‘Nederland stemde in de VN weer “braaf” mee in het anti-Israël circus, anti-Joodse geschiedvervalsing’

Nederland en nog 155 landen zien geen Joodse connectie met Jeruzalem

Afgelopen vrijdag was het weer mis in de Verenigde Naties (VN). Er werden maar liefst zes anti-Israël resoluties aangenomen door de Algemene Vergadering van deze organisatie. Het past in de reeks van circa twintig van dergelijke resoluties, elk jaar opnieuw.

Verantwoordelijk hiervoor is het islamitische machtsblok – ongeveer een derde van het aantal aangesloten landen – dat deze er doorheen drukt. Met steun van andere dictaturen en de laffe opstelling van Europa (dat de moslimlanden niet wil bruuskeren) krijgen deze automatisch een meerderheid. Daardoor wordt de democratische rechtsstaat Israël vaker veroordeeld dan alle andere landen in de wereld bij elkaar, waaronder vele afzichtelijke dictaturen zoals Noord-Korea, Iran, Syrië of Venezuela. Dit klopt natuurlijk van geen kant.

De toenmalige Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Abba Eban zei het een jaar of vijftig geleden al:

“Als Algerije een resolutie zou indienen waarin wordt verklaard dat de aarde plat is omdat Israël die heeft platgedrukt, zou die aangenomen worden met 164 stemmen voor, 13 tegen en 26 onthoudingen.”

Mensen die de veroordelingen van de VN als argument gebruiken om Israël te bekritiseren, weten dan ook niet waarover zij praten of zijn bewust kwaadwillend.

Een van de resoluties legt de schuld voor het ontbreken van vrede tussen Israël en de Palestijnen uitsluitend bij Israël. Die werd aangenomen met 156 stemmen voor. Tevens ontkent deze resolutie de Joodse banden met Jeruzalem. Zo wordt de Tempelberg – waar de Joodse Tempels hebben gestaan – alleen bij de islamitische naam genoemd.

U leest het goed, ruim driekwart van de landen in de wereld ondersteunt anti-Joodse geschiedvervalsing.

De Israëlische vertegenwoordiger bij de VN Noa Furman verklaarde:

“We leven in een tijd van vele crises in de wereld. Het is een schande dat de VN, in plaats van deze crises aan te pakken, zoveel vooringenomen resoluties aanneemt.

De omissie [van de Joodse band met Jeruzalem] was opzettelijk. Het is een nieuw voorbeeld van de Palestijnse weigering om de bewezen historische band tussen het Jodendom, het christendom, de Tempelberg en Jeruzalem als geheel te erkennen.

De internationale gemeenschap moet stoppen deel te nemen aan een dergelijke flagrante ontkenning van de geschiedenis.”

De Amerikaanse vertegenwoordiger Leslie Ordeman sprak zich ook uit tegen de teksten van de resoluties:

“Zoals de Verenigde Staten herhaaldelijk hebben verklaard, is deze situatie onaanvaardbaar. Wij zien steeds resoluties die alle soorten Israëlische acties onmiddellijk veroordelen, maar bijna niets zeggen over Palestijnse terroristische aanslagen op onschuldige burgers. Dit is bijzonder actueel, nu er op 12 november meer raketten op Israël werden afgevuurd dan op welke dag dan ook sinds 2014.

De Palestijnen zijn de enigen met een speciale afdeling binnen de VN. De boodschap die hiervan uitgaat, is dat de Palestijnen nooit terug hoeven naar de onderhandelingstafel.”

Opvallend was dat Nederland weer “braaf” meestemde in dit anti-Israël circus. Dit terwijl vorig jaar november een motie van de Tweede Kamer is aangenomen die de regering vraagt om:

“In VN-verband actief stelling te nemen tegen lidstaten in VN-organisaties die disproportioneel agenderen tegen Israël, en …. onrechtvaardige resoluties af te wijzen.”

Daar komt dus helaas nog weinig van terecht. Het is onverantwoordelijk dat – in deze tijd van weer om zich heen grijpend antisemitisme – de Nederlandse regering de enige Joodse staat als pispaaltje blijft gebruiken.

Awi Cohen is bestuurslid van Likoed Nederland

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Spaanse kok

  Awi Cohen is bestuurslid van Likoed Nederland
  .
  Een nog objectiever redacteur is er niet te vinden.

  1. Floris

   Probeer het eens inhoudelijk, kok.

  2. Koos van Winteren

   Het is duidelijk dat het propaganda is. Moet kunnen. Met objectiviteit heeft het natuurlijk niks te maken. Gewoon propaganda voor Israel.

   1. Floris

    Ook Koos ziet geen kans het uitstekende betoog van de heer Cohen te weerleggen.

    Dat kan hij ook niet want alle feiten kloppen. Het betoog is 100% waterdicht.

 2. Troelstra

  De lafheid regeert. Zoveel is duidelijk.

 3. Spaanse kok

  Bron NOS:
  De Israëlische politie wil dat premier Netanyahu van de Likoed partij wordt vervolgd voor omkoping. Ook zijn vrouw Sara en mediamagnaat Shaul Elovitch en zijn vrouw Iris zouden vervolgd moeten worden. Ze worden verdacht van omkoping in de zogenoemde ‘Case 4000’.
  .
  Vreemd dat we dit soort nieuws op DDS missen.
  Kop in het zand wordt dat genoemd, dacht ik.

  1. Meester Kong

   @SK
   Dat valt in de categorie -nepnieuws.

  2. Mariposa78

   Een goedemorgen gewenst aan alle mensen op DIT topic.
   Waarom weer uitweiden?
   Naar een ander onderwerp?
   Relevantie? waar gaat het dan wel over?
   Toch poneer ik de volgende vragen of er ook antwoord op volgt?

   Geheel off topic waar gaat het ‘Case 4000′ eigenlijk over?
   Dat dit niet de juiste naam is, vergeven je maar even dat dit ook niet erg is houden we maar op onnozelheid (Bezeq-Walla corruptie affaire)

  3. Meester Kong

   In het begin van de wereld toen was er nog helemaal niks. Alleen een soort van jeugdboerderij, met twee mensen: Mozes en Ali Babba.
   Maar die hadden van de giftige appel gegeten en toen waren ze in slaap gevallen. En toen was het keihard gaan regenen en toen waren de dieren van de boerderij verdronken. Maar toen had Jezus dat water veranderd in rode wijn en toen was het de Rode Zee geworden. Die ging toen uit mekaar en de ene helft had de walvis opgezopen en de andere helft Johannes de Doper.
   Die Johannes de Doper had zoveel gezopen die was helemaal dronken geworden, en toen ging die zo mensen nat gooien met water! Ja, en toen zeiden die mensen ook zo van: ” Nou, schei nou maar eens uit, met dat nat gooien met water.”
   En dat was ook terecht. Dat was ook terecht, maar toen wou ie nog steeds niet ophouden en toen zeiden ze: “nou is het mooi geweest”.
   En toen was er zo’n vrouw van Delilah, die heeft zo z’n haren afgeknipt en toen was het een hanekam geworden en toen moest ‘ie drie keer kraaien. Maar toen wilde ‘ie nog steeds niet ophouden en toen zeiden ze van: “Nou is het echt mooi geweest”.
   Toen hebben ze z’n hoofd zo aan z’n kruis gespijkerd. Dat was heel erg.
   Maar gelukkig kwamen er toen net op tijd drie wijven uit het oosten en die hadden broodkruimels gestrooid om de weg niet kwijt te raken, maar toen had Jezus die broodkruimels in vissen veranderd en toen zei die tegen die vissen: “Sta op en loop.”
   Ja, maar toen wisten die wijven niet meer waar ze vandaan kwamen. En toen hebben ze in een stal moeten slapen.
   Maar nou was het ook zo van Maria, die was zwanger geworden. Maar niet van haar man, Jo- Jof- Jozef of zo.
   Maar zij was in van de heilige bekoring gevangen was zij.
   Terwijl haar man Jof- Jozef, die dacht dat zij zwanger was van een barmhartige Amerikaan, want die zong altijd zo van “Maria, Maria, I’ll never stop singing Maria”. En dat was van de musical Jesus Christ Superman.
   Toen werd die baby geboren en die hebben ze toen in een mandje met pek en veren, hup-a-kee in de sloot gekieperd.
   Ja en toen waren de koeien zo erg geschrokken, dat ze zeven jaar lang geen melk konden geven.
   En toen dachten de Romeinen zo van, oh dan kunnen we wel het hele land gaan veroveren, maar dat was niet zo, want er was een klein dorpje wat dapper weerstand bleef bieden tegen de Romeinse overheersers. Want die hadden een toverdrank met duizend zure bommen en garnalen. Professor Barabas had dat gemaakt, maar die zat in de gevangenis en toen riepen ze met z’n allen: “Barabas vrij! Barabas vrij!” Maar dan moest er eerst iemand anders in de gevangenis.
   Toen was keizer Pilatus zo z’n handen aan het wassen, maar toen ging Jezus met z’n smerige poten over het water heen lopen!
   Toen zeiden ze: ‘Nou is het mooi geweest.” en toen hebben ze hem gekruisigd.

   1. Meester Kong

    @MK
    Voor de onwetenden -Hans T

    1. Gekko

     Kon me al niet voorstellen dat jijzelf zo’n rijke fantasie hebt, Kong. Apen hebben dat nu eenmaal niet, zelfs al zijn ze Meester of King.

   2. Arie B

    Ik zeg het vaker: je bent er niet los van, wat je ook roept.. maak het nog maar niet erger..

 4. Troelstra

  Een Islamitische haatkazerne boven de resten van een Joodse tempel. Voor mij is het dan duidelijk dat de Islam de bezetter is. Kick the Islam out of Israël!

 5. Heras

  Niemand zal ooit beweren dat Israël geen fouten maakt. Maar wat Nederland doet en ook andere landen is veel erger; wapens financieren, terroristen financieren, Israelproducten boycotten, leugens verspreiden door te zeggen dat Israël geen vrede wil. Terwijl iedereen weet dat Hamas en PA achter de oorlog zit in de palestijnse gebieden. Het wordt eens tijd dat er een krant verschijnt dat eerlijk uitlegt hoe de geschiedenis daar verlopen is.

  1. Lugar

   @Heras: Hamas wil zeker geen vrede, ze hebben ook niets aan vrede. Hamas bestaat bij de gratie van het conflict dat ze zelf in stand houden, ze zullen wel moeten. Islam heeft maar één doel met joden, je kunt het lezen in de Koran.

 6. C.A.Barstow

  In Den Haag hebben ze na het einde van WWII de terugkerende Joden al bedondert en bestolen, net als de Molukkers die met leugen en bedrog naar Nederland gelokt weren maar dat terzijde.
  En nu worden de Joden weer verraden, net als in de oorlog waar hier in Nederland procentsgewijs het grootste aantal Joden in Europa verraden is.
  Helaas is het nooit anders geweest, Israël heeft altijd al alleen gestaan ongeacht wat er zich ook voordeed.

  Stelletje smerige onbetrouwbare lafbekken daar in Den Haag.

 7. Ego-non-solus

  Ik zie dat EQ, Aytas c.s. nog zitten te broeden op het formuleren van hatelijke bijdragen. Artikelen als deze maken hun dag in één keer goed, ze kunnen zich als oppergoedmensen profileren.

  Heren, kom er maar in…

  1. Aytas

   Er zijn mensen die werken dat geld komt via herverdeling bij jou, schandalig.

   1. Ego-non-solus

    Aytas, deze reactie gaat je pijn doen, sorry. Maar ik krijg geen geld via herverdeling. Integendeel, ik betaal veel belasting over mijn tweede huis en het grootste deel van mijn pensioen valt in het hoogste tarief. Dat alles doet mij weliswaar ook pijn maar daar kan ik dan wel mee leven.

  2. Meriadoc Brandebok

   U meet met een evident dubbele maat, aangezien u gisteren nog schuddebuikend van het lachen over de grond rolde naar aanleiding van een hatelijke bijdrage van Sjun.

   Haat is eigenlijk het enige dat de reageerders kennen. Haat tegen de moslims, haat tegen Rutte, haat tegen de overheid, haat tegen de Europese Unie, haat tegen het gerecht, haat tegen Nederland, haat tegen Europese samenwerking, haat tegen vreemdelingen, haat tegen “links”, haat tegen “linkse christenen”. Het reageren wordt instandgehouden door haat. En als u zeurt over de “hatelijke bijdrage n” van Ernst of Aytas, en lacht om een zogenaamde “grap” van de lolbroek Sjun over moslims en massagraven, bent u ver heen.

   1. sjun

    Je geeft hem met je uitgevente humorloosheid en bijbehorende moraalclaiming alweer weg Wim.

  3. Lugar

   @Ego: Morsdood negeren!

  4. Lugar

   “Nederland en nog 155 landen zien geen Joodse connectie met Jeruzalem”

   Wat fijn dat een land als Amerika dat wel ziet, en ik ook trouwens. Als je even verder kijkt dan het VN-clubje, die Israël heeft bedolven onder resoluties waar zij zich, volkomen terecht, geen moer meer van aantrekken, ziet dat de geschiedenis niet liegt en dat er een overvloed aan bewijs bestaat dat Jeruzalem de enige hoofdstad van Israël is en ook zal blijven. Jammer voor de Jodenhaters, maar de joden zélf begrijpen dat het allerbeste. Wie Israël zegent zal gezegend zijn!

   1. tomygun

    De VN is gestolen door de islam met de hulp van links .
    De verenigde naties bestaan niet meer die tijd is geweest .
    Kijk naar wie er met een moslim samen hokt het is een
    links persoon,
    Ik ben normaal gesproken tegen geweld maar zo,n door
    eterende wond zal de uitbraak van de pest inleiden (islam) .
    De mensen hebben niets geleerd maar gaan 100 jaar terug
    in de tijd ,Japan was het voorbeeld vergeleken met nu
    waren dat een paar rotjes, maar de islam blijft er om schreeuwen
    zo als je zo graag iets wil weten gooi the mother F*CKER bom
    maar op Iran.
    Einde jamaar ,einde VN .terug in je sh*t hole .

    1. Lugar

     @Tom: De wanstaltige islam, wat heb je eraan?

     1. tomygun

      Lugar , totaal niets .

     2. Lugar

      @Tomy: Vreemd dat er dan wel pleitbezorgers bestaan die deze totalitaire ideologie koste wat kost wil beschermen. Nog vreemder is het dat zij daarmee hun eigen ondergang bespoedigen, islam is namelijk glashelder over het lot van de ongelovigen.

     3. tomygun

      Lugar , wat een SA friend mij eens vertelde .
      Het leven is een wiel draait constand zo als het
      slecht gaat op het moment bedenk dan dat op
      een zekere dag voor jou het ventiel boven zal zijn .

     4. Lugar

      Zeker, ik heb de verschillende vragen ook allemaal al gesteld en niemand van de Linkse Kerk, geen enkele linksgelovige, geen enkele linksevangelist en geen enkele deugdominee kon/wilde mij het antwoord geven. Bij de vraag wil je meer/minder islam kreeg ik nooit antwoord en bij de vraag naar de voordelen van islam kreeg ik nooit antwoord en ook op de vraag waarom er in blinde woede wordt gereageerd wanneer er islamkritiek wordt geuit is nooit een fatsoenlijk antwoord gekomen.

      Behalve allerlei ‘ismen’ en ‘fobieën’, maar dat zijn geen antwoorden, dat zijn dooddoeners in de gedachte af te rekenen met islamkritiek.

   2. Siemien

    @Lugar uiteraard zie ik dat ook, het is natuurlijk vanuit welk referentiekader het word bekeken..

   3. C.A.Barstow

    “Nederland en nog 155 landen zien geen Joodse connectie met Jeruzalem”

    Die connectie is archeologisch ook allang bewezen, het paleis van Koning David is in het oude deel van Jeruzalem opgegraven, veel archeologisch bewijsmateriaal ligt helaas in het islamitisch deel te wachten om opgegraven te worden, je begrijpt dat die islamieten absoluut geen toestemming geven.

    1. Floris

     Die connectie ontkennen is belachelijk, maar de VN doet het.

     Opheffen dat gekkenhuis.

 8. Aytas

  ‘Er werden maar liefst zes anti-Israël resoluties aangenomen door de Algemene Vergadering van deze organisatie. Het past in de reeks van circa twintig van dergelijke resoluties, elk jaar opnieuw.’

  Normaal gesproken zoeken mensen het dan bij zichzelf ipv weer in een slachtoffer rol te schieten.

  1 van de grootste fouten uit de moderne geschiedenis was de oprichting van de staat Israël. Er bestaat geen enkele rechtvaardiging voor en naar die tempels verwijzen is GEEN argument. Europa had anders met het terechte schuldgevoel over de door Europa gepleegde genocide moeten omgaan. De palestijnen zijn de klos.

  1. Seneca

   @tasjesdief (symptomatisch voor lieden die aan de staatsruif hangen)
   je spreekt over zelfreflectie dat je verlangt van de staat Israël. jij en je soort doet niet aan zelfreflectie. het enige dat deze berichten bij je doet, is gillend klaarkomen. jij en het andere linkse tuig zullen nog raar op hun neus kijken.

   1. sonar

    Seneca het heeft geen zin om op de reacties van hersenloze figuren te reageren.

    1. tomygun

     sonar , juist kijk hier onder wat ze neer plemt .
     Zij komt uit Kenia zal wel op de grens Somalie zijn
     Nederlands paspoort dit kan maar op een manier
     een van de ouders is Nederlands .
     Als kind opgevoed door een moslim dus islam vergif
     samen met de linkse gedachten gang meulenbeld
     is hier bij vergeleken een poesje .
     Dan heeft de linkse fascist het er over dat zij rechts is.
     Maar dat mag van de islam liegen en bedriegen .
     Zij is de slang uit de bijbel tussen adam en eva .

   2. Aytas

    Ik ben rechts jij fascist.

    1. sonar

     Dan heb jij zeker 2 linkse handen fascist

 9. J.Rademaker

  Inflatie, in de oorlog kreeg men een rijksdaalder als beloning bij het aangeven van een Jood. Nu een mooie belastingvrije Melkertbaan bij de VN.
  Is dat Marrakech verdrag met dezelfde landen meestemmen niet zo bijzonder, je moet je vrienden steunen.

  1. Lugar

   Je bedoelt collaboreren?

 10. Seneca

  zonder Israël is elke Jood opgejaagd wild.

  1. Lugar

   @Seneca: Juist, daarom zal Israël blijven, zelfs als het een doorn in in het oog van de VN.

  2. sjun

   Hetzelfde geldt voor Europese ingezetenen zonder natiestaat.

 11. fusilier

  Natuurlijk blijft Israel bestaan ,tot in lengte van dagen. Het is immers Gods uitverkorene volk.De antichrist is gedoemd tot zelfvernietiging.

  1. Siemien

   Amen

 12. Floris

  “Verantwoordelijk hiervoor is het islamitische machtsblok – ongeveer een derde van het aantal aangesloten landen – dat deze er doorheen drukt. Met steun van andere dictaturen en de laffe opstelling van Europa (dat de moslimlanden niet wil bruuskeren) krijgen deze automatisch een meerderheid. Daardoor wordt de democratische rechtsstaat Israël vaker veroordeeld dan alle andere landen in de wereld bij elkaar, waaronder vele afzichtelijke dictaturen zoals Noord-Korea, Iran, Syrië of Venezuela. Dit klopt natuurlijk van geen kant.”
  ——————————————————————————-
  Het is een grof schandaal.

  Hoe diep kan je als westen zakken dat je je zo laat ringeloren door fascistoïde landen (islam is inherent fascistoïde) die joden en het westen haten.

  Wanneer wordt het westen een keer wakker?

 13. Floris

  “Opvallend was dat Nederland weer “braaf” meestemde in dit anti-Israël circus.”
  ——————————————————————————-
  Schandalig.

  De linkse tumor is hier de oorzaak van.

 14. Arie B

  Laten we maar snel zorgen dat we niet meer afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen uit de zandbak. Dan kan er misschien eens objectief gekeken worden naar inhoud van resoluties. Het is nu net het songfestival. Ongeacht je liedje krijg jij punten van ons..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.