Duitsers, de Britten hun kont tegen de krib gooien en voor een harde Brexit zullen gaan!
   Deze verschrikkelijke EU moét verdwijnen, koste wat kost. Met elkaar handelen en samenwerken zoals ten tijde van de EEG is genoeg. Het politieke deel moet wég!
   Wat kan er verder mis gaan? Deze hele EU is al een epische, megalomane mislukking die nu reeds staat voor de langzaamst groeiende economie, terwijl dat juist andersom zou moeten zijn. Het is een ten dode opgeschreven experiment dat, als het nog langer aansleept, in haar doodsstrijd nog voor hele onaangename verrassingen kan zorgen. Frankrijk is de voorbode!

   1. Meriadoc Brandebok

    De economisch schade die een harde Brexit Nederland oplevert is enorm.

    Maar blijft u lekker hopen. Je weet niet waar je over praat.

 11. Piet Klein

  Je kunt je verbazen over de opstelling van de EU. Door deze opstelling wordt een harde Brexit steeds waarschijnlijker. Voor landen als Nederland worden er dan snel handelsovereenkomsten gesloten die er vrijwel zeker op neer komen dat de vrijhandel gewoon gecontinueerd gaat worden want als anders snijden we in ons eigen vlees, het gaat dan ook ten koste van Nederland. Netto zullen de Britten dus minder nadelen mogelijk hebben van de harde Brexit dan van de huidige voorstellen. May doet een rondje EU om in het VK duidelijk te maken dat het niet aan haar ligt maar aan de EU. Maar kennelijk is Merkel vooral geïnteresseerd in welke nadelen ze de EU kan bezorgen.

 12. PMG

  Merkel is een gore mof en die moeten de eerste duizend jaar hun bek houden. Verder heeft het britse volk in mijn ogen heel terecht afscheid genomen van de EU dus niet zeiken verder en hard eruit. NL volgt, eerder laat dan vroeg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.