Nederlands ministerie opgelicht door overheid én ngo’s Tanzania

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is tot hun grote schrik opgelicht voor bijna negen ton. Het gaat om een bouwproject in Tanzania, die er helemaal niet blijkt te zijn! Tanzaniaanse overheid en ngo’s blijken verantwoordelijk! Dat meldt de NOS.

Is dat even een bittere pil, de republiek Tanzania, waar nog op albino’s wordt gejaagd vanwege hun magische krachten, houdt zich niet aan de afspraken rondom een bouwproject en pleegt zelfs fraude! Gelukkig heeft Sigrid Kaag nu de Tanzaniaanse anti-corruptieautoriteit in weten te schakelen, die de zaak wel weer even in goede banen gaat leiden.

Ook de uitvoerders hebben beloofd het project alsnog te bouwen of het geld terug te betalen, want zo makkelijk gaat dat! Je hoeft helemaal niet boos te worden dat er negen ton is weg gepist en er niks staat, je moet gewoon even opnieuw netjes vragen of ze het alsnog willen bouwen! Leuk man, zulke cultuurverschilletjes! Hier in Nederland had je allang een rechtszaak aan de broek maar ja, daar schieten die Tanzanianen ook niet wat mee op natuurlijk. Misschien toch een beter idee om eerst te controleren waar het geld naar toe gaat voor het maar lukraak ‘op goed vertrouwen’ wordt uitgegeven? Helemaal in dat soort shithole countries waar zelfs de overheid met ngo’s massaal probeert te frauderen.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Ries

  Welnu Tas, kom er maar in!

  1. Lugar

   “Welnu Tas, kom er maar in!”

   Doe nou niet joh, doodzwijgen die zooi!

 2. Gekko

  De geest van Jan Pronk waart nog steeds rond bij Binnenlandse Zaken.

 3. Gekko

  Binnenlandse Zaken moet zijn Buitenlandse Zaken.

 4. C.A.Barstow

  Het Kabinet speelt op het Ministerie van buitenlandse zaken graag voor sinterklaas, dat pakt natuurlijk weer helemaal verkeerd uit, haaaahaaaaaahaaaaa.

 5. PMG

  Vier jaar in Tanzania gewerkt en dit is dagelijkse koek daar.

  NGO’s zitten in duurste hotels, rijden in duurste auto’s en hebben feestje na feestje maar blijf vooral geven n.a.v. alle zielige filmpjes die ze je voorschotelen hier op TV.

  Negen ton is niks, het gaat daar meestal om veel grotere bedragen.

  Men was reeds gewaarschuwd maar ach, het is andermans geld dus wat zou het.

 6. Two Ravens Black Kettle

  Mobutu had mede dankzij Nederland honderden miljarden op zijn rekening terwijl de Congolezen kapot gingen van de hongeren en de gevangenissen overvol waren.
  Latere zouden de NGO’s de genocide op de Tutsi’s medefinancieren. Ze bvlogen zelfs wapens binnen via hun NGO vliegtuigen terwijl hun ‘humanitaire kampen’ exterminatiekampen voor Tutsi’s en gematigde Hutu’s waren.
  En niemand stelde vrager
  En het vee graast door.

  Nederland financierde mede de genocide op de door Mugabe zoals ze ook de genocide in Syrië financierden.
  Om nog maar te zwijgen over de NGO’mensensmokkelorganisatie.
  En maar doorgrazen

  Miljoenen zijn inmiddels vermoord en de plaatselijke Afrikaanse economieën en de opkomende middenklasse totaal vernietigd dankzij ons belastinggeld en hun NGO’s.

  NGO’s die verkrachtend over de wereld trekken.

  1. Aytas

   Er zit geen cent belasting geld van jou bij. Dit is gewoon afrikaans geld. De kapitaalvlucht uit Afrika creëert hier werkgelegenheid en dan is het gewoon diefstal.

 7. Heras

  Ja vrouwtje Kaag, waarom ben je toch zo geschokt? Voortaan beter controleren he, en begin daar ook eens mee bij de P.A.
  Misschien gaan er veel centjes naar de ondergrondse tunnels om Israel aan te vallen ipv naar de ziekenhuizen.

 8. Tante Sidonia

  En waarom sta ik hier niet van te kijken?
  Blijven de Gutmenschen altijd naief? Of zit het in de genen?

 9. TD

  De NGO’s die zich richten op programmahulp, projecthulp,kunnen na een SCREENING op betrouwbaarheid,nuttige dingen doen om immigratie te remmen.
  Maar voedselhulp werkt veelal averechts.
  Er zijn nu 20 procent meer ondervoede Afrikanen dan 15 jaar geleden,bevolkingsgroei is enorm,en er word zo goed als niets gedaan aan geboortebeperking!
  Maar belangrijker is de verwaarlozing van de landbouwsector door overheden en organisaties,geen economisch beleid dat ervoor zorgt dat Afrikanen minder afhankelijk worden van voedselimport.
  Het is niet één bodemloze put,maar meerdere!
  Die “staatshoofden”van die landen zijn de echte smeerlappen,die moet men elimineren!

 10. Marija

  @Aitas…..lust je nog peultjes?
  Zo werkt het nou in het echie meid.
  Nu niet meer zeuren over Afrika hè.

 11. Vit

  Je verwacht het niet.

 12. Niet L niet R

  Hoeveel is er verdwenen, zonder dat het toevallig is uitgekomen?

  1. Troelstra

   Veelvouden van veelvouden. Kortom: Kappen met die subsidies aan NGO’s nu!

 13. Gerlos

  NEDERLAND ALS PIN AUTOMAAT VOOR HEEL VEEL LANDEN.

 14. Troelstra

  In ontwikkelingshulp zit een verdienmodel voor oplichters. Veel NGO’s kan je ook gewoon kwalificeren als criminele organisaties. Kappen met die subsidies zal wonderen doen verrichten.

 15. Rud56

  Gut, nu opeens daadkracht over een paar ton?? Ruim vijftig jaar gaan er jaarlijks miljarden naar die zwarten in Afrika en nog steeds zijn ze niet in staat zichzelf te onderhouden. Of wel, de sturende elite zwemt in het geld. Met andere woorden, vele miljarden zijn ook in het verleden verduisterd. De enige remedie is dat de blanken weer ter plaatse alle touwtjes in handen krijgen of dat blanke inmenging, ook financieel stopt.

  Ja, wellicht is dit in de ogen van het deugvolk racistisch, maar het is wel de keiharde waarheid. We hadden die zwarten nimmer moeten ontwikkelen, want nu slopen ze, dankzij onze gelden hele landen met kostbare gronden en natuur.

 16. Mart

  Sig wordt er ook niettt mooier op…beter een veiltje er voor hangen….ik óòk niet hoor.

 17. Arie B

  Kan deze foto svp verwijderd worden? Ik ben niet snel bang maar als ik die kop zie wel..

 18. Holysmoke

  Nederland word door heel veel landen opgelicht en misbruikt dat is toch niks nieuws. We geven zelfs geld aan mensen om tegen onszelf gebruikt te worden, wapens en zo , volkomen normaal volgens de linkse politiek

  1. Lugar

   Je bedoelt de miljoenen naar Gaza door Sigrid al-Qaq?

 19. Ome Wim

  Sinterklaas woont al jaren niet meer in Spanje maar heeft een woonplaats gevonden in Den Haag, in de tweede kamer wel te verstaan waar hij ruimschoots kan beschikken over het geld van de belastingbetaler en dat met gulle hand over heel de wereld uitstrooien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.